Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ej, nie stresujcie fasolek
Jak wyjdzie jakiś problem z moczu to będziecie się wtedy martwić.
Poza tym kolor moczu itp zależy od wielu czynników. Np jak zjecie buraki na obiad to mocz będzie ciut różowy.
Więc głowy do góry i nie martwić się na zapasmajeczka87, nowatorka, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Ja pamietam w pierwszej ciazy zlecila mi badanie moczu. Jakoze zgubiono moje wyniki to nawet nie wiem jak wyszlo
Jesli mocz jest bardziej przezroczysty to znaczy ze pije sie duzo plynow a to dobrze akurat.
Ja dzisiaj zrobilam test jeszcze dla pewnosci i krecha jest o wiele ciemniejsza od tej w srode wiec mam nadzieje ze beta rosnie. Jest prawie tak samo ciemna jak kontrolna.
Dzisiaj ude do mojej gin z nadzieja ze mnie przyjmie poza kolejka. Kolezanka mi sugeruje brac dupka zamiast luteiny wiec bede dzisiaj dyskutowac z nia na ten temat.
Zrobie jeszcze bete dla pewności ze przyrasta
Ja na chlamydia wymazu nie mialam...majeczka87 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Chciałam do Was dołączyć ale na razie jedną nogą drugą dołączę jak ujrzę pikające serduszko
Na początku gratuluje wszystkim :* Przeczytałam wątek od początku jeszcze pewnie dużo dziewczyn do nas dołączy i mam nadzieję że stworzymy tu zgraną ekipę
A teraz trochę o mnie
Jestem w 4 tygodniu 5 dniu ciąży. To będzie moje pierwsze dziecko. W poniedziałek 16 dni po owulacji moje HCG wyniosło 318,4 mlU/ml w środę po 48h urosło do 984,02 mlU/ml przyrost aż 202,5% mnie naprawdę zaskoczył
Wczoraj byłam na pierwszej wizycie- tylko dlatego tak wcześnie bo mój lekarz w niedzielę leci na urlop za granicę. Moja pestka zadomowiła się ładnie w macicy teraz nie pozostaje mi nic innego jak poczekać aż urośnie Kolejną wizytę mam 26.11 i wtedy lekarz powiedział że jak będzie zarodek to założy mi kartę ciąży. Termin porodu wypadnie mi gdzieś 9-11 lipca. Bella wylicza mi na 9 niektóre aplikacje ciążowe na 10 a z ostatniej OM wyliczyłam na 11
Aktualna lista lipcówek znajduje się w tabelce:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Eb5CmeHeb60M9X8GY9dYseKfZEIA-2i__KPWDnvkf8s/edit?usp=sharing
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 09:19
aisa, marchewa, majeczka87, Edka, angella908, Karolina_karolina, nowatorka, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Hej chętnie dołączę do Was wg Belly mam termin na 5 lipca. Zobaczymy co powie lekarz bo wybieram się we wtorek. a co do moczu o którym piszecie wyczytałam, że on zbytnio nie zmienia się w ciąży i jest taki sam jak i byśmy w niej nie były.Ja jak tylko dowiedziałam się, że zostanę mamą miałam mętny a teraz jest praktycznie przeźroczysty.
majeczka87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam nowe na pokładzie Lipcówek 2016
Dziś w pracy koleżanki z pokoju dowiedziały się o mojej ciąży, w niezbyt przyjemny sposób... Możecie się tylko domyślać...No, w każdym razie nie było sensu zaprzeczać.Poszłam więc od razu do szefowej, bo wolałabym żeby dowiedziała się ode mnie.Bardzo fanie to przyjęła, pogratulowała mi i widać, że się cieszyła. Kazała się oszczędzać (akurat teraz jak jest największy nawał-ha!), myśleć o sobie i maleństwie.
Trochę jestem zła, bo mimo wszystko wolałabym być po lekarzu... Ale cóż, naturanowatorka lubi tę wiadomość
-
oooo....ale fajnie jest już lipiec 2016 !!! gratuluje wszystkim mamą!! to cudowny okres , życze dużo wytrwałości szczególnie w tych pierwszych mc ciąży bo później juz leci z górki !! Sama jestem mamą bliźniąt z lipca 2015!!!
Ejrene, nowatorka lubią tę wiadomość
-
dziewczyny uwielbiam herbatę - ale wystraszyłam się, że nie można - a piłam earl grey..... a jaką można pić???
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
izulala wrote:dziewczyny uwielbiam herbatę - ale wystraszyłam się, że nie można - a piłam earl grey..... a jaką można pić???
czytałam kiedyś artykuł o herbacie w ciąży. Niestety nie można jej pić w nadmiarze ze względu na zawartość kofeiny. Jedyną herbatą, którą możemy pić (ale także w niedużych ilościach) jest rooibos.
-
Ja nie pijam herbaty bo nie lubie. Za to kawe uwielbiam. Kupiłam mama coffee. Na poczatku ciezko bylo sie przyzwyczaic a teraz to juz pije ja normalnie bez wykrzywiania sie ta kawa jest dostepna w rossmannie i aptekach
-
Ja u siebie o ciazy powiem w styczniu chyba ze zmusi mnie do tego sytuacja i bedzie trzeba zwolnienie wczesniej zlozyc. Mam prace nietypowa i w razie czego nalezy mi sie urlop lub zmiana stanowiska.
Dostalam dupka 3x1 zamiasr luteiny.
Zaraz powtarzam bete i progesteronnowatorka lubi tę wiadomość