Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja śpi w łóżeczku. Jedynie co to na drugą drzemkę kładę ją w wózek, bo wtedy starsza też ma drzemkę, a mają razem pokój i nie chcę, żeby się wzajemnie budziły. No i ok 7 biorę małą do siebie do łóżka, żeby starszej nie obudziła.
U mnie na 1000% sprawdza się powiedzenie, że drugie dziecko jest przeciwieństwem pierwszego. Pierwsza miała straszne kolki, druga wcale. Pierwsza potrafiła się zająć sama sobą, a Ewa potrzebuje więcej uwagi. W dodatku jest takim maminsynkiem w damskiej postaci. Jak tylko traci mnie z oczu to jest ryk, może płakać i mąż pójdzie do nie i jej nie uspokoi, a wystarczy że tylko ja się pojawię i jest spokój. Będzie ciężko, jak pójdzie do żłobka. No i jeszcze Ola ładnie spała na tym etapie w nocy, z jedną pobudką, a teraz mamy trzy. Zęby pierwszej też bezproblemowo wychodziły, a teraz jest strasznie, bo widać, że ją boli. -
U nas trzy drzemki. Pierwsza ok 10 i to jest 40 minut, druga ok 12,30 (ostatnio bardziej koło 13) i trwa godzinę i 20 minut, a ostatnia po 16 i też 40 minut. Ze stałych posiłków to przed pierwszą drzemką dostaje kaszkę z owocem, a po drugiej drzemce obiadek. W nocy mamy trzy pobudki.
-
my z reguły mamy trzy drzemki w ciagu dnia po 0.5 do 1 h.Jemy mniej wiecej co trzy godzinki. na noc zasypia ok 19 potem budzi sie na jedzenie ok. 23 - 3 -6.Kacperek tez dluuugo spal ze mna ale powoli ucze go spania w łożeczku. nad ranem jak juz sie kreci to biore go do siebie,to jeszcze przysnie
-
Moja pije z cycka to nawet nie wiem ile ona wypije (choc wydaje mi sie ze nie sa to jakies duze ilosci hihi) ale jest to z 4 razy w dzien plus noc, a po kapieli jeszcze 90ml mm czasami wypije.
A są Wasze dzieci na cos uczulone?
Moja miniaturka mała zaczęła dzisiaj stawac na nożki szok a od wczoraj nowe slowo mamamaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2017, 09:50
l
-
Nasza miała uczulenie na marchewkę i brokuły. Marchewkę je już normalnie i nie uczula a brokuły czekają nadal na dzień próby.
Młoda śpi co 2-3h ale tak widzę że zaczyna się to zmniejszać. I robią się dwie dłuższe drzemki.
Na razie mówi gaga, ała, la, ba, ma, ta, ojej, ach. Stricte słów nie wypowiada.
Chodzi wzdłuż kanapy i fotela. -
Ja dalej nie jem produktow mlecznych. To jest już jakaś masakra, musze za niedlugo znowu zrobic próbe
i chyba po słoiczku z cieleciną wyskakują jej suche plamy. Już sama nie wiem.
Jagoda od wczoraj wybrzydza przy jedzeniu, dzisiaj już nawet zrobiłam jej kisielek na bobo frucie a sobie taki zwykły z torebki i żadnego nie chciała jeść. Wczoraj ani zupki ze sloiczka ani ugotowanej przeze mnie kalafiorowej nie zjadła, doslownie moze ze 4 łyżeczki. A banana chciała. Dosłownie brakuje mi już pomysłów.
l
-
Witajcie.
Trochę sie nie odzywałam bo niestety chorobowo się u nas zrobilo..
Cora zapalenie gardła i antybiotyk no i nie minelo kilka dni i wojtek zaczal kaszleć. Byliśmy tydzien temu u lekarza i wyszly zmiany w oskrzelach no i tez dostal antybiotyk.
W środę mieliśmy kontrolna wizytę i na szczęście zmiany znikly.
Leki mamy brać do konca tygodnia.
Co do drzemek to u nas maly wstaje tak 6.30-7 i zasypia tak ok 9 na godzinkę potem druga tez tak ok 13 i trwa ok godz czasem i 1,5 to zalezy.
Ostatnio robił drzemki po pól godz bo bol dziaselek dokuczal.
A 3drzemka po kąpieli czyli 18.30-19 i ostatnio albo spi pól godz albo i 1-2 h zalezy .
U niego teraz bywa różnie bo i dziąsła opuchnięte i jest przeziębiony bo borykamy sie z katarkiem jeszcze.
Ale wojtek robi postępy i juz coraz lepiej idzie zwiedzanie podłogi a jak zobaczy drukarkę czy kable to chwila i jest przy nich
-
Dzasta u nas maly od tygodnia slabiej je inne pokarmy i woli cyca może dlatego ze jest osłabiony przez końcówkę choroby.
Wczesniej super wcinal sloiczki czy banana badz gruszkę czy jabłko (zmiksowane) a teraz co chwile placze za cyckiem.
Mleka mm wogole nie chce pic.
Myśleliśmy ze przez laktozę i kupiłam mu bebilin pepti i wziął tylko kilka lykow a potem tak w placz wpadl i żal bo cyca nie chce mu dać..
-
Dziewczyny zdrówka dla dzieciaczków :*
Agness a powiedz mi Roksana ma juz jakies stałe zęby? Bo moj Igor ma narazie jedną stalą dolną jedynke, drugi dolny mleczak tez mu juz wypadł ale jeszcze nowego ząbka nie widac i zauważyłam ostatnio, w sumie to Igor mi o tym powiedział, ze ma też dwie gorne 6.
A Jagoda dalej bezzebnaIgorowi tez pozno zęby wyszly.
WDŚ a jak z jedzeniem przy plesniawkach?
l