X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness ja miałam już 3 miesiączki a może 4 wszystkie były planowo jak w zegarku a ta ostatnia tydzień kazała na siebie czekac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 23:55

74di4z174lr410ce.png
  • WDŚ Znajoma

Wysłany: 26 stycznia 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maly skończył 5 miesięcy i wylądował w spacerowce, oczywiście na płasko. w kombinezonie juz się do gondoli nie mieścił.

Agness27, Pat123 lubią tę wiadomość

• Pat123 Koleżanka

Wysłany: 26 stycznia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę już o spacerowce, bo mała jak jest naubierana to ledwo się mieści w gondoli, szkoda że przed zakupem wózka nie pomyślałam o tym że gondola musi być wieksza, że jak przyjdzie zima to będzie trzeba więcej miejsca

ug37io4pzgg6hfq3.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zadowolona z gondoli maly uwielbia w niej spac i choć ma w niej spiwor i sam jest w kombinezonie to nadal a wygodnie ahhh te letnie dzieci przyzwyczajone do wozka i spacerow dobrze ze idzie ku wiośnie znow będzie cieplo i bedziemy spedzac cale dnie na dworze ale ten czas leci nieubłaganie
    Czy rozglądacie się za fotelikami samochodowymi ? ja mam fotelik be safe dla stokke izi go do 13 kg i mysle nad recaro young sport od 9 do 36 macie jakies opinie??

74di4z174lr410ce.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u Nas gondolka jest duża ale Wojtek na styk do niej wchodzi i juz na dniach przechodzimy na spacerówkę ;).
    Jak jutro bedzie ładnie to zrobimy pierwszy spacer w spacerówce :)

Sanna my wczoraj kupilismy fotelik taki do 36 kg 4baby zeby córa jeszce pojeździła w nim bo jeszcze na podstawkę niestety jest za niska i pas pod szyjka ma.
    a po niej mamy coneco 9-25kg i mały troche w tym pojeździ a potem pojdzie do nowego a córa na podstawke. :)

Sanna, aisa lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Witam nowe twarze a raczej awatary ;)

My też cały czas w gondoli i jeszcze trochę pojeździmy ;)

Sanna, foteliki z takim dużym przedziałem wagowym nie są za dobre. Poza tym maluchy powinny jeździć wciąż tyłem do kierunku jazdy. Główka jest wciąż bardzo ciężka w porównaniu do reszty ciała a mięśnie szyi słabe. W razie nawet najmniejszej stłuczki dziecko może łatwo ucierpieć. Dobrze poczytać w necie o wożeniu dziecka tyłem. Lepsze są foteliki 9-18 bądź 9-25. Niektóre też mają oznaczenia 0-25.

Sanna, Agness27 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my teraz braliśmy z 4baby 9-36 kg i daliśmy 320zl.za coneco chyba 9-25 jak sie nie mylę tez ok 300 zl.
    Ogólnie różne sa ceny.
    My byliśmy w sklepie kolo nas i powiedzieliśmy jaki chcemy.
    Interesowało nas by byl do 36kg i z możliwością lekkiego rozłożenia by potem Malego w niego wsadzić.
    Zawsze tez możesz podpytac w sklepie i kupic na allegro jezeli wieksza roxnics cenowa. U nas akurat wyszlo by tak samo bo teraz sklep miał do wczoraj zniżkę 10% ;)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Pat123 Koleżanka

Wysłany: 28 stycznia 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wasze dzieciaczki fajnie już sobie siedzą?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 12:07

ug37io4pzgg6hfq3.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam sprzedawca też odradzał jako drugi fotelik 9-36, bo się zużywają i zazwyczaj i tak trzeba kupić jeszcze jeden. My mamy Romer King II SL. Kosztował 700 zł. Niestety starsza jeszcze w nim trochę pojeździ i dla Ewy trzeba będzie kupić. Ale kupimy taki sam.

U nas o siadaniu samodzielnym nie ma mowy. Podciąga się jak jest w pozycji półleżącej, ale do siadania daleko.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat u mnie maly tylko na moich kolanach siedzi a tak to samego go nie sadzam bo leci .jak bedzie chcial to na pewno sam usiądzie ;)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nie siedzi i nie sadzam bo to be dla kręgosłupa. Na kolanach trochę tak ale to daleko droga do samodzielnego siadu.

Coś w tym faktycznie jest, że się zużywają te foteliki. Zmieniliśmy synowi fotelik jak miał 14 miesięcy i widać już trochę ząb czasu i zużycia.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę a to recaeo to myślałam ze strzał w dziesiątkę

74di4z174lr410ce.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już dwa spacerki Pawełek w spacerówce bardzo mu się podoba w pozycji leżącej oczywiście tylko jak chce żeby coś poobserwował to zmieniam na siedząca

74di4z174lr410ce.png
  • Pat123 Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też nie siedzi sama i temu jestem w szoku jak niektórzy wrzucają zdjęcia na fb że ich dziecko 6miesieczne już samo siedzi :/ właśnie Ciężki wybór z tymi fotelikami ale lepiej zainwestować w coś lepszego bo jednak bezpieczeństwo naszych maluchów jest najważniejsze :)

ug37io4pzgg6hfq3.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna, fajny ten recaro tylko jeszcze nie dla naszych bąbli. Popatrz np na takie , które montuje się tyłem i przodem do kierunku jazdy. Taki też na długo wystarczy. Np joie stages ostatnio patrzyłam, fajne są britax, romer i w sumie wiele wiele innych ;)

Pat123, niektóre dzieci się szybciej rozwijają i już siedzą. A często rodzice sami sadzają. Czasem widać wyścig co czyje dziecko zrobi szybciej niestety :/ Do wszystkiego dzieciaczki dojdą w swoim czasie ;)

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myśle o trym foteliki dopiero jak młody skończy 9 miesięcy nie teraz n Pawełek jeszcze nie siada sam ale leżeć tez już nie chce lubi pozycje pół leżące i siedzenie przy naszej pomocy sadzamy go rak by mógł się wygodnie oprzeć a jak mu ta pozycja nie pasuje sam się obsuwa i kręci wokół własnej osi obraca się tylko z brzuszka na plecki a odwrotnie jeszcze troszkę mu brakuje niemiłosiernie ciąga za włosy i dotego w nocy budzi się jak noworodek co dwie trzy godziny

74di4z174lr410ce.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się. Sorki ze nie wchodziłam

Zaczęłam pracę i jakoś tak się zakręciłam

My jako kolejny fotelik kupujemy maxi cosi 2way Pearl.

Młoda w spacerówce jeździ od dawna. Pozycja leżąca wchodzi w grę jedynie jak spi. Tak to musi mieć połsiedzącą

Od tygodnia Wikunia staje przy meblach. Normalnie szok. Jutro mamy rehabilitację i aż się zapytam o to :)

Raczkuje już sprawnie a wręcz gania po mieszkaniu :)

Wiki też jeszcze nie siedzi. Nie obraca się z brzucha na plecy. Ja obstawiam że niedługo posadzi dupke bo już prawie jej się udaje.

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Pat123 Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Witam się. Sorki ze nie wchodziłam

Zaczęłam pracę i jakoś tak się zakręciłam

My jako kolejny fotelik kupujemy maxi cosi 2way Pearl.

Młoda w spacerówce jeździ od dawna. Pozycja leżąca wchodzi w grę jedynie jak spi. Tak to musi mieć połsiedzącą

Od tygodnia Wikunia staje przy meblach. Normalnie szok. Jutro mamy rehabilitację i aż się zapytam o to :)

Raczkuje już sprawnie a wręcz gania po mieszkaniu :)

Wiki też jeszcze nie siedzi. Nie obraca się z brzucha na plecy. Ja obstawiam że niedługo posadzi dupke bo już prawie jej się udaje.
    Kama i jak po powrocie do pracy? Dajesz radę to wszystko poogarniac ? ;)

ug37io4pzgg6hfq3.png
  • WDŚ Znajoma

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy Wasze dzieci podciagaja nóżki do pozycji czworaczkowej? dzisiaj byliśmy u ortopedy i stwierdził że mały jest leniwy i powinien już podciągnąć nóżki pod siebie i kazał zacząć ćwiczyć z fizjoterapeuta. jestem trochę zdziwiona bo wydaje mi się ze to za szybko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 15:53

• Mambella Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz tak. Dziś zaczął stawać jak do raczkowania i się bujać przód tył. Ale przecież każde dziecko rozwija się w innym tempie.
    Ze wasz tego dziś nie robi to nie znaczy że za 2 tyg nie zrobi.

‹‹ 1460 1461 1462 1463 1464 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ