Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie ja mam tak samo,że nie wymiotuję w ogóle. Jedynie co to mam mdłości od czasu do czasu, po prostu mi jest nie dobrze. Ja z toaletą mam tak samo, non stop bym sikała co do piersi to mnie pobolewają cały czas i troszkę pobolewa mnie brzuch,ale nie biorę no spy bo nie ma takiej potrzeby
-
Ja nie wymiotuje i mdlosci mi juz przechodza. Dzisiaj tylko jakas slaba sie czuje. Wrocilam do lozka, dzisiaj nie pracuje. Potem pojde po zakupy ale jakos slabo mi wiec musze odlezec troche.
Ejrene my juz kupilismy. Ja z bliskich to mam tylko mame na obdarowanie kupilam jej zestaw do manicure permanentnego z lampa i lakierami. Z moim kupilismy sobie nowa kanape i materac do spania taki miekki (ze wzgledu na moje bolace biodro), 2 kolezankom kupilam takie swieczki z podstawkami pachnace jablkowo, a rodzinie mojego to znalezlismy w internecie rozne ciekawostki jak elektryczne solniczki, swiece elektryczne na pilot itp -
Ejrene wrote:Może zmienię temat to odciągniemy te złe mysli od Nas.
Co kupujecie bliskim pod choinkę? Ja w tym tygodniu chciała bym ten temat ogarnąć by mieć z głowy.
Ale fajnie, że ktoś jeszcze oprócz mnie daje prezenty pod choinkę bo tutaj nie praktykują tylko mikołaja 6 grudnia i tyle. -
Wiecie co mam ochotę zakupić sobie detektor tętna płodu, wczoraj przeglądałam na allegro i myślałam,że to jest sporo droższe,a okazuje się,że wcale tak nie jest ceny są różne, na pewno też zależne to jest od firmy i jakości. Od ok. 12 tyg. śmiało można już monitorować tylko jeszcze poczekam w styczniu sobie zakupię Pytanie do dziewczyn słyszałyście o tym,albo któraś z Was coś takiego ma, bądź miała? Szukam spr. opinii
Tutaj czytałam opinie o tym sprzęcie jakby ktoś chciał poczytać:
https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/detektor-tetna-plodu-za-i-przeciw,3519.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 12:26
-
A u nas się nie robi prezentów więc mam z głowy:)
Dziewczyny, udało mi się dodzwonić do zakaźnego, spisali moje dane i mogę przyjechać od pon-pt z tym że nie wiem czy jechać od razu w przyszłym tygodniu(w pt idę po skierowanie) czy mam czekać aż przyjdą moje wyniki na awidność.Babka powiedział, że raczej będą mi jeszcze robić badania u nich. I jeszcze jedno, czy przed wizyta u zakaźnika iść do gina? -
Ejrene- ja też mam z prezentami niezłą zagwostkę... z pewniakow -mężowi i bratu kupie koszulki z Treca one są niby takie na siłownię ale bawełna najlepszej jakości, brat się ucieszy bo ma zajawkę na siłkę teraz;) mamie myślałam żeby kupić jej sprawdzone perfumy z yves rocher - super mają trwałość i wiem ze je lubi. Ojcu myślę nad praktycznym giftem - pewnie stanie na jakimś zestawie kosmetyków bo nie mam lepszego pomysłu. Siostrom mojego męża sama nie wiem co kupić może zrobimy składkę na jeden porządny. A dzieciaków w rodzinie zatrzęsienie - 6 sztuk:D i im pewnie też zrobimy zrzutę na jakieś większe zabawki:)
Ejrene lubi tę wiadomość
19.07.2016 r. Aleksander
-
MartaT wrote:Wiecie co mam ochotę zakupić sobie detektor tętna płodu, wczoraj przeglądałam na allegro i myślałam,że to jest sporo droższe,a okazuje się,że wcale tak nie jest ceny są różne, na pewno też zależne to jest od firmy i jakości. Od ok. 12 tyg. śmiało można już monitorować tylko jeszcze poczekam w styczniu sobie zakupię Pytanie do dziewczyn słyszałyście o tym,albo któraś z Was coś takiego ma, bądź miała? Szukam spr. opinii
https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/detektor-tetna-plodu-za-i-przeciw,3519.html
Ja mam z poprzedniej ciąży. Kupiłam dla własnego spokoju. I mi pomógł. Ja miałam ciążę zagrożoną i po 12 tygodniu zaczęłam sobie słuchać serduszka, jak tylko nachodziły mnie jakieś wątpliwości. Na początku trudno znaleźć serce, nawet pół godziny szukałam czasami, a potem to juz bez trudu. Używałam póki ruchów nie zaczęłam czuć.MartaT lubi tę wiadomość
-
My w tym roku umówiliśmy się z rodzicami i siostrą że nic nie kupujemy. Mężowi zamówiłam ławkę skośną do robienia brzuszków i zostało coś znaleźć dla siostrzenicy męża, ale dla dziecka to nie problem, pewnie jakaś lalkę kupię
Ejrene lubi tę wiadomość
6.06.2015 Aniołek (8tc) -
nick nieaktualnyMartaT wrote:Wiecie co mam ochotę zakupić sobie detektor tętna płodu, wczoraj przeglądałam na allegro i myślałam,że to jest sporo droższe,a okazuje się,że wcale tak nie jest ceny są różne, na pewno też zależne to jest od firmy i jakości. Od ok. 12 tyg. śmiało można już monitorować tylko jeszcze poczekam w styczniu sobie zakupię Pytanie do dziewczyn słyszałyście o tym,albo któraś z Was coś takiego ma, bądź miała? Szukam spr. opinii
https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/detektor-tetna-plodu-za-i-przeciw,3519.html
Ja mam detektor , używałam przy córce . Bardzo polecam . Mój kupiłam za ok 100 zl .
Przytulam mamy aniołków, trzymajcie sie i sie nie poddawajcie .
Do mojej wizyty jeszcze tydzień 16.12 i wtedy będzie wszystko wiadomo . Oby wszystko bylo dobrze , jak kazda z was mam strach o maleństwo . Ale objawy są wiec sie nie stresuje nie potrzebnie . -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny z dobrych wiesci, z powodu silny h boli brzucha dzisiaj usg poza planem, malenstwo ponad 2 cm rusza sie serce bije uffffff sooo happy teraz duzo lezenia spania i zakaz wykonywania bezsensownych czynnosci jak mi ulzylo ...
nowatorka, Jastra, Ejrene, moniiikaaa, Agaax, Stysia85 lubią tę wiadomość
Kijanka
-
Smile wrote:A u nas się nie robi prezentów więc mam z głowy:)
Dziewczyny, udało mi się dodzwonić do zakaźnego, spisali moje dane i mogę przyjechać od pon-pt z tym że nie wiem czy jechać od razu w przyszłym tygodniu(w pt idę po skierowanie) czy mam czekać aż przyjdą moje wyniki na awidność.Babka powiedział, że raczej będą mi jeszcze robić badania u nich. I jeszcze jedno, czy przed wizyta u zakaźnika iść do gina? -
Dzięki nowatorka:*
Swoja drogą to zobaczcie jakich mamy lekarzy, od ginekologa przecież się nie dowiedziałam niczego, nawet nie powiedział o wizycie w szpitalu zakaźnym...Musiałam wyczytać, wyszukać sama, dobrze,że jest takie forum bo inaczej człowiek zostaje sam ze sobą... -
Dziewczyny po tych smutnych wieściach nawet nie chciałam juz pisać o mojej wizycie u gin. Wszystko ok Pajączek ma 1,8cm i serduszko słyszeliśmy poraz pierwszy, bilo 168, torbiel tez się zmniejszyła uff. Wiecie co chyba warto się cieszyć chwila a niestety strach nas tak czy siak nie odpuści do końca naszych dni o nasze dzieci.
Nasze mamy nie miały tylu usg a o serduszku nie wspomnę i to chyba było najbardziej odpowiednie.
Ja z objawów od ponad dwóch tyg nie mam nic, zero. Może troszkę mnie mdli ale sama już nie wiem czy to mdłości czy moja psycha
Prezentów to mi jeszcze połowa brakuje - co roku to samo.
Ja mam takie pytanie. Ile już mialyscie usg bo ja już dwa a 28.12. idę na kolejne bo zmieniłam lekarza w związku z przeprowadzka. A szczerze to tak różnie o tym usg piszą, ze wole Was tu spytać.nowatorka, aisa, Ejrene lubią tę wiadomość
Marcel Zdzisław vel. Pająk
PCO stwierdzone w 2008r.
05.2015 cb (6tc)
1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
-
Ja byłam kiedyś w zakaźnym i od razu mogę Ci powiedzieć że będziesz mieć full wywiad z lekarzem, zrobią Ci stosowne testy i badania i w razie Potrzeby zostawia w szpitalu na jakiś czas. Ja akurat odmówiłam pobytu w szpitalu i po dwóch dniach miałam się zgłosić do swojego internisty i powtórzyć morfologie gdyby wyszła zła to do nich wrocic. Więc spokojnie. Jedyne co mnie bawi że jak się wchodzi do nich to stoi się w kolejce z ludźmi z różnymi chorobami zakaźnymi. Ja stałam za dziewczyna z borelioza to akurat pamiętam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 13:20