Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny!
Dawno mnie tu nie było. Dziś jestem po usg prenatalnym. Wszystko w porządku . Kość nosowa widoczna, NT 1.6 , serduszko bije 156/min. Babel ma 5,5 cm. Płci nie było jeszcze widać. Termin porodu na 29.06 .A niżej podsyłam zdjęcie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 19:46
lena77, Ejrene, Patutka, majeczka87, mamuśka1, Telashe, _analiza, Wiola90, nowatorka, Jastra, kamenkaa, MartaT, aisa lubią tę wiadomość
-
Patutka dobrze że wszystko z maleństwem ok,ale zgłoś to swojemu lekarzowi i to jak najszybciej ,dużo odpoczywaj,a może masz anemię? Morfologię masz w porządku ? Spokojnej nocy życzę wszystkim lipcóweczkom28.03.2015 aniołek
26.12.2015 aniołek
22.09.2017 aniołek
[/url] -
Kochane jestescie Ale nie wiem dokladnie czy z maluchem okej, mam taka nadzieje. Ale usg tu mi nie zrobia, bo mowi, ze nic nie dzieje mi sie groznego z ciaza i nie widzi zalecen do usg. Zostaje na noc na obserwacji. Malego podejrze dopiero w srode. Ale wierze, ze jest dobrze. W koncu w 10tyg i2dn bylo dobrze, wiec trzeba wierzyc.
A zemdlalam, bo po prostu brakowalo mi powietrza. Narazie, cisnienie, tetno, saturacje i ilosc oddechow mam w porzadku... co dalej nie wiadomo.... moze rano sie dowiem...
Dobrej nocy, ja na tej ip Chyba szybko nie zasne....2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
moja babcia bujala sie z dusznosciami i sapkami a jak sie dzis okazalo miala migotnie komór serca i jest w szpitalu. Wiem ze nie jestes starszą panią ale może to objaw kłopotów z sercem nie tylko w starszym wieku. Koniecznie powinnas zrobic EKG. klopoty z sercem czesto w ciazy wychodzą
Adaś skarbuś 56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Nie zrobili ekg, bo "dwa miesiace temu miala Pani u nas wykonywane to badanie i przez dwa miesiace na pewno nic sie nie zmienilo." I tyle uslyszalam...
Rowniez moze byc niedokrwistosc....
No coz najwyjej zejde z tego swiata z takimi objawami w koncu, bo sluzba zdrowia nie bardzo sie mna przejmuje....2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
jak była saturacja ciśnienie itp, to nie podłączyli Cię na chwile do monitora >? wtedy sobie rytm zobaczyli.. poza tym po jeżeli miała był tętno podwyższone lub zaburzenia typu migotanie przedsionków to po tętnie też rozpoznają..
Tak więc głowa do góry, wszytko będzie dobrze
Do pana.pani dr gin. jutro na badania plus morfo.. a jak coś to pisz ja się opiłam kawy nie będę spać hohho... pierwsza kawa od 4 tyg i oczy jak fajerki..Kijanka
-
Patutka wrote:Nie zrobili ekg, bo "dwa miesiace temu miala Pani u nas wykonywane to badanie i przez dwa miesiace na pewno nic sie nie zmienilo." I tyle uslyszalam...
Rowniez moze byc niedokrwistosc....
No coz najwyjej zejde z tego swiata z takimi objawami w koncu, bo sluzba zdrowia nie bardzo sie mna przejmuje....
Tak sobie myślę, że powinnyśmy się wspierać pozytywnie, wiecie? bo martwimy się brakiem objawów i ich występowaniem to trochę zamknięte koło czynników stresowych które nie mają pozytywnego wpływu. Prawda jest taka że każdy zna najlepiej swój organizm i regularnie się obserwując możemy odpowiedzieć sobie na 80% pytań dotyczących siebie i przyczyn swojego samopoczucia.
Ciut mało radości przypada na ten stres, skoro odwrócenie uwagi jest zdrowsze na kija grzyba pielęgnować niezdrowe emocje?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 22:36
kijanka_88, majeczka87 lubią tę wiadomość
Sergiusz -
majeczka87 wrote:moja babcia bujala sie z dusznosciami i sapkami a jak sie dzis okazalo miala migotnie komór serca i jest w szpitalu. Wiem ze nie jestes starszą panią ale może to objaw kłopotów z sercem nie tylko w starszym wieku. Koniecznie powinnas zrobic EKG. klopoty z sercem czesto w ciazy wychodzą
Kijanka, je też jestem nabuzowana, masa emocji, właśnie skończyłam spotkanie z dziewczyną której nie widziałam 16lat bo przeniosła się na florydę, okazało się że jest w szkole położniczej i że ich system różni się od naszego diametralnie. Niby żyjemy w zaścianku- a jednak okazuje się że jesteśmy lepiej doinformowani o swoich prawach i skutkach decyzji niż kobiety zza wielkiej wody. To co u nas jest normą u nich jest eko terroryzmem, mają ogromną ilość CC na życzenie bo lekarze do tego namawiają dla swojej wygody a później każą leżeć 6tygodni! Znajoma opowiadała że jej kuzynka uznała że będzie rodzić przez CC bo nie możliwe jest urodzenie 2,5kg dziecka bo jest za duże! dziwny światWiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 22:41
Sergiusz -
nowa! wrote:Ja dzisiaj tez nie pójdę szybko spac bo martwię sie jutrzejsza wizyta. Na kazdej slyszalam cos co mnie martwiło tak bardzo chciałabym usłyszeć jutro same dobre wiadomości. Życzę wam dobrej i spokojnej nocki
Usłyszysz same dobre wieści, wizyta ma być miłą okazją zobaczenia Bobo jak np. ssie kciuk - patrz dzisiejsze USG pooglądania szkraba jak robi fokołki...
Niech nie będzie powodem do stresu ... bo jeszcze Bobo nie pomacha rączkami w USG na złość
Kijanka
-
kijanka_88 wrote:Usłyszysz same dobre wieści, wizyta ma być miłą okazją zobaczenia Bobo jak np. ssie kciuk - patrz dzisiejsze USG pooglądania szkraba jak robi fokołki...
Niech nie będzie powodem do stresu ... bo jeszcze Bobo nie pomacha rączkami w USG na złośćkijanka_88 lubi tę wiadomość
Sergiusz -
Patutka umów sie do kardiologa choćby prywatnie jak masz możliwosc, porób badania, niech sprawdzi serduszko. Niedokrwistosc tez moze byc tak jak pisały dziewczyny bo nie ma czerwonych krwinek do przenoszenia tlenu. Badaj sie kochana i uwazaj na siebie koniecznie :*
Telashe, kijanka_88 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś 56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
majeczka87 wrote:Patutka umów sie do kardiologa choćby prywatnie jak masz możliwosc, porób badania, niech sprawdzi serduszko. Niedokrwistosc tez moze byc tak jak pisały dziewczyny bo nie ma czerwonych krwinek do przenoszenia tlenu. Badaj sie kochana i uwazaj na siebie koniecznie :*
anyway, czytałam gdzieś że nasze mikrusy już rozpoznają dźwięki z zewnątrz i oswajają się z brzmieniem naszych głosów i tych wokół czyli np nasza ulubiona muzyka po narodzinach jako znajomy dźwięk będzie dobra na uspokojenie czy uśpienie dzieci uśmiecham się do myśli że nasze dziecko będzie spać przy ciężkich brzmieniach metaluAma lubi tę wiadomość
Sergiusz -
Ja mam od 4 dni faze na kulinarne rewolucje i ogladam je caaaly czas hahahha wiec koze lepiej zeby teraz tak dokladnie jie sluchlo
... Jak mi wyrzucilo brzuch do przodu maaatko jak tak dalej pojdzie to jutro nie bede miala co ubrac do pracyWiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 23:59
Kijanka
-
Najszczesliwsza mi tez w 9 tyg zmalaly bardzo objawy
Patutka ja bym sie przeszla jeszcze do jakiegos lekarza dobrego na konsultacje bo przynajmniej bym chciala wiedziec dlaczego sie tak dzieje.morfologie masz ok?
Dziewczyny piekne macie zdjatka maluchow !
Dobrej nocki i nie myslmy negatywnie