X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Czesc dziewczyny. Ja dzisiaj miałam bardzo kiepski dzien. Pd rana zle sie czuje caly czas mnie muli ale co chwile bym cos jadla ale w bardzo malych ilościach dodatkowo Glowa mi pęka.dosyc mam juz leżenia wiec troche więcej zaczynam kszatac sie po domu. Od soboty mam problemy z pęcherzem wiec moja gin kazala brać mi urofuraginum ale od dwóch dni mam wysypkę na twarzy taka pokrzywka i teraz nie wiem co robic? Odstawić te tabletki ? Jadłam tez pomarańcze moze to od nich ? Macie doświadczenie w tym temacie ?
    Na ulotce pisze, że leku nie mogą stosować kobiety w pierwszym trymestrze ciąży, a także po 38. tygodniu ciąży i w czasie porodu, ale jak ginekolog Ci pozwoliła to kuruj się dalej :) zdrówka!

nowa! lubi tę wiadomość

201607055580.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pęcherz dostałam polecenie pić sok z żurawiny i brać zurawit

kijanka_88, Agaax lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po 10 tyg spania po 20 h dziennie , przyszedł nadmiar energii i bezsenność , skonczyłam projekt, może jeszcze w kuchni posprzątam... dzisiaj pierwsza kawa bez wymiotów... hmmm może nadchodzi dobry czas ;)

kama005, nowatorka, Agaax lubią tę wiadomość

Kijanka
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax wrote:
    Na ulotce pisze, że leku nie mogą stosować kobiety w pierwszym trymestrze ciąży, a także po 38. tygodniu ciąży i w czasie porodu, ale jak ginekolog Ci pozwoliła to kuruj się dalej :) zdrówka!
    Wiem co jest napisane na ulotce bo ja czytałam a moja gin pracuje w poznańskiej klinice ginekologii wiec mam nadzieje ze wie co robi ja sie na tym nie znam po za tym wiele jest nam zabronione ale czasami gorsze dla dziecka jest ciągnącą sie infekcja. Ja lekarzem nie jestem wiec kogo nie słuchac jak swojego lekarza.

• nowa! Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i ona mi nie pozwolila tylko zalecila bo ja sid o to nie prosilam !

• lena77 Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zapalenie pęcherza polecam dużo pić płynów wtedy bakterie wydalasz z moczem,myć się pod prysznicem,płyn do chigieny lactacyt femina i nie wycierać miejsc intymnych do zwykłego ręcznika tylko papier toaletowy lub ręcznik papierowy.Kup sobie suszoną żurawinę lub w tabletkach żurawit i pod kołderkę wygrzewać ,bieliznę bawełnianą nie z sztucznych tworzyw :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 06:49

28.03.2015 aniołek
    26.12.2015 aniołek
    22.09.2017 aniołek

w6cj39x.png[/url]
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena77 wrote:
    Na zapalenie pęcherza polecam dużo pić płynów wtedy bakterie wydalasz z moczem,myć się pod prysznicem,płyn do chigieny lactacyt femina i nie wycierać miejsc intymnych do zwykłego ręcznika tylko papier toaletowy lub ręcznik papierowy.Kup sobie suszoną żurawinę lub w tabletkach żurawit i pod kołderkę wygrzewać ,bieliznę bawełnianą nie z sztucznych tworzyw :-)
    Z pęcherzem męczę sie od poczatku ciąży. Stosuje prawie wszystko to co napisalas moze jeszcze tylko zmienie plyn do higieny intymnej bo kupiłam z białego jelenia bo tez ktos mi polecił.w przyszlym tygodniu znowu pójdę zrobic badania.tez czuje podlamana ze co chwile coś mi się dzieje a jest to moja pierwsza ciąża i nie wiem jak postępować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Z pęcherzem męczę sie od poczatku ciąży. Stosuje prawie wszystko to co napisalas moze jeszcze tylko zmienie plyn do higieny intymnej bo kupiłam z białego jelenia bo tez ktos mi polecił.w przyszlym tygodniu znowu pójdę zrobic badania.tez czuje podlamana ze co chwile coś mi się dzieje a jest to moja pierwsza ciąża i nie wiem jak postępować.

Postępuj dokładnie tak, jak pisała Ci Lena. Ważne też żeby zrezygnować z seksu do czasu wyleczenia, ale to pewnie już wiesz sama lub od ginekologa

• Milcia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa jesteś z Poznania?

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie mieszkam w połowie drogi między Wroclawiem a Poznaniem ale gin mam z Poznania

• Telashe Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry! ja bym się chętnie dołączyła z terminem na 6 lipca :)

Ejrene, nowatorka, aisa, kama005, lena77, kot_bury lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa współczuję Ci tego pęcherza ale ten sok z żurawiny możesz sobie kupić, zawsze naturalnie trochę się wesprzeć jest dobrze.

Ja od kilku dni mecze się z przeziebienieM - to był mój pierwszy objaw ciazy jeszcze przed testem i teraz wróciło. Z tą różnicą ze wcześniej pomogły moje naturalne sposoby a teraz nic mnie nie rusza. Mam skłonność do zatok i od wczoraj mam je zafajfuclane totalnie, kupiłam sobie prenalen w sprayu do nosa, w nocy spałam pod pierzyną tak ze prawie się gotowałam żeby się wypocin i nic nie pomogło. Dziś jeszcze czosnkiem się potraktuję surowym na kanapie i nie mam więcej pomysłów. Może jutro pójdę do lekarza coś mi podpowie...

A powiedzcie mi bo się przymierzam jak pies do jeża do inhalatora i jakoś nie mogę się przemóc do kupienia go. Wiecie czy można się każdym olejkiem inhalować w pierwszym trymestrze? Są jakieś przeciwwskazania?

PS. Tak z ciekawostek - ja objawów praktycznie nie mam ale dziś rano zrobiłam kanapki z papryka ze słoika mojej teściowej która zawsze była pyszna i nie mogłam jej zjeść! Jakaś kwaśna, sam ocet, a M. mówi ze normalna;) aż mi się śmiać zachciało bo to taka nowość dla mnie:D Wy tu mówicie o zapachach i smakach a ja właściwie żyję sobie normalnie;) poza tymi cholernymi wzdęciami ale mam espumisan i sobie jakoś radze;)

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja uwielbiałam cebulę, do przyprawiania, samą duszoną, a teraz sam zapach mnie wykręca... -.- nadal uczę się bez niej gotować!

Mnie lekarz do inhalacji polecił "inhol" działa jest mniej eukaliptusowy niż się spodziewałam, ale i tak mąż z kotem uciekają ^^
    Aromaterapia jest ciekawa i warto się do niej przekonać, mnie nic nie zastąpi olejku geraniowego- działa cuda na stres i zły nastrój

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny - ja jeszcze wczoraj mówiłam, że nie mam żadnego objawu...Teraz mam połowę 8 tygodnia i w nocy się obudziłam, bo było mi niedobrze, dziś od rana słabo i ledwo żyję.
    Mogłabym spać jak mój kot, po 16 godzin na dobę...

_analiza - w ogóle widzę, że jesteśmy na tym samym etapie według suwaczków :) Ja od samego początku mam zapchane zatoki i katar, lekarz mówił, że tak może być... A na przeziębienie mi pomagają grzanki z surowym czosnkiem... zdrowiej!

_analiza lubi tę wiadomość

• Smile Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    analiza jesli masz skłonności do zatok to rób sobie inhalacje nawet 3 razy dziennie, ja robiłam z tymianku, szałwii i rumianku. Dodatkowo wnętrze nosa możesz sobie smarować miodem, do psikania na zatkany nos dobra jest woda morska, mozesz tez sobie robić napar z imbiru, pić miód z woda i cytryną, jeść czosnek, jako syrop to sok z cebuli.
    Ja sie tak przynajmniej leczyłam, a i jeszcze mleko+miód+masło+czosnek
    Powodzenia!

A inhalacje robiłam tak że wrzucałam do gara gałazki tymianku, saszetki rumianki i szałwii, zagotowałam, potem odczekałam aż się naciągnie i potem siedziałam nad garem z ręcznikiem na głowie:)wdychałam buzią i nosem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 09:55

_analiza lubi tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    A inhalacje robiłam tak że wrzucałam do gara gałazki tymianku, saszetki rumianki i szałwii, zagotowałam, potem odczekałam aż się naciągnie i potem siedziałam nad garem z ręcznikiem na głowie:)wdychałam buzią i nosem
    Musze tego spróbować. Właśnie przypomniałam sobie ze szwagierka ma w domu inhalator i na dziś sobie od niej pożyczam. Zobaczymy. Sól mi da na dziś a w aptece może też kupie sobie olejek jakiś antyseptyczny:)

Co do tych grzanek Gagaga - właśnie robiłam i nie pomagają ale będę i tak je robić bo lepsze to niż lekarstwa. A jutro jak pójdę do lekarki to może przy okazji to skierowanie na badania mi wypisze;)

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż mnie naszło na pieczywo czosnkowe ;)

nowatorka lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :):) ja w wirze sprzątnia... hmm pieczywo czoosnkowe kama kucisz :) chyba wykonam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 11:19

Kijanka
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na nos kupilam taki psikacz z woda z uzdrowiska ktory tak smierdzi jajkiem zgnilym ze juz na sama mysl o psiknieciu tego paskudztwa do nosa mi sie nos odtyka :D

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    mozesz tez sobie robić napar z imbiru,
    Taki napar jest nie do zastąpienia przy mdłościach!

oLWKp1.png Sergiusz <3
‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ