X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ja też dziś Piccolo ;) zaraz idę robić domowa pizze normalnie ciesze się jak dziecko na sylwestra we dwójkę no w sumie trójkę :D

No to Laski udanego skoku w Nowy Rok!

nowatorka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak oni dzisiaj strzelaja przeciez mi te zwierzeta sie dzisiaj wykoncza :(
    Nogi koniom pozawijalam bo sie boje ze obtluka w nocy ale reszta ferajny nieszczesliwa.... Nie lubie :(:(:

Kijanka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też Piccolo :D nawet mąż solidarnie zrezygnował :) i właśnie piekę drożdżowe paszteciki z pieczarkami - już nie mogę się doczekać, kiedy wyjmę je z pieca :) najgorsze tylko, że już czuję, że nie dotrwam do północy - czuję się dziś okropnie zmęczona, a do tego Krzysiek urządził sobie maraton Gwiezdnych Wojen. Wiem, że to już w sumie klasyk, ale okropnie mnie nudzą, nie przepadam za fantastyką, wolałabym już nawet telewizyjnego sylwestra :)

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kot bury jak robisz paszteciki ?! Z ciasta fancuskiego ?! Bo ja wlasnie szukam przepisow

Kijanka
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda wrote:
    Haha ja też dziś Piccolo ;) zaraz idę robić domowa pizze normalnie ciesze się jak dziecko na sylwestra we dwójkę no w sumie trójkę :D

No to Laski udanego skoku w Nowy Rok!

Heh u mnie tez Piccollo :D bedzie sie dzialo hahaa

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka_88 wrote:
    Kot bury jak robisz paszteciki ?! Z ciasta fancuskiego ?! Bo ja wlasnie szukam przepisow

Ze zwykłego drożdżowego :) robię je raczej na oko, ale proporcje wyglądają mniej więcej tak: pół kilograma mąki, dwa jajka, łyżeczka soli, masła powiedziałabym z 50 g, mniej niż szklanka mleka, dwie łyżeczki cukru, pół kostki świeżych drożdży. Masło roztapiam, dolewam mleka i cukru, podgrzewam tylko trochę (powinno mieć ok. 35-40 stopni), rozpuszczam w tym drożdże. Do mąki wrzucam jajka, mieszam, potem stopniowo dolewam masę. Jeśli wychodzi za lepkie, dorzucam mąki, jeśli za twarde, to więcej mleka :) to do pasztecików powinno być trochę bardziej ścisłe, bo potem je wałkuję, wycinam kółka, w środek pakuję pieczarki przesmażone z cebulką i składam jak pieroga. Piekę aż będą ładnie zarumienione z wierzchu (dzisiaj wyszło mi 20 minut w termoobiegu na 180 stopni). Tą samą metodą wychodzi też na słodko (wtedy soli dodaję tylko szczyptę, a cukru 2-3 łyżki), z rabarbarem albo jabłkami, mniamm :)

kijanka_88 lubi tę wiadomość

• panna truskawka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

i ja z Piccolo i z Polsatem :) Już bardzo dawno nie spędzałam tak sylwka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2015, 21:20

Agaax lubi tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 01:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to kobietki, wszystkiego najlepszego w nowym roku, spełnienia marzeń, zdrówka dla nas i maluszków. Zeby juz tylko rosły zdrowo!

Oby 2016 byl lepszy, chociaz 2015 najgorszy nie byl, w koncu spełniło sie nasze marzenie:)

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 01:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej spicie juz? Ja jeszcze w restauracji. Potanczylam, wypilam piwko bezalkoh, pojadlam co moglam (ale tak szczerze to glodna jestem jeszcze). Zaraz chyba wracam do domku bo juz mi sie oczy zamykaja

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 02:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 14:16

2016 🩷

2020 🩵

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 02:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestesmy ja z moim i moja mama. zaraz zmykamy do domku do lozeczka

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2016, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie - jeszcze raz wszystkiego dobrego! Ja lecę spać - do 3 wytrzymałam na imprezie z 30 innymi osobami. A teraz spaaaac ;)
    Miłego dnia i pamiętajcie - jaki 1. Stycznia,taki cały rok!

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)
    A ja przespalam sywestra :):):)

Kijanka
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się o 3 w nocy spać nie chciało. Położyłam się spać popłakalam się tak bez powodu i jakoś zasnelam ;)

Witam się w 2016 ;)

Szczęśliwego nowego roku Kochane ;)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w Nowym Roku :)

My już też na nogach, chociaż chętnie by człowiek jeszcze pospał.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz się obudziłam -mam wypieki i boli mnie gardło...tak się skończyło "szalenstwo" sylwestrowe... :/

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

• Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga witaj w klubie- ja z katarem i mega bólem gardła :-/

860ij44jnlwgi45u.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 14:16

Zuzulka88, Sanna, nowatorka, Agaax lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

• Telashe Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka ciepła kąpiel z solą gorzką (epson).
    Albo masaż stemplami ciepłymi- łatwo je zrobić w domu- wsypujesz do woreczków płóciennych (lub bawełnianych skarpetek ;) ) herbatę/miętę/rumianek i można dać parę kropli olejku zapachowego (opcjonalnie) zawiązujesz, lekko zwilżasz i do mikrofali aż zrobią się mocno ciepłe i przykładasz pulsacyjnie na kilka sekund w obolałe miejsce. Warto mieć dwa bo szybko stygną.
    Kąpiel jeśli nie masz wanny łatwo zastąpisz ręcznikiem- metoda ta sama, zwilżyć i do mikrofalówki na max 1min żeby nie spalić i ciepły na plecki, na to koc i ciepło powinno rozluźnić obolałe mięśnie
    Możesz też spróbować je delikatnie rozruszać i spróbować się porozciągać- najlepiej na dużej piłce. Brzmi abstrakcyjnie, ale na bóle kręgosłupa w odcinku piersiowym ortopeda zalecił mi jogę ;) więc ma szanse pomóc (mnie pomaga)

Agaax lubi tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w Nowym Roku zycze wszystkim spokojnej ciazy lekkiego porodu i zdrowych maluchow My wrocilismy z domowki o 2:30 Czy kupilyscie juz moze jakas rzecz dla malucha?? Kiedy planujecie zakup wozka??

Zuzulka88, Telashe, Paulina_2603, aisa lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
‹‹ 258 259 260 261 262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ