X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • szaruga82 Koleżanka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie co ja mam zrobić na wigilie?? Na kapuste mnie mdli, nie mogę zdzierżyć zapachu a co dopiero wsiąść do ust, po grzybach boli mnie brzuch, no co ja będe jesc :( ??

f2w3lhb82umyoybw.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje kolejnych wizyt..

Ja stostuje palmersa, już ponad miesiac ale nie regularnie, bo czasem po pracy tak mi się nie chciało że padałam spać, konsystencja super i szybko się wchłania, ale w krytycznych momentah mdłości był nie do wytrzymania zapach więc jak macie mdłości sprawdzcie czy dajcie radę... co do skóry nóg i rąk eucerin dla skóry atopowej- a to jest lęka jak ktoś nie musi bo nie ma problemów ze skórą to niech szuka coś innego, wchłania się pół godziny, koszmarnie rozsmarowuje, no ale działa więc wieczorne smarowanie to rytulał... czego nie lubie bo za duża zajmuje czasu. Dostałam jeszcze eucerin olejek na rozstępy .. konsystencja fajna, szybko się wchłania, ale co do skuteczności hmm... ja już mam rozstępy na piersiach i przyrost ich objętości w jednostce czasu był zatrważający i uważam że palmers z nimi walczy.. :)
    Jejciu rozpisałam się...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 16:50

Kijanka
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szaruga82 wrote:
    Powiedzcie co ja mam zrobić na wigilie?? Na kapuste mnie mdli, nie mogę zdzierżyć zapachu a co dopiero wsiąść do ust, po grzybach boli mnie brzuch, no co ja będe jesc :( ??
    A co to sama kapuste i grzyby sie je na wigilie? ;) mozesz zjesc rybe po grecku, pierogi, zupy, barszcze, salatki, jajka, i wiele innych.

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szaruga82 wrote:

Piergogii ruskie
    Barszcz polecam przepisu Magdy Gessler - tyko pamietaj aby nie przegotować jabłka bo wychodzi za schodki
    Uszka z mięsem jak kapusta nie podchodzi
    śledzik z cebulką ( dzień wcześniej namoczony, aby nie mdlił)

hmm.. pomysłów to ja mam troche lubie gotowac na wigilie gotuje tylko dla siebie i dal męża więc co roku moge eksperymentować z nowymi przepisami.. a mam pare faworytów ;)

Kijanka
  • Smile Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak bedę tak jadła jak od paru dni to mi nawet potrójne dawki tego palmersa nie pomogą haha. Wciągam wszystko jak odkurzacz i dalej 0 mdłości i wymiotów...

A jutro się ogarnę, zrobię sobie brwi, zaszaleje!a co!:)

nowatorka no szampan cacy:)

nowatorka lubi tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • pocieszna Znajoma

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-)

f2w33e3k1ysv08zw.png
  • szaruga82 Koleżanka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka niby nie, ale ja mieszkam u teściów i teściowa musi mieć swoje dania na wigilie :) Pierogi z kapustą, kapusta z grochem, barszcz z uszkami i śledzik na przegrychę :) Jest już w trakcie tworzenia pierogów i uszek i oczywiście chce żeby zjeść na obiad bo zrobione:) Ja się jeszcze nie przyznałam że w ciąży i ona myśli ze już do reszty zwariowałam i wydziwiam hehehe Nie dość, że pod nos podstawia to sumiennie odmawiam, a jak już zacznę robić swoje dania wigilijne to pomyśli, że jakaś złośliwa jestem, że teściowej nie chce i muszę swoje hahaha

f2w3lhb82umyoybw.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile no ja tez jem tyle ostatnio... Juz dzisiaj zrobilam sobie tosty z ketchupem no nie moglam sie powstrzymac, nie chce mi sie jesc zdrowo, mam ochote na tuczace jedzenie i co zrobic ? I tez rano sie budze brzuch w miare plaski, tylko cos zjem i juz wygladam w ciazy hihi

Szaruga a to na wigilie juz chyba powiesz tesciowej to cie zrozumie jak czegos tam nie zjesz. No i 1 danie swoje mozesz przyniesc to ladnie wyglada ;)
    Ja juz moim tesciom powiedzialam i wiedza przynajmniej ze maja nie robic surowej ryby ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 17:01

Sanna lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o patrz nowatorka....no dobry pomysł z tym tostem ale tostera nie mam więc może namówię męża na zapiekanki???to jest myśl!:)zapiekanki na kolacje:)już mam ślinotok...dzisiaj to tylko jem i leżę...

nowatorka lubi tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • najszczesliwsza Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam nietypowe pytanie które mnie dreczy,moze nie wypada bo wy tu o jedzeniu i wigilii ale wybaczcie ale zapytac musze,czy was tez tak ciagnie brzuszek na dole gdy sie wyproznacie chodzi mi ociezsza sprawę :-(chciala bym wiedziec bo ja mam takie jak by rozpieranie i ciagniecie,a martwie sie ze moze cos nie tak :-(

7c7877e138.png[/url]
  • szaruga82 Koleżanka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohhh jak ja bym zajadła zapiekanki takie z pieczarkami, ale nie wiem czy mnie nie będzie znów brzuch boleć jak po grzybach. Boję sie spróbować. Zróbcie sobie za mnie :D

Nowatorka chyba na wigilie będe musiała sie przyznać, chociaż jej to bym nie powiedziała aż do samego porodu jakby sie dało, jest straszne nadwrażliwa, pamiętam jak było w porzedniej ciąży, przeżywała bardziej jak ja, ciągnęła mnie z byle powodu do lekarza przysparzając mi mnóstwo stresu, co chwila mnie straszyła róznymi komplikacjami jak będe sie za mało modlić jakbym sama sie nie zamartwiala, a jak sie dzieciątko urodziło to juz tego samego dnia co wrociłam wyslala mnie na pogotowie bo dziecko za dużo spi a ktos jej powiedział ze to mo że być hipoglikemia i dziekco może zapaść w spiączkę, tak mnie nastraszyła że ze łzami w oczach pojechałam a lekarka sie śmiała ze powinnam sie cieszyć ze dziekco spi ehhhhh

najszczesliwsza ja mam lekkie ciężkie sprawy, przeciwienstwo zaparć hehe ale po siku zawsze boli mnie brzuch na dole

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 17:22

f2w3lhb82umyoybw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie :)
    Lekarz był taki sobie, ale tak już w Luxmedzie bywa. Generalnie moim głównym lekarzem pozostanie ten, do którego chodzę prywatnie, a tutaj będę pojawiać się w zasadzie tylko po skierowania (prywatny nie może mi wystawić, a w Luxmedzie od męża z pracy mam fajny abonament i praktycznie wszystkie badania mam bezpłatnie - tylko muszę mieć skierowanie). Nie wiem, czy drugi raz iść do tego samego - w sensie, nie był zły, tylko taki bezbarwny i niezbyt słuchał, co do niego mówię. W zasadzie jedyny plus to taki, że pracuje w szpitalu, który mam najbliżej (nie planuję tam rodzić, ale kto wie, co z tym będzie), jakoś wydaje mi się, że może lepiej by wtedy patrzyli na jego pieczątkę w karcie, nie wiem.

W każdym razie dość o lekarzu, czas o maleństwie :) urosło idealnie, ma już całe 17 mm i podobno serce jak dzwon :) lekarz bez uprzedzenia włączył, żebym sobie posłuchała, a ja byłam tak wpatrzona w ekran, że w ogóle nie zorientowałam się co to jest i spytałam, co to tak szybko zasuwa :D "yy... no serce płodu..." :D potem walnął jeszcze jakimś żartem, ja się zaśmiałam, a młode na to walnęło salto. Chyba po mężu takie wygimnastykowane, podobno na akrobatykę za młodu chadzał :)

http://i127.photobucket.com/albums/p158/elrosa/22_1.jpg

Żałuję tylko, że nie spytałam o to tętno, bo dostałam tylko wydruk z wykresem i nie umiem z niego odczytać, a nigdzie konkretnie nie ma napisane. Może się orientujecie, jak to się czyta?

http://i127.photobucket.com/albums/p158/elrosa/33_1.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 17:31

majeczka87, nowatorka, aisa, Ejrene, _analiza, kama005 lubią tę wiadomość

• *Słoneczko Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaaaki słodki, mały Fasol! Gratulacje! :)
    U mnie trzeci dzień pierwsza w życiu migrena, ale na szczęście już przechodzi.
    Dziewczyny, a dlaczego właściwie niektóre kosmetyki są od 4-go miesiąca? Wcześniej użyte szkodzą czy po prostu nie ma takiej potrzeby? Ja się zaczęłam smarować najpierw oliwką, a teraz Mamma mia od Ziaji (moja najukochańsza firma <3) idzie w ruch.

https://www.maluchy.pl/li-72733.png
    Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście!
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzulka88 wrote:
    Witam ;-)

MartaT miałam podobną sytuację. Dostałam wczoraj skierowanie do endokrynologa ze względu na podniesione TSH. Gine na skierowaniu napisała że to pilne (ciąża).
    Godzinę później w przychodni przyjmował endokrynolog. Weszłam ze skierowaniem zapytać czy przyjmie mnie dzisiaj. Jak zobaczył że jestem w ciąży to powiedział że oczywiście tak, że ciąża to priorytet i żebym poszła się zarejestrować ;-)
    Jak widać nie chodzi to o proszenie, tylko zapytanie ;-) Lekarz to też człowiek i rozumie nasze obawy o maleństwo ;-) A ten na którego trafiłam to dusza człowiek ;-) Wybadał, przepisał leki i jeszcze uspokoił ;-)
    To trafiło ci się super lekarz :) jeżeli chodzi o mnie to mnie nie przyjęła :( w dupie miała to,że jestem w ciąży... Tak się zdenerwowałam, aż się popłakałam. No nic pozostało mi czekać do piątku :)

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najszczesliwsza możesz wspomóc się nospa bp nie powinno boleć. Na początku ciąży mnie bolało i aż sie zablokowalam z wypruznianiem ale po nospiie się uspokoilo

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kot bury super fasolek. A propo obrazu na usg, dziewczyny, tak sie zastanawiam bo u niektorychz was fasol jest w roznych jakby pozycjach. Czasami na gorze, czasami na dole, u Kota sie wtdaje jakby stal w srodku, u mnie wygladalo jakby lezal na dole. Czy to zalezy od tego jak ulozy sonde usg czy to maly sie tak rusza i zmienia pozycje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 18:01

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • moniiikaaa Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kot_bury - super dzidzuś! :)

Chyba jestem ostatnią wizytującą dziś i mega się denerwuje :(, jeszcze godzina...

7v8rgzu3t6t5o30a.png

• oldżi Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiikaaa jeszcze ja o 20! Trzymam kciuki za Was :)

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • moniiikaaa Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi wrote:
    Moniiikaaa jeszcze ja o 20! Trzymam kciuki za Was :)

Aaa to zostałyśmy dwie :)

7v8rgzu3t6t5o30a.png

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika , Oldzi powodzenia. Na pewno bedzie wszystko ok :) milego ogladania fasolek

A ja mam bol glowy nadal i jeszcze troche mdlosci, a myslalam ze juz soe skonczyly

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 18:37

iv09mg7y3g8rfy1m.png
‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ