X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka87 pytam bo ją też kaszle, w dzień mało, najwięcej zaraz po wstaniu rano i kończy się to prawie zawsze wymiotami- a że nawet nie zdąże nic zjeść to meczczy mnie tylko i rwie bo nie mam czym wymiotować :/

atdc15nmjt4tk663.png
  • Grzybka Przyjaciółka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najszczesliwsza wrote:
    Hej dziewczyny a ja dzis znowu bylam ba pogotowiu znowu mialam krew na wkladce dosyc sporo potem nic pojechalam bo sie wystraszylam ale na szczescie wszystko jest ok tym razem pani doktor byla,bardzo mila wszystko mi wytlumaczyla i,juz sie uspokoilam

Najszczęśliwsza - i jak Ci wytłumaczyła, skąd ta krew? Bierzesz coś na podtrzymanie?

Kazik - 04.08.2016 <3
    bl9canli0pykz4o2.png

Aniołek <3
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba będzie chłopak i zastanawiamy sie nad imieniem Wiktor .

izulala lubi tę wiadomość

• tana Przyjaciółka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    dla mnie to na migrene wygląda...;/
    Dzięki za info poczytam coś więcej na ten temat

3jgxgov39o6mq8eb.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Majeczka87 pytam bo ją też kaszle, w dzień mało, najwięcej zaraz po wstaniu rano i kończy się to prawie zawsze wymiotami- a że nawet nie zdąże nic zjeść to meczczy mnie tylko i rwie bo nie mam czym wymiotować :/

wiesz co jak w nocy glownie to mozesz miec tez od refluksu. Jest syrop dla kobiet w ciazy gastro.... cos tam gastrodux? Nie jedz tez przed snem i nie jedz na leżaco. Sprobuj, zobaczysz czy to to

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś nareszcie bez mdłości ale... te bakterie w moczu, które wyszły mi wczoraj w wynikach niestety chyba dają o sobie znać... czuje pieczenie nie tylko przy siusiu... :(

wff2tv73hpz3pa50.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żurawina pomoże trochę.

Kijanka super ze Dziewczynka.

Kamenka już ruchy? Wow jak wcześnie...

Co do imienia to nie możemy się totalnie dogadać więc temat ucichl

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png

Wysłany: 30 grudnia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Żurawina pomoże trochę.
    Jutro kupię. A może też witamina C? Można łykać w ciąży?
    Matko, trzecie miesiąc w ciąży, a ja wszystkie dolegliwości świata już miałam :)

wff2tv73hpz3pa50.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panna truskawka wrote:
    Jutro kupię. A może też witamina C? Można łykać w ciąży?
    Matko, trzecie miesiąc w ciąży, a ja wszystkie dolegliwości świata już miałam :)
    Na pęcherz proponuje nalać sobie wody do miski i wygrzać nogi a dodatkowo do niegazowanej wody dodaj sobie sok z cytryny ale tak więcej i pij. Mi po takiej kuracji pomogło.

Wysłany: 30 grudnia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Na pęcherz proponuje nalać sobie wody do miski i wygrzać nogi a dodatkowo do niegazowanej wody dodaj sobie sok z cytryny ale tak więcej i pij. Mi po takiej kuracji pomogło.
    Dzięki :) Biegnę wypróbować!

wff2tv73hpz3pa50.png
  • szaruga82 Koleżanka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene mnie nieraz boli bardzo a nieraz mniej, lekarz mi powiedział ze przy bólach lepiej wziąć nospe, ktora jest bezpieczna dla maleństwa, bo dziala rozkurczowo, a nadmierne skurcze prowadzą do skracania się szyjki macicy, wiec lepiej zapobiegać.

f2w3lhb82umyoybw.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja sobie wcinam chipsy:)

Trochę z innej beczki do dziewczyn, które miały/maja problem z wypadaniem włosów.Czy macie jakieś sposoby na zagęszczenie włosów?żeby jakoś odbudować te włosy,żeby zaczęły rosnąć nowe kłaczki?

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piękne, zgrabne brzucholki! Ja miałam sporo ciałka przed ciąża wiec jeszcze nic nie widać :)

Bardzo zazdroszczę ruchów dzidziusia! Jestem bardzo ciekawa tego uczucia, bo to moja pierwsza ciąża :)

U nas dziewczyna i imię wybrał mąż- będzie Hania

A co do włosów to ja mam juz o 1/3 mniej niż przed ciążą...

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi ale cały czas Ci wypadają czy po wypadnięciu się tak przerzedziły?

Moje są teraz przerzedzone i chciałam je jakoś wzmocnić, zregenerować i zrobić coś żeby się jakoś zagęściły ale nie mam zbytnio pomysłu jak..robię sobie sok z czarnej rzepy czasami i wcieram w skórę głowy, zrezygnowałam z farby chociaż odrost już ok 4cm...

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:

Moje są teraz przerzedzone i chciałam je jakoś wzmocnić, zregenerować i zrobić coś żeby się jakoś zagęściły ale nie mam zbytnio pomysłu jak..robię sobie sok z czarnej rzepy czasami i wcieram w skórę głowy, zrezygnowałam z farby chociaż odrost już ok 4cm...

Wypadają cały czas! Przy myciu wyciągam całe garście... Mówiłam o tym lekarzowi, tym bardziej, że liczyłam na to, że bede wyglądać jak roszpunka kuźwa tak wszyscy mówili o poprawie włosów w ciąży... Jestem zrezygnowana i trochę odpuściłam wiec nic szczególnego z nimi nie robię

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do bolu. Dziewczyny w podobnym tygodniu, te ktore wiedza juz gdzie lezy dzidziuś. Zdarza wam sie tak, że kłuje was w miejscu dokladnie gdzie jest maluch?

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi niestety też wypadają na potęgę - dziś rano na szczotce znalazłam całe pasmo... jak tak dalej pójdzie, zostanę chyba łysa :( mam włosy jasne i cienkie, a do tego od byle czego lubią wypadać. Ze środków, które przetestowałam, pomogły mi trochę dwa: wcierka do włosów Jantar i ampułki Vichy Dercos. Wcierka jest słabsza, ale za to dość tania (zużywałam butelkę w ok. 2-3 tygodnie, w drogerii kosztowała 13 zł), a ampułki są genialne, ale cena zabija (pełna kuracja trwa 3 miesiące i kosztuje ok 700 zł :/ ). Kupiłam sobie na razie tę wcierkę, tylko najważniejsza w niej jest systematyczność, a z tą mam kłopot - już od początku ciąży obiecuję sobie regularne oliwkowanie i nacieranie kremem i oczywiście nic z tego :)

I muszę pochwalić męża - strasznie chciało mi się kapuśniaku, więc mi dziś ugotował - w największym garnku, całe 7 litrów. Chyba do końca weekendu będziemy mieli go po uszy :) ale przynajmniej pysznyy!

• figaa Przyjaciółka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje wszystkim które znają juz płeć, strasznie szybko:) ja w poprzedniej ciąży musialam czekać aż do 6 miesiąca bo mała nie chciała się pokazać. Tym razem mam nadzieję że dowiemy się szybciej

1usag7rf69y59i8r.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi wrote:
    Dziewczyny piękne, zgrabne brzucholki! Ja miałam sporo ciałka przed ciąża wiec jeszcze nic nie widać :)

Bardzo zazdroszczę ruchów dzidziusia! Jestem bardzo ciekawa tego uczucia, bo to moja pierwsza ciąża :)

U nas dziewczyna i imię wybrał mąż- będzie Hania

A co do włosów to ja mam juz o 1/3 mniej niż przed ciążą...
    Dzisiaj wizytowałaś?:)

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Małabella Przyjaciółka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:

A nie słyszałaś o olejku rycynowym ? Ja osobiście polecam. Jest bardzo tłusty. Ale jak masz dzień że cały możesz spędzić w domu to wetrzyj we włosy i tak zostaw na cały dzień. Później ciężko go zmyć ale efekty widać już po miesiącu. Sama stosowałam na włosy i rzesy.
    Aha no i nie jest polecany na jasne włosy bo może je przyciemnić

‹‹ 255 256 257 258 259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ