X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • jusella Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katrin czemu nie można czekolady? Bo ja jem - co prawda w niewielkich ilościach bo nie lubię ale jak mnie na słodkości najdzie to młócę wszystko...
    Jeju prawie cały dzień przespaliśmy z Ziutkiem :-/ dobrze, że wczoraj poprasowałam to choć to mam z głowy a nazbierało się - 3 godziny z żelazkiem w ręku...

• Milcia Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekolada jest uznana za alergen.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekoladę skubne tylko od czasu do czasu bo słyszałam że uczula właśnie.
    Dzisiaj jestem wyspana mąż wstawal cała noc do młodego więc przejelam go o 6:00 ciekawe czy dzisiaj mi zaproponuje to samo ;-)

Młodego muszę kąpać wcześniej o 18:30 zacznę bo taki robi się marudny, że ani ręce ani cyc nie pomaga.
    W sumie to fajnie bo i tak śpi do 24:00 czyli bez zmian a o 19 już mam spokój.
    Chyba mi zostanie pieluchowanie bo młody nie zaśnie mi na brzuchu....

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u nas wczoraj był dzień marudny i chyba brzuszek bolał, bo ostatnio na obiad mieliśmy kurczaka z pieczarkami i Filipek po każdym karmieniu jęczał i po kilka razy się odbijało. A czekoladę też jadłam, próbowałam od jednej kostki i nic nie było.
    Dziewczyny jak z waszą waga? Bo mi się zatrzymała zostało 3kg i od 2 tyg nic się nie rusza, na początku jak jadłam tylko kurczaka i Suchary to waga leciała jak szalona, a jak już jem prawie wszystko to stoi :-( chyba czas na dietę mż. Widziałeś ie promocje na styku-50 na całą odzież, ja od wczoraj próbowałam coś kupić ale serwery im padały i dopiero dziś się udało.
    I znów złapał tylko 15 min drzemki.

• Katrin Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella ja ze względu na brzuszkowe problemy Tymcia bardzo uważam na to co jem,musiałam wyeliminować nabiał.Niestety wczoraj Mlody dal nam nieźle popalić.od 17 do 22 ani spać ani jeść tylko na przemian smiechy marudzeniei płacz.o 22 skapitulowalam i podałam mm.najgorsze jest to ze mleko w piersiach jest a on nie chce ssać.dzisiaj od rana to samo,karmienie to masakra jakaś.już nie wiem skąd on tyle tego powietrza połyka,nie mam juz pomyslu i przy karmieniu butelką jest to samo tylko tam łatwiej mu leci dlatego sie tak nie denerwuje i zje.nie mam już sil.

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :) ja już po kawce mmmmm :)

Też jem czekoladę i też zaczynałam od jednej kostki, nie zaobserwowałam uczulenia ani zatwardzenia :)

Wczoraj udało się w końcu zaliczyć godzinny spacer na śpiocha z dwoma pobudkami z płaczem. Na szczęście lub nieszczęście pomaga położenie czegoś na policzku, cokolwiek - kocyk, pielucha i dzidziuś odpływa jak faktycznie chce mu się spać :) jak nie to oczywiście prośby i błagania nie pomagają :D

Czytałam wczoraj też o rozwoju naszych maluchów i o tym jak ważne są rozmowy z nimi od samego początku a że brakuje mi już tematów do rozmowy z Karolem znalazłam wierszyki-rymowanki i od dzisiaj zaczynam się ich uczyć bo już człowiek zapomina jak się starzeje :D

Mój Karol też czasem leniwy jest i nie chce ssać jak wolno mu leci i jak się musi napracować. Jak są flaczki właśnie to widzę że jest mleko bo sama potrafię wycisnąć a ten się napłacze i namarudzi zanim się naje...na szczęście rzadko :)

majeczka87, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. My dzis po szczepieniu. Mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze. Mala wygina sie w łuk i mamy skierowanie do neurologa bo ma wzmożone napięcie podobno kurczę :((((( i pewnie rehabilitacja. Mam nadzieje ze to nic poważnego

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde strasznie dużo Was z tym wzmożonym napięciem :/ muszę się Karolowi przyjrzeć ale chyba jak doktorka nic nie mówiła to nic się nie dzieję?

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katrin, a może zmień miejsce karmienia. U mnie było to samo i zmieniałam pokój i karmię teraz w sypialni na łóżku, a małą kładę na poduszce do karmienia i ładnie je. A już było tak, że odciągałam za każdym razem mleko i podawałam z butelki, bo nie chciała ssać.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś w tym może być. Karol za nic w świecie nie zje w pozycji siedzącej :/ więcej krzyków, nerwów i dławienia niż tego jedzenia :/ szkoda nerwów moich i jego więc karmimy się na leżąco na boczku. Trochę dokuczliwe bo ze spaceru musimy wracać na jedzonko ale co zrobię :(

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadza sie jakas plaga z tym napięciem mięśniowym. Ja u Kornelci to podejrzewalam bo właśnie jak sie denerwowala to wyginała glowke do tylu i sie prężyła. No nic najważniejsze żeby szybko zacząć rehabilitacje. Lekarka ciagnela ja za raczki do siadania a glowke odchylala do tylu. Podobno typowe dla wzmożonego napięcia. Ehhh ze musiało nas to spotkać...maz do pracy samochodem ja zostaje bez auta i mieszkamy sami 100 km dalej sa babcie I az sie martwie jak mialy bysmy jezdzic na rehabilitacje same...

Evanlyn lubi tę wiadomość

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Dorota88 Debiutantka

Wysłany: 29 września 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :-) my już po usg główki, naszczęście wszystko wyszło dobrze. Teraz tylko czekać na rehabilitację.
    Mamy karmiace piersią, czy dajecie swoim malenstwom jakies herbatki do picia?

Evanlyn, majeczka87, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

Dorota
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia polubiłam przez przypadek :/ Dorota mi mówiła położna i pediatra ze się nie dopaja niczym bo w mleku naszym jest i jedzenie i picie :)

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Witam się :) ja już po kawce mmmmm :)

Też jem czekoladę i też zaczynałam od jednej kostki, nie zaobserwowałam uczulenia ani zatwardzenia :)

Wczoraj udało się w końcu zaliczyć godzinny spacer na śpiocha z dwoma pobudkami z płaczem. Na szczęście lub nieszczęście pomaga położenie czegoś na policzku, cokolwiek - kocyk, pielucha i dzidziuś odpływa jak faktycznie chce mu się spać :) jak nie to oczywiście prośby i błagania nie pomagają :D

Czytałam wczoraj też o rozwoju naszych maluchów i o tym jak ważne są rozmowy z nimi od samego początku a że brakuje mi już tematów do rozmowy z Karolem znalazłam wierszyki-rymowanki i od dzisiaj zaczynam się ich uczyć bo już człowiek zapomina jak się starzeje :D

Mój Karol też czasem leniwy jest i nie chce ssać jak wolno mu leci i jak się musi napracować. Jak są flaczki właśnie to widzę że jest mleko bo sama potrafię wycisnąć a ten się napłacze i namarudzi zanim się naje...na szczęście rzadko :)

poka jakie rymowanki?;)

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    probowalam dawac koperek ale nie chcial pic.. wiec mamy tylko cyca;p

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    poka jakie rymowanki?;)
    te jeszcze takie które nam mamy i babcie śpiewały :D
    link: http://www.osesek.pl/wychowanie-i-rozwoj-dziecka/piosenki-i-rymowanki/264-rymowanki-zabawianki.html

majeczka87, Agness27 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

Dawno się nie odzywałam ale czytałam Was :) zazwyczaj z ssakiem przy piersi. Większość i tak widzę przeniosła się na FB.

Witam nowe koleżanki :)

Mikołaj też ma wzmożone napięcie mięśniowe. Dostalismy skierowanie na dzienną rehabilitację i pierwszą wizytę mamy 14.10 Ale nam nikt skierowania na USG główki nie dawał? Wy dostałyście od pediatry?

Z racji że na rehabilitację przyszło nam czekać prawie miesiąc to byliśmy prywatnie u rehabilitantki. I bardzo zadowolona jestem z wizyty bo oczywiście źle go BN nosiłam, źle podnosiłam. Pokazała jak z nim ćwiczyć i kazała robić codziennie masaż Szantala.
    Co do bioderek to nam też nie wyszły jak potrzeba ale pieluchować nie kazał, jedynie na brzuchu układać na żabkę i mówił że najlepiej jak by tak chciał spać ale oczywiście nie chce, nawet na mnie.

atdc15nmjt4tk663.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

Dawno się nie odzywałam ale czytałam Was :) zazwyczaj z ssakiem przy piersi. Większość i tak widzę przeniosła się na FB.

Witam nowe koleżanki :)

Mikołaj też ma wzmożone napięcie mięśniowe. Dostalismy skierowanie na dzienną rehabilitację i pierwszą wizytę mamy 14.10 Ale nam nikt skierowania na USG główki nie dawał? Wy dostałyście od pediatry?

Z racji że na rehabilitację przyszło nam czekać prawie miesiąc to byliśmy prywatnie u rehabilitantki. I bardzo zadowolona jestem z wizyty bo oczywiście źle go BN nosiłam, źle podnosiłam. Pokazała jak z nim ćwiczyć i kazała robić codziennie masaż Szantala.
    Co do bioderek to nam też nie wyszły jak potrzeba ale pieluchować nie kazał, jedynie na brzuchu układać na żabkę i mówił że najlepiej jak by tak chciał spać ale oczywiście nie chce, nawet na mnie.

atdc15nmjt4tk663.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene lubię bo jesteś :-)

Uff my niedawno ze spaceru wróciliśmy - piękna pogoda, słoneczko, cieplusio no żyć nie umierać :-). Nie wzięłam tylko pod uwagę tego, że szybko robi się ciemno i już szarówa była jak do domu doszliśmy. Nogi mnie bolą masakrycznie ale Szymcio zadowolony to i ja zadowolona jestem :-)

Miłego wieczorku Dziewczynki drogie :-)

Ejrene, Agness27 lubią tę wiadomość

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój już śpi. A teraz słońce zajdzie to szybko robi się ciemno, więc już szybciej do domu przychodzimy.

Wczoraj pierwszy raz tak rozśmieszyłam Mikołaja że się na głos do mnie śmiał ale tak śmiesznie- jak osiołek:D

jusella lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
‹‹ 1430 1431 1432 1433 1434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ