X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia zdrówka dla Was my dziś pierwszy raz makaron z cielecinka z owoców tylko narazie jabłka gruszki i banany

Agness27, Pat123 lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • elza12 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,
    Witam nowe kolezanki ☺

Milcia zdrowka dla Was. Moje dzieciaczki tez po chorobie teraz mnie troche cos bierze ale mam nadzieje ze mnie nie rozlozy...

Co do spania w nocy to od niedawna jest u nas duzo lepiej. Zasypia ok 19-20 pobuka ok 23 3i6.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 22:18

Agness27 lubi tę wiadomość

f2wl2n0a2vcxu9zg.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza milo ze napisałaś tu bo dawno Cie nie bylo ;).

Ale dziś ciezki dzień miałam... Ech.
    Od rana boli mnie glowa i ogólnie czuje takie rozbicie bo 2noce z rzędu zarwane..
    Pierwszej nie mogłam cos zasnąć a drugiej z kolei maly co 2gidz robił pobudkę.
    Wczoraj córkę zaprowadzilam na sankach do przedszkola bo dużo śniegu ponownie napadalo ale sie cieszyla bo ostatnio to miesiac temu tylko jednego dnia jezdzila na sankach i 3lata temu :).
    Po przedszkolu poszliśmy zjeżdża z górki takich malych.jedna kolo przedszkola akurat a druga w połowie drogi do domu :)
    Troche ludzie sie dziwnie patrzyli jak jedna reka trzymałam spacerowke a druga ciagnelam sanki ale co tam czego sie nie robi dla dzieci szczególnie ze śnieg zima to u nas rzadkość ;)

Dziś tylko mala po przedszkolu na sanki wzięłam i akurat jeszcze kolo przedszkola na górce spotkala dzieci ze swojej grupy ale się fajnie bawiły :).
    Przypominalo mi sie moje dzieciństwo :)

Sanna, elza12 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat to super ze śliweczka pomogla ponoc najlepsza jest z bobowity ;)
    W sumie ja brałam z gerbera i tez kupa ladnie poszla :)

Milcia ale was rozłożyło :(
    Zdrówka x3 wam życzę i szybkiego wygonienia brzydkiej choroby!!
    Buziaczki dla Was :*

Elza a co tam u Was słychać opowiadaj :)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • elza12 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej ☺

Sanki w jednej rece a wozek w drugiej to niezla kombinacja tez taka znam chociaz sniegu troche malo no ale trzeba korzystac poki jest mozliwosc. Chociaz moi teraz po chrobie wiec wyglupy na sniegu musza troche poczekac.

Kacperek ma dwa zabki ☺ oba wyszly niemal jednoczesnie ☺ a tak pozatym wprowadzilam karmienie mieszanie i mimo moich obaw ladnie zlapal butle ☺

Agnes wspolczuje nieprzespanych nocy a jak dzisiejsza lepiej juz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 09:23

Agness27 lubi tę wiadomość

f2wl2n0a2vcxu9zg.png
  • elza12 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dzis konczymy 7 miesiecy jejciu kiedy to zlecialo ani nie wiem ... ☺

Pat123, Sanna lubią tę wiadomość

f2wl2n0a2vcxu9zg.png
  • Pat123 Koleżanka

Wysłany: 10 lutego 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego nalepszego dla Kacperka :* Widze Agness ze aktywnie z dzieciaczkami spędzasz czas to super trzeba korzystasz z tego ze jeszcze trochę śniegu zostało :) Moje drogie zwiekszylyscie swoim pociecha suplementacje witamy D? Bo podobno po pol roku się daje więcej?

Agness27, elza12 lubią tę wiadomość

ug37io4pzgg6hfq3.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niczego nie zwiększyłam a byliśmy u Pani doktor bo Pawełek dostał druga dawkę pneumokoków i noc noe wspominała My dziś tez kończymy 7 miesięcy :) wszystkiego dobrego dla Kacperka

Pat123, Agness27, elza12 lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • Pat123 Koleżanka

Wysłany: 10 lutego 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna całuski dla małego z okazji 7 miesiecznicy :) podobno zwiększa się dawkę witaminy D do 600 j.m. a zapomniałam się ostatnio spytać mojej pediatry..

Sanna lubi tę wiadomość

ug37io4pzgg6hfq3.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dzis na szczęście lepiej ale dopiero teraz chwila na odpoczynek bo od rana sporo spraw do załatwienia.

No korzystaliamy ze śniegu dopóki jest :)

A nasz Wojtuś wczoraj skończył 7 miesięcy :)

Wojtek juz ladnie sie obraca i jest bardzo towarzyski :)
    Dzis byliśmy u kolegi z przedszkola w domu bo zlamal noge i 2tyg jeszcze musi siedzieć a tak bidulek tęskni za przedszkolem.
    Dzis jeszcze jeden chlopczyk z grupy go odwiedził bo tata go przywioz i bawili sie we trójkę :)
    A moja córcia jest Bartka ulubiona koleżanka plus jeszcze dwie dziewczynki z grupy :)

Pat123 lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla maluchów ;)

Agness27, Sanna lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • elza12 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2017, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekujemy :-) i oczywiście Waszym maluszkom również samych wspaniałości!

ja tez nie zwiększam dawki wit. d, lekarz tez nie kazal nam zwiększać. ewentualnie zawsze mozna zrobic badanie poziomu wit d, my juz raz robilismy i wyszlo w normie :-)

f2wl2n0a2vcxu9zg.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki dzisiaj skończyła 7 miesięcy. :)

Sanna, Agness27 lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • Pat123 Koleżanka

Wysłany: 12 lutego 2017, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego dla kolejnego 7 miesięczniaka ;)

ug37io4pzgg6hfq3.png
  • WDŚ Znajoma

Wysłany: 12 lutego 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i jesteśmy po wizycie u fizjoterapeutki. Nie miała do małego zastrzeżeń tylko się okazało ze ma mięsień grzbietowy z jednej strony bardziej rozwinięty i musimy z nim ćwiczyć druga stronę. A nóżek nie musi wcale jeszcze podkurczac do pozycji czworaczkowej. Idą mu górne jedynki i wyjść nie mogą, masakra jakaś marudzenie i potok sliny :(

Najlepszego dla 7miesieczniakow :*

Sanna lubi tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama wszystkiego najlepszego dla Wikuni :) :*

WD§ u nsz idą pierwsze zabki i maly daje ostro popalić bo bidulek marudzi,dużo poplakuje i również ślini sie na potęgę.
    Dzis odpukać troszkę weselszy jest i nie marudzi aż tak bardzo no i do tego jak zasnal ok 21 to obudził sie 3.40 i ok 7rano na cyca :).

Próbowaliśmy banana ostatnio i bardzo mu posmakował a kiwi mię bardzo-byc może za kwasna byla bo się strasznie krzywil :)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 03:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przebiła się górna jedynka. Dziąsło jej krwawi. Pobolewa ja to ale mimo wszystko dzielnie to znosi. Ma troszkę więcej śliny ale nie tak dużo. Jestem pod wrażeniem jak ładnie przechodzi Ząbkowanie. Dolne jedynki bezobjawowo, teraz też nie ma tragedii

My byłyśmy ostatnio u rehabilitantki. Powiedziała nam że Wiki potrafi to co powinno umieć roczne dziecko. Zwróciła nam na kilka rzeczy uwagę i kolejna wizyta za miesiąc.

1usapiqvhk164civ.png
  • WDŚ Znajoma

Wysłany: 16 lutego 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nas dopadło chorobsko, tzn bardziej małego. dostał antybiotyk bo ma zapalenie oskrzeli podanie go to jest masakra. I od dwóch dni zaczął goraczkowac co temp uda mi się zbić, rośnie na nowo. nie wiem czy to przez chorobę czy górne jedynki, które widać ze go męczą.

• Pat123 Koleżanka

Wysłany: 16 lutego 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WDŚ Zdrowka dla was! Podobno przy ząbkowaniu często pojawiają się infekcje wiec to może być przyczyna

ug37io4pzgg6hfq3.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas odnośnie ząbków to maly robi wodniste nieraz kupki no i wszystko pcha do buzi plus placz i marudzenie...

A jak mu banan i gruszka posmakowały :)
    Kiwi nie bardzo bo wiadomo ona troszkę kwaskowata jest

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
‹‹ 1462 1463 1464 1465 1466 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ