X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wyszły dwa ząbki i jest jakby lepiej. Z choroby też powoli wychodzimy.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Pat123 Koleżanka

Wysłany: 18 lutego 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do picia co swoim dzieciaczkom dajecie? Oprócz mleczka oczywiście :)

ug37io4pzgg6hfq3.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wodę, ale to sporadycznie, bo nie chce. Żadnych soków i herbat przynajmniej do pierwszego roku nie podam, bo wszędzie gdzie czytałam, czy byłam na warsztatach dla kobiet w ciąży lub dla mam, to mówili, że soki to najgorsze co możemy dać dziecku.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez podajemy wode albo herbatkę z koperka ale ta nie bardzo chce pic.

No my dziś wróciliśmy od moich rodziców i przywiezlismy moja siostrzenice na rydzien bo ma ferie takze Male przedszkole w domu :)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny u nas ząbków nie widać ale strasznie Pawełek się ślini i gryzie swoje raczki nie lubi. Gryzaków Co do picia to my dajemy herbatkę z koperku i soczek z jabłek własnej roboty i dodatkowo serie soczków bio hipp tylko rozrobionej pół na pół z woda jabłko marchewka i śliwka

74di4z174lr410ce.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieciaczki już siadają same ?? Nasz siedzi sam nie kiwa się ale sam nie usiądzie

74di4z174lr410ce.png
  • Pat123 Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez sama nie usiądzie chyba ze moje ręce jej wyciągnę to na nich się pościąga i siada, ale czekam aż sama nabędzie ta umiejętność ;)

ug37io4pzgg6hfq3.png
  • WDŚ Znajoma

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mały tez nie siada, posadzone tez nie siedzi bo się chwieje. Mamy od fizjoterapeutki zakaz zasadzania go bo nie jest na to gotowy wiec jak jest na kolanach to jest jeden wielki krzyk bo nie chce być w pozycji pol leżącej.

• Pat123 Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WDŚ wrote:
    mój mały tez nie siada, posadzone tez nie siedzi bo się chwieje. Mamy od fizjoterapeutki zakaz zasadzania go bo nie jest na to gotowy wiec jak jest na kolanach to jest jeden wielki krzyk bo nie chce być w pozycji pol leżącej.
    A jak długo jeszcze musisz z małym do fizjoterapeuty chodzić?

ug37io4pzgg6hfq3.png
  • WDŚ Znajoma

Wysłany: 20 lutego 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie jedziemy na ćwiczenia do fizjoterapeutki, mamy z nim sami ćwiczyć pozycję do czworaczkowania i przez to ze ma jeden mięsień grzbietowy bardziej rozwinięty musimy ćwiczyć drugi. Kazała nam przyjechać jak mały zacznie Raczkowac albo siadać bo by chciała zobaczyć jak mu to wychodzi

• Pat123 Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mały lubi ćwiczyć?

ug37io4pzgg6hfq3.png
  • WDŚ Znajoma

Wysłany: 20 lutego 2017, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musze go kusic jego ulubioną piosenka na tel ale jakoś to idzie. Teraz mieliśmy mała przerwę bo był chory.

• kama005 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 04:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza siada sama ale jeszcze z podporem. Chociaż zdarza jej się usiąść już normalnie. Fizjoterapeutka powiedziała że spokojnie usiądzie w końcu sama ;)

U nas mega przeziębienie. Młoda chyba coś ode mnie podlapala. Ehh. Oskrzela nie są w 100% czyste ale jest jeszcze ok. Podajemy jej leki.

Górna jedynka jedna jest już widoczna a druga ani myśli się przebić.

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • dżasta88 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Dawno mnie tu nie było...
    Jak tam Wasze maluszki?

Moja Jagódka ma sie dobrze, raczkuje, sama siada i wstaje na kolankach przy czym jej sie uda :) zębów dalej brak.
    Dalej się karmimy, a rozszerzoną diete mamy juz od 4 miesiąca, ogólnie jest z tym ciężko bo Jagoda jest bardzo wybredna, najchetniej to by jadła wszystko to co my albo je po prostu to co lubi. No i nie chce pic wody, herbatek, soków. Chociaz mm czasami wypije.

Pozdrawiamy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 21:39

l22nkrhm22kbaufb.png
    atdcanliphuvudhs.pngl
  • Pat123 Koleżanka

Wysłany: 24 lutego 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witaj Dżasta88 po przerwie ;) u nas tez różnie z tym jedzeniem, najbardziej mojej małej smakuja oczywiście owoce, obiadek zje ale musi być wtedy trochę głodna :)a ile waży Twoja Jogodka?

ug37io4pzgg6hfq3.png
  • dżasta88 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat123 Jagódka 26 stycznia wazyla 7800g, pediatra mowila ze dobra waga :) a Oliwka ile wazy? Moja zjadla dzisiaj calą zupke (sama jej gotowalam) plus caly sloiczek suszonych sliwek z gerbera, bo ostatnio ma problemy z kupką, gdzie nigdy nie miała. A z owoców najbardziej lubi gruszki ktore kupuje w Biedronce pakowane w takich woreczkach bo są bardzo slodkie. No i sliwki lubi, jabłka kilka lyzeczek tez czasem zje.

l22nkrhm22kbaufb.png
    atdcanliphuvudhs.pngl
  • Pat123 Koleżanka

Wysłany: 24 lutego 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ważyła w połowie stycznia 7600g to mniej więcej podobna wagę będą miały nasze dziewczyny :) Tez kupuje te gruszki i mieszam z jabłkiem, moja zas szaleje za bananem :)

ug37io4pzgg6hfq3.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Razem z przyjaciółką prowadzimy sklep internetowy z odzieżą dla maluszków :) Dajcie prosze lajka na facebooku i zaglądnijcie na stronę, może Wam się coś spodoba!Zachęcam i pozdrawiam!
    link do fb: https://www.facebook.com/babelusklep/
    link do sklepu: www.babelu.pl

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja waży 9400 g i czuć ciężar na rękach :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • dżasta88 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat123 wlasnie zapomnialam o bananie :) tez robimy taką mieszanke jabłko-gruszka plus banan.

Milcia to ladna waga :) ja teraz nie wiem ile Jagoda waży.

Spią Wasze maluchy normalnie w łóżeczkach czy z Wami? Młoda od urodzenia śpi ze mną, bo tak jest mi latwiej karmić ją w nocy cyckiem, choc od jakiegos czasu po nakarmieniu i zasnięciu przekładam ją do łóżeczka, bo od kąd jest mobilna to boje się ze mi spadnie z łóżka. Ale jak juz ide spac i sie przebudzi na karmienie to juz zostaje ze mną. W ogole to z niej mega przytulas, albo zasypia przy cycku albo wtulona we mnie lub w moją reķe. No i boi sie obcych hihi ;) ogolnie jest w wiekszosci przeciwienstwem mojego syna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 21:43

l22nkrhm22kbaufb.png
    atdcanliphuvudhs.pngl
‹‹ 1463 1464 1465 1466 1467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ