Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Milcia - przypomniało mi się, że miałam napisać o mleku - na mnie działa sok malinowy, taki domowej roboty - zrobiłam trochę na zimę i teraz, jak mnie choróbsko brało zaczełam pić herbatę z malinami właśnie i cycory jak balony a do tego mleko sikało na wszystkie strony . Wcześniej, jak taką herbatę piłam to było to samo - więc to działa
Agness27, Evanlyn lubią tę wiadomość
-
ja jestem
witam się
Dzis byłam z córka autkiem i z wojtkiem na leczeniu kolejnym jej ząbków i dzis dostała złotą plombę i wybrała zwierzatko pieska w nagrodę
ale dzis u nas sniegu popadało ze 15 min zajeło mi odśniezenie samochodu normalnie wyglądał jak bałwanek
a jak córka sie cieszyła ze jest snieg i jak wrócilismy to poszłam do pzu załatwic sprawe a potem lepilismy bałwanka tylko snieg nie chciał sie lepic
-
jutro mamy kolejna wizyte u ortopedy.Wojtek kontrol no i córe zabieram ze sobą bo cos nózki do srodka jej leca i wole by zobaczył lekarz.
no w weekend bylismy w elblągu na serwisie zsamochodem.kupilismy 30 października a ostatnio przy zmianie opon okazało sie ze zwrotnica uszkodzona bo mechanik zauwazył bo nie mógł zbieznosci ustawic a jak kupywalismy to w salonie nic nie mówili.no i zaraz telefon do nich i maż za tydzien jedzie i na ich koszt naprawa.mysleli ze sie uda to ukryc ale niestety auto zaczeło sciagac do srodka jezdni i wyszło.
widac ze nawet w salonach oszukuja i trzeba miec oczy i uszy szeroko otwarte!
fakt auto nie jest nowe bo 9 letnie bo serwis hondy kupil od niemieckiej hondy której klient zostawił w zamian za nowe ale fajne autko i mała mina ale naprawia i bedzie super
-
Hej hej!
Oj tak dzis snieg tez zasypal mi auto bylam dzis z malymi u siostry wracamy do samochodu a on bialy za to cora miala frajde jak przyjechalismy do domciu ja poszlam z Kacperkiem do domciu a mezu zabral core na pierwsze sanki a na koniec scigali sie kto zrobi wieksza kule jeszcze nie wychodzilo ale ubaw mieli mega
Esoni najbardziej wkurzja mnie takie osoby ktore mysla ze jak siedzisz w domu to nic nie robisz tylko lezysz i pachniesz a dzieci sie same ogarna dom sie sam posprzata bo przeciez nikt nie brudzi a zakupy i wszystko reszta samo sie zrobi co to takiego skoro jestes caly dzien w domu! Niech sie zamienia na pare dni. Dobrze ze maz Cie podziwia przede wszystkim rozumie ile pracy wykonujesz w ciagu dnia. Ja tez mam to szczescie ze maz bardzo docenia moja prace
Agnes brawo dla cory hi moja to branoseltki w nagrode wybiera przed nami w grudniu ostatnia wizyta i mowi ze tez wybierze bransoletke
dobrej nocki:)
jusella, Agness27, Evanlyn lubią tę wiadomość
-
mambella i co pomogła kąpiel w emolium na suchość skóry ??
Elza a ta Twoja kolezanka robiła swojemu dziecku jakies badania by potwierdzić że jest skaza białkowa??
Kama ja z Wojtkiem byłam u pediatry w sprawie AZS.lekarz tylko go zobaczył to stwierdził ze to AZS i tak;
Zalecil:
Kapiel w emolium
Balsam po kąpieli emolium stosować codziennie
Do tego maść mamy robiona na receptę dość tlusta 1 raz dziennie
I kręm Mediderm bez recepty 1 raz dziennie
Do tego mozna raz w tyg wykąpać w krochmalu i raz w nadmanganian potasu .
Po 3 dniach woda bylo na skórze poprawę .
Szorstkość zniknela ale smarujemy badal bo jeszcze widac plamy na przemian po 1razie te maści.jedna rano a druga w południe.
Sanna jak tam Twój palec?
A Mnie znowu dopadł kaszel
kurcze tak mnie to denerwuje już któryś raz zkolei.co jedno dolecze to zaraz chwila przerwy i nowe przeziebienie sie przyplątuje ..
Jusella dogadacie sie
Mój Mąż teraz cały czas wyjeżdza i wraca w piatki na weekend.W tygodniu nieraz tak cięzko bo dwojke musze rano ogarniac a troche sie z tym zchdzi..
Fakt też sie juz przyzwyczaiłam że męza nie ma ale mimo to bardzo mi go brakuje w codziennym zyciu.Ale nieraz jest że w tygodniu wraca do domu bąz pracuje na miejscu
-
Esoni moj Wojtek tak samo wazy 6500 jak Twoja kamilka a urodził sie tydzień przed terminem
Mambella ja np swojego Wojtka po brzuchu nosem swoim ruszam i zawszesie smieje
kama my z męzem powiedzieliśmy sobie że jak nie bedą chcieli naprawic na własny koszt auta w którym ukryli wade to idziemy do turbo kamery i rzecznika praw oraz bysmy taka "reklame im zrobili" że by dłuugo nas zapamietali.
na szczećie przeprosili i bez problemu obejrzeli samochod i maz za tydzien jedzie na warsztat do nich.
drugi to by moze machnał reka i naprawiał na swoj koszt ale z jakiej racji mamy własne pieniadze wydawac skoro to ich wina !
trzeba pilnować swoich praw by inni nie żerowali na naszej niewiedzy!
Milcia to Ci zazdroszcze pogody.
U Nas dzis deszcz lub deszcz ze sniegiem padał..Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 22:34
-
A u nas dzis bardzo duzy wiatr i chwile temu padal deszcz a teraz slonce swieci.
Wczoraj u ortopedy z Wojtkiem wszystko dobrze ale corce zlecil badanie rtg bioder bo cos jednak nie jest tak jak byc powinno.
Zaraz bede dzwonic ustalic dla niej wizyte zeby zobaczyl lekarz zdjecia i dal zalecenia.
-
Heja dawno pisałam i zatęskniłam ale czytam na bieżąco
Esoni współczuję. Jednak mężów to my mamy wspaniałych mój też potrafi wrócić z pracy i wziąć ode mnie małego z własnej niewymuszonej woli żebym sobie odpoczęła albo wstaje do niego w nocy i mi go przynosi na karmienie (ma bardzo płytki sen zupełnie jak nasz syn i budzi się wcześniej ode mnie jak Karol coś tam kwili).
Jesteśmy po szczepieniu na rotawirusy. U nas ostatnio niefajnie bo Karol jak zawsze pięknie szedł spać i budził się tylko na karmienie o stałych godzinach tak teraz budzi się co pół godziny około i trzeba podać mu smoczek i przy nim stać aż zaśnie a w nocy śpi teraz z nami niestety z mojej winy bo przysypiało mi się przy karmieniu aż w końcu całkiem przestałam go odnosić od 1 w nocy ech teraz czeka nas odwykAgness27 lubi tę wiadomość
-
My znowu wracamy do Vojty. Okazało się że po dwóch tyg odstawiania Vojty napięcie zaczęło wracać. Młoda się wygina, nie da się jej włożyć do fotelika nawet. Masakra jakaś jest. Ale ćwiczymy i mam nadzieję że się poprawi.
Mimo tego pełza coraz lepiej i sprawniej, robi bajzel w domu bo wyciąga puzzle piankowe i je rozrzuca, do tego bierze te z środka a nie te co są na wierzchu. I się cieszy
Wczoraj byłyśmy na fitnesie dla mam z dziećmi. Trochę się bałam ale było fajnie. Wiki spokojna była do czasu jak jej się nie znudziło więc kilka ćwiczeń robiłam z nią koło siebie. Do tego się wściekła bo były dzieci ładnie pelzające i raczkujące a ona jeszcze aż tak nie umie.
Nasz liszajec jest prawie wyleczony, szczepienie przełożone.
Do tego młoda waży 7540g. Pomału mi wyrasta z rozmiaru 68.
W Warszawie śnieg i zimno.
Pomału przygotowujemy się na zmianę z gondoli na spacerówke.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 16:56
-
Hej.
Agness kapiemy w emolium i smaruje rano kremem który polecałas. I tak szyjka prawie wyleczona a w innych miejscach te placki zjasnialy, więc mam nadzieję że zaraz zejdą.
Milcia i jak laktacja się zwiększyła?jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Mambella wrote:Hej.
Agness kapiemy w emolium i smaruje rano kremem który polecałas. I tak szyjka prawie wyleczona a w innych miejscach te placki zjasnialy, więc mam nadzieję że zaraz zejdą.
Milcia i jak laktacja się zwiększyła?
Nie zwiększyła się niestety. Ale może trzeba jakiegoś czasu, żeby zioła zadziałały. Teraz myślę, żeby kupić mm i jedną butelkę na noc dawać.