Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Nanatasza- ja też się boję cholernie o zęby bo przed ciaza miałam leczone i tak jak Ty w niektórych więcej wypełnienia jak zęba moja stara dentystka mówiła mi ze trzeba koniecznie dużo wapnia w diecie wprowadzić, do tego stopnia ze sama w ciąży codziennie jadła sam ser - taki spory plaster. Chyba musze tez o tym pomyśleć.
Mnie dziś rozbiera gardło, mam prenalen do ssania, popołudniu kupie kilogram czosnku, cytryn i cebuli i będę się ratować jakos, może pomoże.
Wczoraj dostałam od gina listę badań z krwi i się zastanawiam czy jak pójdę do lekarza pierwszego kontaktu to myślicie że przepisze mi skierowanie na te zalecane badania? Kurde nie uśmiecha mi się płacić na HIV itp...19.07.2016 r. Aleksander
-
Aa jeszcze apropos toxoplazmozy i psow - ja nie miałam przeciwciał rok temu jeszcze i spytałam lekarza jak się bronić. I powiedział ze niestety ale psy także mogą zarazić - zwłaszcza u psów poprzez kał ale też ze śliny. I trzeba uważać, bo czasem zdrowy pies gdzieś się zetknie na chwile z zarażony np kotem czy glebą a w domu dupką się otrze o poduszkę czy coś. I wystarczy. A toxo to jest pasożytem i łapie się moment nosiciela. No wiadomo jak pies ultra-domownik i nie chodzi po nieznanych terenach to można być spokojnym. Ale już podwórkowe piesy trzeba trzymać na dystans. Dla mnie to będzie straszna męka ale wiadomo ze dla spokoju ducha i zdrowia dzieciąta zrobię wszystko!
19.07.2016 r. Aleksander
-
Dziewczyny nie wiem czy robicie juz wyprawki. Ale w smyku jest promocja na ciuszki -70%. Jak zamówicie za 100 zł to dostawa gratis . Moja znajoma właśnie się obkupila. Body wychodzą po 7zl
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 10:47
nowatorka, Ejrene lubią tę wiadomość
-
Ja tam jeszcze nic nie kupuje, i myślę że po 20tc dopiero zacznę, na razie tylko oglądam ale ja na pewno coś tam też podostaje, moja siostra ma półroczna córcię, kuzyn miesięcznego synka, koleżanka z pracy już zapowiedziała że dla chłopaka to będzie coś dla mnie miała.
aisa lubi tę wiadomość
-
Jesteśmy po pierwszym USG w piątek. Dzieciątko ma 5,7 mm, serduszko bije prawidłowo Termin mam na 26.07.2016 ) Czuję się dobrze, nie mam żadnych wymiotów ani mdłości, ból piesi zmalał.. Największym problemem jest ciągła senność, mogłabym spać 24 h/dobę..
Ejrene, Nanatasza, _analiza, nowatorka, aisa, Inska lubią tę wiadomość
-
analiza myślę że lekarz twój troszkę szerzy panikę Nie ma możliwości żeby zarazić się przez kał psa toxo bo on nie wydala oocyst( za toinnymi choróbskami owszem), jedynym stworzeniem wydalającym oocysty są koty I jako ze toxo to pasożyt żeby się zarazić musi się dostać do twojego przewodu pokarmowego, Zatem należny po prostu myc rączki
Pracuję w weterynarii i lekarze już dokładnie mi to zobrazowali_analiza, nowatorka, Inska lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, chciałabym do Was dołączyć
jestem w 9tc, moja droga do macierzyństwa była długa i wyboista, ale jestem szczęśliwą mamą 7latka,a teraz spodziewamy się drugiego dziecka. Mam 37 lat i o tę ciążę staraliśmy się prawie 4
Jestem już po kilku wizytach - na usg chodziłam co tydzień, bo pół roku temu straciłam dzieciatko w 7tc i się strasznie stresuję. Teraz maluch ma 19,5mm i ma się całkiem dobrze. Termin porodu mam na 17.07, w urodziny mojej śp Babci
Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamyWiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 11:59
Ejrene, namea, Nanatasza, Agaax, aisa, Inska lubią tę wiadomość
-
Niezapominajka witaj
Co tam 4 lata, ważne że jest efekt niech maluch rośnie zdrowo
Ja też tylko póki co oglądam ciuszki i mebelki, zakupy po 20 tygodniu. Chociaż w styczniu planujemy remont sypialni, tak, by ogarnąć miejsce dla maluchów. Boję się, że później mogę nie mieć sił na dyrygowanie ekipą budowlaną
Trochę licze na wsparcie rodziny i znajomych w kwestiach ciuszkowych Musimy wszystko podwójnie, a to nie lada wyzwanie finansowe
Dziś kompletnie na pracy się skupić nie mogę.
Myślę tylko o wizycie a to jeszcze tyyyleeee godzinstarania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
szaruga82 wrote:analiza myślę że lekarz twój troszkę szerzy panikę Nie ma możliwości żeby zarazić się przez kał psa toxo bo on nie wydala oocyst( za toinnymi choróbskami owszem), jedynym stworzeniem wydalającym oocysty są koty I jako ze toxo to pasożyt żeby się zarazić musi się dostać do twojego przewodu pokarmowego, Zatem należny po prostu myc rączki
Pracuję w weterynarii i lekarze już dokładnie mi to zobrazowali
Tak czy siak - dobrze ze uspokajasz bo ja się wczoraj mocno przestraszylam:D
Ale z surowym mięsem w rękawiczkach tez mit czy prawdą?19.07.2016 r. Aleksander