X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tana wrote:
    Wogole wyobraźcie sobie ze jakiś czas temu pojechałam na izbę przyjęć w dalszym ciągu z krwawieniem i lekarz który mnie przyjął mnie wykrył u mnie krwiaka mimo że wiedziałam że go mam bo byłam już 2 raz na izp tylko w 2 innych szpitalach powiedział że tak niekiedy bywa że się krwawi i ze ciążę mam zagrożona tyle.. śmiałam się sama do siebie czy on tego krwiaka nie widzi? Mimo ze na monitorze był i nawet zdjęcie sobie potem zrobiłam jak wyszedł z sali. Po wyjściu następnego dnia napisałam mu na znanym lekarzu ze nie polecam bo nie wykrył krwiaka. Wczoraj dostałam pismo od jego adwokata ze mam usunąć komentarz bo to jest pomówienie!! I ze mam czas do dzisiaj żeby go usunąć bo jak nie to pociągnie mnie do odpowiedzialności. Napisał też że w karcie ma zapisane ze mam krwiaka ciekawe.. jak ja w wypisie nie mam. Uważajcie na ten portal bo on udostępnię wasze dane ja sie logowałam przez fcb i adresu nie dawałam więc wziol sobie je ze szpitala

Wiec masz juz Kochana asa w rekawie, no teraz możesz go oskarżyć o udostępnianie danych osobowych, które są danymi szczególnie wrażliwymi! Tez pracuje w służbie zdrowia i wiem jak wszyscy są przeczuleni na tym punkcie.

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! :)
    Dzisiaj mam nerwowy dzień,a tak właściwie od wczoraj ...
    Będąc u gina w poniedziałek z wynikami badań okazało się,że "być może" mam coś z tarczycą,dała mi ponownie skierowanie na badania FT4 I FT3 i dostałam skierowanie do endokrynologa państwowo. Zadzwoniłam do przychodni,żeby się umówić na wizytę na dzień dzisiejszy do tego endokrynologa,bo akurat odbieram dzisiaj wyniki. A babka do mnie,że zapisy są dopiero na styczeń :( a moja gin chciała,żebym jeszcze załatwiła to w tym tyg. , ponieważ nie można z tym zwlekać. Więc mówię do tej baby,że zależałoby mi jak najszybciej,że jestem w ciąży i moja gin mówiła,żebym załatwiła to jeszcze w tym tyg. a ta babeczka do mnie,że ona nie będzie wchodziła w kompetencje lekarza,że mam dzisiaj być między 13-15 lekarz będzie to mam z nim zagadać to może mnie przyjmie :/
    No myślałam,że szlag mnie trafi... :(
    Więc stwierdziłam z moim mężem,że to jest bez sensu prosić o lekarza,żeby mnie przyjął na wizytę,chore jakieś tym bardziej,że jest się w ciąży.
    Postanowiliśmy,że pójdę prywatnie :) Zadzwoniłam to takiej babeczki,a ona do mnie,że ma zapisy też dopiero na styczeń,ale tłumaczę jej jaka jest sytuacja,a ona do mnie,że ona pracuje też państwowo w przychodni takiej i takiej i,że jak jestem w ciąży i mam skierowanie to powinni mnie przyjąć bez żadnego,ale. I powiedziała,że jeżeli mnie nie przyjmą dzisiaj w tej przychodni co mam skierowanie to mam w piątek do niej o 8 rano przyjść państwowo. Wiecie co tak się zagotowałam .... Jadę dzisiaj to tej przychodni co mam skierowanie, zobaczymy czy uda mi się coś załatwić...

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś wie co u kamenki?

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Małabella Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jakie w tym szpitalu nudy.. wypisali moje koleżanki z sali i zostałam sama.. mam nadzieję że długo tu nie zabawie :-P

majeczka87 lubi tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4h do wizyty. Powiedzcie ze z krokiem wszystko ok.

izulala, majeczka87 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, super że trafiłaś na tą babkę. Ważne, że masz wiele możliwości teraz :)

Małabella, a co tam lekarze mówią? Jak długo planują Cię trzymać?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    4h do wizyty. Powiedzcie ze z krokiem wszystko ok.

A nadal plamisz, czy to było jednorazowe?
    Musi być dobrze, to co opowiedziałaś ewidentnie wskazuje, że uszkodziłaś sobie jakies naczynko tym aplikatorem. Pamietaj żeby więcej go nie używać i będzie git. MUSI! Trzymam kciuki

• Małabella Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekają póki co na wyniki bo robili mi nowe. Jeszcze nic tak naprawdę nie wiem.. tzn wiem jedno :-P że już mnie tak nie boli i najchętniej z fasolka wolelibyśmy być w domu :-P

• moniiikaaa Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 12 tc :).

Dzis wizyta, ale dosyć późno bo o 19.15, już się nie mogę doczekać żeby zobaczyć jak dzidzia urosła :).

7v8rgzu3t6t5o30a.png

• Dalile Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra wrote:
    A nadal plamisz, czy to było jednorazowe?
    Musi być dobrze, to co opowiedziałaś ewidentnie wskazuje, że uszkodziłaś sobie jakies naczynko tym aplikatorem. Pamietaj żeby więcej go nie używać i będzie git. MUSI! Trzymam kciuki

Chyba jednorazowe

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tana wiesz moze ten lekarz widzial tego krwiaka i go zapisal sobie ale nie mowil tobie bo moze nie chcial cie straszyc. Juz tak tutaj ktoras z dziewczyn miala ze odklejala jej sie kosmowka ale lekarz dopiero potem powiedzial jak juz sie przykleila bo nie chcial jej straszyc. Moze za szybko ocenilas go publicznie, w koncu nie zrobil ci nic zlego.

Dalile na pewno od aplikatora. Ja tez wolalam polykac dupka a teraz mi kazal dowcipnie i wkladam palcem ale juz dzosiaj mnie szczypalo z jednej strony jak wkladalam.boje sie cos tam podraznic. A propo, dziewczyny czy wy tez macie taki lejacy sluz? Nie wiem czy to sluz czy ten progesteron sie rozpuszcza i wyplywa ale mam monentami mokro ze az ide sprawdzic czy to tylko sluz

Ps cholercia leb mnie zaczyna bolec :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 11:56

izulala lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Ana32 Znajoma

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tana wrote:
    Są tu jakieś kobitki z takiego pięknego miasta jak kraków?

Ja z Krakowa;)

5Yi6p1.png

Wszystko dla mnie nowe!
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze!!! Dziewczyny będzie dobrze!

majeczka87 lubi tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpowiedź od moderatora w sprawie tabelki w pierwszym poście...

"Jest nam bardzo przykro, ale w chwili obecnej nie ma możliwości zmiany autora wątku. Zdajemy sobie sprawę, że może Wam to sprawiać dużo niedogodności, ale obecnie nie jesteśmy w stanie nic zrobić, ponieważ system nie zakładał ingerencji w autora wątku. Jeśli podczas aktualizacji serwisu, funkcja zostanie wprowadzona, wówczas na pewno zmienimy autorkę Waszego wątku. Tymczasem pozostaje nam przeprosić Was za niedogodności! "

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Odpowiedź od moderatora w sprawie tabelki w pierwszym poście...

"Jest nam bardzo przykro, ale w chwili obecnej nie ma możliwości zmiany autora wątku. Zdajemy sobie sprawę, że może Wam to sprawiać dużo niedogodności, ale obecnie nie jesteśmy w stanie nic zrobić, ponieważ system nie zakładał ingerencji w autora wątku. Jeśli podczas aktualizacji serwisu, funkcja zostanie wprowadzona, wówczas na pewno zmienimy autorkę Waszego wątku. Tymczasem pozostaje nam przeprosić Was za niedogodności! "
    :(

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to szkoda, że nic sie nie da zrobić :( nawet teraz nie wiadomo ile nas tak naprawdę jest i w ogóle ...

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to czekamy na razie...

1usapiqvhk164civ.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba ze zamkniemy watek i otworzymy taki sam nowy i wszystkie sie tam przeniesiemy

alexxx lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;-)

MartaT miałam podobną sytuację. Dostałam wczoraj skierowanie do endokrynologa ze względu na podniesione TSH. Gine na skierowaniu napisała że to pilne (ciąża).
    Godzinę później w przychodni przyjmował endokrynolog. Weszłam ze skierowaniem zapytać czy przyjmie mnie dzisiaj. Jak zobaczył że jestem w ciąży to powiedział że oczywiście tak, że ciąża to priorytet i żebym poszła się zarejestrować ;-)
    Jak widać nie chodzi to o proszenie, tylko zapytanie ;-) Lekarz to też człowiek i rozumie nasze obawy o maleństwo ;-) A ten na którego trafiłam to dusza człowiek ;-) Wybadał, przepisał leki i jeszcze uspokoił ;-)

860ij44jnlwgi45u.png
  • izulala Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Tana wiesz moze ten lekarz widzial tego krwiaka i go zapisal sobie ale nie mowil tobie bo moze nie chcial cie straszyc. Juz tak tutaj ktoras z dziewczyn miala ze odklejala jej sie kosmowka ale lekarz dopiero potem powiedzial jak juz sie przykleila bo nie chcial jej straszyc. Moze za szybko ocenilas go publicznie, w koncu nie zrobil ci nic zlego.

Dalile na pewno od aplikatora. Ja tez wolalam polykac dupka a teraz mi kazal dowcipnie i wkladam palcem ale juz dzosiaj mnie szczypalo z jednej strony jak wkladalam.boje sie cos tam podraznic. A propo, dziewczyny czy wy tez macie taki lejacy sluz? Nie wiem czy to sluz czy ten progesteron sie rozpuszcza i wyplywa ale mam monentami mokro ze az ide sprawdzic czy to tylko sluz

Ps cholercia leb mnie zaczyna bolec :/
    kurcze czasami wlasnie lepie nie wiedziec i sie nie nie denerwować, nie tak jak moj pierwszy lekarz co stwierdzil ze mam dziwny plyn w macicy nie wie co to jest i ciaza jest ale "inna" - i wez siedz i sie stresuj slowami idioty!! poszlam potem do mojego obecnego i sie okazalo ze krwiak i zeby sie nie martwic. I TYLE!!! czasami lepiej nie wiedziec, bo glupoty moga gadac, serio.

f2w3rjjgetjavtgc.png
    Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
    172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;
‹‹ 206 207 208 209 210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ