X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Nutka-koloru Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika witam i gratuluje a za te co dzisiaj wizytują trzymam kciuki ;-)

katuni lubi tę wiadomość

Nutka-koloru
    34bws65guzrr5vb6.png
    n59yanlisck7ixbv.png

Aniołek 9 tydz. [*] 23.11.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katuni wrote:
    Ja tez nie mam kompletnie zadnych objawow.. Nie wiem czy sie cieszyc czy zaczac denerwowac.. Jedynie okropny bol piersi.. Ide dzisiaj na pierwsza wizyte, wiec jestem od rana strasznie zestresowana. Mialam isc jutro, ale nie moglam wytrzymac i przelozylam na dzisiaj.. W ogole straszna panikara ze mnie...

Trzymajcie kciuki, zeby wszystko bylo dobrze. Prosze.. :) :) :)

Ja za Was oczywiscie tez trzymam ;)
    Trzymam kciuki i daj znac co i jak :)

katuni lubi tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katuni wrote:
    Ja tez nie mam kompletnie zadnych objawow.. Nie wiem czy sie cieszyc czy zaczac denerwowac.. Jedynie okropny bol piersi.. Ide dzisiaj na pierwsza wizyte, wiec jestem od rana strasznie zestresowana. Mialam isc jutro, ale nie moglam wytrzymac i przelozylam na dzisiaj.. W ogole straszna panikara ze mnie...

Trzymajcie kciuki, zeby wszystko bylo dobrze. Prosze.. :) :) :)

Ja za Was oczywiscie tez trzymam ;)
    Katuni bol piersi to objaw ;) wiem ze nie kazdy ma objawy ale tez czasem jak mnie zakluje brzuch to juz sie denerwuje a jak nic nie czuje to znowu mysle czy nie powinnam cos czuc hehe. narazie czasami czuje ucisk na brzuch, sekundowe klucia ale rzadko, a teraz np nic. piersi bola przy dotyku ale nie jakos strasznie. tyle ;)
    duzo gorzej sie czulam kilka dni temu. chyba fasolek sie zagniezdzal. mialam napady smutku jakiegos, zmeczona ciagle, nacisk na brzuch tez byl wiekszy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 14:14

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaaaa :)dzieki za wpisanie do listy z pierwszej strony

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • katuni Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Katuni bol piersi to objaw ;) wiem ze nie kazdy ma objawy ale tez czasem jak mnie zakluje brzuch to juz sie denerwuje a jak nic nie czuje to znowu mysle czy nie powinnam cos czuc hehe. narazie czasami czuje ucisk na brzuch, sekundowe klucia ale rzadko, a teraz np nic. piersi bola przy dotyku ale nie jakos strasznie. tyle ;)
    duzo gorzej sie czulam kilka dni temu. chyba fasolek sie zagniezdzal. mialam napady smutku jakiegos, zmeczona ciagle, nacisk na brzuch tez byl wiekszy

No wlasnie mam tak, ze nic nie czuje i caly czas sie zastananawiam czy to dobrze. Chyba wolalabym miiec wszystkie objawy naraz ;) ale tez pewnie do czasu... :D
    Mam nadzieje, ze jak zobacze dzis fasolke to sie w koncu uspokoje. Bo inaczej napewno zwariuje ;)

Moj Aniolek <3 10 TC - 03.12.2015 (*)

xnw4ugpjzpag9yqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katuni wrote:
    No wlasnie mam tak, ze nic nie czuje i caly czas sie zastananawiam czy to dobrze. Chyba wolalabym miiec wszystkie objawy naraz ;) ale tez pewnie do czasu... :D
    Mam nadzieje, ze jak zobacze dzis fasolke to sie w koncu uspokoje. Bo inaczej napewno zwariuje ;)
    Ja tez bym chciała mieć więcej sygnałów z mojego ciała :) A wizytę mam dopiero za tydzień, więc będę mniej więcej w tym czasie co Ty dziś. Dlatego czekam na Twoje info, czy coś będziesz widziała już dziś :)

• moniiikaaa Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dopiero wizytę 18.11, bo moja pani doktor przyjmuje tylko w środy, a za tydzień jest święto, także muszę sie uzbroić w cierpliwość :)

7v8rgzu3t6t5o30a.png

• katuni Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marchewa wrote:
    Ja tez bym chciała mieć więcej sygnałów z mojego ciała :) A wizytę mam dopiero za tydzień, więc będę mniej więcej w tym czasie co Ty dziś. Dlatego czekam na Twoje info, czy coś będziesz widziała już dziś :)

Ide na 17. Zaraz jak wroce dam znac co i jak :)

Karolla. lubi tę wiadomość

xnw4ugpjzpag9yqj.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Termin belly pokazuje mi na 5.07.
    Test robiłam tydzień temu.
    To moja trzecia ciąża, druga niestety poronienia samoistnie na początku 7 tyg. Tym razem mam nadzieje na szczęśliwe zakończenie.

Nudnych i spokojnych ciąż wszystkim Wam życzę :)

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej aisa.

Monika to tak jak ja. Ja tez mam dopiero za 2 tygodnie w czwartek bo ten dr co chce nie mial wczesniejszych terminow ktore by mi pasowaly ze wzgledu na prace :/

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • moniiikaaa Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Hej aisa.

Monika to tak jak ja. Ja tez mam dopiero za 2 tygodnie w czwartek bo ten dr co chce nie mial wczesniejszych terminow ktore by mi pasowaly ze wzgledu na prace :/

To idziemy w tym samym czasie :), ja będę wtedy w 8tyg, trochę późno ale niestety nie mam na to wpływu :)

7v8rgzu3t6t5o30a.png

• moniiikaaa Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Hej aisa.

To idziemy w tym samym czasie :), ja będę wtedy w 8tyg, trochę późno ale niestety nie mam na to wpływu :)

7v8rgzu3t6t5o30a.png

• angella908 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak tam oldżi twoja wizyta?

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • katuni Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po. Widac tylko pecherzyk i cialko zolte.. Narazie serduszka nie.. Za dwa tygodnie mam znowu przyjsc. Pani Doktor powiedziala, ze na dzien dzisiejszy to najwazniejsze, ze ciaza jest w macicy. A ja sie znowu denerwuje. Juz taka moja natura chyba ;)
    Dziwne tylko, bo wg moich obliczen (OM 25.09) to koniec 6 tygodnia. A Pani Doktor wyliczyla, ze to 5-ty tydzien. I juz sama nie wiem co myslec... Bylam u niej pierwszy raz, ale opinie ma raczej dobre.

No nic pozostaje mi zrobic sobie ciepla herbate i przestac sie stresowac :)

xnw4ugpjzpag9yqj.png
  • moniiikaaa Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katuni wrote:
    Jestem po. Widac tylko pecherzyk i cialko zolte.. Narazie serduszka nie.. Za dwa tygodnie mam znowu przyjsc. Pani Doktor powiedziala, ze na dzien dzisiejszy to najwazniejsze, ze ciaza jest w macicy. A ja sie znowu denerwuje. Juz taka moja natura chyba ;)
    Dziwne tylko, bo wg moich obliczen (OM 25.09) to koniec 6 tygodnia. A Pani Doktor wyliczyla, ze to 5-ty tydzien. I juz sama nie wiem co myslec... Bylam u niej pierwszy raz, ale opinie ma raczej dobre.

No nic pozostaje mi zrobic sobie ciepla herbate i przestac sie stresowac :)

Teraz to najgorsza rzeczą jest sie denerwować, także herbata i kocyk to najlepszy pomysł :), na pewno na następnej wizycie będzie wszystko dobrze :)

7v8rgzu3t6t5o30a.png

• katuni Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem. :) musze sie czyms zajac, zeby nie myslec. Kurcze no tak szczerze mowiac to myslalam, ze bedzie serduszko juz. No, ale trudno. Pozostaje czekac do nastepnej wizyty. :)

xnw4ugpjzpag9yqj.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katunia ja wczoraj nie widziałam ciałka żołtego, wiec sie ciesz:) na serduszkko jest jeszcze wczesnie :)

A podobno ciąża na początku nie rozwija się książkowo i za jakiś czas wszystko sie wyrówna :)

Za dwa tygodnie już napewno serduszko zobaczymy :)

katuni lubi tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja.
    Jestem po 1 poronieniu w 5 tyg ciąży. Teraz zaszłam w 2 cyklu po poronieniu

Na razie BBF wyznaczyło mi poród na 22 lipca a inne kalkulatory wyznaczają mi na 18 lipca.

Mogę dołączyć? :)

majeczka87 lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kama witamy i gratulujemy ;)
    Bete robiłaś?

• oldżi Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Ja juz z wielkim bananem na buzi po wizycie :)
    Jest ładny pęcherzyk i ciałko żółte, czyli wszystko co na ten czas powinno być! Za 2 tygodnie słuchamy serduszka <3
    Moja pani doktor to Anioł, jak powiedziała, ze wszystko jest dobrze to wierze, ze tak jest!
    Dostałam L4, wiec pozostaje mi teraz rozpieszczanie siebie :)
    Na kolejnej wizycie mamy założyć kartę ciąży i wtedy mam dostać skierowanie na badania, narazie dostałam tylko na toxo i cytomegalię.
    Powiedziała tez, ze możemy sie juz rodzicom pochwalić, wiec polecieliśmy i była tona radości i trzy tony wzruszenia :)
    Oby nam nasza Krewetka pięknie rosła :)

Przesyłam dużo pozytywnej energii!

Karolla., Edka, Agaax, majeczka87, MartaT lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ