X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    kamenkaa to szybko czujesz ruchy :)

Ja mam łożysko na przedniej ścianie i przez to mogę czuć później. Zobaczymy jak będzie.

a no czuje juz zaczełam 15tydz :)ale sa jeszcze delikatne;)
    Mowia ze w 2ciazy szybciej i fakkt to racja..
    W pierwszej ciazy czulam dopiero w 19tyg

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak tymczasem to skłądam Wam kochaniutkie zyczenia ...
    tutaj u Was na lipcówkach mi jest Przyjemnie jesteście przekochane Pomożecie dobrym słowem Wesprzecie ... Zero zawiśći złośliwości.. Nie wszedzie tak jest u Was spokoj i harmonia :)

Sylwester Nowy Rok i dzidziusiowy ROk 2016 sie dla Nas zacznie..
    Zycze Wam i Waszym Najblizszym Szczesliwego NOwego ROku Oby był Lepszy niz poprzedni .
    Spelnienia MArzen ... Zdrowych dzidziusiów lekkich Porodów :) i Spokojnej NUdnej ciazy

Buziaki :*

mamuśka1, nowatorka, alexxx, Zuzulka88, kijanka_88 lubią tę wiadomość

• nowa! Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kochane jestem w domku. Wypuścili mnie na szczęście i rano jeszcze podejrzałam małego (chyba )i machal do mamusi rączką. Życzę wam wszystkim szczęśliwego, zdrowego i spokojnego roku 2016.

Zuzulka88, kijanka_88, nowatorka, oldżi, kamenkaa, kot_bury lubią tę wiadomość

• tana Przyjaciółka

Wysłany: 31 grudnia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwego Nowego Roku , żadnych smutków , wiele radości, oby ten Nowy Rok przyniósł wam same miłe wspomnienia

Zuzulka88, nowatorka, kamenkaa lubią tę wiadomość

3jgxgov39o6mq8eb.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    A tak tymczasem to skłądam Wam kochaniutkie zyczenia ...
    tutaj u Was na lipcówkach mi jest Przyjemnie jesteście przekochane Pomożecie dobrym słowem Wesprzecie ... Zero zawiśći złośliwości.. Nie wszedzie tak jest u Was spokoj i harmonia :)

Sylwester Nowy Rok i dzidziusiowy ROk 2016 sie dla Nas zacznie..
    Zycze Wam i Waszym Najblizszym Szczesliwego NOwego ROku Oby był Lepszy niz poprzedni .
    Spelnienia MArzen ... Zdrowych dzidziusiów lekkich Porodów :) i Spokojnej NUdnej ciazy

Buziaki :*

100 proc racji dla mnie to forum tez jest bardzo wazne codziennie tu zagladam i wiem ze w trudnych chwilach ktos tu zawsze jest :) tak wiec dziekuje dziewczyny :)

Zycze wam Dosiego Roku...

Ja mam spadek formy dzisiaj bylam na zakupach kupilam jedzonko na przekaski chcialabym zrobic sylwestra dla dwojga ale z jedzonkiem :) ale padalam do lozka po przyjsciu troche regeneracji i moze odzyskam sily i energie :):);):)
    ... No i kupilam sobie piwko 0.0 maz sie pewnie bedzie sial ze orenzade no ale trudno :) jakis tam maly substytut :):):)

kamenkaa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka niektore piwa bezalkoh sa bardzo dobre, nawet jak ktos nie wie to ciezko odroznic. My tu we wloszech mamy takie jedno. Nie wiem jakie sa w polsce bo nie mialam tam nigdy wczesniej powodu takiego szukac ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2015, 14:35

kamenkaa lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do cery, to U mnie co chwilę coś wyskakuje. W pierwszej ciąży sprawdziło się, że na dziewczynkę się brzydnie, bo ja strasznie na buzi byłam spuchnięta, a w dzień porodu to wyglądałam jakby wyszła dopiero z zabiegu z botoksem. Usta wielkie, nos to samo. Na szczęście potem zeszło wszystko.

Na tym etapie dziecko się strasznie wierci. U mnie ostatnio serce było po prawie stronie, a teraz po lewej stronie brzucha jest.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Co do cery, to U mnie co chwilę coś wyskakuje. W pierwszej ciąży sprawdziło się, że na dziewczynkę się brzydnie, bo ja strasznie na buzi byłam spuchnięta, a w dzień porodu to wyglądałam jakby wyszła dopiero z zabiegu z botoksem. Usta wielkie, nos to samo. Na szczęście potem zeszło wszystko.

Na tym etapie dziecko się strasznie wierci. U mnie ostatnio serce było po prawie stronie, a teraz po lewej stronie brzucha jest.

a no to prawda lekarz powiedzial 90% dziewczynka u mnie .
    Jesli chodzi o cenre ełno wyprysków i eh nie podoba mi sie moj ryjek ostatnio heh
    Dziewczynka zabiera cała urode mamy !

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Kijanka niektore piwa bezalkoh sa bardzo dobre, nawet jak ktos nie wie to ciezko odroznic. My tu we wloszech mamy takie jedno. Nie wiem jakie sa w polsce bo nie mialam tam nigdy wczesniej powodu takiego szukac ;)

Ja bylam w supermarkecie i znalazlam tylko takie smakowe ale wiem ze kolezanki ostatnio w knajpie pily takie bezalkoholowe jak piwko, wlasnie praktycznie nie do odroznienia ale niestety takiego nie znalazlam... A mam taka chec na jedno male zimne piwko :):):)

Ale ja Ci tych Wloch zazdroszcze uwielbiam Wlochy kiedys bywalam tam 3/4 razy w roku teraz praca nas uziemia:):) ale kuchnia wloska u nas non stop w domu UuuuWIELBIAM :;):):)

nowatorka lubi tę wiadomość

Kijanka
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka ja mialam to samo i poszlam do dermatologa prosila zebym kupila krem multikijoacy z pharmacis chyba sprawdze napisze dokladnie ... I stal sie cud ... Buzka suuper a mam mega problem ze skora twarzy jeszcze przed ciaza

kamenkaa lubi tę wiadomość

Kijanka
  • figaa Przyjaciółka

Wysłany: 31 grudnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwego Nowego Roku dziewczyny, zdrowych dzieciaczkow! :)

Zuzulka88, kamenkaa lubią tę wiadomość

1usag7rf69y59i8r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączę się do życzeń: życzę nam wszystkim nudnych i książkowych ciąż, a w lipcu tylko lekkich porodów i szybkich powrotów do domu z dzieciakami :)

Zuzulka88, kamenkaa lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwego Nowego Roku!! Jedno jest pewne - będzie dla nas wszystkich na pewno wyjątkowy :)
    Mile spędzonego czasu sylwestrowego, czy to w gronie znajomych czy tylko we dwoje (troje) czy na większych zabawach sylwestrowych.

kamenkaa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka_88 wrote:
    Kamenka ja mialam to samo i poszlam do dermatologa prosila zebym kupila krem multikijoacy z pharmacis chyba sprawdze napisze dokladnie ... I stal sie cud ... Buzka suuper a mam mega problem ze skora twarzy jeszcze przed ciaza

spróbuje tez isc i zapytam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka no u nas to piwo sie nazywa Moretti Zero. Jest super ale na pewno i u was sa takie. No kuchnia wloska dobra. Dzisiaj idziemy do restauracji a ze mam przeciwciala na toxo moge jesc wszystkie szynki parmenskie i salami mniam :) brakuje mi tylko surowej ryby, owocow morza i sushi ale i tak sporo moge jesc.

Dziewczyny a u mnie tu wszyscy mowia ze jak spuchne to bedzie chlopak a jak bede ladnie wygladac to dziolcha. Ee chyba uwierze bardziej w usg :P

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Patutka mnie boli biodro ale to z innych wzgledow, juz mnie bolalo dawno przed ciaza :/
    Ja tak samo budze sie ciagle na siku i potem juz nie moge spac.
    No To mi dopiero zaczelo sie pare dni temu.... i to kłucie jest straszne.

Jeju a masz jakis sposob na tą bezsenność?

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melisa jest dobra ;) Ja na widok melisy mam narazić odruch wymiotny ale mi pomagała zawsze ;)

Ja mam kupione piccolo ;) trochę szampansko musi być ;)

A mnie po kłótni z moim pobolewa i kłuje podbrzusze! Trochę się martwię...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2015, 16:59

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z piw bezalkoholowych dobra jest Bawaria, Warka Radler. W Carrefour jest duży wybór.
    Lech Free czy Karmi są piwami niskoalkoholowymi i zawierają do 0,5%.

Na bezsenność to chyba tylko melisa i dobrze wywietrzona sypialnia.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    No To mi dopiero zaczelo sie pare dni temu.... i to kłucie jest straszne.

Jeju a masz jakis sposob na tą bezsenność?
    Ja spie tylko wlasnie potrzeba na siusiu mnie budzi i musze wstac do kibelka i potem juz sie rozbudzam. Ogolnie na sen mi zawsze melisa troche pomagala :)

Kama a o co poszlo z twoim ? Nie denerwuj sie bo maluszek tam sie stresuje tez ;)

Moje piwo ma < 0,05 alkoholu czyli praktycznie nic. A szampan to zero wogole. A dobry :)
    Ps. Wlasnie go sobie otworzylam i popijam :) zdrowko !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2015, 17:55

iv09mg7y3g8rfy1m.png
‹‹ 257 258 259 260 261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ