Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolla. wrote:Ja sie bardzo zestresowałam, aż brzuch mnie rozbolał i teraz sie martwie, bo wynik bety na 37 dc (owu 16/17dc) to 1070 (nie za niski?) i teraz sie martwie bo, aż mnie ściska z nerwów...
Spokojnie. Nie martw się na zapas- stres Ci nie potrzebny. Powtórz po 48godzinach. Jeśli ciąża rozwija się prawidłowo to przyrost powinien być o co najmniej 66% w ciągu 48 godzin. Na swoim wyniku nie masz norm podanych? Pisałam ci już wcześniej że poziom HCG to sprawa indywidualna każda z nas ma inny a bardziej od jego poziomu ważny jest przyrost.majeczka87, aisa lubią tę wiadomość
-
ja biore dupka od 4 miesiecy, bralam na wyregulowanie cyklow i kontynuuje branie od kiedy zobaczylam 2 kreski i mam brac do 10 tc. badania prog nigdy nie mialam robionego (oprocz kiedy mialam 15 lat) ale dr kazal brac i bardzo dobrze bo jestem spokojniejsza dzieki temu
Kama dupek na pewno pomoze. pisalam ci ze moja znajoma brala az 6 dupkow dziennie i ma 2 piekne malenstwa a tez poronila przed nimiWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 14:36
-
majeczka87 wrote:Normy beta hCG dla poszczególnych tygodni ciąży, licząc od terminu owulacji, tydzień ciąży mlU/ml:
3 – 4 tydzień od owulacji – 9 – 130
4 – 5 tydzień od owulacji – 75 – 2600
To tu by się zgadzało. Dziękuję, trochę mnie uspokoiłaśWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 15:25
-
Jestem po raz pierwszy w ciąży, dlatego chciałabym Was zapytać czy konieczne jest robienie bety hcg? U mnie odbywa się to w ten sposób, że nie dostałam okresu, zrobiłam test, wyszedł pozytywny i czekam na wizyte u lekarza, nic poza tym . Czy rzeczywiście konieczne jest robienie tych badań?
aisa lubi tę wiadomość
-
Edka to super teraz możesz spokojnie czekać na wizytę.
moniiikaaa nie jest żadną koniecznością robienie tego badania. Ale badanie z kwrwi jest wiarygodniejsze niż testy sikane. Ja zrobiłam dla swojego spokoju tymbardziej że mi kreski ta testach nie wychodziły mocne i obawiałam się ciąży biochemicznej- jak się okazało niesłusznie.Edka lubi tę wiadomość
-
moniiikaaa wrote:Jestem po raz pierwszy w ciąży, dlatego chciałabym Was zapytać czy konieczne jest robienie bety hcg? U mnie odbywa się to w ten sposób, że nie dostałam okresu, zrobiłam test, wyszedł pozytywny i czekam na wizyte u lekarza, nic poza tym . Czy rzeczywiście konieczne jest robienie tych badań?
Ja zrobiłam bete, ale chyba niepotrzebnie, tylko się zestresowałam, więc ja Ci radzę czekać cierpliwie na wizytę i cieszyć z pozytywnego testuaisa lubi tę wiadomość
-
Ejrene wrote:Edka to super teraz możesz spokojnie czekać na wizytę.
moniiikaaa nie jest żadną koniecznością robienie tego badania. Ale badanie z kwrwi jest wiarygodniejsze niż testy sikane. Ja zrobiłam dla swojego spokoju tymbardziej że mi kreski ta testach nie wychodziły mocne i obawiałam się ciąży biochemicznej- jak się okazało niesłusznie.
Rozumiem, mi test wyszedł pozytywnie, ale druga kreseczka była bardzo blada.
-
Karolla no i super mówilam ;)dużo spokoju
Moniiikaaa ja bym zrobila beta hcg i progesteron i potem 48 h pozniej powtórzyla i zadzwonila do lekarza co on o tym mysli. Lepiej zbadac ten poziom i niech lekarz czuwa niz potem zalowac ze sie nic nie zrobilo. Niestety naturze warto pomagać
Edka gratuluje pieknych wynikow;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 16:13
Edka lubi tę wiadomość
Adaś skarbuś 56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Ja cwiczylam jak szalona w pierwszej ciąży a nic mi to nie dało bo skurcze były słabe i ogólnie lipa, choć może dzięki temu bardzo szybko do formy fiz wrocilam..
Moja wizyta 14/11
Ja nie mam więcej śliny i pewno mieć nie będę za to muszę co chwilą jeść bo inaczej niedobrze i najwięcej pewnie znowu utyje teraz dlatego muszę jakiś system kontroli włączyć