X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • tana Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Nowa no to ciesze sie ze prenatalne ok i wspolczuje krwiaka :/

Smile zmienia troche bo potem kazdemu pokolei trzeba tlumaczyc i przez to na nowo to przezywac. Po 4 miesiacu juz chyba duzo mniejsze jest ryzyko chociaz wiadomo stac cos sie moze zawsze ale ryzyko bardzo spada
    Tak jak pisała smile w każdym momencie ciąży mogą wystąpić jakieś komplikacje więc głową do góry wszystko będzie dobrze a bliscy którzy wiedzą o twojej ciąży maja cię wspierać w tych dobrych i złych chwilach więc gdyby poszło coś nie tak to będę zawsze z Tobą

3jgxgov39o6mq8eb.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najszczesliwsza wrote:
    A co do badania prenatalnego to lekarz sam mi powie ze juz czas czy sama mam pytac?
    Powinien sam powiedziec ale jezeli jeszcze o tym nie wspomnial to lepiejspytaj przy nastepnej wizycie.
    Ps. Ufaj lekarce. Jezeli mowi ze te leki mozesz brac to ma racje ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najszczęśliwsza, mnie gine wczoraj poinformowała o badaniach prenatalnych, wytłumaczyła jak wyglądają i że nie są obowiązkowe. Powiedziała też kto w moim mieście je wykonuje. Wpisała też do karty ciąży że zostałam poinformowana.

860ij44jnlwgi45u.png
  • najszczesliwsza Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dziewczyny dzieki za informacje tylko teraz zaczekam chyba na wizyte u mojej p.doktor ktora mam pryw.20.01 bo do tego doktora chodze tylko po skierowania

7c7877e138.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona :*

A ja melduję się po wizycie - stresowałam się, a niepotrzebnie. Maluch urósł więcej, niż się spodziewałam - ma już prawie 3,5 cm - i w związku z tym lekarz przestawił mi termin na 24.07, to już podobno ma być ostateczny.

http://i127.photobucket.com/albums/p158/elrosa/img_20151229_104027-01_1.jpeg

Na początku badania chyba smacznie spało, bo dopiero potem zaczęło tak śmiesznie kopać nóżkami :)

Na USG lekarz zgodził się wpuścić męża, widok jego miny był niesamowity :) w ogóle zaczęliśmy od USG przez brzuch - a jednak, nawet i u grubych pacjentek wychodzi, co prawda było widać słabiej, ale wszystkie szczegóły były dobrze widoczne :)

Wagą tak w ogóle martwię się trochę, bo od momentu, w którym dowiedziałam się o ciąży... schudłam. W sumie 3 kg, z 83 do 80 - zdaniem endokrynolożki może to mieć związek z tarczycą (na początku ciąży miałam TSH 1,6, teraz spadło do 0,24), ale czy ja wiem? Pytałam też dzisiaj położnej (w tej przychodni, do której chodzę do wizyt ciążowych jest gratis pogawędka z położną - szkoda, że tylko prywatnie tak fajnie), i też mówi niby, że najważniejsze są dobre wyniki, że dziecko rośnie dobrze i zdrowo, a u kobiet z nadwagą taki spadek na początku jest dość częsty i nie jest to powód do zmartwień. Ale wiadomo, w ciąży nie może być za dobrze, czymś się trzeba namartwić :)

_analiza, mamuśka1, kamenkaa, figaa, majeczka87 lubią tę wiadomość

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Jestem na prenatalnych w szpitalu. Teraz miałam usg wszystkie parametry prawidłowe bardzo sie cieszę ale z drugiej strony plakac mi sie chce bo znowu mam krwiaka i zostaje w szpitalu.

To super że wszystko z bąblem ok. A ten krwiak taki duży czy w jakimś kiepskim miejscu że w szpitalu każą Ci zostać?

atdc15nmjt4tk663.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najszczesliwsza wrote:
    Ok dziewczyny dzieki za informacje tylko teraz zaczekam chyba na wizyte u mojej p.doktor ktora mam pryw.20.01 bo do tego doktora chodze tylko po skierowania

to już może być za późno bo jeśli zdecydujesz się zrobić to wykonuje się od 11 tygodnia ciąży do 13+6

Zuzulka88, majeczka87 lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Dziewczyny co tam u Was u mnie jakos leci powolutku wszystko ok :)
    Czekam niecierpliwie na badania krwi z prenatalnego :) a tak pozatym nudaaaaaaaaa

majeczka87 lubi tę wiadomość

• Ana32 Znajoma

Wysłany: 29 grudnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    My już po wczorajszym badaniu prenatalnym. Maluch robił fikołki, ale udało się go zmierzyć. Mąż wzruszony jak zobaczył jak się maluch rusza. 55mm i wszystko w normie. Chyba chłopak, ale pewności jeszcze nie ma;)

Objawy powoli ustępują, ale niestety jeszcze nie całkiem.
    Termin porodu przesunęła mi lekarka na 10 lipca.

Pozdrawiam wszystkie wizytujące!

majeczka87, Ejrene, Agaax, kot_bury lubią tę wiadomość

5Yi6p1.png

Wszystko dla mnie nowe!

Wysłany: 29 grudnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No,rozumiem rozumiem wiec nie mam wyboru pewnie doktor teraz 07.01 sam mi powie o tym a jesli nie to spytam sama

7c7877e138.png[/url]

Wysłany: 29 grudnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jaka jest cena takiego badania a moze orientujecie sie ile kosztuke zdj usg 3d

7c7877e138.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prenatalne usg chyba normalnie jak wizyta,jeśli chodzisz prywatnie,ja mam w pakiecie w lux med. Dodatkowo robie usg i krew do pappa i za to w Warszawie place 600 zł - bo bezpłatnie chyba tylko jak po 35.roku zycia.
    A usg 3d nie mam pojęcia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 14:26

• Telashe Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    usg 3d jak każde badanie wykonuje się wyłącznie w celach diagnostycznych- dowiadywałam się bo chciałam pamiątkę, jednakże badań nie wykonuje się ze względu na "widzimisię" trochę szkoda ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 14:46

oLWKp1.png Sergiusz <3

Wysłany: 29 grudnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kurcze lipa no ale gdy bym poszla na badanie prenatalne i okazalo by sie ze wykonuja tam usg 3d to wtedy dostane zdj

7c7877e138.png[/url]
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najszczesliwsza wrote:
    No kurcze lipa no ale gdy bym poszla na badanie prenatalne i okazalo by sie ze wykonuja tam usg 3d to wtedy dostane zdj
    musisz pytać w konkretnych ośrodkach zdrowia- żadna z nas nie jest wróżką ;) a standardy między przychodniami się różnią

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87, jak Ci idzie haft? :)

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Małabella Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja też dzisiaj po badaniu :-) też mi się zmienił termin i to całkiem sporo bo na 9.07 :-) maluszek dzisiaj mega zrelaksowany nie chciał pokazać co ma między nogami :-P nie reagował nawet na szturchania lekarza :-P tzn pozycji nie zmienił tylko ręką machał :-P chyba mu przeszkadzało to "namawianie" do zmiany pozycji hihi
    Z chęcią pokazałabym Wam zdjęcie ale nie umiem zdjęcia wrzucić :-P

Wysłany: 29 grudnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko dzieki za informacje pytam poprostu myslalam ze ktos wie

7c7877e138.png[/url]
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:
    majeczka87, jak Ci idzie haft? :)

jeszcze dalej nie ruszyl hehe moze po nowym roku dalej pojdzie;) dzis mialam rewulcuję kibelkową od kaszlu.. wczoraj zrobilam badania na krztusiec ale wyniki dopieor za 3 tygodnie. A jutro pojde do lekarza pierwszego kontaktu czy cos da sie zrobic z moimi zebrami

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • tana Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najszczesliwsza wrote:
    Jeśli masz szansę badań prenatalnych na usg 3d nie wachaj się doplac to 50zl a wrażenia nieziemskie normalnie widzisz małego człowieka zdjęcie powinnaś dostać na 99procent byłam na takim 1usg trafiłam do lekarza przez przypadek bo mój kazał czekać na siebie 2h to to poszłam do innego a doplacilam tylko 10zł więcej teraz jak chodzę na nfz to tak dziwnie bo nie widać tak dokładnie tego maluszka więc polecam 3d

3jgxgov39o6mq8eb.png
‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ