Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam sie.
Wczoraj moja córcia miała wystep mikołajkowy na scenie na głównym placu u nas w miescie
Bardzo ładnie śpiewali a potem poszlismy na żywą stajenkę.Była przejazdżka konikiem plus pasadzenie na drugim koniku i osiołku
Córka była zachwycona bo na kolejnych konikach siedziała a do tego była pani fotograf i robiła zdjecia z mikołajem
W weekend mielismy gości i musze przyznac że bylo super taka zmiana klimatu mi sie przydała
bo wiadomo na codzien jestem tylko z dziecmi i brakuje mi porozmawiania z kims dorosłym
A tak sie posmialismy ze znajomymi i pogralismy sobie .
Wczoraj była u mnie rano koleżanka bo odwołolai zajecia jej w szkole i przyszła.jest miedzy nami 11 lat różnicy ale muszę przyznac że dziewczyna poważnie podchodzi do zycia niż co poniektórzy nastolatkowie.
a W sobote była u nas z chłopakiem i jak popił to zaczą spiewac i miał tekst przed oczami a tak sie mylił ze boki można było zrywaćSanna, Evanlyn, elza12 lubią tę wiadomość
-
U nas mała śpi w swoim (a raczej wspólnym pokoju dziewczyn) od jakichś 2 miesięcy. Czasem się budzą wzajemnie, ale trzeba to przetrwać. Mała ma ewidentnie skok, bo marudzi i nawet mimo, że dostała wczoraj na wieczór mm, to obudziła się po 3 h, następnie znowu dostała mm i znowu 3 h spała... Ja już nie wiem, o co "kaman". Na to wychodzi, że jeszcze 2 tygodnie skok będzie trwał.
-
Dziewczyny jak wy to robicie??? ja chyba jakiegoś baby bluesa dostaję!!! nie mogę głowy podnieść w nocy i nieraz to mój M do niego wstaje bo ja się najnormalniej nie budzę
U nas były problemy ze snem ostatnio i co godzinę około Karol w nocy się budził, brałam go przez to do naszego łóżka i się nauczył ech teraz w nocy jak się budzi to śpi spokojnie tylko z nami a ja nie mam cierpliwości i sił żeby stać koło łóżeczka i go uspokajać. Jakieś złote rady na mój stan?? kolejny mój błąd że dawałam mu cyca na uspokojenie i co?? teraz się budzi jak na karmienie o 21 i o 4 rano dodatkowo dzisiaj rano o 4 już mu nie dałam cyca tylko popłakał, popłakał i poszedł spać/ Tyle grzechów w tak krótkim czasie
skąd wy bierzecie siłę??? już mam wątpliwości czy ja się nadaję na matkę zazdroszczę wam że wasze dzieci tak ładnie śpią
Sorry że na dzień dobry zrzędzę ale chciałam to z siebie wyrzucić
Agness miło poczytać jak się zrelaksowałaś i sama się poczułam nawet lepiej Jusella to chyba całkowicie pochłonięta tatuśkiem że się nie odzywa tylko lajkuje
-
Sanna wrote:Mamy Chrzest Pawełka 8 stycznia i to jest taka nasza data oddelegowania Synka do spania w swoim pokoiku jak jest u Was narazie Pawełek spi w dostawce ale juz mu tam troszke ciasno
Kupujemy Karolowi na Mikołaja huśtawkę i krzesełko do karmienia w jednym mieliśmy w tym roku sobie darować mikołaja póki nie rozumie ale i tak kiedyś trzeba kupić a huśtawka już teraz by się przydała żeby brzydko mówiąc dziecko mieć chwile z głowyesoni, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Evanlyn u mnie to samo Kamila budzi sie tyle razy w nocy że nie kojarzę ile razy wstawałam . Najbardziej wkurza mnie jak o 6 zasypia spokojnie a ja muszę wstawać starsze dzieci do szkoły wyprawić. Przez to że się nie wyśpie starszym dzieciom się obrywa a później mam wyrzuty sumienia że krzyczę na nich . Musimy to przeczekać w końcu miną te pobudki mam nadzieję. Tatusiek w delegacji mowi że odpoczywa ...
-
Ja mam huśtawke co sama huśta i melodyjki tez są różne i szczerze to nie wyobrażam sobie życia bez niej tak samo bez maty i leżaczka-bujaczka. Ogólnie to jestem bardzo zadowolona z tych leżaczków i z wózka i z komody kąpielowej. A jak z waszymi zakupami też udane ? Pamiętacie jak wózki wybierałyśmy ? To już kawał czasu minał a wydaje się jakby to było w zeszłym tygodniu. Dobranoc ...
Agness27, elza12 lubią tę wiadomość
-
Ja właśnie pozmywalam, wstawiłam pranie. Zajadam się teraz popcornem
Jutro mamy pediatre. Chcę wysępić skierowanie ma rehabilitację.
Mała dzisiaj znowu zaczęła się prężyć. Brzuszek wydawał się ok... Heh
Moje dziecko pełza jak gąsienica jak słowo dajeesoni, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Moja na brzuszku jak wskazówka zegara sie kręci. Też tak śmiesznie dupke wypina i chce się do przodu wypchnąć. Śmiesznie to wygląda. Właśnie zajadam śniadanie grahamek z białym serem i szklanka mleka. Jakoś ostatnio mam straszną ochotę na nabiał. Malutka jescze śpi więc mogę spokojnie zjeść. Miłego dnia wszystkim mamuśką życzę.
-
witam sie
Evanlyn a Ty jesteś na naszej grupie lipcówek na fb??
Tam to dopiero sie dzieje-ja nie nadarzam nadrabiać i poprostu pisze i czytam na bieżąco jak znajde czas
No Kama ja jestem w szoku jak Twoja Mała pełza
Dzieci nam rosną tak szybko a niedawno byłyśmy w ciąży i czekaliśmy na porody
Ja tez sporo razy wstaje do wojtka w nocy tak od 22 do 7 rano 3-4 razy.czasem sie zdaza ze da mamusi pospac i wsaje dwa razy albo raz ale to tak raz na jakis czas daje mi pospac by mamusia mu nie padła bo kto będzie karmił i przewijał
-
Z nowych rzeczy co Wojtek robi to np obraca sie z brzucha na plecy,podciaga nózki do brzuszka leżąć na brzuchu,i podnosi plecki jak sie najje cycem do siadu
powoli uczymy sie nowych rzeczy.ale najśmieszniej jak lezy na pleckach i tak wierzga nogami i sie rzuca no i tak nauczył sie przemieszczac troszkęelza12 lubi tę wiadomość
-
To już wszyscy się przenosi na fb?
Dawno mnie nie bo u nas kłopoty cycowe cd. Piotruś się zbuntowal i przestał ssac prawego cyca bo mu tam mniej leci i tylko je lewego za to prawego zaczęłam odciagac i daje mu w butelce no i znów się uwiazalam laktatorem
Ten miks ziół to mi pomaga bo jak odstawiłam na dzień to był kryzys i cienko z mleczkiem a jak pije codziennie to przynajmniej wyplyw jest szybciej i nie musi długo ciumkac żeby mu leciało.
.https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia )