X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy Chrzest Pawełka 8 stycznia i to jest taka nasza data oddelegowania Synka do spania w swoim pokoiku jak jest u Was narazie Pawełek spi w dostawce ale juz mu tam troszke ciasno

Evanlyn lubi tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie. :)
    Wczoraj moja córcia miała wystep mikołajkowy na scenie na głównym placu u nas w miescie :)
    Bardzo ładnie śpiewali a potem poszlismy na żywą stajenkę.Była przejazdżka konikiem plus pasadzenie na drugim koniku i osiołku ;)
    Córka była zachwycona bo na kolejnych konikach siedziała a do tego była pani fotograf i robiła zdjecia z mikołajem :)

W weekend mielismy gości i musze przyznac że bylo super taka zmiana klimatu mi sie przydała :)
    bo wiadomo na codzien jestem tylko z dziecmi i brakuje mi porozmawiania z kims dorosłym ;)
    A tak sie posmialismy ze znajomymi i pogralismy sobie .
    Wczoraj była u mnie rano koleżanka bo odwołolai zajecia jej w szkole i przyszła.jest miedzy nami 11 lat różnicy ale muszę przyznac że dziewczyna poważnie podchodzi do zycia niż co poniektórzy nastolatkowie.
    a W sobote była u nas z chłopakiem i jak popił to zaczą spiewac i miał tekst przed oczami a tak sie mylił ze boki można było zrywać :)

Sanna, Evanlyn, elza12 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię takie spotkania my w sobote spotykamy sie ze znajomymi jeszcze nie widzieli Pawełka maja córeczkę 4 letnia i chłopca w drodze ciesze sie na ten weekend

Evanlyn, esoni lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna ja tez się cieszyłam bo dawno sie tak nie uśmiałam .:)
    Taki restart ;)

Evanlyn, esoni lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mała śpi w swoim (a raczej wspólnym pokoju dziewczyn) od jakichś 2 miesięcy. Czasem się budzą wzajemnie, ale trzeba to przetrwać. Mała ma ewidentnie skok, bo marudzi i nawet mimo, że dostała wczoraj na wieczór mm, to obudziła się po 3 h, następnie znowu dostała mm i znowu 3 h spała... Ja już nie wiem, o co "kaman". Na to wychodzi, że jeszcze 2 tygodnie skok będzie trwał.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wy to robicie??? ja chyba jakiegoś baby bluesa dostaję!!! nie mogę głowy podnieść w nocy i nieraz to mój M do niego wstaje bo ja się najnormalniej nie budzę :/

U nas były problemy ze snem ostatnio i co godzinę około Karol w nocy się budził, brałam go przez to do naszego łóżka i się nauczył ech teraz w nocy jak się budzi to śpi spokojnie tylko z nami a ja nie mam cierpliwości i sił żeby stać koło łóżeczka i go uspokajać. Jakieś złote rady na mój stan?? :/ kolejny mój błąd że dawałam mu cyca na uspokojenie i co?? teraz się budzi jak na karmienie o 21 i o 4 rano dodatkowo :/ dzisiaj rano o 4 już mu nie dałam cyca tylko popłakał, popłakał i poszedł spać/ Tyle grzechów w tak krótkim czasie :(

skąd wy bierzecie siłę??? już mam wątpliwości czy ja się nadaję na matkę :/ zazdroszczę wam że wasze dzieci tak ładnie śpią :(

Sorry że na dzień dobry zrzędzę ale chciałam to z siebie wyrzucić :(

Agness miło poczytać jak się zrelaksowałaś i sama się poczułam nawet lepiej :D Jusella to chyba całkowicie pochłonięta tatuśkiem że się nie odzywa tylko lajkuje :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna wrote:
    Mamy Chrzest Pawełka 8 stycznia i to jest taka nasza data oddelegowania Synka do spania w swoim pokoiku jak jest u Was narazie Pawełek spi w dostawce ale juz mu tam troszke ciasno
    Dobrze że to napisałaś bo zastanawiałam się dopiero teraz nam dostawką ale wdzę że już nie ma sensu :D

Kupujemy Karolowi na Mikołaja huśtawkę i krzesełko do karmienia w jednym :) mieliśmy w tym roku sobie darować mikołaja póki nie rozumie ale i tak kiedyś trzeba kupić a huśtawka już teraz by się przydała żeby brzydko mówiąc dziecko mieć chwile z głowy :D

esoni, Agness27 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • esoni Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn u mnie to samo Kamila budzi sie tyle razy w nocy że nie kojarzę ile razy wstawałam . Najbardziej wkurza mnie jak o 6 zasypia spokojnie a ja muszę wstawać starsze dzieci do szkoły wyprawić. Przez to że się nie wyśpie starszym dzieciom się obrywa a później mam wyrzuty sumienia że krzyczę na nich . Musimy to przeczekać w końcu miną te pobudki mam nadzieję. Tatusiek w delegacji mowi że odpoczywa ...

3i498ribteorkobo.png
  • esoni Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam huśtawke co sama huśta i melodyjki tez są różne i szczerze to nie wyobrażam sobie życia bez niej tak samo bez maty i leżaczka-bujaczka. Ogólnie to jestem bardzo zadowolona z tych leżaczków i z wózka i z komody kąpielowej. A jak z waszymi zakupami też udane ? Pamiętacie jak wózki wybierałyśmy ? To już kawał czasu minał a wydaje się jakby to było w zeszłym tygodniu. Dobranoc ...

Agness27, elza12 lubią tę wiadomość

3i498ribteorkobo.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie pozmywalam, wstawiłam pranie. Zajadam się teraz popcornem :)

Jutro mamy pediatre. Chcę wysępić skierowanie ma rehabilitację.

Mała dzisiaj znowu zaczęła się prężyć. Brzuszek wydawał się ok... Heh

Moje dziecko pełza jak gąsienica jak słowo daje :D

esoni, Agness27 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • esoni Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja na brzuszku jak wskazówka zegara sie kręci. Też tak śmiesznie dupke wypina i chce się do przodu wypchnąć. Śmiesznie to wygląda. Właśnie zajadam śniadanie grahamek z białym serem i szklanka mleka. Jakoś ostatnio mam straszną ochotę na nabiał. Malutka jescze śpi więc mogę spokojnie zjeść. Miłego dnia wszystkim mamuśką życzę.

3i498ribteorkobo.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie :)

Evanlyn a Ty jesteś na naszej grupie lipcówek na fb??
    Tam to dopiero sie dzieje-ja nie nadarzam nadrabiać i poprostu pisze i czytam na bieżąco jak znajde czas ;)

No Kama ja jestem w szoku jak Twoja Mała pełza :)
    Dzieci nam rosną tak szybko a niedawno byłyśmy w ciąży i czekaliśmy na porody :)

Ja tez sporo razy wstaje do wojtka w nocy tak od 22 do 7 rano 3-4 razy.czasem sie zdaza ze da mamusi pospac i wsaje dwa razy albo raz ale to tak raz na jakis czas daje mi pospac by mamusia mu nie padła bo kto będzie karmił i przewijał;)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z nowych rzeczy co Wojtek robi to np obraca sie z brzucha na plecy,podciaga nózki do brzuszka leżąć na brzuchu,i podnosi plecki jak sie najje cycem do siadu :)
    powoli uczymy sie nowych rzeczy.ale najśmieszniej jak lezy na pleckach i tak wierzga nogami i sie rzuca no i tak nauczył sie przemieszczac troszkę :)

elza12 lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • esoni Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness jak można Was znaleść na fb ? Wlasnie założyłam konto.

3i498ribteorkobo.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisz do Kamy na priv swoje namiary, a ona Cię doda :)

esoni lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esoni do kamy musisz napisać , bo inaczej na fb nas nie znajdziesz :)

vbrjclq.png[/url]
  • esoni Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze kojarzę? Muszę najpierw mieć Kame jako przyjaciółkę żeby priv wysłać ? Na telefonie piszę i może nie mam wszystkiego

kama005 lubi tę wiadomość

3i498ribteorkobo.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, musisz ją mieć w przyjaciółkach :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaproszenia poprzyjmowane.

Agness27 lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już wszyscy się przenosi na fb?
    Dawno mnie nie bo u nas kłopoty cycowe cd. :( Piotruś się zbuntowal i przestał ssac prawego cyca bo mu tam mniej leci i tylko je lewego za to prawego zaczęłam odciagac i daje mu w butelce no i znów się uwiazalam laktatorem :(
    Ten miks ziół to mi pomaga bo jak odstawiłam na dzień to był kryzys i cienko z mleczkiem a jak pije codziennie to przynajmniej wyplyw jest szybciej i nie musi długo ciumkac żeby mu leciało.

.

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
‹‹ 1453 1454 1455 1456 1457 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ