Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
WDŚ wrote:na języku,podniebieniu i na policzkach, ogólnie cała jama ustna. Nam po antybiotyku przyszly i pójść nie chcą. Wcześniej mały tez juz pchal wszystko do buzi i nie miał, wiec Mała może nie zlapie
-
Cześć Dziewczyny - jestem lipcóweczką 2017 termin mam na 4 lipca i zamówiłam dla mojej córeczki trochę bawełny i minky żeby jej uszyć poszwę na kołderkę kilka kocyków, otulacz bambusowy itp. ale tak się zaczęłam zastanawiać czy naprawdę będzie jej potrzebna kołderka 90x120.. byłabym bardzo wdzięczna gdybyście mi podpowiedziały czym przykrywałyście Wasze okruszki po porodzie, czym na noc i jeśli to kocyk to jakie mniej więcej wymiary miał i kiedy tak naprawdę zaczęłyście używać kołderki, dziękuję z góry za pomoc )
-
Witaj Nalunia .
My od poczatku przykrywalismy kolderka 90/120 tak do polowy brzuszka i do tej pory pod nia spi .
Co do przytulania mój tez bardzo lubi a szczególnie jak mu się chce spać .
U nas juz maly zasuwa po podłodze : Odpycha się rączkami w sumie to bardziej takie pelzanie niż raczkowanie ale wszędzie pójdzie
Uwielbia bawić sie kablami czy ladowarkami dlatego musze mu zabierać co mu się bardzo nie podoba .
Z kuchni tez musiałam wynieść wiaderko od mopa do łazienki bo juz mu się spodobało a wczoraj nawet klatkę chomika chcial przestawiać .
Co do ząbków to bardzo byl niespokojny ,marudny i nie wiadomo czego chcial a do tego placzliwy i sen nawet krótszy w sumie tak to trwalo ok 2tyg . Przy drugim bylo juz normalnie -odpukaćNalunia lubi tę wiadomość
-
Moja pije raz w nocy, a oprócz tego rano ściągam ok 160 ml i w trakcie dnia podaję z butelki i wieczorem też ściągam i podaję na drugi dzień na kolację ok 190-200 ml. Czyli 3 razy dostaje moje mleko i raz czasem dwa w nocy butelkę, jak po cycu jeszcze jest głodna.
U nas z jedzeniem ok, rano zje całą porcję kaszki i teraz już cały słoiczek obiadku tego 190. Ważyła w poniedziałek 9600 g.Agness27 lubi tę wiadomość
-
Co do ząbków. U mas jedynki górne i dolne już są i teraz wychodzą dwójki górne
Przykrywamy młoda nadal kocykiem. Zazwyczaj się odkrywa i do niego przytula.
Wiki uwielbia się przytulać i dawać buziakiPat123 lubi tę wiadomość
-
Witajcie.
U nas po tygodniu spokoju w piatek znowu biegunka u córki powróciła.. Ledwo udalo mi się z dzieciakami wyjść do apteki po leki dla niej.na szczęście po pierwszej dawce przeszlo ale bylo widac że jest osłabiona i blada.
A w weekend byliśmy u teściów i siedzieliśmy sobie na ogrodzie bo tak ladnie bylo a mąż robił dla nich altanę z drewna. Niestety nie udało jej się skończyć ale przy okazji sie zrobi.
Maly teraz tak mi znowu marudzi juz 2tydzien i chyba dolna dwojka będzie mu Szla -mic nie da zobaczyc i od razu język pcha
Dzasta co do ząbków córki to stale ma 2dolne jedynki i w niedziele wypadla w końcu gorna mleczna jedynka .
W miedzy czasie wyżynają jej się dolne 6-tki .troche ja pobolewaly ale teraz się uspokoiło bo wyszly nad dziąsło