Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
U MNIE OK Czuje sie dobrze kochana dziekuje że pytasz i mnie tu zauważyłaśmajeczka87 wrote:dziekuje kochana :* jak tam sie czujesz?
dziekuje nowatorka :*
Dzis zaczelam Trymestr: 2
a jutro na te prenatalne boje sie troche wiesz ale mam nadzeije ze bedzie dobrze-trzymaj kciukasy i tez proszę o zdrowaśkę za maluszka
nowatorka, majeczka87 lubią tę wiadomość
-
kamenkaa wrote:U MNIE OK Czuje sie dobrze kochana dziekuje że pytasz i mnie tu zauważyłaś

Dzis zaczelam Trymestr: 2
a jutro na te prenatalne boje sie troche wiesz ale mam nadzeije ze bedzie dobrze-trzymaj kciukasy i tez proszę o zdrowaśkę za maluszka
oooo gratuluje
oczywiscie ze zmowie
badzmy dobrej mysli
kamenkaa lubi tę wiadomość

Adaś skarbuś
56 cm szczęścia 3580 g miłości 
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Hej Dziewczyny.
Kurcze wspolczuje Wam tych akcji, ja z natury jestem nerwusem ale zauważyłam, że teraz mało co jest mnie w stanie zdenerwować ale cały czas gadam do brzuszka i wmawia sobie, że będzie jak najlepiej i urodze ślicznego i silnego bobasa.
Dziś odebrałam wyniki niby podwyższona lekko hemoglobina i obniżona ciut glukoza. Wychodzi na to, że cytomegalie i rozyczke juz dawno temu przechodzilam a toksoplazmoze nie. Wiec ogólnie nie jest źle. Idę robić zupę koperkowa juz dwa dni za mną łazi
Powodzenia na wizytach!
Marcel Zdzisław vel. Pająk

PCO stwierdzone w 2008r.
05.2015 cb (6tc)
1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
-
Hei no to i ja do was dolacze z terminem na 10 lipca
to moja 3 ciaza, starania udaly sie w 3 cyklu, Mamy juz 2 chlopakow w domu i liczymy ze teraz bedzie dziewczynka no ale to mam nadzieje po nowym roku sie okaze .
Agaax, aisa lubią tę wiadomość
Synek William
[/url]
[/url]
[/url
[/url] -
Kochane moje moj fasol bo to będzie chyba chlop. Ma 6 cm długości, machał rękami i nogami. To bylo cudowne. We wtorek prenatalne ostatni większy stres. Ale dzidzia piekna.
Biedroneczka83, kama005, lena77, Zuzulka88, Wiola90, kijanka_88, _analiza, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Nowa gratulacje:)
Ja podczytuje ale nie mam sily za bardzo się udzielać, myslalam ze już mdlosci tylko wieczorami a tu wczoraj wrocily ze zdwojaona silą wymioty ból głowy nie mija od niedzieli
Gratulacje za udane wizyty niech dzieciaczki rosną
koleżankom które przezywają ciężkie chwile życzę dużo siły
Zuzulka88 lubi tę wiadomość

-
Ja dogorywam... Głowa, mdłości. Dzisiaj w sklepie rano mega kolejka duszno jak cholera a ja po lekkim śniadaniu. Myślałam że zwariuje
Ostatnio też z moim się nie dogaduje i albo się na niego wnerwiac albo mam mega doła przez kłótnie.
Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne! -
Witam was kochane mamusie
, ciężko za wami nadążyć.
Patutka, trzymam kciuki!. Mam nadzieje, że to tylko wynik niepotrzebnego stresu i ze wszystko bedzie ok. Buziaki dla was :* wczoraj jak zobaczyłam twoj post, że czekasz na pogotowie to az mi sie w glowie zakręciło i musiałam usiąśc. Pomodliłam się za was.
Majeczka87, zycze przyjemnego oglądania fasolki i oczywiście trzymam kciuki aby wszystko było super
Ja mam pracowite dni za sobą
zrobiłysmy z mamą 392 uszka, 280 pierogów
rybki juz kupione, barszcz się kisi, placki powoli zaczynamy robic
choinka kupiona - dzisiaj będzie ubrana i jeszcze musimy skoczyć po kilka prezentów.
A teraz najważniejsze
dzisiaj byłam na usg prenatalnym i ufff kamień z serca
NT - pierwszy pomiar 1.32, drugi pomiar - 1.45
CRL - 4.86
Wymiar dwuciemieniowy - 15,6
Łozysko - tylna ściana wysoko
Płyn owodniowy - w normie
Kośc nosowa - obecna
Czaszka/Mózg - obraz prawidłowy,
Serce - prawidłowo położone,
Brzuch - obraz prawidłowy,
Ręce obie widoczne i stopy obie widoczne
FHR tętno - 175
Termin porodu wg USG genetycznego - 9 lipiec 2016
Ryzyko podstawowe:
Trisomia 21 - 1:966
Trisomia 18 - 1:2155
Trisomia 13 - 1:6811
Ryzyko skorygowane (wiek 23 lata):
Trisomia 21 - 1:4030
Trisomia 18 - 1:6529
Trisomia 13 - 1:18936
Badanie wykonane w 11 tygodniu i 1 dniu
Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące jeszcze w tym roku
:*
lena77, kamenkaa, kama005, _analiza, Jastra, Sanna, aisa lubią tę wiadomość
2 lipca 2016r. Marcel -
oczywiście maluch machał rączkami, nóżkami, przekręcił się
o płeć pytałam - niby cos widział, ale kazał sie wstrzymać bo jeszcze troche wczesnie. Na początku cięzko cos było zauważyć bo fasolek bokiem leżał i lekarz mi brzuch naciskał żeby się odwrócił
chyba spał? 
następna wizyta 4 stycznia już u mojego gina prowadzącego - całe szczęscie, że ma usg 3d/4d wiec może coś zauważymy...
Zuzulka88 lubi tę wiadomość
2 lipca 2016r. Marcel -
nowa! wrote:Tak przykleiła sie i krwiaka nie widać. Pani doktor powiedziała ze widac ze leżałam.
Super!
mam nadzieję, że i u mnie będzie ok, leżakuję już 1,5 tygodnia.Jutro mam zamiar sobie wyjść trochę na powietrze, chociaż na podwórko...
Asit wg wagi domowej to ok 2 kg ale to chyba dlatego że głównie leżę i jem:)