X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najszczesliwsza wrote:
    Spoko dzieki za informacje pytam poprostu myslalam ze ktos wie

3D to zależy od sprzętu którym jest USG wykonywane. Badania prenatalne muszą być wykonywane na dobrym sprzęcie więc raczej wszystkie mają 3D. W przychodniach czy szpitalach zazwyczaj są zwykle aparaty. W niektórych gabinetach doplaca się za wydruk zdjęcia w 3D.

atdc15nmjt4tk663.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja bym chciała 3D i chciałabym doqiedziec się płci ;)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja już po wizycie. Dzisiaj miałam usg przez brzuch, lekarz wszystko dokładnie mierzył i sprawdzał.Małe się strasznie kręciło i miał problem z pobraniem niektórych pomiarów. Sprawdzał tez przepływy żylne czy coś takiego. Czasami nam przełączał obraz na 3d. Raz malutkie zrobiło fikołka:)dostaliśmy płytkę, zdjęcia ze zwykłego usg oraz opis całego badania.Powiedział tez, że małe idzie równo z wiekiem ciąży:)kosztowało to nas 250zł.

Grzybka, Zuzulka88, nowatorka, _analiza, majeczka87, Ejrene, Sanna lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Grzybka Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem świeżo po badaniu. Wielkie ufff, bo krwiak się zmniejszył z 32mm do 12mm :)
    Maluszek ma już 4cm, serduszko pięknie pika i wszystko wydaje się być w porządku :)
    Miałam dziś pierwszy raz usg przez brzuch, a dopiero zaczęłam 11 tydzień (10t2d).

No i w dalszym ciągu biorę Duphaston i Luteinę i dostałam zwolnienie na kolejny miesiąc.

nowatorka, majeczka87, Ejrene, Sanna lubią tę wiadomość

Kazik - 04.08.2016 <3
    bl9canli0pykz4o2.png

Aniołek <3
  • Smile Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O zapomniałam napisać...na pytanie o odklejającą kosmówkę lekarz mi odp że było minęło:)

nowatorka, Dunda, majeczka87, aisa lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile, Grzybka ciesze sie ze wasze maluchy ladnie rosna.

Ja w lozku, glowa mnie boli :(

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt :)

Ja sobie odpoczywam przed kompem :)

1usapiqvhk164civ.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    Hej, ja już po wizycie. Dzisiaj miałam usg przez brzuch, lekarz wszystko dokładnie mierzył i sprawdzał.Małe się strasznie kręciło i miał problem z pobraniem niektórych pomiarów. Sprawdzał tez przepływy żylne czy coś takiego. Czasami nam przełączał obraz na 3d. Raz malutkie zrobiło fikołka:)dostaliśmy płytkę, zdjęcia ze zwykłego usg oraz opis całego badania.Powiedział tez, że małe idzie równo z wiekiem ciąży:)kosztowało to nas 250zł.
    I na płycie macie tez te momenty jak był obraz 3d? :)

Ciesze się bardzo ze wszystko okej i zazdraszczam okropnie! ;) :*

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Lejdis!

Opowiem Wam dzisiaj co mi się przytrafiło, wytrwajcie do końca to się posmiejecie :D

No więc, miałam dziś nieplanowaną wizytę u mojego ginekologa. Obudziłam się o 8:00 rano z POTWORNYM bólem brzucha, ze skurczai itp. Nie mogłam się ruszyć, poważnie, siedziałam powyginana z bólu na łóżku i płakałam.
    Nalałam wody do wanny, troszkę mi to popuściło, ale dalej bolało.
    Mąż mi kazał zadzwonić do ginekologa, zadzwoniłam, kazał wziąć no-spe max, 2 tabletki luteiny dopochwowo i popoludniu znów zjeść tabsy. Zapisał mnie na wizytę na 14:00.

Godzina 11:00 a ja dalej umierałam z bólu, juz byłam pewna, że poroniłam, oblewały mnie gorce poty... postanowiłam, posiedziec na kibelku, bo wtedy też troszkę ten ból popuszczał....

I tak siedziałam, siedziałam, siedziałam... aż zrobiłam stolec.
    I wiecie co? Wszystkie bóle mi odeszły! Normalnie jak ręką odjął... :D:D
    Chyba cos z jelitami miałam, niezle mnie wykręcało z bólu, nie wiem czemu, ale nie ważne.

Gin się śmiał, zrobil mi USG, Maluch pływał, robił fikołki, ziewał :)
    Piękny widok <3 a jutro znów go/ją zobaczę bo mam prenatalne :)

majeczka87, Ejrene, nowatorka, figaa, Zuzulka88, kot_bury, Sanna lubią tę wiadomość

201607055580.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was też miała złe wyniki moczu? Odebrałam właśnie wynik a tam: liczne nabłonki, bakterie, zwiększone leukocyty. A wizyta u gin dopiero za tydzień...

wff2tv73hpz3pa50.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    I na płycie macie tez te momenty jak był obraz 3d? :)

Ciesze się bardzo ze wszystko okej i zazdraszczam okropnie! ;) :*

Na płycie mamy prawie cały przebieg badania-zwykłego usg, a 2 razy przełączył na 3d ale w sumie krótko.Widać na filmie jak pobiera pomiary itd.Na 3 d przełaczył jak małe robiło fikołka:)

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Małabella Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panna truskawka wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was też miała złe wyniki moczu? Odebrałam właśnie wynik a tam: liczne nabłonki, bakterie, zwiększone leukocyty. A wizyta u gin dopiero za tydzień...
    Ja tak miałam. Ale to może być też od tego że pojemnik na mocz nie był sterylny. Ale prawda jest taka że lekarz musi sam ocenić. Ja po paru dniach od odebrania takich wyników wylądowałam w szpitalu... Ale oczywiście nie chce Cię straszyć

• kama005 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam złe wyniki. Miałam od groma leukocytów i w liczbie i w polu widzenia do tego liczne bakterie.

Zalecono mi posiew w którym nic nie wyszło plus sok z żurawiny. Potem powtórzyłam badanie i było już ok. Nie martw się na zapas. Kup sobie na razie sok z żurawiny i pij, do tego spożywaj dużo wody :)Powtórz badanie za tydzień :) Myślę że i lekarz Ci zleci kolejne badanie i posiew ale raczej będzie ok. :)

1usapiqvhk164civ.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak podpytuje o ten mocz, bo moja gin teraz na mini urlopie i dopiero 4 stycznia do niej ide i nie wiem czy sie bardzo martwić czy mniej :) Podejrzewam też, że być może źle pobrałam ten mocz, tzn. nie zdążyłam się podmyć bo już nie mogłam wytrzymać po spaniu :D

wff2tv73hpz3pa50.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax wrote:
    Cześć Lejdis!

Opowiem Wam dzisiaj co mi się przytrafiło, wytrwajcie do końca to się posmiejecie :D

No więc, miałam dziś nieplanowaną wizytę u mojego ginekologa. Obudziłam się o 8:00 rano z POTWORNYM bólem brzucha, ze skurczai itp. Nie mogłam się ruszyć, poważnie, siedziałam powyginana z bólu na łóżku i płakałam.
    Nalałam wody do wanny, troszkę mi to popuściło, ale dalej bolało.
    Mąż mi kazał zadzwonić do ginekologa, zadzwoniłam, kazał wziąć no-spe max, 2 tabletki luteiny dopochwowo i popoludniu znów zjeść tabsy. Zapisał mnie na wizytę na 14:00.

Godzina 11:00 a ja dalej umierałam z bólu, juz byłam pewna, że poroniłam, oblewały mnie gorce poty... postanowiłam, posiedziec na kibelku, bo wtedy też troszkę ten ból popuszczał....

I tak siedziałam, siedziałam, siedziałam... aż zrobiłam stolec.
    I wiecie co? Wszystkie bóle mi odeszły! Normalnie jak ręką odjął... :D:D
    Chyba cos z jelitami miałam, niezle mnie wykręcało z bólu, nie wiem czemu, ale nie ważne.

Gin się śmiał, zrobil mi USG, Maluch pływał, robił fikołki, ziewał :)
    Piękny widok <3 a jutro znów go/ją zobaczę bo mam prenatalne :)

ja tak mialam przy rozkwicie endometriozy, każda wizyta na grubsza sprawe to ból rzedu 10 na 10

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna Truskawka, to może być właśnie przyczyna. Powtórz najwyżej jeszcze raz badanie.

Co do 3D to jeśli się uda teraz przełączyć, to fajnie, ale póki co widok nie jest tak fajny jak potem. Najlepiej robić 3D między 28 a 30 tygodniem, bo wtedy twarz już jest całkiem widoczna z wszystkim co powinno być. A na tym etapie, to czasem nawet lekarze nie chcą puszczać, żeby rodzice się nie zrazili widokiem.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam się nie zrażam :D Mały alien :D Niech mi lepiej powie co ma między nogami :D

1usapiqvhk164civ.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    To super że wszystko z bąblem ok. A ten krwiak taki duży czy w jakimś kiepskim miejscu że w szpitalu każą Ci zostać?
    Chcą sprawdzić czy to stary czy jakis nowy i czy rośnie. Dokladnie tydzien temu nic juz nie miałam a tu dzis niespodzianka.

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Ja tam się nie zrażam :D Mały alien :D Niech mi lepiej powie co ma między nogami :D
    Ja tez sie nie zrazam. Nie takie rzeczy sie widzialo ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana ;)

Dzisiaj trochę zakupów i odpoczynek ;)

13tydzień wg Usg czas start!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 09:31

Agaax, kot_bury lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
‹‹ 252 253 254 255 256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ