X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a mnie znowu zaczął brzuch boleć, aż musiałam wcześniej wyjść z pracy. Sama nie wiem co o tym myśleć niby nie jest to taki mocny ból, nawet właściwie nie na tabletkę, ale taki nowy. Niby trochę jak na okres, ale jednak inny. Mam nadzieje ze to rosnące bobo się rozpycha.

Nie wiem co robić...

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • szaruga82 Koleżanka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza powiem Ci to co mi mówiły dziewczyny. Nie ma się czym niepokoić. Ja też mam bóle i to codziennie chociaż wczorajszy był mocny i trwał całą dobę prawie.W pierwszej ciąży czegoś takiego nie uraczyłam, dlatego również panikuje. Mówię sobie, że tak ma być i wcinam no-spe.

Fajne brzuszki, mój tez urósł, ale jakoś tak bardziej na dole a nie tak wysoko jak wam, może stad te bóle, bo na coś naciska??

f2w3lhb82umyoybw.png
  • ninja Koleżanka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super brzuszki :) zazdroszcze u mnie na razie nic nie widac

p19uyx8dvsf53y53.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po genetycznych ... Bedzie dziewczyna :):)
    Wszytsko ok , 7 cm bryka cudownie az trudno bylo ja pomierzyc :)::)

majeczka87, mamuśka1, Zuzulka88, nowatorka, Ejrene, kot_bury, kama005, Agaax lubią tę wiadomość

Kijanka
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    t

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 14:29

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka_88 wrote:
    A ja po genetycznych ... Bedzie dziewczyna :):)
    Wszytsko ok , 7 cm bryka cudownie az trudno bylo ja pomierzyc :)::)
    Super! Gratulacje. :)
    A prywatnie chodzisz?
    Ja tez mam genetyczne w tym tyg co Ty 13i4 mam nadzieje, ze pokaze tam co jest miedzy nogami, lekarz powiedzial, ze moze sie uda. Licze na to....

Jakie imie dla malej?:)

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEjka co u Was ;)
    JA juz czuje ruchy to takie cudowne uczucie :)
    delikatne ale są ......
    Nowatorka co u Cb

kot_bury, kama005 lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka u mnie ok.dziekuje ze pytasz :) Ostatnio troche opadam z sil no i za tydzien wizyta, tez sie nia troche denerwuje. A ty juz czujesz ruchy? To super. Ja czasami tez czuje takie "kopniecia" ale pewnie to nie ruchy tylko cos tam sie przestawia ;) moze niedlugo poczuje tez :)

kamenkaa lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cudowne macie te brzuszki :) Po mnie jeszcze praktycznie nic nie widać, tzn. ja i mąż zauważamy lekkie zaokrąglenie ale dla innych nie jest to zauważalne.
    Kijanka gratuluję dziewczynki :) przeczuwałaś płeć?
    Ejrene cieszę się że u Ciebie wszystko dobrze :)

Ejrene lubi tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz pierwszego kontaktu powiedziala ze miesnie moga byc naderwane. Dostalam skierowanie do pulmunologa, wizyta juz 7 stycznia;) ciekawe czy coś mądrego mi powie;)

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    HEjka co u Was ;)
    JA juz czuje ruchy to takie cudowne uczucie :)
    delikatne ale są ......
    Nowatorka co u Cb

juuuuuuż?;)

f2wlanlihx9vcryh.png
  • tana Przyjaciółka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś przezyylam horror ból głowy nie do zniesienia wzięłam 2 tabletki które nic nie dały potem zaczęłam slepnac widziałam tylko białe plamki o lekarzu nawet nie myślałam bo nie miałam sił chciałam umrzeć boże to było straszne już troszkę lepiej ale nikomu tego nie życzę w dodatku dziś zaliczyłam pierwsze wymioty samej wody mnie brzuch też niekiedy kuje ale napewno nie do stopnia żeby brać jakiekolwiek leki

3jgxgov39o6mq8eb.png
  • najszczesliwsza Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny a ja dzis znowu bylam ba pogotowiu znowu mialam krew na wkladce dosyc sporo potem nic pojechalam bo sie wystraszylam ale na szczescie wszystko jest ok tym razem pani doktor byla,bardzo mila wszystko mi wytlumaczyla i,juz sie uspokoilam

7c7877e138.png[/url]
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa to szybko czujesz ruchy :)

Ja mam łożysko na przedniej ścianie i przez to mogę czuć później. Zobaczymy jak będzie.

kamenkaa lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Was ten brzuch tak bardzo boli że nie wytrzymacie z bólu i musicie tabletki brać ?

Majeczka87 Ty z tym kaszlem byłaś? Ty ciągle kaszlesz? Tzn. Cały dzień?

atdc15nmjt4tk663.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak chodze prywatnie :)
    Przeczuwalam powiem szczerze od poczatku mowilam ze bedzie dziewczyna :):):)
    Imienia nie mamy wybranego :/ i nie mam pomyslu powiem szczerze na ta chwile

Ja ruchow maluszka nie czuje ale jak dzisiaj widzialam jak wywiaja to jak poczuje to chyba porzadnie :)
    Az ciezko bylo ja pomierzyc no i film poprosilam zeby pani dr nagrala suuuper sprawa polecam kazdego bedzie super pamiatka a poniewaz moj maz nie moze ze mna chodzic na Usg i puszcze mu w domu jak mloda fikolki robi :):)

Kijanka
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny:**
    Wzięłam no-spę i narazie delikatnie tylko przeszło. Dobrze ze jest nospa bo ja wariuje jak mnie brzuch boli. Niby próbuje sobie tłumaczyć ze wszystko jest normalne i jeśli ni plamię to nie ma powodu do zmartwień ale jednak nie da się wymusić spokoju...
    Ejrene- mnie boli tak, że mogę funkcjonować, ale nie mogę zapomnieć ze boli. W porównaniu do mojego bólu menstruacyjnego, gdzie musiałam brać ibuprom max to teraz takie 4/10 (gdzie 10 to już ból ze nie możesz się ruszyc).

Każda ma swoją historię, ja o fasolę starałam się ponad 1.5 roku i teraz po prostu się martwię. Staram sobie wmówić, że zdrowa fasola dużo przetrwa, a i tak nie mam wpływu na przyszłość i co ma być to będzie. Ale ciężko. Właśnie leżę i zastanawiam się czy nie pojechać do lekarki, ale hamuje mnie tylko to ze u mnie wyjątkowo często te usg (wychodzi co 2 tygodnie), wiec może nie ma co aż tak się naswietlac... ciężkie życie matki:P

Kijanka - gratulacje zdrowej dziewczyny!

Co do imion- piszcie jakie macie typy, u nas pewniak dla chłopaka - Aleksander; a dla dziewczyny jeszcze nie wiemy, może Weronika albo Zuzanna... ale do żadnego nie jesteśmy przekonani... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 17:06

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Analiza rozumiem :* wiadomo każda ma obawy, ale nie możemy dać się zwariować. Jeszcze trochę i wszystkie będziemy czuły ruchy i będzie łatwiej ;) my imion za bardzo nie mamy :\ dla chłopca chodzi mi po głowie Mikołaj ale nie jestem jeszcze przekonana a dla dziewczynki nie mamy w ogóle typów :)

atdc15nmjt4tk663.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tana wrote:
    Ja dziś przezyylam horror ból głowy nie do zniesienia wzięłam 2 tabletki które nic nie dały potem zaczęłam slepnac widziałam tylko białe plamki o lekarzu nawet nie myślałam bo nie miałam sił chciałam umrzeć boże to było straszne już troszkę lepiej ale nikomu tego nie życzę w dodatku dziś zaliczyłam pierwsze wymioty samej wody mnie brzuch też niekiedy kuje ale napewno nie do stopnia żeby brać jakiekolwiek leki

dla mnie to na migrene wygląda...;/

f2wlanlihx9vcryh.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Właśnie Was ten brzuch tak bardzo boli że nie wytrzymacie z bólu i musicie tabletki brać ?

Majeczka87 Ty z tym kaszlem byłaś? Ty ciągle kaszlesz? Tzn. Cały dzień?

tak skarbie od 17 lisopada dzien i noc, choc slabiej jak przez pierwsze dwa tygodnie. Na moje przerwane miesnie nie mozna nic zrobic;/ tylko czekać

f2wlanlihx9vcryh.png
‹‹ 254 255 256 257 258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ