Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
po porodzie brzuszek się obniża, ale ciągle jest w organizmie dużo wody- może się przydać luźniejszy ale ja osobiście wybrałabym w swoim rozmiarze i dokupiła przedłużenia do zapięć. Można je założyć- ale nie trzeba, poza tym zawsze można je odpiąć po powrocie do wcześniejszej wagi. Dobry biustonosz szczególnie w dużym rozmiarze nie jest tani i osobiście nie mam zamiaru się zaopatrywać "na zapas" w większe obwodowo skoro można to bez problemu ominąć a koszt jest znikomy- pasmanteria 2-5złSergiusz
-
Wlasnie wracam z wizyty. Wszystko ok, serduszko bije, maluch odpowiada wielkoscia 9tyg1d. Nie wiem ile ma cm bo mi nie powiedzial, b szybko zrobil usg (przez brzuch) bo jeszcze zakladal karte i pobieral mi krew do testu na wady a w styczniu mam usg prenatalne. Ciesze sie bo bede miala spokojne swieta
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 17:20
Ejrene, Wiola90, lena77, kijanka_88, Agaax, Gagaga, majeczka87, Małabella, _analiza, aisa, kot_bury, izulala lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Tyle stresu co dzisiaj to nie nadłam się nigdy. Rano byłam z synkiem w mieście. Wróciłam do domu i zjedliśmy. I tak przed 12 położyłam go spać. Potem nagle zaczęło mi się kręcić w głowie, coś mi migotało przed oczami, zaczęłam tracić równowagę, zapukałam do sąsiada żeby przyszedł do dziecka dziecka. Wtedy zaczęła mi drętwieć ręka i słabłam. On wtedy zadzwonił po pogotowie. Byłam półprzytomna, na szczęście całkowicie nie straciłam przytomności. Lekarz mnie zbadał, zrobili ekg, ciśnienie, cukier, wszystko ok. Stopniowo mi wszystko przeszło,potem ale dali mi jakąś tabletkę na wyciszenie.Pozostał tylko silny ból głowy. Paracetamol nie pomógł. Najprawdopodobniej to nerwy i zmęczenie. Odkąd pojawiły się mdłości to nie mogę spać w nocy. Jestem rozdrażniona i ciągle che mi się płakać. Mam nadzieję że to się więcej nie powtórzy, ale boję się żeby te nerwy nie miały wpływu na dziecko:(
-
ona2012 wrote:Hej dziewczyny. Tyle stresu co dzisiaj to nie nadłam się nigdy. Rano byłam z synkiem w mieście. Wróciłam do domu i zjedliśmy. I tak przed 12 położyłam go spać. Potem nagle zaczęło mi się kręcić w głowie, coś mi migotało przed oczami, zaczęłam tracić równowagę, zapukałam do sąsiada żeby przyszedł do dziecka dziecka. Wtedy zaczęła mi drętwieć ręka i słabłam. On wtedy zadzwonił po pogotowie. Byłam półprzytomna, na szczęście całkowicie nie straciłam przytomności. Lekarz mnie zbadał, zrobili ekg, ciśnienie, cukier, wszystko ok. Stopniowo mi wszystko przeszło,potem ale dali mi jakąś tabletkę na wyciszenie.Pozostał tylko silny ból głowy. Paracetamol nie pomógł. Najprawdopodobniej to nerwy i zmęczenie. Odkąd pojawiły się mdłości to nie mogę spać w nocy. Jestem rozdrażniona i ciągle che mi się płakać. Mam nadzieję że to się więcej nie powtórzy, ale boję się żeby te nerwy nie miały wpływu na dziecko:(
biedna,,, tez bym spanikowala to okropne musialo byc uczucie,,, oby sie juz wiecej nie pojawilo
Adaś skarbuś 56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Ona2012
Ja tak przechodzę migreny najpierw jakies ciapki przed oczami drętwienie reki zawsze tej samej bełkot i słowa które na co dzień używam wydają mi sie nieznane nie wiem co znaczą jakbym pierwszy raz je słyszała a później niesamowity bol glowy razem z oczami trwa to jakies 5-6 godzin i jak zwymiotuję to wiem że juz się kończy. Po migrenie każdy ruch głową sprawia potworny pulsujący bol. Zaczęło mi sie to właśnie w ciąży z synkiem teraz ma 7 lat a mnie raz na pól roku lapie to świństwo. Podejrzewam że ma to związek z hormonami bo rezonans nie wykazał żadnych zmian. -
Masakra z tymi migrenami. Mnie b często boki głową. Zrobiono mi full komplet badań nic nie wykryto. Widać tak ma być.
Ja w poniedziałek mówię o ciąży i 21 grudnia jest moim ostatnim dniem pracy na tym stanowisku. Poproszę by znaleźli mi inne jak nie no to idę na tzw u nas urlop.
Mi się Chodzi dobrze w dwóch stanikach a raz założyłam inny to myślałam że zadrapania się na śmierć bo tak mnie cycki swedziały w nim -
Ja tez strasznie się denerwowałam przed rozmowa z kierownikiem ale niecały tydzień później przyniosłam L4 wiec szybko poszło. Szkoda mi tylko koleżanek bo nie będą zatrudniać nikogo na zastępstwo za mnie. Cala praca spadnie na nie . . . Ja w każdym razie poinformowałam go żeby wiedział ze taka sytuacja może miec miejsce. . .
-
Dziewczyny w jaki sposób powiedziałyście o ciąży waszym rodzicom ,teściom ? Chciałabym powiedzieć to w jakiś zabawny sposób tylko niewiem czy powiedzieć już jutro bo mam okazję teściowie do nas przejeżdżają na kawę,poczekać do wigilii? Macie jakieś pomysły?28.03.2015 aniołek
26.12.2015 aniołek
22.09.2017 aniołek
[/url] -
Ja poczekam do świąt. Organizuje i nas wigilię wiec będzie z 20 osób tez chciałabym cos wymyśleć tym bardziej że to nasze TRZECIE dzieciątko. Starsze Rodzeństwo juz wie ale trzyma ostro w tajemnicy. A w święta planuje powiedziec mamie teściom i ciocią dzieciatka! Jak wymyślicie to chętnie skorzystamy. . .
-
Ja juz w weekend powiem tesciom bo jak juz jestem zmuszona powiedziec w pracy to juz im tez powiem, zreszta musze powiedziec przed swietami bo jeszcze beda przygotowywac jedzenia ktorych nie moge jesc i przykro by bylo nie moc zjesc np glownego dania. Chociaz teraz po wynikach na toxo (mam p-ciala) to moge jesc prawie wszystko z wyjatkiem owocow morza typu malze, serow niepasteryzowanych, surowych ryb i jajek surowych. Poza tym moge wszystko nawet szynke parmenska . a w sob bede testowac szampana bezalkoholowego
-
Myślałam że powiem w wigilię kupimy przyszłym dziadkom kubki z napisem super babcia,dziadek lub zostanę babcią dziadkiem z datą 29 lipiec lub koszulki z takim napisem zamówię na allegro ,lub 2 bombki na choinkę duże z napisami babcia Marysia i dziadek Bogdan.Najlepsze było by dać im w ramce zdjęcie z USG ale mam tylko 1 sztukę a chciałabym mieć to zdjęcie dla siebie.Potem myślałam że nie będę czekać do świąt tylko jak do nas jutro przyjadą z bratem mojego męża który chce pochwalić się nowym pieskiem którego mają od niedawna to powiem mu fajnie że rodzinka ci się powiększyła u nas też się powiększy- będziemy mieć dziecko:-) poradzcie który pomysł jest najlepszy?
Agaax lubi tę wiadomość
28.03.2015 aniołek
26.12.2015 aniołek
22.09.2017 aniołek
[/url] -
nick nieaktualny
-
Mi się podobał mega pomysł Mammydoriski. Jej córka miała na sobie koszulkę z napisem z przodu ,,Ooops znów to zrobili" a na plecach "Zostane siostrzyczka". Ale sprawdza sie w przypadku jak ktos ma juz jedno male dziecko. Podobal mi tez pomysł z książką "Ratunku będziemy dziadkami"ale nie mogłam u siebie jej znaleźć. Objechalismy z mężem wszystkie księgarnie, wiec skończylo się na tym ze kupiliśmy malutkie skarpetki, kartkę z wózkiem i napisem gratulacje ( w środku było naisane Gratulacje! Będziecie dziadkami! ) i czekoladki które później wszyscy wszamalismy ze szczęścia . Wszystko było spakowane w ozdobna torebke i daliśmy z okazji Mikołajek.
Pomysł z kubkami tez jest super. Mogę Wam podesłać linka do fajnych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 08:49
Ejrene lubi tę wiadomość
-
A my naszym powiedzieliśmy prawie od razu;) ale to dlatego że długo się staraliśmy i wszyscy bardzo nam kibicowania i czekali na te radosne nowiny bardzo;) a prawdę powiedziawszy my najchętniej byśmy całemu światu wykrzyczeli
W pracy nie wie nikt jeszcze ale myślę, że po świętach się pochwalę żeby się nie czepiali jak wcześniej wychodzę z pracy albo się spóźniam:)
Ja właśnie byłam u lekarza 1 go kontaktu i troszkę się zawiodłam - myślałam że dostanę skierowanie na wszystko ale powiedziala ze ona na ginekologiczne nie może wystawić i tylko dostałam na cukier, mocz, morfologię i wymaz z gardła bo jestem jeszcze trochę przeziębiona. W ogóle dostałam zjebkę ze jak ja się mogłam tak zapichcić, zatoki zapchane a ona mi nic nie może przepisać.
Wczoraj inhalacje solą robiłam i dziś jest troszkę lepiej, mam nadzieje ze powoli zdrowieję bo dla dziecia to na pewno nie jest dobre19.07.2016 r. Aleksander