X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Pat123 Koleżanka

Wysłany: 25 lutego 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja w swoim łóżeczku śpi choć nie powiem czasem w nocy biorę ja do swojego łóżka i tak do rana sobie śpimy :) to mowisz ze sprawdza się reguła ze drugie dziecko jest przeciwieństwem pierwszego? ;)

ug37io4pzgg6hfq3.png
  • dżasta88 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miedzy innymi podobienstwem jest to ze Jagoda tez sie sama nie pobawi i jest bardzo ruchliwym dzieckiem :)

U nas juz od jakiegos czasu pojawily sie pierwsze slowa ba-ba i pa-pa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2017, 09:45

l22nkrhm22kbaufb.png
    atdcanliphuvudhs.pngl
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja śpi w łóżeczku. Jedynie co to na drugą drzemkę kładę ją w wózek, bo wtedy starsza też ma drzemkę, a mają razem pokój i nie chcę, żeby się wzajemnie budziły. No i ok 7 biorę małą do siebie do łóżka, żeby starszej nie obudziła.

U mnie na 1000% sprawdza się powiedzenie, że drugie dziecko jest przeciwieństwem pierwszego. Pierwsza miała straszne kolki, druga wcale. Pierwsza potrafiła się zająć sama sobą, a Ewa potrzebuje więcej uwagi. W dodatku jest takim maminsynkiem w damskiej postaci. Jak tylko traci mnie z oczu to jest ryk, może płakać i mąż pójdzie do nie i jej nie uspokoi, a wystarczy że tylko ja się pojawię i jest spokój. Będzie ciężko, jak pójdzie do żłobka. No i jeszcze Ola ładnie spała na tym etapie w nocy, z jedną pobudką, a teraz mamy trzy. Zęby pierwszej też bezproblemowo wychodziły, a teraz jest strasznie, bo widać, że ją boli.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • dżasta88 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak u Was wygląda dzień z jedzeniem? Macie jakies stałe pory drzemek? Jak nocki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2017, 14:37

l22nkrhm22kbaufb.png
    atdcanliphuvudhs.pngl
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas trzy drzemki. Pierwsza ok 10 i to jest 40 minut, druga ok 12,30 (ostatnio bardziej koło 13) i trwa godzinę i 20 minut, a ostatnia po 16 i też 40 minut. Ze stałych posiłków to przed pierwszą drzemką dostaje kaszkę z owocem, a po drugiej drzemce obiadek. W nocy mamy trzy pobudki.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • WDŚ Znajoma

Wysłany: 25 lutego 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały chodzi spać jak chce w ciągu dnia. czasem ma więcej drzemek bo śpi po 15 min. bym wolała dwie porzadniejsze ale niestety się nie udaje

• dżasta88 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2017, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas są 2 drzemki od 15min do 1,5h ;)
    Pora obiadku w zależności od drzemek i glodu, owocków to samo. Po kąpieli i po kp czasami jeszcze wypije do 90ml mm :) a nocki wyglądają róznie, czasami są to 2-3 pobudki a czasami więcej.

l22nkrhm22kbaufb.png
    atdcanliphuvudhs.pngl
  • elza12 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2017, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my z reguły mamy trzy drzemki w ciagu dnia po 0.5 do 1 h.Jemy mniej wiecej co trzy godzinki. na noc zasypia ok 19 potem budzi sie na jedzenie ok. 23 - 3 -6.Kacperek tez dluuugo spal ze mna ale powoli ucze go spania w łożeczku. nad ranem jak juz sie kreci to biore go do siebie,to jeszcze przysnie :-)

f2wl2n0a2vcxu9zg.png
  • Pat123 Koleżanka

Wysłany: 26 lutego 2017, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez trzy drzemki choć ostanio nie chce spać po południu i późnej chce się jej spać juz o 18, a dużo teraz mleczka piją wasze maluszki?

ug37io4pzgg6hfq3.png
  • dżasta88 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2017, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pije z cycka to nawet nie wiem ile ona wypije (choc wydaje mi sie ze nie sa to jakies duze ilosci hihi) ale jest to z 4 razy w dzien plus noc, a po kapieli jeszcze 90ml mm czasami wypije.

A są Wasze dzieci na cos uczulone?

Moja miniaturka mała zaczęła dzisiaj stawac na nożki szok a od wczoraj nowe slowo mamama

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2017, 09:50

l22nkrhm22kbaufb.png
    atdcanliphuvudhs.pngl
  • Pat123 Koleżanka

Wysłany: 26 lutego 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zrobiłam małej zupkę z marchewki i kalafiora kupionego w sklepie i później jej wyskoczyły na buzi czerwone krostki, już niewiem skąd brać o tej porze jakieś dobre warzywa nie pryskane :(

ug37io4pzgg6hfq3.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza miała uczulenie na marchewkę i brokuły. Marchewkę je już normalnie i nie uczula a brokuły czekają nadal na dzień próby.

Młoda śpi co 2-3h ale tak widzę że zaczyna się to zmniejszać. I robią się dwie dłuższe drzemki.

Na razie mówi gaga, ała, la, ba, ma, ta, ojej, ach. Stricte słów nie wypowiada.

Chodzi wzdłuż kanapy i fotela.

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • dżasta88 Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej nie jem produktow mlecznych. To jest już jakaś masakra, musze za niedlugo znowu zrobic próbe ;) i chyba po słoiczku z cieleciną wyskakują jej suche plamy. Już sama nie wiem.
    Jagoda od wczoraj wybrzydza przy jedzeniu, dzisiaj już nawet zrobiłam jej kisielek na bobo frucie a sobie taki zwykły z torebki i żadnego nie chciała jeść. Wczoraj ani zupki ze sloiczka ani ugotowanej przeze mnie kalafiorowej nie zjadła, doslownie moze ze 4 łyżeczki. A banana chciała. Dosłownie brakuje mi już pomysłów.

l22nkrhm22kbaufb.png
    atdcanliphuvudhs.pngl
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Trochę sie nie odzywałam bo niestety chorobowo się u nas zrobilo..
    Cora zapalenie gardła i antybiotyk no i nie minelo kilka dni i wojtek zaczal kaszleć. Byliśmy tydzien temu u lekarza i wyszly zmiany w oskrzelach no i tez dostal antybiotyk.
    W środę mieliśmy kontrolna wizytę i na szczęście zmiany znikly :).
    Leki mamy brać do konca tygodnia.

Co do drzemek to u nas maly wstaje tak 6.30-7 i zasypia tak ok 9 na godzinkę potem druga tez tak ok 13 i trwa ok godz czasem i 1,5 to zalezy.
    Ostatnio robił drzemki po pól godz bo bol dziaselek dokuczal.
    A 3drzemka po kąpieli czyli 18.30-19 i ostatnio albo spi pól godz albo i 1-2 h zalezy .
    U niego teraz bywa różnie bo i dziąsła opuchnięte i jest przeziębiony bo borykamy sie z katarkiem jeszcze.

Ale wojtek robi postępy i juz coraz lepiej idzie zwiedzanie podłogi a jak zobaczy drukarkę czy kable to chwila i jest przy nich ;)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzasta u nas maly od tygodnia slabiej je inne pokarmy i woli cyca może dlatego ze jest osłabiony przez końcówkę choroby.
    Wczesniej super wcinal sloiczki czy banana badz gruszkę czy jabłko (zmiksowane) a teraz co chwile placze za cyckiem.
    Mleka mm wogole nie chce pic.
    Myśleliśmy ze przez laktozę i kupiłam mu bebilin pepti i wziął tylko kilka lykow a potem tak w placz wpadl i żal bo cyca nie chce mu dać..

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • WDŚ Znajoma

Wysłany: 3 marca 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie :) nam po antybiotyku pojawiły się pleśniawki, zeszły po nastytynie i cholera znów wróciły. Także dziś śmigamy do lekarza. W końcu przebił się ząb, ale jakoś dziwnie bo górna dwójka.

• dżasta88 Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zdrówka dla dzieciaczków :*

Agness a powiedz mi Roksana ma juz jakies stałe zęby? Bo moj Igor ma narazie jedną stalą dolną jedynke, drugi dolny mleczak tez mu juz wypadł ale jeszcze nowego ząbka nie widac i zauważyłam ostatnio, w sumie to Igor mi o tym powiedział, ze ma też dwie gorne 6.
    A Jagoda dalej bezzebna :) Igorowi tez pozno zęby wyszly.

WDŚ a jak z jedzeniem przy plesniawkach?

l22nkrhm22kbaufb.png
    atdcanliphuvudhs.pngl
  • WDŚ Znajoma

Wysłany: 3 marca 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naszczescie nie ma problemu z jedzeniem. I tak musi nadrobić trochę bo przy chorobie waga trochę spadła. Od grudnia i tak jakoś mało przybiera pod względem tego co było wcześniej,ale lekarz niby nie kazał się martwić bo i tak waży dużo.

• Pat123 Koleżanka

Wysłany: 3 marca 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness duzo zdrówka dla was :* WDŚ a te plesniawki wyskoczyły ma języku? Czy w innym miejscu? Ja aż czekam kiedy moje je złapie bo ona wszystko do buzi cisnie :/

Agness27 lubi tę wiadomość

ug37io4pzgg6hfq3.png
  • WDŚ Znajoma

Wysłany: 3 marca 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na języku,podniebieniu i na policzkach, ogólnie cała jama ustna. Nam po antybiotyku przyszly i pójść nie chcą. Wcześniej mały tez juz pchal wszystko do buzi i nie miał, wiec Mała może nie zlapie

‹‹ 1464 1465 1466 1467 1468
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ