Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratuluje kolejnych wizyt..
Ja stostuje palmersa, już ponad miesiac ale nie regularnie, bo czasem po pracy tak mi się nie chciało że padałam spać, konsystencja super i szybko się wchłania, ale w krytycznych momentah mdłości był nie do wytrzymania zapach więc jak macie mdłości sprawdzcie czy dajcie radę... co do skóry nóg i rąk eucerin dla skóry atopowej- a to jest lęka jak ktoś nie musi bo nie ma problemów ze skórą to niech szuka coś innego, wchłania się pół godziny, koszmarnie rozsmarowuje, no ale działa więc wieczorne smarowanie to rytulał... czego nie lubie bo za duża zajmuje czasu. Dostałam jeszcze eucerin olejek na rozstępy .. konsystencja fajna, szybko się wchłania, ale co do skuteczności hmm... ja już mam rozstępy na piersiach i przyrost ich objętości w jednostce czasu był zatrważający i uważam że palmers z nimi walczy..
Jejciu rozpisałam się...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 16:50
Kijanka
-
szaruga82 wrote:Powiedzcie co ja mam zrobić na wigilie?? Na kapuste mnie mdli, nie mogę zdzierżyć zapachu a co dopiero wsiąść do ust, po grzybach boli mnie brzuch, no co ja będe jesc
??
mozesz zjesc rybe po grecku, pierogi, zupy, barszcze, salatki, jajka, i wiele innych.
-
szaruga82 wrote:Powiedzcie co ja mam zrobić na wigilie?? Na kapuste mnie mdli, nie mogę zdzierżyć zapachu a co dopiero wsiąść do ust, po grzybach boli mnie brzuch, no co ja będe jesc
??
Piergogii ruskie
Barszcz polecam przepisu Magdy Gessler - tyko pamietaj aby nie przegotować jabłka bo wychodzi za schodki
Uszka z mięsem jak kapusta nie podchodzi
śledzik z cebulką ( dzień wcześniej namoczony, aby nie mdlił)
hmm.. pomysłów to ja mam troche lubie gotowac na wigilie gotuje tylko dla siebie i dal męża więc co roku moge eksperymentować z nowymi przepisami.. a mam pare faworytów
Kijanka
-
Ja jak bedę tak jadła jak od paru dni to mi nawet potrójne dawki tego palmersa nie pomogą haha. Wciągam wszystko jak odkurzacz i dalej 0 mdłości i wymiotów...
A jutro się ogarnę, zrobię sobie brwi, zaszaleje!a co!
nowatorka no szampan cacy:)nowatorka lubi tę wiadomość
-
nowatorka niby nie, ale ja mieszkam u teściów i teściowa musi mieć swoje dania na wigilie
Pierogi z kapustą, kapusta z grochem, barszcz z uszkami i śledzik na przegrychę
Jest już w trakcie tworzenia pierogów i uszek i oczywiście chce żeby zjeść na obiad bo zrobione:) Ja się jeszcze nie przyznałam że w ciąży i ona myśli ze już do reszty zwariowałam i wydziwiam hehehe Nie dość, że pod nos podstawia to sumiennie odmawiam, a jak już zacznę robić swoje dania wigilijne to pomyśli, że jakaś złośliwa jestem, że teściowej nie chce i muszę swoje hahaha
-
Smile no ja tez jem tyle ostatnio... Juz dzisiaj zrobilam sobie tosty z ketchupem no nie moglam sie powstrzymac, nie chce mi sie jesc zdrowo, mam ochote na tuczace jedzenie i co zrobic ? I tez rano sie budze brzuch w miare plaski, tylko cos zjem i juz wygladam w ciazy hihi
Szaruga a to na wigilie juz chyba powiesz tesciowej to cie zrozumie jak czegos tam nie zjesz. No i 1 danie swoje mozesz przyniesc to ladnie wyglada
Ja juz moim tesciom powiedzialam i wiedza przynajmniej ze maja nie robic surowej rybyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 17:01
Sanna lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mam nietypowe pytanie które mnie dreczy,moze nie wypada bo wy tu o jedzeniu i wigilii ale wybaczcie ale zapytac musze,czy was tez tak ciagnie brzuszek na dole gdy sie wyproznacie chodzi mi ociezsza sprawę :-(chciala bym wiedziec bo ja mam takie jak by rozpieranie i ciagniecie,a martwie sie ze moze cos nie tak
[/url]
-
Ohhh jak ja bym zajadła zapiekanki takie z pieczarkami, ale nie wiem czy mnie nie będzie znów brzuch boleć jak po grzybach. Boję sie spróbować. Zróbcie sobie za mnie
Nowatorka chyba na wigilie będe musiała sie przyznać, chociaż jej to bym nie powiedziała aż do samego porodu jakby sie dało, jest straszne nadwrażliwa, pamiętam jak było w porzedniej ciąży, przeżywała bardziej jak ja, ciągnęła mnie z byle powodu do lekarza przysparzając mi mnóstwo stresu, co chwila mnie straszyła róznymi komplikacjami jak będe sie za mało modlić jakbym sama sie nie zamartwiala, a jak sie dzieciątko urodziło to juz tego samego dnia co wrociłam wyslala mnie na pogotowie bo dziecko za dużo spi a ktos jej powiedział ze to mo że być hipoglikemia i dziekco może zapaść w spiączkę, tak mnie nastraszyła że ze łzami w oczach pojechałam a lekarka sie śmiała ze powinnam sie cieszyć ze dziekco spi ehhhhh
najszczesliwsza ja mam lekkie ciężkie sprawy, przeciwienstwo zaparć hehe ale po siku zawsze boli mnie brzuch na doleWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 17:22
-
nick nieaktualnyMelduję się po wizycie
Lekarz był taki sobie, ale tak już w Luxmedzie bywa. Generalnie moim głównym lekarzem pozostanie ten, do którego chodzę prywatnie, a tutaj będę pojawiać się w zasadzie tylko po skierowania (prywatny nie może mi wystawić, a w Luxmedzie od męża z pracy mam fajny abonament i praktycznie wszystkie badania mam bezpłatnie - tylko muszę mieć skierowanie). Nie wiem, czy drugi raz iść do tego samego - w sensie, nie był zły, tylko taki bezbarwny i niezbyt słuchał, co do niego mówię. W zasadzie jedyny plus to taki, że pracuje w szpitalu, który mam najbliżej (nie planuję tam rodzić, ale kto wie, co z tym będzie), jakoś wydaje mi się, że może lepiej by wtedy patrzyli na jego pieczątkę w karcie, nie wiem.
W każdym razie dość o lekarzu, czas o maleństwieurosło idealnie, ma już całe 17 mm i podobno serce jak dzwon
lekarz bez uprzedzenia włączył, żebym sobie posłuchała, a ja byłam tak wpatrzona w ekran, że w ogóle nie zorientowałam się co to jest i spytałam, co to tak szybko zasuwa
"yy... no serce płodu..."
potem walnął jeszcze jakimś żartem, ja się zaśmiałam, a młode na to walnęło salto. Chyba po mężu takie wygimnastykowane, podobno na akrobatykę za młodu chadzał
http://i127.photobucket.com/albums/p158/elrosa/22_1.jpg
Żałuję tylko, że nie spytałam o to tętno, bo dostałam tylko wydruk z wykresem i nie umiem z niego odczytać, a nigdzie konkretnie nie ma napisane. Może się orientujecie, jak to się czyta?
http://i127.photobucket.com/albums/p158/elrosa/33_1.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 17:31
majeczka87, nowatorka, aisa, Ejrene, _analiza, kama005 lubią tę wiadomość
-
Jaaaaki słodki, mały Fasol! Gratulacje!
U mnie trzeci dzień pierwsza w życiu migrena, ale na szczęście już przechodzi.
Dziewczyny, a dlaczego właściwie niektóre kosmetyki są od 4-go miesiąca? Wcześniej użyte szkodzą czy po prostu nie ma takiej potrzeby? Ja się zaczęłam smarować najpierw oliwką, a teraz Mamma mia od Ziaji (moja najukochańsza firma) idzie w ruch.
https://www.maluchy.pl/li-72733.png
Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście! -
Zuzulka88 wrote:Witam
MartaT miałam podobną sytuację. Dostałam wczoraj skierowanie do endokrynologa ze względu na podniesione TSH. Gine na skierowaniu napisała że to pilne (ciąża).
Godzinę później w przychodni przyjmował endokrynolog. Weszłam ze skierowaniem zapytać czy przyjmie mnie dzisiaj. Jak zobaczył że jestem w ciąży to powiedział że oczywiście tak, że ciąża to priorytet i żebym poszła się zarejestrować
Jak widać nie chodzi to o proszenie, tylko zapytanieLekarz to też człowiek i rozumie nasze obawy o maleństwo
A ten na którego trafiłam to dusza człowiek
Wybadał, przepisał leki i jeszcze uspokoił
jeżeli chodzi o mnie to mnie nie przyjęła
w dupie miała to,że jestem w ciąży... Tak się zdenerwowałam, aż się popłakałam. No nic pozostało mi czekać do piątku
Zuzulka88 lubi tę wiadomość
-
Kot bury super fasolek. A propo obrazu na usg, dziewczyny, tak sie zastanawiam bo u niektorychz was fasol jest w roznych jakby pozycjach. Czasami na gorze, czasami na dole, u Kota sie wtdaje jakby stal w srodku, u mnie wygladalo jakby lezal na dole. Czy to zalezy od tego jak ulozy sonde usg czy to maly sie tak rusza i zmienia pozycje?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 18:01