WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suwaczek możesz sobie zrobić sama na przykład klikając na mój i tam zrobisz sobie własny.
    A kalendarz ciąży... Hmm zaznacz na ovu pozytywnybtest wtedy założy Ci się kalendarz ciazy

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza- ja też się boję cholernie o zęby bo przed ciaza miałam leczone i tak jak Ty w niektórych więcej wypełnienia jak zęba :/ moja stara dentystka mówiła mi ze trzeba koniecznie dużo wapnia w diecie wprowadzić, do tego stopnia ze sama w ciąży codziennie jadła sam ser - taki spory plaster. Chyba musze tez o tym pomyśleć.

Mnie dziś rozbiera gardło, mam prenalen do ssania, popołudniu kupie kilogram czosnku, cytryn i cebuli i będę się ratować jakos, może pomoże.

Wczoraj dostałam od gina listę badań z krwi i się zastanawiam czy jak pójdę do lekarza pierwszego kontaktu to myślicie że przepisze mi skierowanie na te zalecane badania? Kurde nie uśmiecha mi się płacić na HIV itp...

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza któraś dziewczyna poszła i dostała ale nie na wszystkie, możesz spróbować... ale wszystko zależy od woli rodzinnego

atdc15nmjt4tk663.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa jeszcze apropos toxoplazmozy i psow - ja nie miałam przeciwciał rok temu jeszcze i spytałam lekarza jak się bronić. I powiedział ze niestety ale psy także mogą zarazić - zwłaszcza u psów poprzez kał ale też ze śliny. I trzeba uważać, bo czasem zdrowy pies gdzieś się zetknie na chwile z zarażony np kotem czy glebą a w domu dupką się otrze o poduszkę czy coś. I wystarczy. A toxo to jest pasożytem i łapie się moment nosiciela. No wiadomo jak pies ultra-domownik i nie chodzi po nieznanych terenach to można być spokojnym. Ale już podwórkowe piesy trzeba trzymać na dystans. Dla mnie to będzie straszna męka ale wiadomo ze dla spokoju ducha i zdrowia dzieciąta zrobię wszystko!

dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena wow 2 mm i juz serducho bije ! Ja jak bylam na usg w 6t2d to mial 3.8 i serduszko dopiero co zaczelo bic :). Ciekawe ile ma teraz

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Karolina_karolina Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz u Ciebie ma około 2,5 cm :)
    U mnie w 9 tc i 4d miał 2,8cm.

nowatorka lubi tę wiadomość

hchygox1kst10j9v.png

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czy robicie juz wyprawki. Ale w smyku jest promocja na ciuszki -70%. Jak zamówicie za 100 zł to dostawa gratis :). Moja znajoma właśnie się obkupila. Body wychodzą po 7zl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 10:47

nowatorka, Ejrene lubią tę wiadomość

hchygox1kst10j9v.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam juz torbe ciuchow dla dziewczynki po corci mojej kolezanki. Ciekawe tylko czy rozowe sie bedzie nadawac hihi

iv09mg7y3g8rfy1m.png

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Ci fajnie :). Ja pewnie nic nie dostane... bo nie mam po kim ;). Moja jedna kuzynka jedynie ma dwóch synów ale wątpię żeby chciała się czym kolwiek podzielić. Wiec musze pokupowac. Staram się szukać narazie uniwersalnych.

hchygox1kst10j9v.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam jeszcze nic nie kupuje, i myślę że po 20tc dopiero zacznę, na razie tylko oglądam :P ale ja na pewno coś tam też podostaje, moja siostra ma półroczna córcię, kuzyn miesięcznego synka, koleżanka z pracy już zapowiedziała że dla chłopaka to będzie coś dla mnie miała.

aisa lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po pierwszym USG w piątek. Dzieciątko ma 5,7 mm, serduszko bije prawidłowo :) Termin mam na 26.07.2016 ;)) Czuję się dobrze, nie mam żadnych wymiotów ani mdłości, ból piesi zmalał.. Największym problemem jest ciągła senność, mogłabym spać 24 h/dobę..

Ejrene, Nanatasza, _analiza, nowatorka, aisa, Inska lubią tę wiadomość

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam, że wasze myśli krążą wokół wyprawek i samych przyjemnych rzeczy...ja w dalszym ciągu czekam na wyniki awidności z Wawy...jeju jak to się wleczę, mam nadzieję że ok czwartku będą.

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • szaruga82 Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    analiza myślę że lekarz twój troszkę szerzy panikę :) Nie ma możliwości żeby zarazić się przez kał psa toxo bo on nie wydala oocyst( za toinnymi choróbskami owszem), jedynym stworzeniem wydalającym oocysty są koty :) I jako ze toxo to pasożyt żeby się zarazić musi się dostać do twojego przewodu pokarmowego, Zatem należny po prostu myc rączki :)
    Pracuję w weterynarii i lekarze już dokładnie mi to zobrazowali :D

_analiza, nowatorka, Inska lubią tę wiadomość

f2w3lhb82umyoybw.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Oldzi my tez lubimy seriale: friends, 24godziny, orange is the new black....i inne :)
    orange is the new black <3 <3 <3 zaliczyłam wszystkie sezony chyba w tydzień :D czekam z niecierpliwością na kolejny! :D

nowatorka lubi tę wiadomość

201607055580.png
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, chciałabym do Was dołączyć :)
    jestem w 9tc, moja droga do macierzyństwa była długa i wyboista, ale jestem szczęśliwą mamą 7latka,a teraz spodziewamy się drugiego dziecka. Mam 37 lat i o tę ciążę staraliśmy się prawie 4 :/
    Jestem już po kilku wizytach - na usg chodziłam co tydzień, bo pół roku temu straciłam dzieciatko w 7tc i się strasznie stresuję. Teraz maluch ma 19,5mm i ma się całkiem dobrze. Termin porodu mam na 17.07, w urodziny mojej śp Babci :)
    Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 11:59

Ejrene, namea, Nanatasza, Agaax, aisa, Inska lubią tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png
  • martynka870 Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia 2209 to tak jak u mnie, teraz mi tylko senność pozostała :D

nowatorka, Agaax lubią tę wiadomość

e96b0e4df0.png

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka witaj w naszym gronie :)

hchygox1kst10j9v.png
  • namea Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe przyszle Mamy :)

a szczęście tak cichutko przyszło i siedzi teraz na moim ramieniu...
    hchyvfxm7iotia77.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka witaj :)
    Co tam 4 lata, ważne że jest efekt :) niech maluch rośnie zdrowo

Ja też tylko póki co oglądam ciuszki i mebelki, zakupy po 20 tygodniu. Chociaż w styczniu planujemy remont sypialni, tak, by ogarnąć miejsce dla maluchów. Boję się, że później mogę nie mieć sił na dyrygowanie ekipą budowlaną :)
    Trochę licze na wsparcie rodziny i znajomych w kwestiach ciuszkowych :) Musimy wszystko podwójnie, a to nie lada wyzwanie finansowe :)

Dziś kompletnie na pracy się skupić nie mogę.
    Myślę tylko o wizycie :) a to jeszcze tyyyleeee godzin :)

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szaruga82 wrote:
    analiza myślę że lekarz twój troszkę szerzy panikę :) Nie ma możliwości żeby zarazić się przez kał psa toxo bo on nie wydala oocyst( za toinnymi choróbskami owszem), jedynym stworzeniem wydalającym oocysty są koty :) I jako ze toxo to pasożyt żeby się zarazić musi się dostać do twojego przewodu pokarmowego, Zatem należny po prostu myc rączki :)
    Pracuję w weterynarii i lekarze już dokładnie mi to zobrazowali :D
    Oby, oby, oby! Wiadomo ze nie ma co z siebie robić balonowych dziewczynek przez 9 m-cy ale nie powiem ze nie będę teraz dużo bardziej uważać. Ja to w ogóle się zastanawiam bo jednego psa mam w domu czy mu krwi nie zbadać na toxo i chronić jak noworodka:) żeby móc w domu spokojnie spac;)
    Tak czy siak - dobrze ze uspokajasz bo ja się wczoraj mocno przestraszylam:D

Ale z surowym mięsem w rękawiczkach tez mit czy prawdą?

dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ