Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej hej:)
Wybaczcie za nieobecność,ale leniwa jestem bardzo. Tak wiec dzis bylismy u lekarza dzidzia ma 4cm i slicznie biło jej serduszko. Rączkami machała,i fikołki robiło. Cos cudownego:)
5 stycznia ide na przejrzystość karkowa ( czy jakos tak) lekarz mowil ze dobrze dzidzia sie rozwija takze do przodu:)
Jestem taka szczesliwa. mam swietne zdj usg jak dzidzia macha:) potem wam wstawię i pokaze:)majeczka87, kot_bury, Ejrene, Sanna lubią tę wiadomość
-
moniiikaaa daj znać co i jak po wszystkim
nowatorka myślę, że to maluszek sie tam wierci i zmienia pozycje dlatego rożnie wygląda u innych, tlyko mnie ciekawi ten pęcherzyk w ktorym u mnie byl taki plaski jakis,a u kot-bury ma duzo miejsca
zdjęcie z 9 tcWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 18:50
nowatorka, majeczka87, *Słoneczko, Ejrene, kot_bury, Ama, Lulu9, Talusia lubią tę wiadomość
-
Szaruga super zdjecie ! Co do pecherzyka to moze tak sonde ustawil z innej strony? Jezeli lekarz nic nie mowil na ten temat to na pewno jest ok z pecherzykiem
U mnie na usg lezal na plecach na dole, tak to przynajmniej wygladalo niestety nie dal mi zdjeciaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 18:51
-
nick nieaktualnyszaruga82 wrote:moniiikaaa daj znać co i jak po wszystkim
nowatorka myślę, że to maluszek sie tam wierci i zmienia pozycje dlatego rożnie wygląda u innych, tlyko mnie ciekawi ten pęcherzyk w ktorym u mnie byl taki plaski jakis,a u kot-bury ma duzo miejsca
Ale duży i jak dokładnie widać! U mnie jakiś zamazany
Też się już zastanawiałam z tym pęcherzykiem, na pierwszym USG różnica była jeszcze większa, ale żaden z lekarzy nic nie mówił. W jakimś wątku znalazłam odwrotny problem, dziewczyny martwiły się małym pęcherzykiem i podobno pomagało picie dużych ilości wody, może w tym sęk - ja wypijam ok. 2-3 litrów samej wody dziennie, a oprócz tego pijam czasem herbatę, sok albo zupę. Jak wypiję mniej, czuję się okropnie wysuszona - tak jakoś od początku listopada mi się zrobiło
Też myślę, że pozycja malucha zależy i od robiącego usg, i od tego, gdzie sobie popłynie u mnie na koniec badania po tym fikołku wyglądało, jakby wisiało głową w dół -
Kot bury- dorodną fasooola:)
Zuzula - może by wszystko, obserwuj. Możliwe ze np będziesz uczulona na składnik w euthyroxie i zamieni Ci lekarz na Letrox ale musisz zobaczyć czy to norma czy tylko raz i czy to na pewno wina euthyroxu. Poza tym z tego co wiem ta nietolerancja euthyroxu objawia się najczęściej biegunką (a ja np miałam na odwrót dostałam Letrox na dziendobry i musiała mi zmieniać na euthyrox bo nie mogłam sobie poradzić z żołądkiem;)). Co organizm to inna reakcja;)Zuzulka88 lubi tę wiadomość
19.07.2016 r. Aleksander
-
dziewczyny, pytanie: zaczęłam 12 tc a w przyszły czwartek (13tc) mam wizytę u gina, myślicie że zrobi mi już usg przez brzuch? bo chciałam zabrać m a nie chcę aby całkiem przyzwoity w swoim fachu lekarz dostał w zęby
edit: "ja chciałam" to eufemizm- m wierci mi dziurę w brzuchu o to.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 20:24
Sergiusz -
hej! jestem po wizycie. maluch ma już 5,5cm wzrostu!! serduszko bije 165 uderzeń na minutę!! widać było już rączki, nóżki, paluszki u rąk 4 jamowe serce, prawidłowy zarys czaszki, żołądek, pęcherz moczowy, powiedział że wszystko jak najbardziej OK jestem taka szczesliwa!!!! a i najwazniejsze wielki krwiak się wchłonął i nie muszę już brać luteiny
powiedział, że widać kość nosową (pokazał nawet), oraz sprawdził przezierność karkową - że ma ok 1mm. także w piątek prenatrlane i powiedział, żeby się nie martwić będzie oK jestem już spokojna i szczesliwy...już nie mówię o mężu, który też był i oglądał usg na ekranie jak wymachwiał dzieciaczek rączkami i nóżkami!!
no i powiedział, no że nie na 100% zeby się nie nastawiać absolutnie, ale między nogami coś tam wystaje ehehWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 20:55
Ejrene, _analiza, Ama, kot_bury, nowatorka, majeczka87, Sanna lubią tę wiadomość
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;