X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna wrote:
    Witam Was w Nowym Roku zycze wszystkim spokojnej ciazy lekkiego porodu i zdrowych maluchow My wrocilismy z domowki o 2:30 Czy kupilyscie juz moze jakas rzecz dla malucha?? Kiedy planujecie zakup wozka??
    jasne! kociokwiku bym dostała jakbym już czegoś nie kupiła ;) body, śpioszki i łóżeczko (konieczność ze względu na rodzinną batalię) Wózek, to trudny temat bo jest tego masa i ja się już rozglądam, ale termin na zakup/zamówienie mam od 8 lutego :) tak samo jak remont w pokoiku. Udało się nam nawet dojść do porozumienia i okazało się że nie będę musiała malować ścian- trochę szkoda :/ bo znaleźliśmy cudne dziecięce fototapety
    A'propos wózków, bierzecie pod uwagę wyłącznie wielofunkcyjne? bo naczytałam się pierdół i mam dylemat. Niby taki wózek rozwiązuje problem, ale strasznie dużo miejsca zajmuje jako spacerówka np. w bagażniku :/ i jest cięższy od np parasolki. Ponoć dużo dziewczyn i tak dokupuje drugą spacerówkę bo okazuje się że te z zestawów są nieporęczne... Kurcze blaszka trochę nie wiem co o tym myśleć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2016, 11:20

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzulka88 wrote:
    Gagaga witaj w klubie- ja z katarem i mega bólem gardła :-/

To się leczmy :)

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w Nowym Roku. Jak dziwnie sie obudzic bez kaca ;)
    Wy dziewczyny juz kupujecie rzeczy a ja jakos boje sie zapeszac. Narazie nic a nic nie kupuje, nawet nie mysle o tym. Poza tym musze najpierw wiedziec czy rozowe czy niebieskie. Liczymy tez na to ze siostrze mojego cos zostalo zvjej maluchow i nie bedziemy musieli kupowac

Agaax lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:
    jasne! kociokwiku bym dostała jakbym już czegoś nie kupiła ;) body, śpioszki i łóżeczko (konieczność ze względu na rodzinną batalię) Wózek, to trudny temat bo jest tego masa i ja się już rozglądam, ale termin na zakup/zamówienie mam od 8 lutego :) tak samo jak remont w pokoiku. Udało się nam nawet dojść do porozumienia i okazało się że nie będę musiała malować ścian- trochę szkoda :/ bo znaleźliśmy cudne dziecięce fototapety
    A'propos wózków, bierzecie pod uwagę wyłącznie wielofunkcyjne? bo naczytałam się pierdół i mam dylemat. Niby taki wózek rozwiązuje problem, ale strasznie dużo miejsca zajmuje jako spacerówka np. w bagażniku :/ i jest cięższy od np parasolki. Ponoć dużo dziewczyn i tak dokupuje drugą spacerówkę bo okazuje się że te z zestawów są nieporęczne... Kurcze blaszka trochę nie wiem co o tym myśleć

U mnie jak tylko potwierdzi się płeć zaczynam zakupowe szaleństwo :) co do wózka to chyba mamy już wybrany! Ale myślę o zakupie w okolicach maja. Myślę o wózku 2w1

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Poza tym musze najpierw wiedziec czy rozowe czy niebieskie.
    dlatego ja kupuję zielone ;) a poważnie- pan mąż ma alergię na róż, ja w sumie też więc o tyle łatwiej :D

Zuzulka88, Agaax lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam siate ubranek dla dziewczynki od kolezanki, ciekawe czy sie nadadza ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wózek mniej więcej wiem jaki chce.

Nie będę na razie kupować ciuchów. Raczej zacznę od innych rzeczy. Buteleczki, stoczni itp itd. Poczekam aż płeć się dowiemy i potem coś pomyślę. Z drugiej strony jak będzie gdzieś promocja to kupie może jakieś ciuchy uniwersalne ;)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama, ja też wiedziałam ;) ale schody pokonały mój pomysł ^^ do itemów praktycznych typu butelki najpierw chcę zrobić miejsce, żeby nic się nie zgubiło od wiecznego przekładania. Zastanawiam się jeszcze nad łóżeczkiem turystycznym... mieszkamy w domu dwupiętrowym i na górze są wszystkie sypialnie i nie wiem czy na dół do dużego pokoju sobie nie sprawić... wiecie kuchnia i wszystko inne blisko

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nic nie kupilam zastanawiamy sie nad wozkami bierzemy pod uwage narazie orbit baby stokke lub cybex a Wy jakie macie opinie ? Wolalabym 3w1 najwyzej pozniej sprzedam i kupie spacerowke. Marzy mi sie lozeczko z firmy bellamy ale narazie ogladam sobie tylko. Telashe tez mysle o turystycznym swietny pomysl na dol do Salonu

74di4z174lr410ce.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w nowym roku :)

Ja jeszcze nic nie kupuje, na razie czeka nas remont więc to jest moim priorytetem.
    A w dzisiejszych czasach tyle tegonw sklepach że nie problem kupić, ważne by mieć za co :)

Zaraz jedziemy do kina :)

atdc15nmjt4tk663.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Witam się i ja w nowym roku :)

Ja jeszcze nic nie kupuje, na razie czeka nas remont więc to jest moim priorytetem.
    A w dzisiejszych czasach tyle tegonw sklepach że nie problem kupić, ważne by mieć za co :)

Ja jestem tego samego zdania :) i też będziemy mieć remont :)

Ejrene lubi tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie mozna kupis tzw unisexy

74di4z174lr410ce.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas tez czeka przeprowadzka pewnie marzec kwiecien i bedziemy robic pokoik korytarz i lazienke na gorze a reszta sukcesywnie z czasem. Ja zakupie pewnie pierwsza rzecz za miesiac bo w tym wizyta i badania pappa

74di4z174lr410ce.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łóżeczko turystyczne to super sprawa. U nas do tej pory się sprawdza. Szybko się składa i rozkłada. Zawsze można wszędzie zabrać. My mamy wózek bebetto. Jestem z niego bardzo zadowolona. Kupiliśmy zestaw 3w1,ale nosidełko wzięliśmy maxi cosi. Na pewno będziemy musieli dokupić ubrania i inne drobiazgi,ale myślę, że z tym wstrzymamy się przynajmniej do 6 miesiąca,nie ma co się spieszyć.

atdc3e5erjm386my.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj chyba zaczęłam czuć pierwsze ruchy. Póki co to bardzo takie delikatne :)

My wózek mamy po córce. Kolor czerwony, więc uniwersalny. Kupowaliśmy używany 3 w 1. Bardzo fajny, choć nie mój wymarzony. To prawda, że te wózki są duże, ale to przez sam stelaż. Na roczek kupiliśmy spacerówkę nową całkiem. To był zakup już z myślą o drugim dziecku. Typowe parasolki nam się nie podobają, więc szukaliśmy takiej, która by przypominała normalny wózek. No i podwójne kółka też nam się nie podobały. Zależało nam , żeby jak najbardziej się składał i znaleźliśmy taki, który po złożeniu zmieści się między siedzenie pasażera a tylną kanapę, na której za pasażerem będzie nosidełko z niemowlakiem (bo po drugiej stronie fotelik z corą). Wtedy drugi wózek zmieści się do bagażnika.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie kupiłam tylko malutkie body z serduszkiem WOŚP :) z resztą czekam. Boję się trochę, po pierwszym razie został mi taki śliczny komplecik, który dostałam od siostry, i jak tylko go przypadkiem znajdę, wszystko mi się przypomina i zaczynam płakać.

Z wózkiem zastanawiałam się właściwie, czy nie kupić używanego, kilkoro moich znajomych sprzedawało i były w świetnym stanie, może akurat i na lipiec mi się coś trafi :) na pewno chcę taką chustkę do noszenia, wydaje mi się bardzo praktyczna - mieszkam w miejscu, gdzie chodniki są notorycznie zastawiane przez auta i nie ma tyle miejsca, żeby się zmieścić z wózkiem (dzwoniłam już kilka razy na policję, ale nawet nie widziałam, żeby przyjechali... za to kiedy któregoś dnia wieczorem przeszłam nie po pasach, wyrośli chyba spod ziemi i przywalili mi mandat).

• Smile Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, a Wy juz takie aktywne w Nowym Roku?Witam się i ja:)wszystkiego dobrego w tym 2016:)

My wróciliśmy o 4 z imprezy sylwestrowej i teraz dogorywamy w wyrku:)Co prawda całego sylwestra przesiedziałam ale było całkiem sympatycznie:)

Ja jeszcze nic nie kupiłam, myślę, że będzie jeszcze na to czas:)najpierw muszę uporządkować szafy i zrobić miejsce na rzeczy dla maleństwa.

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • tana Przyjaciółka

Wysłany: 1 stycznia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj leżąc przed telewizorem też chyba poczułam juniora ale niewiem czy sobie sama nie wkręcam to było naprawdę takie inne.. dziwne uczucie poczułam je tylko raz przez sekundę mój a mówi że sobie wkręcam bo za wcześnie a w ndz zaczynam 12 tydzień . Ja o zakupach nawet nie myślę, będę myśleć dopiero w kwietniu maju termin porodu mam 17.07 a swój własny ślub 14.08 jeśli pójdzie wszystko z planem to będę mieć 4 tygodnie po porodzie zanim zaczniecie mnie krytykować muszę wam powiedzieć że wiem jakie są ryzyka a terminu się nie da zmienić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2016, 14:48

3jgxgov39o6mq8eb.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kot_bury wrote:
    Z wózkiem zastanawiałam się właściwie, czy nie kupić używanego, kilkoro moich znajomych sprzedawało i były w świetnym stanie, może akurat i na lipiec mi się coś trafi :) na pewno chcę taką chustkę do noszenia, wydaje mi się bardzo praktyczna - mieszkam w miejscu, gdzie chodniki są notorycznie zastawiane przez auta i nie ma tyle miejsca, żeby się zmieścić z wózkiem (dzwoniłam już kilka razy na policję, ale nawet nie widziałam, żeby przyjechali... za to kiedy któregoś dnia wieczorem przeszłam nie po pasach, wyrośli chyba spod ziemi i przywalili mi mandat).
    my mieszkamy przy drodze krajowej :/ średnio jest gdzie spacerować, ale zawsze coś się znajdzie... czekam z zakupami do lutego- czekam na zwrot podatku na ten cel :) też myślę nad używanym, w rozsądnej cenie można znaleźć coś ciekawego- szczególnie mając taki ogrom czasu :)

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Asia_30 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasciwie wszystko mam. Jak cos dokupie to tylko jak mi sie jakos wyjatkowo spodoba. No chyba ze to jednak synek to nie mam nic :D
    Jak u was wygladal wymiar CRL w 12 tygodniu? Ja w 12 tyg+2 dni mialam 5.54

klz9df9hph2l42tn.png
‹‹ 259 260 261 262 263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ