X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ja też dziś Piccolo ;) zaraz idę robić domowa pizze normalnie ciesze się jak dziecko na sylwestra we dwójkę no w sumie trójkę :D

No to Laski udanego skoku w Nowy Rok!

nowatorka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak oni dzisiaj strzelaja przeciez mi te zwierzeta sie dzisiaj wykoncza :(
    Nogi koniom pozawijalam bo sie boje ze obtluka w nocy ale reszta ferajny nieszczesliwa.... Nie lubie :(:(:

Kijanka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też Piccolo :D nawet mąż solidarnie zrezygnował :) i właśnie piekę drożdżowe paszteciki z pieczarkami - już nie mogę się doczekać, kiedy wyjmę je z pieca :) najgorsze tylko, że już czuję, że nie dotrwam do północy - czuję się dziś okropnie zmęczona, a do tego Krzysiek urządził sobie maraton Gwiezdnych Wojen. Wiem, że to już w sumie klasyk, ale okropnie mnie nudzą, nie przepadam za fantastyką, wolałabym już nawet telewizyjnego sylwestra :)

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kot bury jak robisz paszteciki ?! Z ciasta fancuskiego ?! Bo ja wlasnie szukam przepisow

Kijanka
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda wrote:
    Haha ja też dziś Piccolo ;) zaraz idę robić domowa pizze normalnie ciesze się jak dziecko na sylwestra we dwójkę no w sumie trójkę :D

No to Laski udanego skoku w Nowy Rok!

Heh u mnie tez Piccollo :D bedzie sie dzialo hahaa

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka_88 wrote:
    Kot bury jak robisz paszteciki ?! Z ciasta fancuskiego ?! Bo ja wlasnie szukam przepisow

Ze zwykłego drożdżowego :) robię je raczej na oko, ale proporcje wyglądają mniej więcej tak: pół kilograma mąki, dwa jajka, łyżeczka soli, masła powiedziałabym z 50 g, mniej niż szklanka mleka, dwie łyżeczki cukru, pół kostki świeżych drożdży. Masło roztapiam, dolewam mleka i cukru, podgrzewam tylko trochę (powinno mieć ok. 35-40 stopni), rozpuszczam w tym drożdże. Do mąki wrzucam jajka, mieszam, potem stopniowo dolewam masę. Jeśli wychodzi za lepkie, dorzucam mąki, jeśli za twarde, to więcej mleka :) to do pasztecików powinno być trochę bardziej ścisłe, bo potem je wałkuję, wycinam kółka, w środek pakuję pieczarki przesmażone z cebulką i składam jak pieroga. Piekę aż będą ładnie zarumienione z wierzchu (dzisiaj wyszło mi 20 minut w termoobiegu na 180 stopni). Tą samą metodą wychodzi też na słodko (wtedy soli dodaję tylko szczyptę, a cukru 2-3 łyżki), z rabarbarem albo jabłkami, mniamm :)

kijanka_88 lubi tę wiadomość

• panna truskawka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

i ja z Piccolo i z Polsatem :) Już bardzo dawno nie spędzałam tak sylwka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2015, 21:20

Agaax lubi tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 01:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to kobietki, wszystkiego najlepszego w nowym roku, spełnienia marzeń, zdrówka dla nas i maluszków. Zeby juz tylko rosły zdrowo!

Oby 2016 byl lepszy, chociaz 2015 najgorszy nie byl, w koncu spełniło sie nasze marzenie:)

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 01:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej spicie juz? Ja jeszcze w restauracji. Potanczylam, wypilam piwko bezalkoh, pojadlam co moglam (ale tak szczerze to glodna jestem jeszcze). Zaraz chyba wracam do domku bo juz mi sie oczy zamykaja

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 02:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 14:16

2016 🩷

2020 🩵

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 02:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestesmy ja z moim i moja mama. zaraz zmykamy do domku do lozeczka

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2016, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie - jeszcze raz wszystkiego dobrego! Ja lecę spać - do 3 wytrzymałam na imprezie z 30 innymi osobami. A teraz spaaaac ;)
    Miłego dnia i pamiętajcie - jaki 1. Stycznia,taki cały rok!

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)
    A ja przespalam sywestra :):):)

Kijanka
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się o 3 w nocy spać nie chciało. Położyłam się spać popłakalam się tak bez powodu i jakoś zasnelam ;)

Witam się w 2016 ;)

Szczęśliwego nowego roku Kochane ;)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w Nowym Roku :)

My już też na nogach, chociaż chętnie by człowiek jeszcze pospał.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz się obudziłam -mam wypieki i boli mnie gardło...tak się skończyło "szalenstwo" sylwestrowe... :/

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

• Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga witaj w klubie- ja z katarem i mega bólem gardła :-/

860ij44jnlwgi45u.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 14:16

Zuzulka88, Sanna, nowatorka, Agaax lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

• Telashe Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka ciepła kąpiel z solą gorzką (epson).
    Albo masaż stemplami ciepłymi- łatwo je zrobić w domu- wsypujesz do woreczków płóciennych (lub bawełnianych skarpetek ;) ) herbatę/miętę/rumianek i można dać parę kropli olejku zapachowego (opcjonalnie) zawiązujesz, lekko zwilżasz i do mikrofali aż zrobią się mocno ciepłe i przykładasz pulsacyjnie na kilka sekund w obolałe miejsce. Warto mieć dwa bo szybko stygną.
    Kąpiel jeśli nie masz wanny łatwo zastąpisz ręcznikiem- metoda ta sama, zwilżyć i do mikrofalówki na max 1min żeby nie spalić i ciepły na plecki, na to koc i ciepło powinno rozluźnić obolałe mięśnie
    Możesz też spróbować je delikatnie rozruszać i spróbować się porozciągać- najlepiej na dużej piłce. Brzmi abstrakcyjnie, ale na bóle kręgosłupa w odcinku piersiowym ortopeda zalecił mi jogę ;) więc ma szanse pomóc (mnie pomaga)

Agaax lubi tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w Nowym Roku zycze wszystkim spokojnej ciazy lekkiego porodu i zdrowych maluchow My wrocilismy z domowki o 2:30 Czy kupilyscie juz moze jakas rzecz dla malucha?? Kiedy planujecie zakup wozka??

Zuzulka88, Telashe, Paulina_2603, aisa lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
‹‹ 258 259 260 261 262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ