X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suwaczek możesz sobie zrobić sama na przykład klikając na mój i tam zrobisz sobie własny.
    A kalendarz ciąży... Hmm zaznacz na ovu pozytywnybtest wtedy założy Ci się kalendarz ciazy

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza- ja też się boję cholernie o zęby bo przed ciaza miałam leczone i tak jak Ty w niektórych więcej wypełnienia jak zęba :/ moja stara dentystka mówiła mi ze trzeba koniecznie dużo wapnia w diecie wprowadzić, do tego stopnia ze sama w ciąży codziennie jadła sam ser - taki spory plaster. Chyba musze tez o tym pomyśleć.

Mnie dziś rozbiera gardło, mam prenalen do ssania, popołudniu kupie kilogram czosnku, cytryn i cebuli i będę się ratować jakos, może pomoże.

Wczoraj dostałam od gina listę badań z krwi i się zastanawiam czy jak pójdę do lekarza pierwszego kontaktu to myślicie że przepisze mi skierowanie na te zalecane badania? Kurde nie uśmiecha mi się płacić na HIV itp...

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza któraś dziewczyna poszła i dostała ale nie na wszystkie, możesz spróbować... ale wszystko zależy od woli rodzinnego

atdc15nmjt4tk663.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa jeszcze apropos toxoplazmozy i psow - ja nie miałam przeciwciał rok temu jeszcze i spytałam lekarza jak się bronić. I powiedział ze niestety ale psy także mogą zarazić - zwłaszcza u psów poprzez kał ale też ze śliny. I trzeba uważać, bo czasem zdrowy pies gdzieś się zetknie na chwile z zarażony np kotem czy glebą a w domu dupką się otrze o poduszkę czy coś. I wystarczy. A toxo to jest pasożytem i łapie się moment nosiciela. No wiadomo jak pies ultra-domownik i nie chodzi po nieznanych terenach to można być spokojnym. Ale już podwórkowe piesy trzeba trzymać na dystans. Dla mnie to będzie straszna męka ale wiadomo ze dla spokoju ducha i zdrowia dzieciąta zrobię wszystko!

dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena wow 2 mm i juz serducho bije ! Ja jak bylam na usg w 6t2d to mial 3.8 i serduszko dopiero co zaczelo bic :). Ciekawe ile ma teraz

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Karolina_karolina Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz u Ciebie ma około 2,5 cm :)
    U mnie w 9 tc i 4d miał 2,8cm.

nowatorka lubi tę wiadomość

hchygox1kst10j9v.png

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czy robicie juz wyprawki. Ale w smyku jest promocja na ciuszki -70%. Jak zamówicie za 100 zł to dostawa gratis :). Moja znajoma właśnie się obkupila. Body wychodzą po 7zl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 10:47

nowatorka, Ejrene lubią tę wiadomość

hchygox1kst10j9v.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam juz torbe ciuchow dla dziewczynki po corci mojej kolezanki. Ciekawe tylko czy rozowe sie bedzie nadawac hihi

iv09mg7y3g8rfy1m.png

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Ci fajnie :). Ja pewnie nic nie dostane... bo nie mam po kim ;). Moja jedna kuzynka jedynie ma dwóch synów ale wątpię żeby chciała się czym kolwiek podzielić. Wiec musze pokupowac. Staram się szukać narazie uniwersalnych.

hchygox1kst10j9v.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam jeszcze nic nie kupuje, i myślę że po 20tc dopiero zacznę, na razie tylko oglądam :P ale ja na pewno coś tam też podostaje, moja siostra ma półroczna córcię, kuzyn miesięcznego synka, koleżanka z pracy już zapowiedziała że dla chłopaka to będzie coś dla mnie miała.

aisa lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po pierwszym USG w piątek. Dzieciątko ma 5,7 mm, serduszko bije prawidłowo :) Termin mam na 26.07.2016 ;)) Czuję się dobrze, nie mam żadnych wymiotów ani mdłości, ból piesi zmalał.. Największym problemem jest ciągła senność, mogłabym spać 24 h/dobę..

Ejrene, Nanatasza, _analiza, nowatorka, aisa, Inska lubią tę wiadomość

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam, że wasze myśli krążą wokół wyprawek i samych przyjemnych rzeczy...ja w dalszym ciągu czekam na wyniki awidności z Wawy...jeju jak to się wleczę, mam nadzieję że ok czwartku będą.

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • szaruga82 Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    analiza myślę że lekarz twój troszkę szerzy panikę :) Nie ma możliwości żeby zarazić się przez kał psa toxo bo on nie wydala oocyst( za toinnymi choróbskami owszem), jedynym stworzeniem wydalającym oocysty są koty :) I jako ze toxo to pasożyt żeby się zarazić musi się dostać do twojego przewodu pokarmowego, Zatem należny po prostu myc rączki :)
    Pracuję w weterynarii i lekarze już dokładnie mi to zobrazowali :D

_analiza, nowatorka, Inska lubią tę wiadomość

f2w3lhb82umyoybw.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Oldzi my tez lubimy seriale: friends, 24godziny, orange is the new black....i inne :)
    orange is the new black <3 <3 <3 zaliczyłam wszystkie sezony chyba w tydzień :D czekam z niecierpliwością na kolejny! :D

nowatorka lubi tę wiadomość

201607055580.png
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, chciałabym do Was dołączyć :)
    jestem w 9tc, moja droga do macierzyństwa była długa i wyboista, ale jestem szczęśliwą mamą 7latka,a teraz spodziewamy się drugiego dziecka. Mam 37 lat i o tę ciążę staraliśmy się prawie 4 :/
    Jestem już po kilku wizytach - na usg chodziłam co tydzień, bo pół roku temu straciłam dzieciatko w 7tc i się strasznie stresuję. Teraz maluch ma 19,5mm i ma się całkiem dobrze. Termin porodu mam na 17.07, w urodziny mojej śp Babci :)
    Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 11:59

Ejrene, namea, Nanatasza, Agaax, aisa, Inska lubią tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png
  • martynka870 Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia 2209 to tak jak u mnie, teraz mi tylko senność pozostała :D

nowatorka, Agaax lubią tę wiadomość

e96b0e4df0.png

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka witaj w naszym gronie :)

hchygox1kst10j9v.png
  • namea Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe przyszle Mamy :)

a szczęście tak cichutko przyszło i siedzi teraz na moim ramieniu...
    hchyvfxm7iotia77.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka witaj :)
    Co tam 4 lata, ważne że jest efekt :) niech maluch rośnie zdrowo

Ja też tylko póki co oglądam ciuszki i mebelki, zakupy po 20 tygodniu. Chociaż w styczniu planujemy remont sypialni, tak, by ogarnąć miejsce dla maluchów. Boję się, że później mogę nie mieć sił na dyrygowanie ekipą budowlaną :)
    Trochę licze na wsparcie rodziny i znajomych w kwestiach ciuszkowych :) Musimy wszystko podwójnie, a to nie lada wyzwanie finansowe :)

Dziś kompletnie na pracy się skupić nie mogę.
    Myślę tylko o wizycie :) a to jeszcze tyyyleeee godzin :)

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szaruga82 wrote:
    analiza myślę że lekarz twój troszkę szerzy panikę :) Nie ma możliwości żeby zarazić się przez kał psa toxo bo on nie wydala oocyst( za toinnymi choróbskami owszem), jedynym stworzeniem wydalającym oocysty są koty :) I jako ze toxo to pasożyt żeby się zarazić musi się dostać do twojego przewodu pokarmowego, Zatem należny po prostu myc rączki :)
    Pracuję w weterynarii i lekarze już dokładnie mi to zobrazowali :D
    Oby, oby, oby! Wiadomo ze nie ma co z siebie robić balonowych dziewczynek przez 9 m-cy ale nie powiem ze nie będę teraz dużo bardziej uważać. Ja to w ogóle się zastanawiam bo jednego psa mam w domu czy mu krwi nie zbadać na toxo i chronić jak noworodka:) żeby móc w domu spokojnie spac;)
    Tak czy siak - dobrze ze uspokajasz bo ja się wczoraj mocno przestraszylam:D

Ale z surowym mięsem w rękawiczkach tez mit czy prawdą?

dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ