X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • moniiikaaa Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    oldżi no jak nie jak tak ;) pewnie!;)

ja smaruje sie oliwką jonsons dla dzieci. od 4 miesiaca mozna kremy na rozstepy dopiero.

najszczesliwsza jest mnostwo stron na których sie tworzy;) wygoogluj;)

Czytałam kiedyś o produktach firmy Johnson's, żeby nie stosować je na dzieciach ponieważ zawierają składniki, które podrażaniają skórę. Po analizie oliwek dowiedziałam się, że "produkt ten nie zawiera żadnego składnika, który miałyby jakąkolwiek wartość pielęgnacyjną. Wyłącznie związki syntetyczne tworzące na skórze warstwę okluzyjną (zapobiegającą parowaniu wody z naskórka) wzbogacone aromatem". Dlatego jeśli chcesz używać oliwek polecam Babydream z Rossmanna albo Hipp.

majeczka87, Ejrene lubią tę wiadomość

7v8rgzu3t6t5o30a.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najszczesliwsza wrote:
    Oooo i sie udaloo :-)

Superrr!! :)

• Malwinaa Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam oliwką Bambino, mam nadzieje że jest dobra na początek :) W aptece Pani miała wszystkie specyfiki od 4 miesiąca - aż sama się zdziwiła bo mówi że wcześniej nie widziała na niektórych tego terminu wiec od niedawna musieli stosować.

zi13skjob7hi4oms.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam ta stronę:

http://www.srokao.pl/2013/02/analiza-oliwki-dla-dzieci.html

http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 15:15

aisa, Agaax lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniiikaaa wrote:
    Czytałam kiedyś o produktach firmy Johnson's, żeby nie stosować je na dzieciach ponieważ zawierają składniki, które podrażaniają skórę. Po analizie oliwek dowiedziałam się, że "produkt ten nie zawiera żadnego składnika, który miałyby jakąkolwiek wartość pielęgnacyjną. Wyłącznie związki syntetyczne tworzące na skórze warstwę okluzyjną (zapobiegającą parowaniu wody z naskórka) wzbogacone aromatem". Dlatego jeśli chcesz używać oliwek polecam Babydream z Rossmanna albo Hipp.

ja używam palmersa już od długiego czasu, strasznie utyłam na hormonach i walczę z rozstępami a ten balsam o dziwo je usuwa o.O tak wiem że to nie możliwe teoretycznie ale miałam na kolanach i już nie mam ^^ teraz jeszcze tylko ręce, biust i biodra :) tutaj byłam dużo mniej systematyczna a kolana miałam suche więc pamiętałam o smarowaniu ^^" rozlazła ze mnie baba. Z biodrami nie chciało mi się walczyć szczerze mówiąc bo i tak około września 2016 mam w planach je zakryć w każdym razie lewe ^^

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palmers można stosować od pierwszego miesiąca, ja od początku się smaruję, co prawda nie zawsze dwa razy dziennie, ale się staram :)

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie sprawdzałam od kiedy można :) zwyczajnie radzi sobie z suchą skórą i co dla mnie istotne nie uczula :) nie zauważyłam też by był komodogenny

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi wrote:
    Majeczka i masz teraz cudny dzionek! Ja jestem zdania, ze w ten wyjątkowy czas musimy sie rozpieszczać do granic możliwości :)
    o! moja inspiracjo! ;) znalazłam motywację do oleju na włosy i rozgrzewam parafiniarkę, kurcze w zasadzie nie mam pojęcia czemu dopiero teraz ^^

oldżi lubi tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny :) Ja już po wizycie :) Serduszko jest a to jest najważniejsze !!! Do tego maluch ma już rączki :) Doktorka oceniła to na około 8 tydzien ale bez mierzenia ani nic , z OM powinien być już 11 tydzien gdzies . I zapisałam sie dzis na prenatalne na 16.01 czy to nie za późno ??

nowatorka lubi tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie dostanę tego Palmersa?

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuska absolutnie nie za pozno. Ja mam prenatalne 7 stycznia

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wychwalany olejek beabydream na rozstepy z rossmanna. Napisane jest, że mozna stosować od 1go miesiąca. Ja wyznaje taka zasadę, że jak ktoś ma tendencję do rozstępów to i tak się pojawia dlatego nie warto przepłacać. Wiadomo, że jak się bardziej będzie dbać to będzie ich mniej ale jak mają być to będą i juz.

aisa lubi tę wiadomość

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słuchajcie, każda z nas chce mieć pamiątkę po okresie wczesno niemowlęcym, prawda? w swoim pierwotnym zawodzie znalazłam fajną opcję do wykonania w domu. Kojarzycie odciski z masy solnej? właśnie.. jest coś takiego jak glina srebrna/miedziana/brązowa/stalowa/złota w której można zrobić odcisk albo wypełnić nią silikon do robienia form :) zostawia się do wyschnięcia a suchą wypala na zwykłej kuchence gazowej :) to co zostaje to metal o próbie (w przypadku Ag) 999 z idealnym cennym odciskiem które można oprawić a zniszczyć może się jedynie przy próbie przetopu czyli ponad 900 stopni:)nazywa się to art clay.

Co myślicie o takich pamiątkach?

nowatorka lubi tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Gdzie dostanę tego Palmersa?
    ja kupuję w hebe polując na wyprzedaż :) ale jest też w rossmanie

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:
    słuchajcie, każda z nas chce mieć pamiątkę po okresie wczesno niemowlęcym, prawda? w swoim pierwotnym zawodzie znalazłam fajną opcję do wykonania w domu. Kojarzycie odciski z masy solnej? właśnie.. jest coś takiego jak glina srebrna/miedziana/brązowa/stalowa/złota w której można zrobić odcisk albo wypełnić nią silikon do robienia form :) zostawia się do wyschnięcia a suchą wypala na zwykłej kuchence gazowej :) to co zostaje to metal o próbie (w przypadku Ag) 999 z idealnym cennym odciskiem które można oprawić a zniszczyć może się jedynie przy próbie przetopu czyli ponad 900 stopni:)nazywa się to art clay.

Co myślicie o takich pamiątkach?
    Super ! Ja chce tez zrobic sesje profesjonalna malemu. Niektore sa takie cudowne

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel w porządku. 19.6 mm serce bije. Lekarz mówi ze to chyba naczynko było. Oszczędzać się i nie panikować. Za tydzień planowa wizyta. :)

nowatorka, oldżi, majeczka87, Inska, _analiza, Jastra, Sanna lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja będę miała tylko zrobione paznokcie ale pod warunkiem, ze sie koleżanka nade mna zlituje i do mnie przyjedzie zrobić:)

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Bąbel w porządku. 19.6 mm serce bije. Lekarz mówi ze to chyba naczynko było. Oszczędzać się i nie panikować. Za tydzień planowa wizyta. :)

No widzisz, mówiłyśmy że będzie dobrze:)swoja drogą to chyba zaczniemy niedługo pobierac opłaty za profesjonalne porady haha:)

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9k8i8z.jpg

Aaaaaaa zobaczcie co przyszlo !!! Szampanik wytrawny bezalkoholowy! Ciekawe czy dobry. Wyglada ladnie co nie ? ;)

oldżi, Gagaga, Ejrene, _analiza lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do odcisku opowiem Wam śmieszna historie moich znajomych :) dostali wlasnie w prezencie gips do odciśnięcia rączki lub nóżki synka ale nasz znajomy stwierdził : nie nóżkę trzeba odcisnąć tylko siusiaka! Ja takiego nawet nie miałem w wieku 12 lat :D padliśmy ze śmiechu !

Sama zastanawiam sie nad sesja noworodkowa :)

majeczka87 lubi tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ