X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • WrocławskaCiężaróweczka Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również omijam teraz słodycze ^^
    Nawet patrzeć na nie nie mogę

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katunii, bardzo mi przykro :-( tulę mocno :-* wypłacz się, to chyba jedyna rzecz, która może choć trochę uciszyć ból... Jesteśmy cały czas z Tobą!

Smile, trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!

Witam nowe mamusie i gratuluję udanych wizyt!

Ja od wczoraj czuję się beznadziejnie... Kręci mi się w głowie i jest mi słabo.. Wczoraj dało się to przynajmniej wyjaśnić niskim ciśnieniem, bo przy 80/50 to raczej nie miałam prawa się dobrze czuć, jak zawsze miałam 110/70-120/80.. Wiem, że w ciąży ciśnienie się obniża, ale żeby aż tak? No ale dziś znowu musiałam się położyć, żeby nie wyrżnąć, ale ciśnienie było w normie... Nic nie czaję :-/

Miłego wieczora!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 18:01

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly wielki czlowiek ma 2.3 cm: ))))
    Przeslicznie mavhal raczkami i nozkami.
    Na zdjeciu widac tylko nozki, bo raczki trzymal na brzuszkuuuu:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 04:27

nowatorka, Nanatasza, MartaT, Agaax, kama005, Gagaga, Sanna, majeczka87 lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patutka super. ja tez w przyszlym tygodniu ide na usg bede tez w 9 tyg. a glowka jest na gorze czy zle widze? ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze widzisz, glowke ma na gorze, A na dole nozki widac. Doktor sie smial, bo tylko na chwile byl bez ruchu. Ale swietnie machal nozkami! :)))

Widzisz takie male zgiete patyczki?:)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 19:29

2016 🩷

2020 🩵

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Dobrze widzisz, glowke ma na gorze, A na dole nozki widac. Doktor sie smial, bo tylko na chwile byl bez ruchu. Ale swietnie machal nozkami! :)))

Widzisz takie male zgiete patyczki?:)))
    no wlasnie tak myslalam ze te patyczki to nozki hehe, fajnie zobaczyc jak juz sie rusza :)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jednak są jakieś metody leczenia cmv...nie wiem tylko czemu tak ciężko to znaleźć...wlewy immunologiczne.Podsyłam artykuł http://www.czytelniamedyczna.pl/2177,stosowanie-dozylnych-preparatow-immunoglobulin-ivig-u-dzieci-z-niedoborami-odpor.html

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No naprawde! Niesamowite uczucie! Az lzy mialam w oczach! Tymi nozkami tak fajnie przebieral, dlatego sa rozmazane, A raczkami mizial sie po brzuszku:) najpiekniejszy widok.

_analiza lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile nie slyszalam o tym leczeniu. jednak obawiam sie ze powszechnie cmv sie nie leczy bo normalny organizm sam go zwalcza, tak jak ty go zwalczylas. problem nie jest w tym ze organizm go nie zwalcza ale ze moze przejsc na dziecko, chociaz tez jest male tego prawdopodobienstwo. na wloskich stronach pisze to samo co na polskich wiec mysle ze w kazdym kraju tak samo z tym postepuja. kiedy masz teraz wizyte? wazne dla ciebie zebys pogadala z lekarzem i zeby on ci wszystko spokojnie wytlumaczyl i powiedzial jak teraz bedziecie postepowac, jak obserwowac. jeszcze nie wiesz co w tej awidnosi wyszlo, moze ten wirus zlapalas przed ciaza. trzeba to wszystko wziac pod uwage i potem na spokojnie omowic. zobaczysz ze bedzie dobrze i niedlugo przestaniesz juz myslec o tym wstretnym wirusie a dzidzia sie bedzie dobrze rozwijac pod kontrola lekarzy.

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    Nanatasza a co się stało że płakałaś?hormony?

Raz hormony, dwa ze sobie ubzdurałam ze cos nie tak jest z dziećmi..

Potem się z M posprzeczaliśmy,.ciągle.do niego nie dociera ze mną targają podwójnie hormony i ze musi byc bardziej cierpliwy..
    Generalnie mam płaczliwy dzień.. Moze jutro bedzie lepiej.

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:

Ja od wczoraj czuję się beznadziejnie... Kręci mi się w głowie i jest mi słabo.. Wczoraj dało się to przynajmniej wyjaśnić niskim ciśnieniem, bo przy 80/50 to raczej nie miałam prawa się dobrze czuć, jak zawsze miałam 110/70-120/80.. Wiem, że w ciąży ciśnienie się obniża, ale żeby aż tak? No ale dziś znowu musiałam się położyć, żeby nie wyrżnąć, ale ciśnienie było w normie... Nic nie czaję :-/

Miłego wieczora!

Faktycznie niskie ciśnienie. A przed ciąża mierzyłaś sobie? Jakie miałaś?
    Ja miałam takie 125/85 a teraz mam 140/95 póki co staram sie nie panikować. Położną kazała mi mierzyć ciśnienie 3 razy dziennie i pokazac lekarzowi na wtorkowej wizycie. Mam nadzieje ze dzieciom to nie zagrozi..

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katuni Tak mi cholernie przykro :( trzymaj się kochana! tulę, bardzo mocno.

Ale nas dużo się zrobiło :) Przez to nie nadążam czytać tym bardziej,że rzadziej teraz siedzę na forum tak jak wcześniej pisałam spowodowane jest to brakiem czasu,ale staram się nadrabiać.
    A jeszcze jak czytam tego typu rzeczy jak napisała "katuni" jest mi cholernie z tym źle i szczerze powiedziawszy nie mam ochoty wchodzić tutaj i czytać :( sama się boję strasznie o swoją ciążę. Nie możemy być niczego pewni....

Witam serdecznie nowe lipcówki! :)

Co do jedzenia słodyczy ja wciągam jak odkurzacz :D ale musi mnie najść porządnie :)

Mdłości mam ostatnio niesamowicie mocne :( powoli mnie to zaczyna męczyć,ale fasolka jest najważniejsza i trzeba się poświęcać :)

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja jestem po wizycie. Małe ma 1.71 cm i serce pięknie bije. Wszystko jest w porządku. W pierwszym tygodniu stycznia mam się umówić na prenatalne.

nowatorka, kama005, Nanatasza, majeczka87 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie odrzuca od slodyczy tez ;) ciekawe czy to bedzie znaczylo ze to chlopak. chcialabym dziewczynke ale mam przeczucie ze bedzie chlopak

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    a mnie odrzuca od slodyczy tez ;) ciekawe czy to bedzie znaczylo ze to chlopak. chcialabym dziewczynke ale mam przeczucie ze bedzie chlopak
    Ja tak samo slodyczy Nie moge dotknac. Ale tak samo przed ciaza. Ja od dziecka nienawidze slodyczy wiec nic sie nie zmienilo. Kurcze. Ja marze o chlopcu.

2016 🩷

2020 🩵

• Małabella Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bardzo chciałabym dziewczynkę ale u mojego M. Nie urodziła się żadna dziewczynka od 36 lat. A u mnie ostatnia byłam ja czyli 25 tak i też same siuśki się rodzą.

• kama005 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała chłopca i mam takie Przeczucie ale co będzie to się okaże.

Mus z e umówić się do mojej gin i zapytać o to prenatalne.
    Właśnie zjadłam twarożek z dżemem truskawkowym. A teraz mam ochotę na nachosy

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi niedobrze teraz. Chyba czas spać, żeby przeszło.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czuje ze mnie mdli ale tak delikatnie ;)

Umówiłam się do gin na jutro ;)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie juz mniej troche mdli. Rano bardziej, teraz juz nic nie mam mdlosci.
    Ja przed ciaza tez wolalam pizze od tortu ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ