Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej!
Ja też dziś po prenatalnych, będzie dziewczynka!
Mąż jest przerażony, powiedział, że będzie na musiał brać dodatkowe zmiany na Nas
Ma 6,45 cm, wszystkie pomiary w normie, tętno 155ud/min, także jestem spokojna, teraz znów tyyyyle czekać do nastepnego USG.nowatorka, Ejrene, _analiza, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Widze, że nikt mi nie zamierza odpisać dziś xD
Nowatorka prenatalne też jeszcze przede mną, nie jesteś sama:) moj lekarz robi dopiero w 13 tyg, a mi wypada 13t4d a Ty kiedy masz?
Agaax- gratulacje córy:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2015, 00:04
Agaax lubi tę wiadomość
2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Patutka wrote:Dzisiaj wizytowałaś?
Miałam prenatalne przed świetamibyłabym bardzo zdziwiona gdyby jednak okazał się chłopak, bo to jest niemożliwością ale ja codziennie rano budzę się brzydsza
Mnie kłuje po obu stronach naprzemiennie a dzidziola w brzuchu nie potrafię jeszcze zlokalizowaćAgaax lubi tę wiadomość
-
Mi tez wypadają włosy, już od samego początku, a miałam bardzo geste, moja chluba ehhh Z córką jak byłam w ciąży to znowu poszły mi zęby nie włosy, teraz zęby maja się puki co dobrze. W internetach piszą, ze w ciąży pod wpływem hormonów włosy stają się bujniejsze, zdrowsze i bardziej lśniące a cera gładziutka i jakoś tego nie widzę po mnie hehe
Powodzenia Nowa!Agaax lubi tę wiadomość
-
oldżi wrote:Miałam prenatalne przed świetami
byłabym bardzo zdziwiona gdyby jednak okazał się chłopak, bo to jest niemożliwością ale ja codziennie rano budzę się brzydsza
Mnie kłuje po obu stronach naprzemiennie a dzidziola w brzuchu nie potrafię jeszcze zlokalizować
Kurcze, ja licze na chłopca i generalnie czasem wyskoczy mi coś na twarzy ale z rodziny każdy kto wie, mówi, że będzie chłopak, bo tak dobrze wyglądam i w sumie nie czuje się źle i na swoje oko tez nie wyglądam źle.
Ja mam 5.01 prenatalne, ciekawe czy powie mi na co jest szansa... bo w 11t5d powiedzial, ze cos miedzy nogami jest ale moze zniknąć....2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
nowa! wrote:U nas chyba będzie chłopak i zastanawiamy sie nad imieniem Wiktor .
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
Patutka ja mam 7.01 w czwartek. To bedziemy trzymac wzajemnie kciuki
A to maly ma stale miejsce gdzie siedzi? U mnie to chyba sie macica przesuwa na prawo i na lewo bo jak stoje i sie schyle w prawo to gulka na brzuchu idzie w prawo a jak w lewo to w lewo
Ja mam teraz tylko kilka x dziennie takie uczucie jak na okres ale bardzo lekkie (kiedys bylo duzo mocniejsze). Mdlosci juz coraz mniejsze, czasami tylko sa, jedyne co to jestem klapnieta, brak mi energii
A z tym czy sie "brzydnie" na chlopca czy dziewczynke to tez jedni mowia tak a drudzy inaczej. Ja juz slyszalam 2 wersje. 1 ze sie brzydnie na dziewczynke, 2 ze na chlopca i puchnie na chlopca ale to chyba zanim spuchniemy to juz usg nam szybciej pokaze. Mi jak narazie wychodza pryszczea wlosy bez zmian
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2015, 09:05
-
nick nieaktualnyU mnie też się mówi, że od dziewczynek się brzydnie - ale też mam znajomą, która ma teraz już prawie dwuletnią córeczkę i w ciąży wyglądała tak pięknie i kwitnąco jak nigdy przedtem (i, czego bardzo żałuje, po porodzie jej przeszło). U mnie wychodzi na razie na zero, bo włosy na minus, ale cerę mam piękną, więc nie wiem
coraz częściej ostatnio wydaje mi się, że będzie dziewczynka, mąż z kolei bardzo chciałby chłopca.
-
Hej,
Ja wczoraj padlam po pracy jak przyjechalam, do tego stopnia ze o 3 rano budzilam sie zeby isc sie kapac... Maz mnie tylko przykryl i tak do rana....
Wczoraj jeszcze ostatnia dbata byla na pol spiaco o wyborze imienia i mnie najbardziej doboda sie Aleksandra ale jeszcze jest Karolina, Haniani Magdalena na liscie
film pokazalam mezowi ale bylo radosci
Teraz plany na dzisiaj jeszcze nawet glowy z lozka nie podnioslam ale dzisiaj id kupic ksiazke o przepisach dla kobiet w ciazy bo strasznie tyjwdo tego robia mi sie takie brzydkie uda od gromadzenia tluszczu
ide po krem od dzisiaj cwicze no i dieta
dla ciezarnych nie moge chodzic na basen ze wzfgledu na zapale ia pecherza, do tego dzisiaj pierwsze odwiedziny w sklepie dla mam bo moje spodnie zaczynaja cisnac juz w brzuszek
Nowatorka do usg jeszcze tylko pare dni na pewno bedzie wszysko dobrze, a i maluszka bedziesz mogla sobie fajnie poogladactrzymam kciuki
Jesli chodzi o zeby dziewczyny ,,,,,,,!!!!! , kupujemy sobie szczoteczke z curaproxu okolo20 zl , ktora wymieniamy co miesiac , pasta albo elmex albo lacalut, do tego jesli ktos moze sobie pozwolic to irygator wody na allegro i wszystko bedzie dobrze, ciaza i horomony maja wplyw na potencjalny stan zapalany tak moze sie rozwijax dzisiasl moga byc zaczeriwneione i to wtorrnie moze prowadzic do prochice wiec aby temu zapobiec czyscimy i pluczemy intensywnie i bedzie ok... W przypadku guzow ciazowych szczotecKa bardIej miekkaKijanka
-
Ja mam trochę kostek na twarzy ale coraz mniej. Każdy mi mówi że dobrze wyglądam mam nadzieję że nie z uprzejmości. My liczymy na chłopaka
Prenatalne mam 8.01 także łaski zaraz po wasjuż nie mogę się doczekać. Słodyczy nie tyka no chyba że ptasie mleczko albo żelki ale rzadko. Wolę ogórka albo coś. Ostatnio faza na barbecue sos jest mega!
-
Dziewuchy dołączam do grona wizytujących 05.01 co prawda u mnie to nie będą jeszcze prenatalne ale wtedy mam się na nie umawiać.
Co do wlosow- łykacie jakieś witaminy? Ja przez 1.5 roku starań brałam femibion i włosy rosły jak szalone, milion nowych babyhair. Na razie mam spokój z wypadaniem i myślę że to właśnie przez niedobory Wam lecą. Jakby co to trzeba spytać lekarza czy w ciąży można brać pantotenian wapnia (wit b5) bo to kosztuje śmiech pieniądze w aptece a działa!
Co do cery- ja nie widzę różnicy w wyglądzie, mąż mówi ze będzie chłopak bo wyglądam pięknie, ale ja tego nie widzę. Do tego miałam w zeszłym roku koleżankę z córką i wyglądała pięknie w ciąży (ale córa 100% ojciec wiec urody po mamie nie odziedziczyła;D-może to dlatego).
Ja dziś już lepiej się czuje chociaż rano jeszcze pobolewało. Myślę, że u mnie to może być albo rosnące bobo albo kwestia jelit pełnych, które gdzieś uciskają łożysko i macicę.
Dziś szykujemy się ba bal sylwestrowy-ciekawe czy wytrzymam chociaż do 12:D
Jak najszczęśliwszego Nowego Roku, Mamusie!! Będzie wesoło!Zuzulka88 lubi tę wiadomość
19.07.2016 r. Aleksander
-
Hej dziewczyny
Ja dziś w nocy na siusiu obudziłam się dopiero po 6, a od jakiegoś czasu regułą była godzina 3 hehe
Ale niestety od rana kicham i smarkamCoś mnie bierze
Jestem po herbatce z cytryną i miodem i po inhalacjach ziołowych. Mieliśmy iść do znajomych na sylwestra, ale coś czuję że nic z tego
Szczęśliwego nowego roku! -
Dziewczyny zycze Nam i naszym fasolkom w Nowym Roku duzo szczescia, zdrowia i bezproblemowych ciaz. Aniolkowym mamom zycze duzo sily i szybki powrot na fioletowa strone. Tym co sie bawia zycze Szampansko bezalkoholowej imprezy
Zuzulka88 lubi tę wiadomość
-
nowatorka wrote:Kamenka u mnie ok.dziekuje ze pytasz
Ostatnio troche opadam z sil no i za tydzien wizyta, tez sie nia troche denerwuje. A ty juz czujesz ruchy? To super. Ja czasami tez czuje takie "kopniecia" ale pewnie to nie ruchy tylko cos tam sie przestawia
moze niedlugo poczuje tez
Witaj słońce..
A no czuje juz ruchy ale takie delikatne Jak sie wieczorem położe na plecach i zjem coś słodkiego to szaleje .. Ale tak mega delikatnie
kot_bury, Agaax lubią tę wiadomość