Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
kochane powiedzcie mi czy to normlane: mam czesto pp lub wieczorem taki nacisk, parcie na tak jakby szyjkę macicy. Brzuch nie boli tylko to. TO normalne?
ja od 2 listopada jestem na zwolnieniu czyli od początku ciąży praktycznie
Adaś skarbuś 56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Hej dziewczyny we środę koło 22 dostalam lekkiego plamnienia/brudzenia, które trwało około 30 minut. Kolor taka brudna krew, później jasno różowy sluz i na końcu brąz. Było tego naprawde bardzo mało. Na szczescie w nocy przyjąl mnie mój ginekolog (wspaniały człowiek). Myślalam ze umre ze stresu. Na szczesie na usg okazało się, że z dzidzią wszystko dobrze, serduszko bije (185 razy). Przepisal mi pimafucin na infekcje bo sluzówka była powiększona. Czy możliwe ze takie plamienie pojawiło sie na skutek infekcji? Po tych globulkach czuje się o wiele lepiej. Natomiast dalej kilka razy w ciągu dnia mam takie kłucie, rwanie w pachwinach raz po jednej a raz po drugiej stronie;/
Wczoraj byłam u innego ginekologa (chodze do dwóch), wizyta umówiona 3 tyg wczesniej. U niego dzidzia miała 24.4 mm a na zdjeciu ze środy mam 26.5 mm. Jak to możliwe? Czy przyczyną może być to, że jedno usg było robione na swietnym aparacie 4d a drugie na o wiele gorszej jakosci sprzecie?
2 lipca 2016r. Marcel -
Alex no na pewno ktos tam niedokladnie zmierzyl. Dzidzia sie przeciez nie skurczyl co do plamienia to wierze ci ze sie przestraszylas ale jak 2 doktorow mowi ze wszystko ok to ja mysle ze to moze byc od infekcji
Majeczka ja taki nacisk mam od poczatku ciazyWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 20:27
Telashe lubi tę wiadomość
-
oldżi wrote:Przybij piątkę! Tez mam prenatalne 16 i bardzo sie niepokoje a po ostatnich stratach dziewczyn to martwię się czy w ogóle bedzie biło serduszko ...
aHH a na któa masz godzine kochana?
jej strach jest okropny ale mowia ze trzeba myslec pozytywnie....Ollaala lubi tę wiadomość
-
szaruga82 wrote:Kurcze jak ja się przyznam reszcie to mnie chyba rozszarpią , że nie poczekałam czy coś aż któraś wróci....
może to obciążenie dla pracodawców- nie wiem zatrudniam facetów, a sama z zamiłowania malowałam bombki ale nie uważam aby kryterium powiększania rodziny było czekanie aż koleżanka z pracy wróciła z urlopu! fajnie że jesteś w porządku wobec pracodawcy ale absolutnie nie zapominaj że to TY jesteś na piedestale, nikt inny.
Sergiusz -
nowatorka wrote:Alex no na pewno ktos tam niedokladnie zmierzyl. Dzidzia sie przeciez nie skurczyl co do plamienia to wierze ci ze sie przestraszylas ale jak 2 doktorow mowi ze wszystko ok to ja mysle ze to moze byc od infekcji
Majeczka ja taki nacisk mam od poczatku ciazy
jest jeszcze jedna opcja, młodzież się inaczej ułożyła wewnątrz mamy i była mierzona pod innym kątem
Majeczka, co do nacisku- nie, ale kłucia i bóle skurczowe owszemSergiusz -
Hej późnym wieczorem
Jak zwykle jestem opóźniona,ale to nic nowego
Witam nowe lipcówki i oczywiście gratulacje i cieszę się,że jest nas coraz więcej!
Dzisiaj też sobie myślałam o Nanataszy, ciekawe jak tam po usg.
Dzisiaj z rana byłam na pierwszych badaniach, wyniki odbiorę w poniedziałek i od razu o 15 na trzecią wizytę! matkooooooo tak się niecierpliwię, eh.
Dzisiaj upiekłam murzynka,tak jakoś mnie naleciało, takie proste ciasto,a bardzo dobre, mniam.
-
Murzynek hmmm mniam.
Ja jeszcze tydzień do Wizyty.
Zostało mi 6 dni pracy i idę na urlop planowany a od stycznia na zwolnienie czy jak oni to tam zwą chyba że zmienia mi to stanowisko.
Wymiary raczej mogą się różnić Z tych powodów co dziewczyny pisały.
Ja a miec pobrana krew w dniu badań prenatalnych i ten test PappaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 23:58
-
Witajcie Dziewczyny...u mnie niekończąca się historia. Wczoraj w pracy strasznie rozbolał mnie brzuch, po jakimś czasie przeszło, plamień nie miałam.Wróciłam do domu i wzięłam się za sprzątanie, w pewnej chwili poczułam, że coś ze mnie leci.Poleciałam do łazienki a tam krew jak na okres.Przestraszona zadzwoniłam do gina, kazał wziąć 4 tabl. duphastonu+ nospe.Dzisiaj z samego rama byłam na wizycie, a tam odklejająca kosmówka...kazał odpoczywać, leżeć, zwiększył dawkę duphastonu i wypisał zwolnienie z pracy. Także znowu takie nieciekawe przygody.Dodam że z dzidzią ok, a dzisiaj już nie krwawie.
-
nowatorka wrote:Alex no na pewno ktos tam niedokladnie zmierzyl. Dzidzia sie przeciez nie skurczyl co do plamienia to wierze ci ze sie przestraszylas ale jak 2 doktorow mowi ze wszystko ok to ja mysle ze to moze byc od infekcji
Majeczka ja taki nacisk mam od poczatku ciazy
pytalas o to lekarza czy to normalne?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 11:58
-
Smile wrote:Witajcie Dziewczyny...u mnie niekończąca się historia. Wczoraj w pracy strasznie rozbolał mnie brzuch, po jakimś czasie przeszło, plamień nie miałam.Wróciłam do domu i wzięłam się za sprzątanie, w pewnej chwili poczułam, że coś ze mnie leci.Poleciałam do łazienki a tam krew jak na okres.Przestraszona zadzwoniłam do gina, kazał wziąć 4 tabl. duphastonu+ nospe.Dzisiaj z samego rama byłam na wizycie, a tam odklejająca kosmówka...kazał odpoczywać, leżeć, zwiększył dawkę duphastonu i wypisał zwolnienie z pracy. Także znowu takie nieciekawe przygody.Dodam że z dzidzią ok, a dzisiaj już nie krwawie.
smile to leż kobieto olej obowiazki domowe. Dbaj o siebie bo sama widzisz że żartów nie ma. Jak będzies grzeczna to wszystko będzie dobrze:)
-
majeczka87 wrote:pytalas o to lekarza czy to normalne?
smile kurcze jeszcze ta kosmowka musiala sie doczepic. lez teraz i odpoczywaj i sprobuj naprawde (wiem ze to b trudne w tej sytuacji)sie nie denerwowac i myslec o czyms innym, ogladaj jakies filmy wciagajace zebys sie nie stresowala bo ty biedulko sie za duzo ostatnio nastresowalas tym wszystkim. ile masz teraz dupkow brac dziennie? moja kolezanka brala 6 pamietam
a smile i bron boze nie czytaj juz nic w internecie na tematy ciazy
napisze ci tylko co ja wyczytalam. odklejajaca kosmowka we wczesnej ciazy (krwiak podkosmowkowy) jest dosc czesty (25% ciezarnych go ma) i zwykle sam sie naprawia do 20 tygodnia. takze glowa do gory, lezenie i nie stresowanie sie !Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 12:26
-
Dziewczyny a Wy wierzycie w przesady? Wczoraj zmarła moja babcia, nie byłam z nią bardzo związana emocjonalnie i od dłuższego czasu chorowała wiec jak się dowiedziałam to starałam się zachować spokój.
Ale podobno w ciąży nie powinno sie chodzić na pogrzeby... no ja niestety w takie bzdury wierze nie jakoś na ślepo ale dało mi to do myślenia.
Kama005 bo widzę, ze Ty jesteś z Warszawy i pisałaś, ze masz wykupiony ten pakiet ciążowy. Możesz się podzielić gdzie i jaki jest koszt. Oczywiście jak nie chcesz pisać tu na forum to będę wdzięczna na priv. Bo ja jestem świeżym "sloikiem" i jestem zielona.
Smile teraz to bez dwoch zdan masz leżeć plackiem!Marcel Zdzisław vel. Pająk
PCO stwierdzone w 2008r.
05.2015 cb (6tc)
1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
-
Pakiet w Damianie mam. Pakiet premium. 200zł/mies. To nie jest stricte ciazowy pakiet ale mam wiele badań i lekarzy i zabiegów w cenie. 200zł to kosztuje jedno Usg w Damianie a nie mówiąc już o badaniach innych i wizytach u lekarzy. Więc jak place te 200zł na miesiąc i chód z e na Usg ile chce chodzę po lekarzach robię badania krwi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 12:43
-
kama005 wrote:Pakiet w Damianie mam. Pakiet premium. 200zł/mies. To nie jest stricte ciazowy pakiet ale mam wiele badań i lekarzy i zabiegów w cenie. 200zł to kosztuje jedno Usg w Damianie a nie mówiąc już o badaniach innych i wizytach u lekarzy. Więc jak place te 200zł na miesiąc i chód z e na Usg ile chce chodzę po lekarzach robię badania krwi
mam coś podobnego, ubezpieczenie grupowe w pzu, 90%specjalistów i badań oraz oczywiście prowadzenie ciąży, nie ma tylko badań prenatalnych.Sergiusz