Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ejrene wrote:Katuni długo byłaś w szpitalu ? Lekarz mówił czemu tak się mogło stać czy po prostu biologia? Wyniki wcześniej TSH czy progesteron miałaś w normie?
W szpitalu bylam 5 dni. 3 dni probowali mi wywolac poronienie farmakologiczne, ale niestety sie nie udalo dlatego w 3 dzien zrobili lyzeczkowanie. Normalnie wychodzi sie juz w tym samym dniu w ktorym jest zabieg, ale ja bylam w bardzo zlej formie. 2 razy przed zabiegiem zemdlalam, wiec nieciekawie sie ze mna dzialo. Dlatego po zabiegu mnie zostwili w szpitalu jeszcze. Nie wiadomo dlaczego tak sie stalo..... I juz nie da sie do tego dojsc. Mozna probowac wysylac tkanki do badania, ale to duzo kosztuje i nie ma pewnosci, ze dojda co bylo przyczyna. Lekarze mowili, ze 90% to jednak biologia. I jezeli wykluczymy narkotyki, alkohol i tym podobne przyczyny zewnetrzne, to zapewne biologia. A ja dbalam o siebie na maxa....
Podobno na tych badaniach mozna nawet ustalic jakiej plci byl dzidzius. Mimo, ze jest tak wczesnie. Ale ja juz nie chcialam. Nic by mi to nie dalo, a tylko bym jeszcze wiecej myslala o tym wszystkim. Juz wystarczajaco ciezkie to dla mnie jest.
A wyniki mialam wszystkie dobre. Zadnych problemow. No ksiazkowa ciaza od poczatku... (!!!!)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 16:03
Moj Aniolek 10 TC - 03.12.2015 (*)
-
Jastra wrote:Witam wszystkie
Ja tez nie. Moja siostra usłyszała na pierwszym prenatalnym, że na 99% chłopak i baaardzo by się zdziwił gdyby było inaczej.
No to się zdziwił. Dziewczynka jak malowana
u kuzynki 2 dni przed porodem potwierdzili dziewczynkę - pokój różowy piękny przygotowany, pościele, kocyki i co? i spał Antoś w pościeli Hello Kitty
Wszyscy w szoku, jak się urodził z "jajkami po kolana"Karolina_karolina, Ejrene, Inska, Agaax, aisa lubią tę wiadomość
starania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
Katuni ten ból z czasem minie, żal będzie zawsze ale wszystko się ułoży tylko potrzebujesz czasu. Ja w tych trudnych chwilach pocieszałam się tylko tym że jeśli to miało się skończyć, jeśli tak musiało być, to dobrze że w miarę wcześnie bo im później tym byłoby jeszcze trudniej. Po każdej burzy wychodzi słońce, trzymaj się :*
6.06.2015 Aniołek (8tc) -
Cześć dziewczyny, ja też chciałabym się do Was dołączyć Termin mam wg. suwaczka na 17 lipca. Byłam już na usg, serduszko bije Też się obawiam, bo w styczniu tego roku miałam ciąże biochemiczną. Biorę Duphaston i czekam na wizytę za 2 tygodnie, a czas się straaaasznie dłuży Na razie wie tylko najbliższa rodzina. Starałam się 2 lata. Pozdrawiam
nowatorka, aisa lubią tę wiadomość
-
Hej Malwina, witaj
Katuni u nas masz zawsze wsparcie. Wpadaj kiedy chcesz. Niestety na tym forum dyskutujemy o dobrych i zlych rzeczach. Pamietam jak moja kuzynka miala taka sytuacje. Serduszko przestalo bic. Teraz juz minelo troche od tamtego czasu i majuz 2 maluchy b szybko zaszla w ciaze po usunieciu. Katuni tobie tez tego serdecznie zycze. A co do przyczyn poroniento nie ma co nad tym myslec bo to jest najczesciej wada genetyczna plodu.trzebaby bylo nie wiem corobic i jak nie dbac o siebie zeby doprowadzic do poronienia a i tak zazwyczaj silna ciaza duzo moze przetrwac -
wiecie ze do 10 tyg ciazy trzeba byc pod opieka lekarza zeby potem wypisal zaswiadczenie do becikowego? tylko zastanawiam sie nad tym ze na wizycie bylam ale ksiazeczki ciazy nie dostaslam i ciekawe czy wezmie pod uwagw wpis w karcie do wystawienia becikowego.....
poszlam tez dzis robic cytomegalie na wlasna reke bo w maju mialam ogormne IgG i nie zlecono mi IgM.... jutro wyniki ale boje sie no....
Adaś skarbuś 56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Dziewczyny przykro mi.... tulę!
Ja właśnie wyszlam z gabinetu - mamy 1 cm, równo 7t, jak w podręczniku;) serducho pika jak szalone jestem spokojniejsza.
Z ciekawostek - dr kazał mi zmniejszyć duphaston z 2x1 na 1x1, brać pregnę plus i folik. Tego duphastonu to nie rozumiem mam tak niziutki progesteron (14) a on mi go już chce zmniejszać. No ale z tego wszystkiego nie spytałam o to jakie jest jego zdanie. Usłyszałam tylko ze ich progesteron nie obchodzi w ciąży. I weź tu człowieku bądź madry;)
19.07.2016 r. Aleksander
-
Analiza, super, że wszystko w porządku i takiego wielkoluda masz w brzuszku
Karolinko, kochana, tulę bardzo mocno :-* bardzo to wszystko jest niesprawiedliwe ale niestety nie mamy na to wpływu... Będziemy Cię wspierać jak tylko będzie się dało :-*