X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może zmienię temat to odciągniemy te złe mysli od Nas.

Co kupujecie bliskim pod choinkę? Ja w tym tygodniu chciała bym ten temat ogarnąć by mieć z głowy.

aisa lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja mam tak samo,że nie wymiotuję w ogóle. Jedynie co to mam mdłości od czasu do czasu, po prostu mi jest nie dobrze. Ja z toaletą mam tak samo, non stop bym sikała :D co do piersi to mnie pobolewają cały czas i troszkę pobolewa mnie brzuch,ale nie biorę no spy bo nie ma takiej potrzeby :)

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wymiotuje i mdlosci mi juz przechodza. Dzisiaj tylko jakas slaba sie czuje. Wrocilam do lozka, dzisiaj nie pracuje. Potem pojde po zakupy ale jakos slabo mi wiec musze odlezec troche.

Ejrene my juz kupilismy. Ja z bliskich to mam tylko mame na obdarowanie ;) kupilam jej zestaw do manicure permanentnego z lampa i lakierami. Z moim kupilismy sobie nowa kanape i materac do spania taki miekki (ze wzgledu na moje bolace biodro), 2 kolezankom kupilam takie swieczki z podstawkami pachnace jablkowo, a rodzinie mojego to znalezlismy w internecie rozne ciekawostki jak elektryczne solniczki, swiece elektryczne na pilot itp :)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • szaruga82 Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Może zmienię temat to odciągniemy te złe mysli od Nas.

Co kupujecie bliskim pod choinkę? Ja w tym tygodniu chciała bym ten temat ogarnąć by mieć z głowy.
    Dla córki mam już prezenty :) Lego friend i misia, łatwo było bo listy pisze hehe, szkoda że dorośli nie. Muszę coś kupić mężowi i nie wiem oraz teściom z którymi mieszkam, pojęcia nie mam co.
    Ale fajnie, że ktoś jeszcze oprócz mnie daje prezenty pod choinkę :D bo tutaj nie praktykują tylko mikołaja 6 grudnia i tyle.

f2w3lhb82umyoybw.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co mam ochotę zakupić sobie detektor tętna płodu, wczoraj przeglądałam na allegro i myślałam,że to jest sporo droższe,a okazuje się,że wcale tak nie jest :) ceny są różne, na pewno też zależne to jest od firmy i jakości. Od ok. 12 tyg. śmiało można już monitorować :) tylko jeszcze poczekam w styczniu sobie zakupię :) Pytanie do dziewczyn słyszałyście o tym,albo któraś z Was coś takiego ma, bądź miała? Szukam spr. opinii :)

Tutaj czytałam opinie o tym sprzęcie :) jakby ktoś chciał poczytać:
    https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/detektor-tetna-plodu-za-i-przeciw,3519.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 12:26

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas się nie robi prezentów więc mam z głowy:)

Dziewczyny, udało mi się dodzwonić do zakaźnego, spisali moje dane i mogę przyjechać od pon-pt z tym że nie wiem czy jechać od razu w przyszłym tygodniu(w pt idę po skierowanie) czy mam czekać aż przyjdą moje wyniki na awidność.Babka powiedział, że raczej będą mi jeszcze robić badania u nich. I jeszcze jedno, czy przed wizyta u zakaźnika iść do gina?

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene- ja też mam z prezentami niezłą zagwostkę... z pewniakow -mężowi i bratu kupie koszulki z Treca one są niby takie na siłownię ale bawełna najlepszej jakości, brat się ucieszy bo ma zajawkę na siłkę teraz;) mamie myślałam żeby kupić jej sprawdzone perfumy z yves rocher - super mają trwałość i wiem ze je lubi. Ojcu myślę nad praktycznym giftem - pewnie stanie na jakimś zestawie kosmetyków bo nie mam lepszego pomysłu. Siostrom mojego męża sama nie wiem co kupić może zrobimy składkę na jeden porządny. A dzieciaków w rodzinie zatrzęsienie - 6 sztuk:D i im pewnie też zrobimy zrzutę na jakieś większe zabawki:)

Ejrene lubi tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wierze, że to się tak często zdarza :( urodzenie zdrowego dziecka to chyba jakis cud...

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam termin na 28.07 mozna mnie dopisac

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaT wrote:
    Wiecie co mam ochotę zakupić sobie detektor tętna płodu, wczoraj przeglądałam na allegro i myślałam,że to jest sporo droższe,a okazuje się,że wcale tak nie jest :) ceny są różne, na pewno też zależne to jest od firmy i jakości. Od ok. 12 tyg. śmiało można już monitorować :) tylko jeszcze poczekam w styczniu sobie zakupię :) Pytanie do dziewczyn słyszałyście o tym,albo któraś z Was coś takiego ma, bądź miała? Szukam spr. opinii :)

https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/detektor-tetna-plodu-za-i-przeciw,3519.html

Ja mam z poprzedniej ciąży. Kupiłam dla własnego spokoju. I mi pomógł. Ja miałam ciążę zagrożoną i po 12 tygodniu zaczęłam sobie słuchać serduszka, jak tylko nachodziły mnie jakieś wątpliwości. Na początku trudno znaleźć serce, nawet pół godziny szukałam czasami, a potem to juz bez trudu. Używałam póki ruchów nie zaczęłam czuć.

MartaT lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w tym roku umówiliśmy się z rodzicami i siostrą że nic nie kupujemy. Mężowi zamówiłam ławkę skośną do robienia brzuszków i zostało coś znaleźć dla siostrzenicy męża, ale dla dziecka to nie problem, pewnie jakaś lalkę kupię :)

Ejrene lubi tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaT wrote:

Ja mam detektor , używałam przy córce . Bardzo polecam . Mój kupiłam za ok 100 zl .

Przytulam mamy aniołków, trzymajcie sie i sie nie poddawajcie .

Do mojej wizyty jeszcze tydzień 16.12 i wtedy będzie wszystko wiadomo . Oby wszystko bylo dobrze , jak kazda z was mam strach o maleństwo . Ale objawy są wiec sie nie stresuje nie potrzebnie .

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też już chcę zamknąć temat - większość prezentów kupiłam przez internet, teraz będą przychodzić :)

Ejrene lubi tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataszko skarbie a moze idz jeszcze dzis szybko gdzies prywanie na usg.

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z dobrych wiesci, z powodu silny h boli brzucha dzisiaj usg poza planem, malenstwo ponad 2 cm rusza sie :) serce bije uffffff :) sooo happy teraz duzo lezenia spania i zakaz wykonywania bezsensownych czynnosci :) jak mi ulzylo ... :)

nowatorka, Jastra, Ejrene, moniiikaaa, Agaax, Stysia85 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    A u nas się nie robi prezentów więc mam z głowy:)

Dziewczyny, udało mi się dodzwonić do zakaźnego, spisali moje dane i mogę przyjechać od pon-pt z tym że nie wiem czy jechać od razu w przyszłym tygodniu(w pt idę po skierowanie) czy mam czekać aż przyjdą moje wyniki na awidność.Babka powiedział, że raczej będą mi jeszcze robić badania u nich. I jeszcze jedno, czy przed wizyta u zakaźnika iść do gina?
    jezeli beda robic jeszcze raz to nie czekaj na wyniki tylko jedz. im szybciej tym lepiej dla twojego samopoczucia ;) oni cie tam juz pokieruja co masz robic

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki nowatorka:*

Swoja drogą to zobaczcie jakich mamy lekarzy, od ginekologa przecież się nie dowiedziałam niczego, nawet nie powiedział o wizycie w szpitalu zakaźnym...Musiałam wyczytać, wyszukać sama, dobrze,że jest takie forum bo inaczej człowiek zostaje sam ze sobą...

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po tych smutnych wieściach nawet nie chciałam juz pisać o mojej wizycie u gin. Wszystko ok Pajączek ma 1,8cm i serduszko słyszeliśmy poraz pierwszy, bilo 168, torbiel tez się zmniejszyła uff. Wiecie co chyba warto się cieszyć chwila a niestety strach nas tak czy siak nie odpuści do końca naszych dni o nasze dzieci.

Nasze mamy nie miały tylu usg a o serduszku nie wspomnę i to chyba było najbardziej odpowiednie.

Ja z objawów od ponad dwóch tyg nie mam nic, zero. Może troszkę mnie mdli ale sama już nie wiem czy to mdłości czy moja psycha :)

Prezentów to mi jeszcze połowa brakuje - co roku to samo.

Ja mam takie pytanie. Ile już mialyscie usg bo ja już dwa a 28.12. idę na kolejne bo zmieniłam lekarza w związku z przeprowadzka. A szczerze to tak różnie o tym usg piszą, ze wole Was tu spytać.

nowatorka, aisa, Ejrene lubią tę wiadomość

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam kiedyś w zakaźnym i od razu mogę Ci powiedzieć że będziesz mieć full wywiad z lekarzem, zrobią Ci stosowne testy i badania i w razie Potrzeby zostawia w szpitalu na jakiś czas. Ja akurat odmówiłam pobytu w szpitalu i po dwóch dniach miałam się zgłosić do swojego internisty i powtórzyć morfologie gdyby wyszła zła to do nich wrocic. Więc spokojnie. Jedyne co mnie bawi że jak się wchodzi do nich to stoi się w kolejce z ludźmi z różnymi chorobami zakaźnymi. Ja stałam za dziewczyna z borelioza to akurat pamiętam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 13:20

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Karolina_karolina Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz miałam 4. A jeszcze będę miała 21.12 prenatalne.

hchygox1kst10j9v.png
‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ