Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tana wrote:
    Wogole wyobraźcie sobie ze jakiś czas temu pojechałam na izbę przyjęć w dalszym ciągu z krwawieniem i lekarz który mnie przyjął mnie wykrył u mnie krwiaka mimo że wiedziałam że go mam bo byłam już 2 raz na izp tylko w 2 innych szpitalach powiedział że tak niekiedy bywa że się krwawi i ze ciążę mam zagrożona tyle.. śmiałam się sama do siebie czy on tego krwiaka nie widzi? Mimo ze na monitorze był i nawet zdjęcie sobie potem zrobiłam jak wyszedł z sali. Po wyjściu następnego dnia napisałam mu na znanym lekarzu ze nie polecam bo nie wykrył krwiaka. Wczoraj dostałam pismo od jego adwokata ze mam usunąć komentarz bo to jest pomówienie!! I ze mam czas do dzisiaj żeby go usunąć bo jak nie to pociągnie mnie do odpowiedzialności. Napisał też że w karcie ma zapisane ze mam krwiaka ciekawe.. jak ja w wypisie nie mam. Uważajcie na ten portal bo on udostępnię wasze dane ja sie logowałam przez fcb i adresu nie dawałam więc wziol sobie je ze szpitala

Wiec masz juz Kochana asa w rekawie, no teraz możesz go oskarżyć o udostępnianie danych osobowych, które są danymi szczególnie wrażliwymi! Tez pracuje w służbie zdrowia i wiem jak wszyscy są przeczuleni na tym punkcie.

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! :)
    Dzisiaj mam nerwowy dzień,a tak właściwie od wczoraj ...
    Będąc u gina w poniedziałek z wynikami badań okazało się,że "być może" mam coś z tarczycą,dała mi ponownie skierowanie na badania FT4 I FT3 i dostałam skierowanie do endokrynologa państwowo. Zadzwoniłam do przychodni,żeby się umówić na wizytę na dzień dzisiejszy do tego endokrynologa,bo akurat odbieram dzisiaj wyniki. A babka do mnie,że zapisy są dopiero na styczeń :( a moja gin chciała,żebym jeszcze załatwiła to w tym tyg. , ponieważ nie można z tym zwlekać. Więc mówię do tej baby,że zależałoby mi jak najszybciej,że jestem w ciąży i moja gin mówiła,żebym załatwiła to jeszcze w tym tyg. a ta babeczka do mnie,że ona nie będzie wchodziła w kompetencje lekarza,że mam dzisiaj być między 13-15 lekarz będzie to mam z nim zagadać to może mnie przyjmie :/
    No myślałam,że szlag mnie trafi... :(
    Więc stwierdziłam z moim mężem,że to jest bez sensu prosić o lekarza,żeby mnie przyjął na wizytę,chore jakieś tym bardziej,że jest się w ciąży.
    Postanowiliśmy,że pójdę prywatnie :) Zadzwoniłam to takiej babeczki,a ona do mnie,że ma zapisy też dopiero na styczeń,ale tłumaczę jej jaka jest sytuacja,a ona do mnie,że ona pracuje też państwowo w przychodni takiej i takiej i,że jak jestem w ciąży i mam skierowanie to powinni mnie przyjąć bez żadnego,ale. I powiedziała,że jeżeli mnie nie przyjmą dzisiaj w tej przychodni co mam skierowanie to mam w piątek do niej o 8 rano przyjść państwowo. Wiecie co tak się zagotowałam .... Jadę dzisiaj to tej przychodni co mam skierowanie, zobaczymy czy uda mi się coś załatwić...

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś wie co u kamenki?

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Małabella Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jakie w tym szpitalu nudy.. wypisali moje koleżanki z sali i zostałam sama.. mam nadzieję że długo tu nie zabawie :-P

majeczka87 lubi tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4h do wizyty. Powiedzcie ze z krokiem wszystko ok.

izulala, majeczka87 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, super że trafiłaś na tą babkę. Ważne, że masz wiele możliwości teraz :)

Małabella, a co tam lekarze mówią? Jak długo planują Cię trzymać?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    4h do wizyty. Powiedzcie ze z krokiem wszystko ok.

A nadal plamisz, czy to było jednorazowe?
    Musi być dobrze, to co opowiedziałaś ewidentnie wskazuje, że uszkodziłaś sobie jakies naczynko tym aplikatorem. Pamietaj żeby więcej go nie używać i będzie git. MUSI! Trzymam kciuki

• Małabella Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekają póki co na wyniki bo robili mi nowe. Jeszcze nic tak naprawdę nie wiem.. tzn wiem jedno :-P że już mnie tak nie boli i najchętniej z fasolka wolelibyśmy być w domu :-P

• moniiikaaa Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 12 tc :).

Dzis wizyta, ale dosyć późno bo o 19.15, już się nie mogę doczekać żeby zobaczyć jak dzidzia urosła :).

7v8rgzu3t6t5o30a.png

• Dalile Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra wrote:
    A nadal plamisz, czy to było jednorazowe?
    Musi być dobrze, to co opowiedziałaś ewidentnie wskazuje, że uszkodziłaś sobie jakies naczynko tym aplikatorem. Pamietaj żeby więcej go nie używać i będzie git. MUSI! Trzymam kciuki

Chyba jednorazowe

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tana wiesz moze ten lekarz widzial tego krwiaka i go zapisal sobie ale nie mowil tobie bo moze nie chcial cie straszyc. Juz tak tutaj ktoras z dziewczyn miala ze odklejala jej sie kosmowka ale lekarz dopiero potem powiedzial jak juz sie przykleila bo nie chcial jej straszyc. Moze za szybko ocenilas go publicznie, w koncu nie zrobil ci nic zlego.

Dalile na pewno od aplikatora. Ja tez wolalam polykac dupka a teraz mi kazal dowcipnie i wkladam palcem ale juz dzosiaj mnie szczypalo z jednej strony jak wkladalam.boje sie cos tam podraznic. A propo, dziewczyny czy wy tez macie taki lejacy sluz? Nie wiem czy to sluz czy ten progesteron sie rozpuszcza i wyplywa ale mam monentami mokro ze az ide sprawdzic czy to tylko sluz

Ps cholercia leb mnie zaczyna bolec :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 11:56

izulala lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Ana32 Znajoma

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tana wrote:
    Są tu jakieś kobitki z takiego pięknego miasta jak kraków?

Ja z Krakowa;)

5Yi6p1.png

Wszystko dla mnie nowe!
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze!!! Dziewczyny będzie dobrze!

majeczka87 lubi tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpowiedź od moderatora w sprawie tabelki w pierwszym poście...

"Jest nam bardzo przykro, ale w chwili obecnej nie ma możliwości zmiany autora wątku. Zdajemy sobie sprawę, że może Wam to sprawiać dużo niedogodności, ale obecnie nie jesteśmy w stanie nic zrobić, ponieważ system nie zakładał ingerencji w autora wątku. Jeśli podczas aktualizacji serwisu, funkcja zostanie wprowadzona, wówczas na pewno zmienimy autorkę Waszego wątku. Tymczasem pozostaje nam przeprosić Was za niedogodności! "

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Odpowiedź od moderatora w sprawie tabelki w pierwszym poście...

"Jest nam bardzo przykro, ale w chwili obecnej nie ma możliwości zmiany autora wątku. Zdajemy sobie sprawę, że może Wam to sprawiać dużo niedogodności, ale obecnie nie jesteśmy w stanie nic zrobić, ponieważ system nie zakładał ingerencji w autora wątku. Jeśli podczas aktualizacji serwisu, funkcja zostanie wprowadzona, wówczas na pewno zmienimy autorkę Waszego wątku. Tymczasem pozostaje nam przeprosić Was za niedogodności! "
    :(

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to szkoda, że nic sie nie da zrobić :( nawet teraz nie wiadomo ile nas tak naprawdę jest i w ogóle ...

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to czekamy na razie...

1usapiqvhk164civ.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba ze zamkniemy watek i otworzymy taki sam nowy i wszystkie sie tam przeniesiemy

alexxx lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;-)

MartaT miałam podobną sytuację. Dostałam wczoraj skierowanie do endokrynologa ze względu na podniesione TSH. Gine na skierowaniu napisała że to pilne (ciąża).
    Godzinę później w przychodni przyjmował endokrynolog. Weszłam ze skierowaniem zapytać czy przyjmie mnie dzisiaj. Jak zobaczył że jestem w ciąży to powiedział że oczywiście tak, że ciąża to priorytet i żebym poszła się zarejestrować ;-)
    Jak widać nie chodzi to o proszenie, tylko zapytanie ;-) Lekarz to też człowiek i rozumie nasze obawy o maleństwo ;-) A ten na którego trafiłam to dusza człowiek ;-) Wybadał, przepisał leki i jeszcze uspokoił ;-)

860ij44jnlwgi45u.png
  • izulala Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Tana wiesz moze ten lekarz widzial tego krwiaka i go zapisal sobie ale nie mowil tobie bo moze nie chcial cie straszyc. Juz tak tutaj ktoras z dziewczyn miala ze odklejala jej sie kosmowka ale lekarz dopiero potem powiedzial jak juz sie przykleila bo nie chcial jej straszyc. Moze za szybko ocenilas go publicznie, w koncu nie zrobil ci nic zlego.

Dalile na pewno od aplikatora. Ja tez wolalam polykac dupka a teraz mi kazal dowcipnie i wkladam palcem ale juz dzosiaj mnie szczypalo z jednej strony jak wkladalam.boje sie cos tam podraznic. A propo, dziewczyny czy wy tez macie taki lejacy sluz? Nie wiem czy to sluz czy ten progesteron sie rozpuszcza i wyplywa ale mam monentami mokro ze az ide sprawdzic czy to tylko sluz

Ps cholercia leb mnie zaczyna bolec :/
    kurcze czasami wlasnie lepie nie wiedziec i sie nie nie denerwować, nie tak jak moj pierwszy lekarz co stwierdzil ze mam dziwny plyn w macicy nie wie co to jest i ciaza jest ale "inna" - i wez siedz i sie stresuj slowami idioty!! poszlam potem do mojego obecnego i sie okazalo ze krwiak i zeby sie nie martwic. I TYLE!!! czasami lepiej nie wiedziec, bo glupoty moga gadac, serio.

f2w3rjjgetjavtgc.png
    Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
    172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;
‹‹ 206 207 208 209 210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ