X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane powiedzcie mi czy to normlane: mam czesto pp lub wieczorem taki nacisk, parcie na tak jakby szyjkę macicy. Brzuch nie boli tylko to. TO normalne?

ja od 2 listopada jestem na zwolnieniu czyli od początku ciąży praktycznie

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • alexxx Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) we środę koło 22 dostalam lekkiego plamnienia/brudzenia, które trwało około 30 minut. Kolor taka brudna krew, później jasno różowy sluz i na końcu brąz. Było tego naprawde bardzo mało. Na szczescie w nocy przyjąl mnie mój ginekolog (wspaniały człowiek). Myślalam ze umre ze stresu. Na szczesie na usg okazało się, że z dzidzią wszystko dobrze, serduszko bije (185 razy). Przepisal mi pimafucin na infekcje bo sluzówka była powiększona. Czy możliwe ze takie plamienie pojawiło sie na skutek infekcji? Po tych globulkach czuje się o wiele lepiej. Natomiast dalej kilka razy w ciągu dnia mam takie kłucie, rwanie w pachwinach raz po jednej a raz po drugiej stronie;/

Wczoraj byłam u innego ginekologa (chodze do dwóch), wizyta umówiona 3 tyg wczesniej. U niego dzidzia miała 24.4 mm a na zdjeciu ze środy mam 26.5 mm. Jak to możliwe? Czy przyczyną może być to, że jedno usg było robione na swietnym aparacie 4d a drugie na o wiele gorszej jakosci sprzecie?

2 lipca 2016r. Marcel
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex no na pewno ktos tam niedokladnie zmierzyl. Dzidzia sie przeciez nie skurczyl ;) co do plamienia to wierze ci ze sie przestraszylas ale jak 2 doktorow mowi ze wszystko ok to ja mysle ze to moze byc od infekcji
    Majeczka ja taki nacisk mam od poczatku ciazy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 20:27

Telashe lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi wrote:
    Przybij piątkę! Tez mam prenatalne 16 i bardzo sie niepokoje a po ostatnich stratach dziewczyn to martwię się czy w ogóle bedzie biło serduszko ...

aHH a na któa masz godzine kochana?

jej strach jest okropny ale mowia ze trzeba myslec pozytywnie....

Ollaala lubi tę wiadomość

• Telashe Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szaruga82 wrote:
    Kurcze jak ja się przyznam reszcie to mnie chyba rozszarpią , że nie poczekałam czy coś aż któraś wróci....

może to obciążenie dla pracodawców- nie wiem zatrudniam facetów, a sama z zamiłowania malowałam bombki ale nie uważam aby kryterium powiększania rodziny było czekanie aż koleżanka z pracy wróciła z urlopu! fajnie że jesteś w porządku wobec pracodawcy ale absolutnie nie zapominaj że to TY jesteś na piedestale, nikt inny.

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Alex no na pewno ktos tam niedokladnie zmierzyl. Dzidzia sie przeciez nie skurczyl ;) co do plamienia to wierze ci ze sie przestraszylas ale jak 2 doktorow mowi ze wszystko ok to ja mysle ze to moze byc od infekcji

jest jeszcze jedna opcja, młodzież się inaczej ułożyła wewnątrz mamy i była mierzona pod innym kątem :)

Majeczka, co do nacisku- nie, ale kłucia i bóle skurczowe owszem

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    aHH a na któa masz godzine kochana?

jej strach jest okropny ale mowia ze trzeba myslec pozytywnie....

Na 20 dopiero :( a jak u Ciebie?

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 7 stycznia prenatalne i tez bede sie b stresowac. juz mi krew pobral

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej późnym wieczorem :D
    Jak zwykle jestem opóźniona,ale to nic nowego :D

Witam nowe lipcówki i oczywiście gratulacje i cieszę się,że jest nas coraz więcej!

Dzisiaj też sobie myślałam o Nanataszy, ciekawe jak tam po usg.

Dzisiaj z rana byłam na pierwszych badaniach, wyniki odbiorę w poniedziałek i od razu o 15 na trzecią wizytę! matkooooooo tak się niecierpliwię, eh.

Dzisiaj upiekłam murzynka,tak jakoś mnie naleciało, takie proste ciasto,a bardzo dobre, mniam.

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Murzynek hmmm mniam.

Ja jeszcze tydzień do Wizyty.

Zostało mi 6 dni pracy i idę na urlop planowany a od stycznia na zwolnienie czy jak oni to tam zwą chyba że zmienia mi to stanowisko.

Wymiary raczej mogą się różnić Z tych powodów co dziewczyny pisały.

Ja a miec pobrana krew w dniu badań prenatalnych i ten test Pappa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 23:58

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi juz pobral krew i powiedzial ze nie powiemi wyniku wczesniej niz przy nastepnej wizycie kiedy zrobi usg i powie mi juz ostateczny wynik z usg i krwi razem. :/ nie wiem jak ja tam pojde no ale ... Narazie nie mysle ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny...u mnie niekończąca się historia. Wczoraj w pracy strasznie rozbolał mnie brzuch, po jakimś czasie przeszło, plamień nie miałam.Wróciłam do domu i wzięłam się za sprzątanie, w pewnej chwili poczułam, że coś ze mnie leci.Poleciałam do łazienki a tam krew jak na okres.Przestraszona zadzwoniłam do gina, kazał wziąć 4 tabl. duphastonu+ nospe.Dzisiaj z samego rama byłam na wizycie, a tam odklejająca kosmówka...kazał odpoczywać, leżeć, zwiększył dawkę duphastonu i wypisał zwolnienie z pracy. Także znowu takie nieciekawe przygody.Dodam że z dzidzią ok, a dzisiaj już nie krwawie.

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:

pytalas o to lekarza czy to normalne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 11:58

f2wlanlihx9vcryh.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    Witajcie Dziewczyny...u mnie niekończąca się historia. Wczoraj w pracy strasznie rozbolał mnie brzuch, po jakimś czasie przeszło, plamień nie miałam.Wróciłam do domu i wzięłam się za sprzątanie, w pewnej chwili poczułam, że coś ze mnie leci.Poleciałam do łazienki a tam krew jak na okres.Przestraszona zadzwoniłam do gina, kazał wziąć 4 tabl. duphastonu+ nospe.Dzisiaj z samego rama byłam na wizycie, a tam odklejająca kosmówka...kazał odpoczywać, leżeć, zwiększył dawkę duphastonu i wypisał zwolnienie z pracy. Także znowu takie nieciekawe przygody.Dodam że z dzidzią ok, a dzisiaj już nie krwawie.

smile to leż kobieto olej obowiazki domowe. Dbaj o siebie bo sama widzisz że żartów nie ma. Jak będzies grzeczna to wszystko będzie dobrze:)

f2wlanlihx9vcryh.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    pytalas o to lekarza czy to normalne?
    nie pytalam bo akurat to uczucie nie wywolalo we mnie nigdy podejrzen. mysle ze to normalne, macica sie rozrasta i uciska na reszte ;) bardziej sie kiedys balam jak mnie zabolal b. mocno brzuch jak na okres ale na szczescie juz sie to nie powtarza, teraz juz boli czasami ale tak lekko.

smile kurcze jeszcze ta kosmowka musiala sie doczepic. lez teraz i odpoczywaj i sprobuj naprawde (wiem ze to b trudne w tej sytuacji)sie nie denerwowac i myslec o czyms innym, ogladaj jakies filmy wciagajace zebys sie nie stresowala bo ty biedulko sie za duzo ostatnio nastresowalas tym wszystkim. ile masz teraz dupkow brac dziennie? moja kolezanka brala 6 pamietam :O
    a smile i bron boze nie czytaj juz nic w internecie na tematy ciazy ;)
    napisze ci tylko co ja wyczytalam. odklejajaca kosmowka we wczesnej ciazy (krwiak podkosmowkowy) jest dosc czesty (25% ciezarnych go ma) i zwykle sam sie naprawia do 20 tygodnia. takze glowa do gory, lezenie i nie stresowanie sie ! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 12:26

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a Wy wierzycie w przesady? Wczoraj zmarła moja babcia, nie byłam z nią bardzo związana emocjonalnie i od dłuższego czasu chorowała wiec jak się dowiedziałam to starałam się zachować spokój.
    Ale podobno w ciąży nie powinno sie chodzić na pogrzeby... no ja niestety w takie bzdury wierze nie jakoś na ślepo ale dało mi to do myślenia.

Kama005 bo widzę, ze Ty jesteś z Warszawy i pisałaś, ze masz wykupiony ten pakiet ciążowy. Możesz się podzielić gdzie i jaki jest koszt. Oczywiście jak nie chcesz pisać tu na forum to będę wdzięczna na priv. Bo ja jestem świeżym "sloikiem" ;) i jestem zielona.

Smile teraz to bez dwoch zdan masz leżeć plackiem!

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pakiet w Damianie mam. Pakiet premium. 200zł/mies. To nie jest stricte ciazowy pakiet ale mam wiele badań i lekarzy i zabiegów w cenie. 200zł to kosztuje jedno Usg w Damianie a nie mówiąc już o badaniach innych i wizytach u lekarzy. Więc jak place te 200zł na miesiąc i chód z e na Usg ile chce chodzę po lekarzach robię badania krwi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 12:43

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dunda nie wierze w zadne glupie przesady ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Pakiet w Damianie mam. Pakiet premium. 200zł/mies. To nie jest stricte ciazowy pakiet ale mam wiele badań i lekarzy i zabiegów w cenie. 200zł to kosztuje jedno Usg w Damianie a nie mówiąc już o badaniach innych i wizytach u lekarzy. Więc jak place te 200zł na miesiąc i chód z e na Usg ile chce chodzę po lekarzach robię badania krwi

mam coś podobnego, ubezpieczenie grupowe w pzu, 90%specjalistów i badań oraz oczywiście prowadzenie ciąży, nie ma tylko badań prenatalnych.

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Smile Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh...leżeć plackiem?masakra jakaś, zwłaszcza w takim okresie przedświątecznym...no ale cóż zrobie.Nie wiem tylko ile mam tak leżeć...czy ta kosmówka długo się będzie przyklejała?wiecie może coś na ten temat?

2nn3rjjg8n6fiit0.png
‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ