Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Haha ja też dziś Piccolo zaraz idę robić domowa pizze normalnie ciesze się jak dziecko na sylwestra we dwójkę no w sumie trójkę
No to Laski udanego skoku w Nowy Rok!nowatorka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Marcel Zdzisław vel. Pająk
PCO stwierdzone w 2008r.
05.2015 cb (6tc)
1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
-
nick nieaktualnyU nas też Piccolo nawet mąż solidarnie zrezygnował i właśnie piekę drożdżowe paszteciki z pieczarkami - już nie mogę się doczekać, kiedy wyjmę je z pieca najgorsze tylko, że już czuję, że nie dotrwam do północy - czuję się dziś okropnie zmęczona, a do tego Krzysiek urządził sobie maraton Gwiezdnych Wojen. Wiem, że to już w sumie klasyk, ale okropnie mnie nudzą, nie przepadam za fantastyką, wolałabym już nawet telewizyjnego sylwestra
-
nick nieaktualnykijanka_88 wrote:Kot bury jak robisz paszteciki ?! Z ciasta fancuskiego ?! Bo ja wlasnie szukam przepisow
Ze zwykłego drożdżowego robię je raczej na oko, ale proporcje wyglądają mniej więcej tak: pół kilograma mąki, dwa jajka, łyżeczka soli, masła powiedziałabym z 50 g, mniej niż szklanka mleka, dwie łyżeczki cukru, pół kostki świeżych drożdży. Masło roztapiam, dolewam mleka i cukru, podgrzewam tylko trochę (powinno mieć ok. 35-40 stopni), rozpuszczam w tym drożdże. Do mąki wrzucam jajka, mieszam, potem stopniowo dolewam masę. Jeśli wychodzi za lepkie, dorzucam mąki, jeśli za twarde, to więcej mleka to do pasztecików powinno być trochę bardziej ścisłe, bo potem je wałkuję, wycinam kółka, w środek pakuję pieczarki przesmażone z cebulką i składam jak pieroga. Piekę aż będą ładnie zarumienione z wierzchu (dzisiaj wyszło mi 20 minut w termoobiegu na 180 stopni). Tą samą metodą wychodzi też na słodko (wtedy soli dodaję tylko szczyptę, a cukru 2-3 łyżki), z rabarbarem albo jabłkami, mniammkijanka_88 lubi tę wiadomość
-
No to kobietki, wszystkiego najlepszego w nowym roku, spełnienia marzeń, zdrówka dla nas i maluszków. Zeby juz tylko rosły zdrowo!
Oby 2016 byl lepszy, chociaz 2015 najgorszy nie byl, w koncu spełniło sie nasze marzenie:)Zuzulka88 lubi tę wiadomość
2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Patulka ciepła kąpiel z solą gorzką (epson).
Albo masaż stemplami ciepłymi- łatwo je zrobić w domu- wsypujesz do woreczków płóciennych (lub bawełnianych skarpetek ) herbatę/miętę/rumianek i można dać parę kropli olejku zapachowego (opcjonalnie) zawiązujesz, lekko zwilżasz i do mikrofali aż zrobią się mocno ciepłe i przykładasz pulsacyjnie na kilka sekund w obolałe miejsce. Warto mieć dwa bo szybko stygną.
Kąpiel jeśli nie masz wanny łatwo zastąpisz ręcznikiem- metoda ta sama, zwilżyć i do mikrofalówki na max 1min żeby nie spalić i ciepły na plecki, na to koc i ciepło powinno rozluźnić obolałe mięśnie
Możesz też spróbować je delikatnie rozruszać i spróbować się porozciągać- najlepiej na dużej piłce. Brzmi abstrakcyjnie, ale na bóle kręgosłupa w odcinku piersiowym ortopeda zalecił mi jogę więc ma szanse pomóc (mnie pomaga)
Agaax lubi tę wiadomość
Sergiusz -
Witam Was w Nowym Roku zycze wszystkim spokojnej ciazy lekkiego porodu i zdrowych maluchow My wrocilismy z domowki o 2:30 Czy kupilyscie juz moze jakas rzecz dla malucha?? Kiedy planujecie zakup wozka??
Zuzulka88, Telashe, Paulina_2603, aisa lubią tę wiadomość