X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness ja miałam już 3 miesiączki a może 4 wszystkie były planowo jak w zegarku a ta ostatnia tydzień kazała na siebie czekac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 23:55

74di4z174lr410ce.png
  • WDŚ Znajoma

Wysłany: 26 stycznia 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maly skończył 5 miesięcy i wylądował w spacerowce, oczywiście na płasko. w kombinezonie juz się do gondoli nie mieścił.

Agness27, Pat123 lubią tę wiadomość

• Pat123 Koleżanka

Wysłany: 26 stycznia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę już o spacerowce, bo mała jak jest naubierana to ledwo się mieści w gondoli, szkoda że przed zakupem wózka nie pomyślałam o tym że gondola musi być wieksza, że jak przyjdzie zima to będzie trzeba więcej miejsca

ug37io4pzgg6hfq3.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zadowolona z gondoli maly uwielbia w niej spac i choć ma w niej spiwor i sam jest w kombinezonie to nadal a wygodnie ahhh te letnie dzieci przyzwyczajone do wozka i spacerow dobrze ze idzie ku wiośnie znow będzie cieplo i bedziemy spedzac cale dnie na dworze ale ten czas leci nieubłaganie
    Czy rozglądacie się za fotelikami samochodowymi ? ja mam fotelik be safe dla stokke izi go do 13 kg i mysle nad recaro young sport od 9 do 36 macie jakies opinie??

74di4z174lr410ce.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u Nas gondolka jest duża ale Wojtek na styk do niej wchodzi i juz na dniach przechodzimy na spacerówkę ;).
    Jak jutro bedzie ładnie to zrobimy pierwszy spacer w spacerówce :)

Sanna my wczoraj kupilismy fotelik taki do 36 kg 4baby zeby córa jeszce pojeździła w nim bo jeszcze na podstawkę niestety jest za niska i pas pod szyjka ma.
    a po niej mamy coneco 9-25kg i mały troche w tym pojeździ a potem pojdzie do nowego a córa na podstawke. :)

Sanna, aisa lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Witam nowe twarze a raczej awatary ;)

My też cały czas w gondoli i jeszcze trochę pojeździmy ;)

Sanna, foteliki z takim dużym przedziałem wagowym nie są za dobre. Poza tym maluchy powinny jeździć wciąż tyłem do kierunku jazdy. Główka jest wciąż bardzo ciężka w porównaniu do reszty ciała a mięśnie szyi słabe. W razie nawet najmniejszej stłuczki dziecko może łatwo ucierpieć. Dobrze poczytać w necie o wożeniu dziecka tyłem. Lepsze są foteliki 9-18 bądź 9-25. Niektóre też mają oznaczenia 0-25.

Sanna, Agness27 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my teraz braliśmy z 4baby 9-36 kg i daliśmy 320zl.za coneco chyba 9-25 jak sie nie mylę tez ok 300 zl.
    Ogólnie różne sa ceny.
    My byliśmy w sklepie kolo nas i powiedzieliśmy jaki chcemy.
    Interesowało nas by byl do 36kg i z możliwością lekkiego rozłożenia by potem Malego w niego wsadzić.
    Zawsze tez możesz podpytac w sklepie i kupic na allegro jezeli wieksza roxnics cenowa. U nas akurat wyszlo by tak samo bo teraz sklep miał do wczoraj zniżkę 10% ;)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Pat123 Koleżanka

Wysłany: 28 stycznia 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wasze dzieciaczki fajnie już sobie siedzą?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 12:07

ug37io4pzgg6hfq3.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam sprzedawca też odradzał jako drugi fotelik 9-36, bo się zużywają i zazwyczaj i tak trzeba kupić jeszcze jeden. My mamy Romer King II SL. Kosztował 700 zł. Niestety starsza jeszcze w nim trochę pojeździ i dla Ewy trzeba będzie kupić. Ale kupimy taki sam.

U nas o siadaniu samodzielnym nie ma mowy. Podciąga się jak jest w pozycji półleżącej, ale do siadania daleko.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat u mnie maly tylko na moich kolanach siedzi a tak to samego go nie sadzam bo leci .jak bedzie chcial to na pewno sam usiądzie ;)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nie siedzi i nie sadzam bo to be dla kręgosłupa. Na kolanach trochę tak ale to daleko droga do samodzielnego siadu.

Coś w tym faktycznie jest, że się zużywają te foteliki. Zmieniliśmy synowi fotelik jak miał 14 miesięcy i widać już trochę ząb czasu i zużycia.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę a to recaeo to myślałam ze strzał w dziesiątkę

74di4z174lr410ce.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już dwa spacerki Pawełek w spacerówce bardzo mu się podoba w pozycji leżącej oczywiście tylko jak chce żeby coś poobserwował to zmieniam na siedząca

74di4z174lr410ce.png
  • Pat123 Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też nie siedzi sama i temu jestem w szoku jak niektórzy wrzucają zdjęcia na fb że ich dziecko 6miesieczne już samo siedzi :/ właśnie Ciężki wybór z tymi fotelikami ale lepiej zainwestować w coś lepszego bo jednak bezpieczeństwo naszych maluchów jest najważniejsze :)

ug37io4pzgg6hfq3.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna, fajny ten recaro tylko jeszcze nie dla naszych bąbli. Popatrz np na takie , które montuje się tyłem i przodem do kierunku jazdy. Taki też na długo wystarczy. Np joie stages ostatnio patrzyłam, fajne są britax, romer i w sumie wiele wiele innych ;)

Pat123, niektóre dzieci się szybciej rozwijają i już siedzą. A często rodzice sami sadzają. Czasem widać wyścig co czyje dziecko zrobi szybciej niestety :/ Do wszystkiego dzieciaczki dojdą w swoim czasie ;)

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myśle o trym foteliki dopiero jak młody skończy 9 miesięcy nie teraz n Pawełek jeszcze nie siada sam ale leżeć tez już nie chce lubi pozycje pół leżące i siedzenie przy naszej pomocy sadzamy go rak by mógł się wygodnie oprzeć a jak mu ta pozycja nie pasuje sam się obsuwa i kręci wokół własnej osi obraca się tylko z brzuszka na plecki a odwrotnie jeszcze troszkę mu brakuje niemiłosiernie ciąga za włosy i dotego w nocy budzi się jak noworodek co dwie trzy godziny

74di4z174lr410ce.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się. Sorki ze nie wchodziłam

Zaczęłam pracę i jakoś tak się zakręciłam

My jako kolejny fotelik kupujemy maxi cosi 2way Pearl.

Młoda w spacerówce jeździ od dawna. Pozycja leżąca wchodzi w grę jedynie jak spi. Tak to musi mieć połsiedzącą

Od tygodnia Wikunia staje przy meblach. Normalnie szok. Jutro mamy rehabilitację i aż się zapytam o to :)

Raczkuje już sprawnie a wręcz gania po mieszkaniu :)

Wiki też jeszcze nie siedzi. Nie obraca się z brzucha na plecy. Ja obstawiam że niedługo posadzi dupke bo już prawie jej się udaje.

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Pat123 Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Witam się. Sorki ze nie wchodziłam

Zaczęłam pracę i jakoś tak się zakręciłam

My jako kolejny fotelik kupujemy maxi cosi 2way Pearl.

Młoda w spacerówce jeździ od dawna. Pozycja leżąca wchodzi w grę jedynie jak spi. Tak to musi mieć połsiedzącą

Od tygodnia Wikunia staje przy meblach. Normalnie szok. Jutro mamy rehabilitację i aż się zapytam o to :)

Raczkuje już sprawnie a wręcz gania po mieszkaniu :)

Wiki też jeszcze nie siedzi. Nie obraca się z brzucha na plecy. Ja obstawiam że niedługo posadzi dupke bo już prawie jej się udaje.
    Kama i jak po powrocie do pracy? Dajesz radę to wszystko poogarniac ? ;)

ug37io4pzgg6hfq3.png
  • WDŚ Znajoma

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy Wasze dzieci podciagaja nóżki do pozycji czworaczkowej? dzisiaj byliśmy u ortopedy i stwierdził że mały jest leniwy i powinien już podciągnąć nóżki pod siebie i kazał zacząć ćwiczyć z fizjoterapeuta. jestem trochę zdziwiona bo wydaje mi się ze to za szybko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 15:53

• Mambella Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz tak. Dziś zaczął stawać jak do raczkowania i się bujać przód tył. Ale przecież każde dziecko rozwija się w innym tempie.
    Ze wasz tego dziś nie robi to nie znaczy że za 2 tyg nie zrobi.

‹‹ 1460 1461 1462 1463 1464 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ