X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia_2209 wrote:
    Mam jakiś słaby dzień ;( Ogarnął mnie wewnętrzny niepokój, mim, iż nic się nie dzieje..Jutro mam pierwszą wizytę na NFZ, mam nadzieję, że lekarz zrobi USG i wszystko będzie dobrze.. Za tydzień z kolei wizyta w Lux Medzie, ale bez USG.
    Jestem ciągle zmęczona, w kółko śpię i nie mogę sobie z tym poradzić szczególnie w pracy:/
    Ja dzisiaj mam (wyjątkowo) dużo energii ale na ta senność tez narzekam - najgorsze ze w pracy mogłabym usunąć na stojaco, a jak wracam do domu to jest tyle rzeczy do zrobienia ze mimo chęci snu okazuje się ze obiad, sprzątanie i jest wieczór;D czyli tu gdzie mogłabym odpocząć właściwie nie odpoczywam;p
    Chociaż Wy tu o sprzątaniu i myciu okien piszecie a ja właściwie nic w temacie świąt... ;P i tak do rodziców i teściów jedziemy wiec dostaniemy sałatki i śledziki (ależ mam ochotęeee!!!), właściwie to tylko okna będę myła może w ta sobotę i tyle. Kupić choinkę, ubrać i leżeć i pachnieć!!! :)
    Ps. No dobra, może to nieświątecznie ale mam takie zaległości w prasowaniu ze nie wiem czy się do świąt wyrobie;D

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Karolina_karolina Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o mój brzuch to nie wiem czy już widać czy nie bo niestety nie należę do tych szczupłych. Ale wiem po sobie ze juz we wszystkich spodniach mi ciasno i zamówiłam sobie wczoraj na allegro 3 pary spodni ciążowych, a właściwie to leginsy. Mam nadzieje ze jutro dotrą :).

hchygox1kst10j9v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyglądam, jakbym miała wzdęcie :) chociaż chyba już trochę przytyłam, bo od dwóch tygodni nie miałam kiedy pójść na siłownię, wracam dopiero w sobotę.
    A co de energii to zmienia mi się co 15 minut - chociaż teraz siedząc w pracy marzę o tym, żeby się położyć...dobrze, że od poniedziałku do 2 stycznia odbieram zaległy urlop, to akurat do 11 tygodnia odpocznę w domu...

• moniiikaaa Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do brzuszka to nie umiem stwierdzić czy brzuszek już urósł, ponieważ mam ciągłe wzdęcia i nie moge tego zobaczyc. Czasem rano jak jest w miarę ok to widzę jakby troszkę się powiększył pod pępkiem, ale nie wiem czy to brzuszek ciążowy. Jak narazie waga taka sama :).

7v8rgzu3t6t5o30a.png

• li.w.ka Debiutantka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

Również chciałam przywitać wszystkie Lipcówki 2016 i dopisać się do grona.
    Termin wyznaczony przez lekarza, z ostatniej miesiączki to 11 lipca:)
    To moja pierwsza ciąża, mam nadzieje że wszystko będzie ok.

Odnośnie brzuszka, to powoli się zaokrągla ale jest to widoczne raczej tylko dla mnie. Jakbym była spuchnięta:)

nowatorka, Ejrene, aisa, Agaax, kot_bury lubią tę wiadomość

• Telashe Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak radzicie sobie ze stresem? niby staram się nie denerwować ale różnie bywa i jestem ciekawa czy macie jakieś metody

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. ja dzisiaj zmeczona jestem i slaba. popracowalam troche na komputerze i jakos mi sie w glowie zakrecilo i slabo zrobilo. to moj nowy objaw od 2 dni, gorszy niz mdlosci ktorych juz raczej nie mam.
    brzuch mam wiekszy ale raczej od wzdec i faktu ze wiecej jem. ale moze troszenke tez sie zaokraglil od ciazy. ja zawsze pierwsze co to w brzuchu tylam wiec ciezko mi powiedziec czy to ciaza czy wzdecia :P

smile ty sie kochana uspokuj troche psychocznie bo juz z tym wirusem to chyba sie za bardzo zestresowalas ostatnio. a moze sie okazac ze nawet go nie masz.

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha no mnie to już powinni zamknąć w psychiatryku chyba:) wczoraj się naryczałam jak głupia, coś chyba we mnie pękło.Dzisiaj jako tako funkcjonuje...

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Już jestem w donu. Co za ulga.

Jestem przeszczęśliwa, krwiak się wchłonął :) a jak zobaczyłam bąbla machającego rękami i nogami to prawie się popłakałam na fotelu. Ma już ponad 3 cm :) z USG termin na 7.07 ale wiadomo że to będzie ulegać zmianie.

Mi się na dole zaczął lekko zaokrąglać brzuch.
    Jakiej wielkości był Twoj krwiak? I jak długo się wchłaniał?

A ja się właśnie dowiedziałam, że mąż ma zlecenie ponad 300km od domu :( wyjeżdza na miesiąc :( zwariuje tu sama :(
    Wizyta za 1,5 tyg i mam nadzieje, że krwiak też się wchłonął albo chociaż zmniejszył i że z dzidzią wszytsko ok.

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    Miałam przed chwila dziwna sytuacje...poszłam się załatwić, na papierze zobaczyłam jakby brązowy sluz, za drugim razem jakby zaschnięta krew taka ciemna.Na wkładce nic nie mam.Dzisiaj rano miałam dosyć silny skurcz podbrzusza...nie wiem czy panikować czy poczekać?
    Smile musisz cały czas obserwować, jeżeli dalej będzie taki śluz to do lekarza.

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • esoni Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja słaba jestem dzisiaj nie mam na nic siły. Kończę obiad dla dzieciaków i juz nic więcej nie robię. . . ! Sprzatanie przed świętami zostawie w calosci mężowi.

3i498ribteorkobo.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    J

A ja się właśnie dowiedziałam, że mąż ma zlecenie ponad 300km od domu :( wyjeżdza na miesiąc :( zwariuje tu sama :(
    Wizyta za 1,5 tyg i mam nadzieje, że krwiak też się wchłonął albo chociaż zmniejszył i że z dzidzią wszytsko ok.

Nie zwariujesz musisz być teraz dzielna.. ;) zawsze możesz do Nas pisać ;) ja siedzę cały czas sama, dzisiaj mąż im tylko zadzownił powiedziec że zapomniał że ma dzisiaj dyzur.. ehkm...

Jakie te Wasze maleńtwa duże... u mnie już prawie 11 tydz a tu dopiero ponad 2 cm.. ;) ale kibicuje mu... :)

Dziewczyny zmieniałyście biustonosz bo ja już protrafie tylkoe jeden nosić inne powodują ból ;/ zastanawiam się czy czegośnie kupić ;/

Co do brzucha nie wiem... może trochę... ale generalnie przybrałam 2 kg bo te 4 tyg dały mi w kość w głównie spałam...

U mnie posprzątane ;) plecy trochę bolą ale naareszcie , teraz bede stroić ;) i na zakupy po mandarynki, a popołudnie zarezerwowane dla Gadzin ;)

Kijanka
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny jutro ostatni dzien przyuczam dziewczynę na moje zastępstwo. Z jednej strony sie ciesze bo spadnie mi klopot z głowy a z drugiej to dopiero koniec pierwszego trymestru i wiele może się wydarzyć. A jak u was z praca? Moje przygotowania do świąt nie ruszyly z miejsca bo leze ze względu na krwiaka i odklejająca sie kosmowke.

• _analiza Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka- mnie piersi fest urosły i juz z tydzien chodzę w nowym. Kupiłam sobie taki sportowy na gumce bawełniany ale z usztywnienieM a w poniedziałek w intimissimi sobie gwiazdkowo sprezentowalam super model - to jest chyba gioia - bez fiszbin i drutów ale z usztywnienieM, super modeluje biust i nie ściska wcale;) polecam;)

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z praca tak ze po dzisiejszej wizycie jutro mowie o ciazy. Ja mam teraz prace lekka i malo chodze ostatnio i dobrze bo bym np dzisiaj nie dala rady taka jestem slaba. Ale mam zamiar pracowac w 2 trymestrze tez ale na moich warunkach czyli niektorych rzeczy nie bede robic. Boje sie troche reakcji

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam wzdęcia, więc brzuszek jest duży :) ale mieszczę się we wszystko i w ogóle mnie żadne staniki nie drażnią, wiec zakupy ciuchowe mam jeszcze przed sobą :)

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do stanikow to ja od 2 dni jak zdejmuje stanik wieczorem to mnie tak sutki szczypia ze normalnie nie moge sie dotknac. Wczesniej mnie inaczej bolaly piersi, cale, jak przedcokresem a teraz tak jakos przy dotyku

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja musiałam zrezygnować z pracy od razu- za dużo oparów. Pracowałam jako dekoratorka ozdób choinkowych.

co do biustonosza, już zmieniałam :) mam swój sprawdzony sklep i przerzuciłam się z F na G ^^ i jak kiedyś mogłam chodzić jeden/dwa dni bez tak teraz nie ma takiej opcji, biust jest byt napięty i boli

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Co do stanikow to ja od 2 dni jak zdejmuje stanik wieczorem to mnie tak sutki szczypia ze normalnie nie moge sie dotknac. Wczesniej mnie inaczej bolaly piersi, cale, jak przedcokresem a teraz tak jakos przy dotyku

Mam dokładnie tak samp, decyzja zapadła w niedziele na zakupy..

a ja siedzę i zastanawiam sie co ugotowac mam taaaaka ochote na naleśniki ale tyle cukru... tak to nie mam weny :/

Kijanka
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już zmieniłam stanik z F na G. Muszę się wyposażyć w jeszcze jeden. Myślicie , że jest sens wymieniać na karmiki? Prawie już wzięłam, ale okazało się, że w moim H którego potrzebowałam nie było obwodu 70 a 75 był ciut za luźny.. W sumie może będą dobre po porodzie?

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ