Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
majeczka87 wrote:dziekuje kochana :* jak tam sie czujesz?
dziekuje nowatorka :*
Dzis zaczelam Trymestr: 2
a jutro na te prenatalne boje sie troche wiesz ale mam nadzeije ze bedzie dobrze-trzymaj kciukasy i tez proszę o zdrowaśkę za maluszkanowatorka, majeczka87 lubią tę wiadomość
-
kamenkaa wrote:U MNIE OK Czuje sie dobrze kochana dziekuje że pytasz i mnie tu zauważyłaś
Dzis zaczelam Trymestr: 2
a jutro na te prenatalne boje sie troche wiesz ale mam nadzeije ze bedzie dobrze-trzymaj kciukasy i tez proszę o zdrowaśkę za maluszka
oooo gratulujeoczywiscie ze zmowie
badzmy dobrej mysli
kamenkaa lubi tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Hej Dziewczyny.
Kurcze wspolczuje Wam tych akcji, ja z natury jestem nerwusem ale zauważyłam, że teraz mało co jest mnie w stanie zdenerwować ale cały czas gadam do brzuszka i wmawia sobie, że będzie jak najlepiej i urodze ślicznego i silnego bobasa.
Dziś odebrałam wyniki niby podwyższona lekko hemoglobina i obniżona ciut glukoza. Wychodzi na to, że cytomegalie i rozyczke juz dawno temu przechodzilam a toksoplazmoze nie. Wiec ogólnie nie jest źle. Idę robić zupę koperkowa juz dwa dni za mną łazi
Powodzenia na wizytach!Marcel Zdzisław vel. Pająk
PCO stwierdzone w 2008r.
05.2015 cb (6tc)
1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
-
Hei no to i ja do was dolacze z terminem na 10 lipca
to moja 3 ciaza, starania udaly sie w 3 cyklu, Mamy juz 2 chlopakow w domu i liczymy ze teraz bedzie dziewczynka no ale to mam nadzieje po nowym roku sie okaze .
Agaax, aisa lubią tę wiadomość
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
Kochane moje moj fasol bo to będzie chyba chlop. Ma 6 cm długości, machał rękami i nogami. To bylo cudowne. We wtorek prenatalne ostatni większy stres. Ale dzidzia piekna.
Biedroneczka83, kama005, lena77, Zuzulka88, Wiola90, kijanka_88, _analiza, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Nowa gratulacje:)
Ja podczytuje ale nie mam sily za bardzo się udzielać, myslalam ze już mdlosci tylko wieczorami a tu wczoraj wrocily ze zdwojaona silą wymioty ból głowy nie mija od niedzieli
Gratulacje za udane wizyty niech dzieciaczki rosną
koleżankom które przezywają ciężkie chwile życzę dużo siłyZuzulka88 lubi tę wiadomość
-
Ja dogorywam... Głowa, mdłości. Dzisiaj w sklepie rano mega kolejka duszno jak cholera a ja po lekkim śniadaniu. Myślałam że zwariuje
Ostatnio też z moim się nie dogaduje i albo się na niego wnerwiac albo mam mega doła przez kłótnie.
Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne! -
Witam was kochane mamusie
, ciężko za wami nadążyć.
Patutka, trzymam kciuki!. Mam nadzieje, że to tylko wynik niepotrzebnego stresu i ze wszystko bedzie ok. Buziaki dla was :* wczoraj jak zobaczyłam twoj post, że czekasz na pogotowie to az mi sie w glowie zakręciło i musiałam usiąśc. Pomodliłam się za was.
Majeczka87, zycze przyjemnego oglądania fasolki i oczywiście trzymam kciuki aby wszystko było super
Ja mam pracowite dni za sobązrobiłysmy z mamą 392 uszka, 280 pierogów
rybki juz kupione, barszcz się kisi, placki powoli zaczynamy robic
choinka kupiona - dzisiaj będzie ubrana i jeszcze musimy skoczyć po kilka prezentów.
A teraz najważniejszedzisiaj byłam na usg prenatalnym i ufff kamień z serca
NT - pierwszy pomiar 1.32, drugi pomiar - 1.45
CRL - 4.86
Wymiar dwuciemieniowy - 15,6
Łozysko - tylna ściana wysoko
Płyn owodniowy - w normie
Kośc nosowa - obecna
Czaszka/Mózg - obraz prawidłowy,
Serce - prawidłowo położone,
Brzuch - obraz prawidłowy,
Ręce obie widoczne i stopy obie widoczne
FHR tętno - 175
Termin porodu wg USG genetycznego - 9 lipiec 2016
Ryzyko podstawowe:
Trisomia 21 - 1:966
Trisomia 18 - 1:2155
Trisomia 13 - 1:6811
Ryzyko skorygowane (wiek 23 lata):
Trisomia 21 - 1:4030
Trisomia 18 - 1:6529
Trisomia 13 - 1:18936
Badanie wykonane w 11 tygodniu i 1 dniu
Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące jeszcze w tym roku:*
lena77, kamenkaa, kama005, _analiza, Jastra, Sanna, aisa lubią tę wiadomość
2 lipca 2016r. Marcel -
oczywiście maluch machał rączkami, nóżkami, przekręcił się
o płeć pytałam - niby cos widział, ale kazał sie wstrzymać bo jeszcze troche wczesnie. Na początku cięzko cos było zauważyć bo fasolek bokiem leżał i lekarz mi brzuch naciskał żeby się odwrócił
chyba spał?
następna wizyta 4 stycznia już u mojego gina prowadzącego - całe szczęscie, że ma usg 3d/4d wiec może coś zauważymy...Zuzulka88 lubi tę wiadomość
2 lipca 2016r. Marcel -
nowa! wrote:Tak przykleiła sie i krwiaka nie widać. Pani doktor powiedziała ze widac ze leżałam.
Super!mam nadzieję, że i u mnie będzie ok, leżakuję już 1,5 tygodnia.Jutro mam zamiar sobie wyjść trochę na powietrze, chociaż na podwórko...
Asit wg wagi domowej to ok 2 kg ale to chyba dlatego że głównie leżę i jem:)