Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jestem zadowolona z gondoli maly uwielbia w niej spac i choć ma w niej spiwor i sam jest w kombinezonie to nadal a wygodnie ahhh te letnie dzieci przyzwyczajone do wozka i spacerow dobrze ze idzie ku wiośnie znow będzie cieplo i bedziemy spedzac cale dnie na dworze ale ten czas leci nieubłaganie
Czy rozglądacie się za fotelikami samochodowymi ? ja mam fotelik be safe dla stokke izi go do 13 kg i mysle nad recaro young sport od 9 do 36 macie jakies opinie?? -
u Nas gondolka jest duża ale Wojtek na styk do niej wchodzi i juz na dniach przechodzimy na spacerówkę .
Jak jutro bedzie ładnie to zrobimy pierwszy spacer w spacerówce
Sanna my wczoraj kupilismy fotelik taki do 36 kg 4baby zeby córa jeszce pojeździła w nim bo jeszcze na podstawkę niestety jest za niska i pas pod szyjka ma.
a po niej mamy coneco 9-25kg i mały troche w tym pojeździ a potem pojdzie do nowego a córa na podstawke.Sanna, aisa lubią tę wiadomość
-
Hej
Witam nowe twarze a raczej awatary
My też cały czas w gondoli i jeszcze trochę pojeździmy
Sanna, foteliki z takim dużym przedziałem wagowym nie są za dobre. Poza tym maluchy powinny jeździć wciąż tyłem do kierunku jazdy. Główka jest wciąż bardzo ciężka w porównaniu do reszty ciała a mięśnie szyi słabe. W razie nawet najmniejszej stłuczki dziecko może łatwo ucierpieć. Dobrze poczytać w necie o wożeniu dziecka tyłem. Lepsze są foteliki 9-18 bądź 9-25. Niektóre też mają oznaczenia 0-25.Sanna, Agness27 lubią tę wiadomość
-
No my teraz braliśmy z 4baby 9-36 kg i daliśmy 320zl.za coneco chyba 9-25 jak sie nie mylę tez ok 300 zl.
Ogólnie różne sa ceny.
My byliśmy w sklepie kolo nas i powiedzieliśmy jaki chcemy.
Interesowało nas by byl do 36kg i z możliwością lekkiego rozłożenia by potem Malego w niego wsadzić.
Zawsze tez możesz podpytac w sklepie i kupic na allegro jezeli wieksza roxnics cenowa. U nas akurat wyszlo by tak samo bo teraz sklep miał do wczoraj zniżkę 10%
-
Nam sprzedawca też odradzał jako drugi fotelik 9-36, bo się zużywają i zazwyczaj i tak trzeba kupić jeszcze jeden. My mamy Romer King II SL. Kosztował 700 zł. Niestety starsza jeszcze w nim trochę pojeździ i dla Ewy trzeba będzie kupić. Ale kupimy taki sam.
U nas o siadaniu samodzielnym nie ma mowy. Podciąga się jak jest w pozycji półleżącej, ale do siadania daleko. -
Moja nie siedzi i nie sadzam bo to be dla kręgosłupa. Na kolanach trochę tak ale to daleko droga do samodzielnego siadu.
Coś w tym faktycznie jest, że się zużywają te foteliki. Zmieniliśmy synowi fotelik jak miał 14 miesięcy i widać już trochę ząb czasu i zużycia. -
Moja też nie siedzi sama i temu jestem w szoku jak niektórzy wrzucają zdjęcia na fb że ich dziecko 6miesieczne już samo siedzi właśnie Ciężki wybór z tymi fotelikami ale lepiej zainwestować w coś lepszego bo jednak bezpieczeństwo naszych maluchów jest najważniejsze
-
Sanna, fajny ten recaro tylko jeszcze nie dla naszych bąbli. Popatrz np na takie , które montuje się tyłem i przodem do kierunku jazdy. Taki też na długo wystarczy. Np joie stages ostatnio patrzyłam, fajne są britax, romer i w sumie wiele wiele innych
Pat123, niektóre dzieci się szybciej rozwijają i już siedzą. A często rodzice sami sadzają. Czasem widać wyścig co czyje dziecko zrobi szybciej niestety Do wszystkiego dzieciaczki dojdą w swoim czasie -
Ja myśle o trym foteliki dopiero jak młody skończy 9 miesięcy nie teraz n Pawełek jeszcze nie siada sam ale leżeć tez już nie chce lubi pozycje pół leżące i siedzenie przy naszej pomocy sadzamy go rak by mógł się wygodnie oprzeć a jak mu ta pozycja nie pasuje sam się obsuwa i kręci wokół własnej osi obraca się tylko z brzuszka na plecki a odwrotnie jeszcze troszkę mu brakuje niemiłosiernie ciąga za włosy i dotego w nocy budzi się jak noworodek co dwie trzy godziny
-
Witam się. Sorki ze nie wchodziłam
Zaczęłam pracę i jakoś tak się zakręciłam
My jako kolejny fotelik kupujemy maxi cosi 2way Pearl.
Młoda w spacerówce jeździ od dawna. Pozycja leżąca wchodzi w grę jedynie jak spi. Tak to musi mieć połsiedzącą
Od tygodnia Wikunia staje przy meblach. Normalnie szok. Jutro mamy rehabilitację i aż się zapytam o to
Raczkuje już sprawnie a wręcz gania po mieszkaniu
Wiki też jeszcze nie siedzi. Nie obraca się z brzucha na plecy. Ja obstawiam że niedługo posadzi dupke bo już prawie jej się udaje. -
kama005 wrote:Witam się. Sorki ze nie wchodziłam
Zaczęłam pracę i jakoś tak się zakręciłam
My jako kolejny fotelik kupujemy maxi cosi 2way Pearl.
Młoda w spacerówce jeździ od dawna. Pozycja leżąca wchodzi w grę jedynie jak spi. Tak to musi mieć połsiedzącą
Od tygodnia Wikunia staje przy meblach. Normalnie szok. Jutro mamy rehabilitację i aż się zapytam o to
Raczkuje już sprawnie a wręcz gania po mieszkaniu
Wiki też jeszcze nie siedzi. Nie obraca się z brzucha na plecy. Ja obstawiam że niedługo posadzi dupke bo już prawie jej się udaje. -
czy Wasze dzieci podciagaja nóżki do pozycji czworaczkowej? dzisiaj byliśmy u ortopedy i stwierdził że mały jest leniwy i powinien już podciągnąć nóżki pod siebie i kazał zacząć ćwiczyć z fizjoterapeuta. jestem trochę zdziwiona bo wydaje mi się ze to za szybko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 15:53