X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Pat123 Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj maajkaa, a sproboj moze zrobić przerwę w podawaniu słoiczków i zobaczysz czy wysypka zniknie? Mojej się pokazują takie pojedyncze krostki jak podam jej coś z marchewką

ug37io4pzgg6hfq3.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam .
    Maajkaa witam na grupie:)
    Odnośnie Twoich problemów to ja bym poczekala kilka dni aż znikną krostki i podawala samego ziemniaczka przez ok 3dni i wtedy będziesz miec pewność czy uczula czy nie.
    U nas u synka tez się pojawiła alergia na mleko krowie poprzez suche placki na pkwckach i raczkach. Dal nam pediatra masc na receptę robiona i do tego krę mocno nawilżający Mediderm (bez recepty) i po kilku dniach wszystko zniklo.
    Dodatkowo kąpiemy synka w emolim plus balsam emolium po kazdej kąpieli i wszystko ładnie zeszlo.
    U nas odpukać aż tak małego nie wysypuje jak ja jem nabial (oczywiście minimalne porcje) tylko u niego to objawia sie bolem brzuszka plus zielone kupy i placz..

A może spróbuj kąpiel w krochmalu tak ze 2razy w tygodniu.
    Mi przy córce bardzo pomagali jak czasem miała problemy skórne

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maajkaa i jak tam problemy brzuszkowe?

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Pat123 Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak tam u was z okresem? Ja dziś dostałam i czuje się tak jak by mnie sciagnieto z krzyża. Co prawda nie boli mnie tak brzuch jak przed ciążą, ale odzwyczailam się od tego dziadostwa..

ug37io4pzgg6hfq3.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam pierwszy po 3 miesiącach 3 tygodniach i jednym dniu od porodu, a karmiłam tylko piersią. To było 11.10. i od tej pory cisza. Nadal karmię piersią, ale mniej, bo mała je już dwa stałe posiłki. Po pierwszym porodzie pierwszy okres był 7,5 miesiąca po. Lało się ze mnie wtedy przez 2 dni jak z kranu, a teraz było ok.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • maajkaa Nowa

Wysłany: 21 stycznia 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dziekuje za rady i informacje. Przez 6 dni podawałam marchewkę bo po niej wszystko było ok, żadnej wysypki I kupka raz dziennie Dzisiaj podałam drugi raz brokuła zaczynam od niewielkiej ilości i bede stopniowo zwiększać Krostki ładnie schodzą i nie pojawiają sie nowe
    Zamierzam podawać przez 6 dni chyba zeby cos sie pojawiło
    Jesli wszystko bedzie ok to podam dynie lub pasternak jako kolejne warzywko
    Mała miala wczoraj bredzi zaczerwienione poliki ale nie cały czas tylko np po wysiłku albo jak duzo leży na brzuszku. Żadne nowe krostki nie wyskakuja takze obstawiam ze te policzki sa od zęba bo druga dolna jedynka wlasnie nam sie dzisiaj przebiła

majka
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia jak Ty skrupulatnie wszystko pamiętasz wręcz co do minuty ;).
    Co do okresu ja pierwszy dostałam po 3mies od porodu.
    Na poczatku przez kilka dni bylo lekkie brudzenie a potem jak walnelo to co chwila musiałam sie przewijać..
    No i juz miałam 3 miesisczki a dzis powinnam dostac kolejny ale cisza.
    Caly czas karmie piersią.
    Musze zaczac wprowadzać malemu stale inne posiłki ale ostatnio co chwila cos mnie lapie i potem zarazam Malego..
    Od kilku dni zaczelam sama brać Wit D i C oraz B zeby troche sie na wzmocnić.

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maajkaa to super ze wysypka zchodzi :)
    U nas przez te opuchnięte dziąsła to maly tak jest niespokojny wieczorami i dużo placze i marudzi.
    Dzis podalam mu troszkę paracetamolu i po pól godz zasnal.
    Wczoraj juz mi 1,5 godz marudzil i beczal i po syropku w ciagu pól godz tez zasnal czyli poprostu bolały go dziaselka :(
    Te maluchy tyle za Malego die nacierpia a my przy nich podwójnie..

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Pat123 Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie biedne nasze dzieciątka, tyle dobrze ze nie będą pomietac tego bólu. A ile ważą wasze maleństwa? Moja w piątek na szczepieniu miała 7650g :-)

ug37io4pzgg6hfq3.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ważyła w poprzedni poniedziałek 9230 g, dzisiaj ją zważę, ale pewnie będzie ponad 9300.

Pat123 lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój na szczepieniu 10.01 wazyl 7220g i 73cm dlugi:)
    A wtedy miał 6mies i 1 dzien :)

Dzis wojtek dostal druga czas sloiczka zupkę jarzynowa i bardzo się zajadal :).
    Wczoraj pierwsza i balam sie ze znowu kupka nie chce wyjść ale poszla ok 15a druga ok 21 :)

Jutro kolejny posiłek w ruch zobaczymy czy zasmakuje :)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Pat123 Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    73cm to rzeczywiście długi :) moja ma 65 i robi się z niej taka kluseczka :) a z czego słoiczek dajesz ?

ug37io4pzgg6hfq3.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat123 wrote:
    73cm to rzeczywiście długi :) moja ma 65 i robi się z niej taka kluseczka :) a z czego słoiczek dajesz ?

Wiesz co ostatnio kupywalam w równanie gerbera bo byly na promocji :).
    Dzis zjadl rybkę lososia z warzywami i tez mu zasmakowala bo ladnie buzie otwieral :)
    Jutro druga porcja rybki :).

Narazie mu daje sloiczki zeby zobaczyć czy mu smakuje ale chce sama mu robic jedzonko :)

Pat123 lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • WDŚ Znajoma

Wysłany: 24 stycznia 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staś dzisiaj był ważony i 8700, ostatnio zwolnił tempo przyrostu. Mój uwielbia słoiczek z hippa ziemniaczki z łososiem :)

Pat123, Agness27 lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WDŚ wrote:
    Staś dzisiaj był ważony i 8700, ostatnio zwolnił tempo przyrostu. Mój uwielbia słoiczek z hippa ziemniaczki z łososiem :)

Piekna waga :)

Ja właśnie probuje uspac swojego łobuziaka.
    Od 15 nie spal i specjalnie go przetrzymalsm by położyć o po 20 a tu patrz pospal 20 min i mega wyspany :/
    Ciekawe za ile teraz mi zaśnie...

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na szczęście mam nadzieje padl dzieki kolysance i cyckowi :)
    Dzis jeszcze nie za dobrze się czuje bo powinnam dostac @ i boli 2dzien brzuch aż boje sie co przyjdzie .. Jak tak daje o sobie znać :/

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • WDŚ Znajoma

Wysłany: 25 stycznia 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w tym miesiącu @ wypatruje i jej nie ma, tylko same plamienia. Mój mały robi sobie drzemkę 30 min o 20 i potem idzie spać o 23.Wczoraj mieliśmy szczepienie i noc była straszna, pogubilam się w liczeniu nocnych pobudek.

• Pat123 Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na szczescie kończy się @ Moja mała to ostatnio przy cycu za dużo opowiada i bawi się nim, już nie mowie o tym że przy tych swoich dwóch ząbkach mnie podgryza :/

ug37io4pzgg6hfq3.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie nadal cisza w @ ale brzuch juz 3 dzien.juz wolałabym by sie pojawił to ból brzucha by znikl a tak się czeka..

Dziś odpukać synek grzeczny no i mam nadzieję ze jego usypianie nie bedzie dlugo trwalo ;)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane u nas noce nie przespane Pawełek we wtorek miał szczepienie i wazy 7980 dl na 68 tak się zastanawiam czy te jego nocne pobudki to skok rozwojowy wcześniej ładnie już przysypiał noce a teraz jak noworodek co 3 godz pobudka a o wczorajszej nocy nie wspomnę co 2 lub co 1,5 jak w zegarku Ja wprowadziłam marchewkę ziemniaczkami dynie kaszkę ryżowa jabłko i gruszkę dodałam tez troszkę krolika ostatnio i cielęciny kupka pojawia się od niedawna co ok 3 dni i mały nad nią widać pracuje Chciałam Was zapytać kiedy przerzucacie się na spacerówki ? Pozdrawiam niewyspana i cała w strachu ze następna nieprzespana noc przede mną

74di4z174lr410ce.png
‹‹ 1459 1460 1461 1462 1463 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ