Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
majeczka87 wrote:oldżi no jak nie jak tak pewnie!
ja smaruje sie oliwką jonsons dla dzieci. od 4 miesiaca mozna kremy na rozstepy dopiero.
najszczesliwsza jest mnostwo stron na których sie tworzy;) wygoogluj;)
Czytałam kiedyś o produktach firmy Johnson's, żeby nie stosować je na dzieciach ponieważ zawierają składniki, które podrażaniają skórę. Po analizie oliwek dowiedziałam się, że "produkt ten nie zawiera żadnego składnika, który miałyby jakąkolwiek wartość pielęgnacyjną. Wyłącznie związki syntetyczne tworzące na skórze warstwę okluzyjną (zapobiegającą parowaniu wody z naskórka) wzbogacone aromatem". Dlatego jeśli chcesz używać oliwek polecam Babydream z Rossmanna albo Hipp.majeczka87, Ejrene lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
moniiikaaa wrote:Czytałam kiedyś o produktach firmy Johnson's, żeby nie stosować je na dzieciach ponieważ zawierają składniki, które podrażaniają skórę. Po analizie oliwek dowiedziałam się, że "produkt ten nie zawiera żadnego składnika, który miałyby jakąkolwiek wartość pielęgnacyjną. Wyłącznie związki syntetyczne tworzące na skórze warstwę okluzyjną (zapobiegającą parowaniu wody z naskórka) wzbogacone aromatem". Dlatego jeśli chcesz używać oliwek polecam Babydream z Rossmanna albo Hipp.
ja używam palmersa już od długiego czasu, strasznie utyłam na hormonach i walczę z rozstępami a ten balsam o dziwo je usuwa tak wiem że to nie możliwe teoretycznie ale miałam na kolanach i już nie mam ^^ teraz jeszcze tylko ręce, biust i biodra tutaj byłam dużo mniej systematyczna a kolana miałam suche więc pamiętałam o smarowaniu ^^" rozlazła ze mnie baba. Z biodrami nie chciało mi się walczyć szczerze mówiąc bo i tak około września 2016 mam w planach je zakryć w każdym razie lewe ^^Sergiusz -
oldżi wrote:Majeczka i masz teraz cudny dzionek! Ja jestem zdania, ze w ten wyjątkowy czas musimy sie rozpieszczać do granic możliwości
oldżi lubi tę wiadomość
Sergiusz -
nick nieaktualnyWitajcie Dziewczyny Ja już po wizycie Serduszko jest a to jest najważniejsze !!! Do tego maluch ma już rączki Doktorka oceniła to na około 8 tydzien ale bez mierzenia ani nic , z OM powinien być już 11 tydzien gdzies . I zapisałam sie dzis na prenatalne na 16.01 czy to nie za późno ??
nowatorka lubi tę wiadomość
-
Ja mam wychwalany olejek beabydream na rozstepy z rossmanna. Napisane jest, że mozna stosować od 1go miesiąca. Ja wyznaje taka zasadę, że jak ktoś ma tendencję do rozstępów to i tak się pojawia dlatego nie warto przepłacać. Wiadomo, że jak się bardziej będzie dbać to będzie ich mniej ale jak mają być to będą i juz.
aisa lubi tę wiadomość
Marcel Zdzisław vel. Pająk
PCO stwierdzone w 2008r.
05.2015 cb (6tc)
1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
-
słuchajcie, każda z nas chce mieć pamiątkę po okresie wczesno niemowlęcym, prawda? w swoim pierwotnym zawodzie znalazłam fajną opcję do wykonania w domu. Kojarzycie odciski z masy solnej? właśnie.. jest coś takiego jak glina srebrna/miedziana/brązowa/stalowa/złota w której można zrobić odcisk albo wypełnić nią silikon do robienia form zostawia się do wyschnięcia a suchą wypala na zwykłej kuchence gazowej to co zostaje to metal o próbie (w przypadku Ag) 999 z idealnym cennym odciskiem które można oprawić a zniszczyć może się jedynie przy próbie przetopu czyli ponad 900 stopni:)nazywa się to art clay.
Co myślicie o takich pamiątkach?nowatorka lubi tę wiadomość
Sergiusz -
Telashe wrote:słuchajcie, każda z nas chce mieć pamiątkę po okresie wczesno niemowlęcym, prawda? w swoim pierwotnym zawodzie znalazłam fajną opcję do wykonania w domu. Kojarzycie odciski z masy solnej? właśnie.. jest coś takiego jak glina srebrna/miedziana/brązowa/stalowa/złota w której można zrobić odcisk albo wypełnić nią silikon do robienia form zostawia się do wyschnięcia a suchą wypala na zwykłej kuchence gazowej to co zostaje to metal o próbie (w przypadku Ag) 999 z idealnym cennym odciskiem które można oprawić a zniszczyć może się jedynie przy próbie przetopu czyli ponad 900 stopni:)nazywa się to art clay.
Co myślicie o takich pamiątkach? -
Dalile wrote:Bąbel w porządku. 19.6 mm serce bije. Lekarz mówi ze to chyba naczynko było. Oszczędzać się i nie panikować. Za tydzień planowa wizyta.
No widzisz, mówiłyśmy że będzie dobrze:)swoja drogą to chyba zaczniemy niedługo pobierac opłaty za profesjonalne porady haha:) -
Co do odcisku opowiem Wam śmieszna historie moich znajomych dostali wlasnie w prezencie gips do odciśnięcia rączki lub nóżki synka ale nasz znajomy stwierdził : nie nóżkę trzeba odcisnąć tylko siusiaka! Ja takiego nawet nie miałem w wieku 12 lat padliśmy ze śmiechu !
Sama zastanawiam sie nad sesja noworodkowamajeczka87 lubi tę wiadomość