Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Sanna wrote:Witam Was w Nowym Roku zycze wszystkim spokojnej ciazy lekkiego porodu i zdrowych maluchow My wrocilismy z domowki o 2:30 Czy kupilyscie juz moze jakas rzecz dla malucha?? Kiedy planujecie zakup wozka??
body, śpioszki i łóżeczko (konieczność ze względu na rodzinną batalię) Wózek, to trudny temat bo jest tego masa i ja się już rozglądam, ale termin na zakup/zamówienie mam od 8 lutego
tak samo jak remont w pokoiku. Udało się nam nawet dojść do porozumienia i okazało się że nie będę musiała malować ścian- trochę szkoda
bo znaleźliśmy cudne dziecięce fototapety
A'propos wózków, bierzecie pod uwagę wyłącznie wielofunkcyjne? bo naczytałam się pierdół i mam dylemat. Niby taki wózek rozwiązuje problem, ale strasznie dużo miejsca zajmuje jako spacerówka np. w bagażnikui jest cięższy od np parasolki. Ponoć dużo dziewczyn i tak dokupuje drugą spacerówkę bo okazuje się że te z zestawów są nieporęczne... Kurcze blaszka trochę nie wiem co o tym myśleć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2016, 11:20
Sergiusz
-
nick nieaktualny
-
Witam w Nowym Roku. Jak dziwnie sie obudzic bez kaca
Wy dziewczyny juz kupujecie rzeczy a ja jakos boje sie zapeszac. Narazie nic a nic nie kupuje, nawet nie mysle o tym. Poza tym musze najpierw wiedziec czy rozowe czy niebieskie. Liczymy tez na to ze siostrze mojego cos zostalo zvjej maluchow i nie bedziemy musieli kupowacAgaax lubi tę wiadomość
-
Telashe wrote:jasne! kociokwiku bym dostała jakbym już czegoś nie kupiła
body, śpioszki i łóżeczko (konieczność ze względu na rodzinną batalię) Wózek, to trudny temat bo jest tego masa i ja się już rozglądam, ale termin na zakup/zamówienie mam od 8 lutego
tak samo jak remont w pokoiku. Udało się nam nawet dojść do porozumienia i okazało się że nie będę musiała malować ścian- trochę szkoda
bo znaleźliśmy cudne dziecięce fototapety
A'propos wózków, bierzecie pod uwagę wyłącznie wielofunkcyjne? bo naczytałam się pierdół i mam dylemat. Niby taki wózek rozwiązuje problem, ale strasznie dużo miejsca zajmuje jako spacerówka np. w bagażnikui jest cięższy od np parasolki. Ponoć dużo dziewczyn i tak dokupuje drugą spacerówkę bo okazuje się że te z zestawów są nieporęczne... Kurcze blaszka trochę nie wiem co o tym myśleć
U mnie jak tylko potwierdzi się płeć zaczynam zakupowe szaleństwoco do wózka to chyba mamy już wybrany! Ale myślę o zakupie w okolicach maja. Myślę o wózku 2w1
-
Ja wózek mniej więcej wiem jaki chce.
Nie będę na razie kupować ciuchów. Raczej zacznę od innych rzeczy. Buteleczki, stoczni itp itd. Poczekam aż płeć się dowiemy i potem coś pomyślę. Z drugiej strony jak będzie gdzieś promocja to kupie może jakieś ciuchy uniwersalne -
Kama, ja też wiedziałam
ale schody pokonały mój pomysł ^^ do itemów praktycznych typu butelki najpierw chcę zrobić miejsce, żeby nic się nie zgubiło od wiecznego przekładania. Zastanawiam się jeszcze nad łóżeczkiem turystycznym... mieszkamy w domu dwupiętrowym i na górze są wszystkie sypialnie i nie wiem czy na dół do dużego pokoju sobie nie sprawić... wiecie kuchnia i wszystko inne blisko
Sergiusz
-
Ja jeszcze nic nie kupilam zastanawiamy sie nad wozkami bierzemy pod uwage narazie orbit baby stokke lub cybex a Wy jakie macie opinie ? Wolalabym 3w1 najwyzej pozniej sprzedam i kupie spacerowke. Marzy mi sie lozeczko z firmy bellamy ale narazie ogladam sobie tylko. Telashe tez mysle o turystycznym swietny pomysl na dol do Salonu
-
Ejrene wrote:Witam się i ja w nowym roku
Ja jeszcze nic nie kupuje, na razie czeka nas remont więc to jest moim priorytetem.
A w dzisiejszych czasach tyle tegonw sklepach że nie problem kupić, ważne by mieć za co
Ja jestem tego samego zdaniai też będziemy mieć remont
Ejrene lubi tę wiadomość
-
Łóżeczko turystyczne to super sprawa. U nas do tej pory się sprawdza. Szybko się składa i rozkłada. Zawsze można wszędzie zabrać. My mamy wózek bebetto. Jestem z niego bardzo zadowolona. Kupiliśmy zestaw 3w1,ale nosidełko wzięliśmy maxi cosi. Na pewno będziemy musieli dokupić ubrania i inne drobiazgi,ale myślę, że z tym wstrzymamy się przynajmniej do 6 miesiąca,nie ma co się spieszyć.
-
Dzisiaj chyba zaczęłam czuć pierwsze ruchy. Póki co to bardzo takie delikatne
My wózek mamy po córce. Kolor czerwony, więc uniwersalny. Kupowaliśmy używany 3 w 1. Bardzo fajny, choć nie mój wymarzony. To prawda, że te wózki są duże, ale to przez sam stelaż. Na roczek kupiliśmy spacerówkę nową całkiem. To był zakup już z myślą o drugim dziecku. Typowe parasolki nam się nie podobają, więc szukaliśmy takiej, która by przypominała normalny wózek. No i podwójne kółka też nam się nie podobały. Zależało nam , żeby jak najbardziej się składał i znaleźliśmy taki, który po złożeniu zmieści się między siedzenie pasażera a tylną kanapę, na której za pasażerem będzie nosidełko z niemowlakiem (bo po drugiej stronie fotelik z corą). Wtedy drugi wózek zmieści się do bagażnika. -
nick nieaktualnyJa na razie kupiłam tylko malutkie body z serduszkiem WOŚP
z resztą czekam. Boję się trochę, po pierwszym razie został mi taki śliczny komplecik, który dostałam od siostry, i jak tylko go przypadkiem znajdę, wszystko mi się przypomina i zaczynam płakać.
Z wózkiem zastanawiałam się właściwie, czy nie kupić używanego, kilkoro moich znajomych sprzedawało i były w świetnym stanie, może akurat i na lipiec mi się coś trafina pewno chcę taką chustkę do noszenia, wydaje mi się bardzo praktyczna - mieszkam w miejscu, gdzie chodniki są notorycznie zastawiane przez auta i nie ma tyle miejsca, żeby się zmieścić z wózkiem (dzwoniłam już kilka razy na policję, ale nawet nie widziałam, żeby przyjechali... za to kiedy któregoś dnia wieczorem przeszłam nie po pasach, wyrośli chyba spod ziemi i przywalili mi mandat).
-
O rany, a Wy juz takie aktywne w Nowym Roku?Witam się i ja:)wszystkiego dobrego w tym 2016:)
My wróciliśmy o 4 z imprezy sylwestrowej i teraz dogorywamy w wyrku:)Co prawda całego sylwestra przesiedziałam ale było całkiem sympatycznie:)
Ja jeszcze nic nie kupiłam, myślę, że będzie jeszcze na to czas:)najpierw muszę uporządkować szafy i zrobić miejsce na rzeczy dla maleństwa. -
Wczoraj leżąc przed telewizorem też chyba poczułam juniora ale niewiem czy sobie sama nie wkręcam to było naprawdę takie inne.. dziwne uczucie poczułam je tylko raz przez sekundę mój a mówi że sobie wkręcam bo za wcześnie a w ndz zaczynam 12 tydzień . Ja o zakupach nawet nie myślę, będę myśleć dopiero w kwietniu maju termin porodu mam 17.07 a swój własny ślub 14.08 jeśli pójdzie wszystko z planem to będę mieć 4 tygodnie po porodzie zanim zaczniecie mnie krytykować muszę wam powiedzieć że wiem jakie są ryzyka a terminu się nie da zmienić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2016, 14:48
-
kot_bury wrote:Z wózkiem zastanawiałam się właściwie, czy nie kupić używanego, kilkoro moich znajomych sprzedawało i były w świetnym stanie, może akurat i na lipiec mi się coś trafi
na pewno chcę taką chustkę do noszenia, wydaje mi się bardzo praktyczna - mieszkam w miejscu, gdzie chodniki są notorycznie zastawiane przez auta i nie ma tyle miejsca, żeby się zmieścić z wózkiem (dzwoniłam już kilka razy na policję, ale nawet nie widziałam, żeby przyjechali... za to kiedy któregoś dnia wieczorem przeszłam nie po pasach, wyrośli chyba spod ziemi i przywalili mi mandat).
średnio jest gdzie spacerować, ale zawsze coś się znajdzie... czekam z zakupami do lutego- czekam na zwrot podatku na ten cel
też myślę nad używanym, w rozsądnej cenie można znaleźć coś ciekawego- szczególnie mając taki ogrom czasu
Sergiusz