X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulala - wiem ze takie teksty to tylko mogą Cię jeszcze zdenerwować, bo łatwo nam tu mówić zza monitorów, ale postaraj się nie stresować tym testem pappa za bardzo. Na pocieszenie powiem Ci ze u mnie w pracy laska 35 lat 1sze dziecko zaszła w ciążę i na prenatalnych wyszło jej właśnie wysokie prawodopodobienstwo zespołu downa, oni wręcz byli pewni (lekarze), kazali jej poczytać ulotki które dostała o tej chorobie i miała się zastanowić co zrobić. Dziewczyna załamana i potem okazało się ze im się nie spawdzilo; a tacy byli pewni!! Nawet nie robiła amniopunkcji tylko poczekała na te drugie prenatalne i tam już wyszło okej. Czasami nawet na usg wychodzi przeziernosc nie bardzo a potem się okazuje ze wszystko się wyrównuje.
    Także pamiętaj ze mimo wszystko statystyka jest po Twojej stronie bo nawet spośród tych dziewczyn które lekarze wysyłają do genetyka tylko jakiś mały procent okazuje się faktycznie obciążony jakąś wadą...

Trzymam mocno kciuki za Was! :*
    będzie dobrze!

Ja się zastanawiam czy nie pójść kontrolne na usg przed świętami tez ale kurde trochę za często to usg mi wychodzi bo prawie co 1.5 tygodnia to już przesada lekka... ale co ja poradzę, jakbym mogła to bym fasolę miała 24/7 na podglądzie;)

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny i mam nadzieje, ze dzien dobry dla Was, bo dla mnie nie bardzo...
    Wyszlam z tego cholernego szpitala, zalecenia to odpoczywac.... nic wiecej. Martwie sie, bo boje sie, ze skonczy sie to dla mnie smiercia czy cos....

Dzis Znow mialam omdlenie Wyszlam z siostra ze szpitala, weszlysmy do biedronki po chleb.... i Znow sie zaczelo..... czarno lrzed oczami, malo ppwietrza i utrata swiadomosci na chwile.... ja sie boje, nie wiem co robic, Jestem spanikowana;(

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pitole.... Patutka to moze wracaj tam, no niech oni sobie w kulki nie lecą, masz tel do ginka? moze niech Cie na patologie wsadzi czy cos

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka tak się zastanawiam czy faktycznie nie masz tego ze stresu.
    Nie biegaj przez parę dni po sklepach, po prostu odpoczywaj, wietrz mieszkanie i zobaczysz.
    Ściskam

kijanka_88, Telashe lubią tę wiadomość

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WItam Mamusie .....
    Co u Was Ciekawego?
    U mnie spokojnie wszystko ok.

Jutro mam te prenatalne -TRZYMAJCIE KCIUKOLE prosze
    boje sie ich strasznie ale mam nadzieje ze bedzie ok i bede miec super swieta .......

• _analiza Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Czesc dziewczyny i mam nadzieje, ze dzien dobry dla Was, bo dla mnie nie bardzo...
    Wyszlam z tego cholernego szpitala, zalecenia to odpoczywac.... nic wiecej. Martwie sie, bo boje sie, ze skonczy sie to dla mnie smiercia czy cos....

Dzis Znow mialam omdlenie Wyszlam z siostra ze szpitala, weszlysmy do biedronki po chleb.... i Znow sie zaczelo..... czarno lrzed oczami, malo ppwietrza i utrata swiadomosci na chwile.... ja sie boje, nie wiem co robic, Jestem spanikowana;(
    Albo do gina z powrotem albo do kardiologa! Niech oni Cię tam porządnie obejrzą, zbadają, zdiagnozują skąd te objawy się biorą.
    Wiadomo że w ciąży takie rzeczy się zdarzają ale nie tak często i nie aż do omdlenia. Ja tez od kilku dni mam zawroty głowy ale w porównaniu do Twoich to moje się mogą schować...

Serio, musisz dojść czemu tak się dzieje, bo sam stres ze cos takiego się dzieje czy może stać nie działa dobrze na fasolę...

Ściskam!

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 13:59

2016 🩷

2020 🩵

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pewno walczy Patutka, na bank jest wszystko dobrze:*

nie bylo kardio? no patologia normalnie... ekg to podstawa no.... podumaj z prywatną wizytą

Patutka lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka mi się wydaję, że to stres. Ja miałam ostatnio podobną sytuację, zasłabłam w domu. Było u mnie pogotowie, ale zrobili na miejscu co trzeba i mnie zostawili w domu. Miałam zawroty głowy, drętwienie rąk, również ciężko mi się oddychało. Ale ja wiem, że u mnie to nerwy. Ale czasami nam się wydaję że wszystko jest ok, że się nie denerwujemy, a jest zupełnie inaczej. Ja niestety nie potrafię sobie do końca poradzić ze stresem, a co za tym idzie złe samopoczucie, zawroty głowy. Po tej sytuacji cały czas się boję z mogę zasłabnąć znowu, a mam w domu 2 letnie dziecko i praktycznie jesteśmy od rana do wieczora sami. Ale musimy być silne. Trzeba wierzyć, że wszystko będzie dobrze.

kamenkaa lubi tę wiadomość

atdc3e5erjm386my.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 13:59

2016 🩷

2020 🩵

• nowa! Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powoli szykuje się na wizytę. Mam serce w gardle. 4 tyg. bez informacji. Mam nadzieje ze zobaczę piękne duże i zdrowe dziecko.wizyta o 14.20

kamenkaa lubi tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NOWA WITAJ W KLUBIE, JA TAKA SAMĄ MAM SYTUACJE I WIZYTE GODZINKE PO tOBIE! POWODZENIA ;)

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzie dobrze dziewczyny:* A Ty nowa moze zobaczysz dzic co maly ma miedzy nogami:)))
    Trzymam kciuki i czekam na zdjecia:)))

2016 🩷

2020 🩵

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Powoli szykuje się na wizytę. Mam serce w gardle. 4 tyg. bez informacji. Mam nadzieje ze zobaczę piękne duże i zdrowe dziecko.wizyta o 14.20
    trzymam za CIebie kciuki A Ty trzym jutro za mnie kochana bedzie dorbze

• ona2012 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ona- Wiesz ja sie lecze na nerwice lekowa, jesli bylyby to nerwy, to przeszloby mi po doraznym leku, ktory biore w momencie nerw/leku/strachu
    Na codzien biore lek ktory wycisza uklad nerwowy, A w razie w mam ten dorazny.
    Nie mialam tak naprawde czym sie dzis zdenerwowac, dobrze zaczelam dzien mimo szpitala, nie wiem Juz sama.... widzisz, tylko mi te 'dusznosci' pojawiaja sie nawet bez tego omdlenia. Czesto przy lezeniu czy siedzeniu, od tak po prostu. No ja tez sie boje, zostac sama, wyjsc po wode chociazby, czy z psem....[/QUOTE]
    Patutka chciałabym się odezwać do ciebie na priv w sprawie tej nerwicy lękowej. Wysyłam ci zaproszenie.

atdc3e5erjm386my.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    dziekuję za kciukasy wizytowe ;)

DZIŚ PIERWSZE USG OD 20 LISOPADA WIEC NIE MOGE SIE DOCZEKAC A JEDNOCZESNIE TROSZKE JEST STRACHU ;) BARDZO CHCIALABYM ZOBACZYĆ ZDROWEGO BĄBLA;) proszę o zdrowaśkę za maluszka
    trzymam kciuki!

majeczka87 lubi tę wiadomość

• Patutka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona- Juz

2016 🩷

2020 🩵

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka powinni ci zrobic wszystkie potrzebne badania. Ale moze to byc nerwica. Sama kiedys sie z nia zmagalam i wiem jak moze wplywac na objawy somatyczne. To ze bierzesz leki to nie musi ci koniecznie pomagac. Czasem leki nie pomagaja a nawet czesto bo to jest problem psychologiczny a nie fizyczny. A ty jeszcze teraz w takiej sytuacji z ojcem twojego dziecka to juz wogole. Odpoczywaj i moze przejdz sie do jakiegos DOBREGO psychologa. Powyzsze nie oznacza ze to musi byc nerwica. Powinny byc wczesniej wykluczone wszystkie inne przyczyny

Dziewczyny wizytujace powodzeniaaa !!!

majeczka87, kijanka_88, kamenkaa lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Ona- Juz
    Wysłałam już wiadomość:)

atdc3e5erjm386my.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    trzymam kciuki!
    dziekuje kochana :* jak tam sie czujesz?

dziekuje nowatorka :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2015, 13:19

f2wlanlihx9vcryh.png
‹‹ 235 236 237 238 239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ