X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Inska Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza nieee! Nie mogę uwierzyć! Po prostu nie wierzę w to, co czytam...
    Płaczę razem z Tobą...

<3 <3 <3

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile powiem Ci, że cały czas o Tobie myślę i czuje, ze się wszystko dobrze skończy. Może głupio, że tak napisze ale przez Twój przypadek podpowiedział mojej siostrze, żeby zrobiła sobie też te badania na CMV mimo, że nie jest w ciąży ale od ponad miesiąca ma cały czas stan podgoraczkowy a czytałam, że to jest objawem m.in. Ona była w szpitalu na kompleksowych badaniach i nic, więc teraz na własną rękę szukamy bo na lekarzy to niestety w 100% liczyć nie można. Na marginesie to tez mam zlecone te badania jako kolejne.

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam jedną wizytę, podczas której było oczywiście usg. Następne za miesiąc, czyli 5 stycznia. Prenatalne 12 stycznia.

Inska lubi tę wiadomość

• Smile Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda dziekuję Ci bardzo:* mam tylu wspaniałych ludzi wokół siebie że naprawdę zaczynam wierzyć że wszystko będzie dobrze:)Tak czy inaczej podejmuję walkę!
    Ja nie mam żadnych objawów...w lipcu przechodziłam bardzo dziwną chorobę bo przez tydzien miałam wysoką goraczke, bardziej po tym bym się spodziewała tego wirusa niż teraz...

kama a ja wyczytałam że kobiety w ciąży mają pierwszeństwo:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 13:31

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robiłam w maju i mialam IgG 370 i lekarz nic z tym nie zrobił. teraz poszlam na wlasną reke zrobić i kamien z serca mam przeciwciała cyli IgG dodatnie ale Igm ujemne

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza, przykro mi, wiem doskonale co teraz czujesz. Ja jestem juz po zabiegu, wczoraj moja ciaza definitywnie sie skonczyla. Niewiem czy kiedys bedziemy jeszcze sie starac bo szczerze mowiac mamy juz dosc. Powodzenia kochane !

majeczka87 lubi tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinko wracajcie do starań, podobno po stracie szybciej sie zaciaza. nie poddawajcie sie :* sciskam Ciie bardzo mocno

f2wlanlihx9vcryh.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    ja robiłam w maju i mialam IgG 370 i lekarz nic z tym nie zrobił. teraz poszlam na wlasną reke zrobić i kamien z serca mam przeciwciała cyli IgG dodatnie ale Igm ujemne
    Ja mam igg 485.5 ul/ml. Igm negatywny.
    Rozyczke mam igg 350 a toxo 49. Igm negatywne. Wszystkie swinstwa juz mialam

Ps jakos b slabo sie dzisiaj czuje. Musze sie zmusic na spacer z psem i zakupy ale normalnie sie zmuszam bo padam z nog

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 14:02

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak to jest, jak się ma igg dodatnie przy dodatniim igm to znaczy że organizm się broni czy jak?

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, to oznacza że organizm jest zakażony i walczy z wirusem

http://dzieci.pl/kat,1033551,title,Cytomegalia-nieswiadome-nosicielstwo,wid,14775370,wiadomosc.html?smgputicaid=616167

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to znaczy że masz świeżą chorobę, albo teraz chorujesz albo chwilusie wczesniej ostra choroba była. Jest badanie żeby to zbadać czy teraz jest ostra choroba czy chwile wczesniej byla ale nie pamietam jak to sie nazywało

f2wlanlihx9vcryh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    to znaczy że masz świeżą chorobę, albo teraz chorujesz albo chwilusie wczesniej ostra choroba była. Jest badanie żeby to zbadać czy teraz jest ostra choroba czy chwile wczesniej byla ale nie pamietam jak to sie nazywało

Awidność

• szaruga82 Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    a jak to jest, jak się ma igg dodatnie przy dodatniim igm to znaczy że organizm się broni czy jak?
    IgG(+) IgM (+) choruje teraz albo chorowała bardzo niedawno - trzeba za kilka tygodni powtórzyć IgM - jesli rosnie - choruje teraz, jesli maleje - to już faza zdrowienia gorzej jak jest IgG (-) IgM (+) bo to znaczy swieze zachorowanie-tak gdzies wyczytałam

f2w3lhb82umyoybw.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nie chce czytać żadnych artykułów na ten temat, w każdym jest to samo, że będzie lub że jest duże prawdopodobieństwo że jest źle, że dochodzi najczęściej do poronień itd...czekam na informacje z pierwszej ręki czyli od lekarza zakaźnika a nie będę się skupiała na internetowych mądrościach...

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    Już nie chce czytać żadnych artykułów na ten temat, w każdym jest to samo, że będzie lub że jest duże prawdopodobieństwo że jest źle, że dochodzi najczęściej do poronień itd...czekam na informacje z pierwszej ręki czyli od lekarza zakaźnika a nie będę się skupiała na internetowych mądrościach...

Dokładnie tak zrób. Fakty się liczą, a nie co by mogło być.
    Trzymam kciuki za dobre informacje po wizycie w zakaźnym :)

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    ja mam termin na 28.07 mozna mnie dopisac

Zrobione :)
    Dunda wrote:

Ja mam takie pytanie. Ile już mialyscie usg bo ja już dwa a 28.12. idę na kolejne bo zmieniłam lekarza w związku z przeprowadzka. A szczerze to tak różnie o tym usg piszą, ze wole Was tu spytać.

Ja już 4- ale dwa u mojego lekarza normalne, a dwa nadprogramowe przez krwawienie na początku. Jutro mam wizytę to pewnie tez zrobi by sprawdzić czy krwiak się wchłonął, a 30.12 mam prenatalne.

atdc15nmjt4tk663.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene a mi termin zmień proszę na 12.07 ;) powodzenia na wizycie jutrzejszej!;)

Ejrene lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    Ejrene a mi termin zmień proszę na 12.07 ;) powodzenia na wizycie jutrzejszej!;)

Gotowe :)

atdc15nmjt4tk663.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje ;)

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene, mnie też dopisz, proszę. Na razie na 31.07 z OM, bo na suwaczku wpisałam wg belly na sierpień. Ale, że u mnie planowe cc się robi po 38 tc, to na bank będę lipcówką. A nawet jakby nie to już się z Wami zżyłam :) trudno, będę trochę "opóźniona" ;)
    Ja dopiero jutro wybieram się na pierwszą wizytę do gina. Chciałam w przyszłym tyg., żeby już było na pewno serduszko, ale martwi mnie moja cytologia..

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ