Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-D
    Jesteś świeżo po badaniu :-D Maleństwo ma całe 24mm, podczas badania uparcie kręciło główką :-D Przez chwilę pojawiła się też rączka :-D
    Poprosiłam gine o zrobienie również usg przez brzuch, żeby M też mógł zobaczyć :-D Było już mniej wyraźne, ale i tak ładnie było widać :-D

nowatorka, kijanka_88 lubią tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do karmienia to ja jednak troche pokarmie ale mysle do 5 mcy i koniec. Jednak mleko matki jest dla malego zdrowe. Z 2 strony ja nie bylam karmiona piersia (tylko jakis miesiac) bo mamamiala konflikt grupowy i dostawalam zoltaczki. I tez zyje i wcale nie jestem chorobliwa. Jedyne co to takie decyzje lepiej zachowac dla siebie bo inaczej wszyscy sie wtracaja jakby mieli prawo oceniac

Zuzulka ciesze sie bardzo ze z malym ok :)

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • szaruga82 Koleżanka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Długo mnie nie było ale świętowałam do wczoraj u mamy :D, Nareszcie spokój był, nie było dziwnych nacisków, odpoczęłam, nawet brzuch mnie tam nie bolał ehhh
    Jak wróciłam to teściowa mnie zaraz spytała, kto będzie chrzestnym, ja mowie że z mojej strony bratowa pewnie bo nikogo innego nie mam,a ona mi powiedziała ze jak do tego czasu bratowa zajdzie w ciąże to nie będzie mogła zostać chrzestną. Teraz moje pytanie- co to ma do rzeczy?? Wie ktoś coś? Czy kościół zabrania?

jeśli chodzi o karmienie piersią córkę karmiłam 1,5 roku, niestety potem mi nie zanikło mleko przez kolejne 4 lata, miałam przez to podwyższona prolaktynę i trudno było mi zajść znowu. Teraz będę karmić krócej :)

Bylam u gin, maleństwo ma 6,92 wszystko ok, przezierności i kość nosowa itp. Niestety uparcie odwracało się pupką wiec nie wiem nadal czy chłopczyk czy dziewczynka.

nowatorka lubi tę wiadomość

f2w3lhb82umyoybw.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozwolę sobie z tym karmieniem się wtrącić. Po pierwsze chciałam zaznaczyć, że jak najbardziej zgadzam się z Telashe- to indywidualna sprawa każdej matki i jajo wszystkim innym do tego.
    Ale. Ja planuje jeśli wszystko pójdzie dobrze karmić 6 miesięcy. I nawet nie chodzi mi o to, że mleko matki jest zdrowsze czy lepsze, bo akurat te mm teraz są pełnowartościowe, co nie zawsze może zagwarantować mama przez wahania w swojej diecie itp. Głównie chodzi mi o wygodę - juz teraz wiem, że będzie mi bardzo ciężko przyzwyczaić się do nowych obowiązków, wiec wizja robienia mleka w nocy i podgrzewania, mieszania, wylewania jest po prostu przerażająca. Akurat mam wkoło u mnie dostatek i każda ma swoją historię. Ja jestem w stanie przeżyć te początki krwawe kosztem późniejszej wygody - tak myślę. Wiadomo, że życie pokaże. Na pewno nie będę się upierać jak koza jeśli okaże się że mleko z cyca nie działa.

A jeśli chodzi ogólnie o tedencje ludzi do zawłaszczania sobie mam jako dobro narodowe i pomnik który zawsze mogą oceniać i dotykać - tez jestem przeciw. Tak samo jak nie cierpię kiedy ludzie się wymądrzają, że mama ktora wybiera cesarkę jest najgorszym człowiekiem na ziemi.

Gagaga, Eliza Pyza lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • figaa Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaruga82- głupie zabobony, ja bym nie wierzyła a kościół na pewno nie zabrania bycia chrzestną w ciąży, za to zabrania wiary w zabobony. Na pewno bym teściowej nie posłuchała

Co do karmienia piersią, pierwsze dziecko chciałam karmić rok, udało się 5 miesięcy. Teraz tez mam zamiar karmić rok ale nie wszystko jesteśmy w stanie zaplanować.

1usag7rf69y59i8r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja karmilam 15 miesiecy I drugie pewnie tez tak bedzie albo I dluzej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 21:05

aisa lubi tę wiadomość

• panna truskawka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to nawet trudno wypowiedzieć się coś na temat karmienia piersią. Mam mieszane uczucia :) Na chwilę obecną jestem tak zajęta moimi ciągłymi mdłościami i wymiotami od kilku tygodni, że nawet o tym za bardzo nie myślę.

wff2tv73hpz3pa50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wypiszcie mnie z listy proszę. Serce mojego dziecka wczoraj lub dzisiaj przestało bić.

• panna truskawka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Dziewczyny wypiszcie mnie z listy proszę. Serce mojego dziecka wczoraj lub dzisiaj przestało bić.
    Bardzo mi przykro... :(

wff2tv73hpz3pa50.png
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona :-*

860ij44jnlwgi45u.png
  • tana Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona strasznie mi przykro pamiętam Cię z różowej jak obie w ten sam dzień testowałysmy ,cholera jakie to smutne; ( Mona żadne moje słowa nie usmieza twojego bólu ale wiedz że myśle o Tobie i trzymam kciuki abyś szybko wróciła na fioletowa stronę wszystko będzie dobrze. Ja jutro mam wizytę i sama się strasznie stresuje paczka gum już przyszykowana

3jgxgov39o6mq8eb.png
  • Monika.ch87 Koleżanka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja też jestem wyrodna bo mam zamiar urodzić poprzez cesarke, absolutnie nie naturalnie :-)

Jeśli chodzi o chrzest i bycie w ciąży chrzesnej - jest zabobon ze w ciąży nie można bo jedno z dzieci umrze - wiem bo w rodzinie miałam taki przypadek i wszyscy w to wierzą...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 22:20

http://ovufriend.pl/graph/73e9cdebd5bbc7744ddc8787fdecc71f

hchydqk3h87tbykl.png

• Rammel Koleżanka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam Was wszystkie i chciałabym się dopisać do grupy rodzących w lipcu :) Termin z okresu na 28.07.2016 i na razie maleństwo się też tak rozwija :)

Wtrącę się co do pytania o byciu w ciąży i byciu chrzestną. Ja właśnie zostałam w zeszłą niedzielę chrzestną mimo, że wiedziałam że jestem w ciąży
    Moim zdaniem albo się wierzy w Boga albo w zabobony :) oczywiście nikomu nie bronię wierzyć i w to i w to, ale sądzę, że zawsze trzeba być dobrej myśli i nie dać się zwariować :)

nowatorka lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2016
  • Monika.ch87 Koleżanka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez uważam ten zabobon za kompletną głupotę ale wytłumacz to innym ;-)

http://ovufriend.pl/graph/73e9cdebd5bbc7744ddc8787fdecc71f

hchydqk3h87tbykl.png

• Patutka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Jezus ktory Ty Masz tydzien? 11i5?
    Czy na tym naszym wątku skończą sie w końcu złe wieści... dość Juz tego.... przeciez nie mamy Juz wczesnych ciąż... boże co sie dzieje.... ;(

Bardzo mi przykro, przytulam i placze wlasnie razem z Toba......

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 00:11

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie mi przykro Mona.
    Ja jestem w szpitalu, pobrali mi krew i czekam na kolejne badania.trzymajcie kciuki żeby moja dzidzia byla zdrowa.

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M bardzo mi przykro :(
    A Ty miałaś teraz planowaną wizytę ? Czy coś cie zaniepokoiło?

atdc15nmjt4tk663.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona tak mi przykro ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 08:17

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona trzymaj się :(

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :(

‹‹ 249 250 251 252 253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ