X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-D
    Jesteś świeżo po badaniu :-D Maleństwo ma całe 24mm, podczas badania uparcie kręciło główką :-D Przez chwilę pojawiła się też rączka :-D
    Poprosiłam gine o zrobienie również usg przez brzuch, żeby M też mógł zobaczyć :-D Było już mniej wyraźne, ale i tak ładnie było widać :-D

nowatorka, kijanka_88 lubią tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do karmienia to ja jednak troche pokarmie ale mysle do 5 mcy i koniec. Jednak mleko matki jest dla malego zdrowe. Z 2 strony ja nie bylam karmiona piersia (tylko jakis miesiac) bo mamamiala konflikt grupowy i dostawalam zoltaczki. I tez zyje i wcale nie jestem chorobliwa. Jedyne co to takie decyzje lepiej zachowac dla siebie bo inaczej wszyscy sie wtracaja jakby mieli prawo oceniac

Zuzulka ciesze sie bardzo ze z malym ok :)

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • szaruga82 Koleżanka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Długo mnie nie było ale świętowałam do wczoraj u mamy :D, Nareszcie spokój był, nie było dziwnych nacisków, odpoczęłam, nawet brzuch mnie tam nie bolał ehhh
    Jak wróciłam to teściowa mnie zaraz spytała, kto będzie chrzestnym, ja mowie że z mojej strony bratowa pewnie bo nikogo innego nie mam,a ona mi powiedziała ze jak do tego czasu bratowa zajdzie w ciąże to nie będzie mogła zostać chrzestną. Teraz moje pytanie- co to ma do rzeczy?? Wie ktoś coś? Czy kościół zabrania?

jeśli chodzi o karmienie piersią córkę karmiłam 1,5 roku, niestety potem mi nie zanikło mleko przez kolejne 4 lata, miałam przez to podwyższona prolaktynę i trudno było mi zajść znowu. Teraz będę karmić krócej :)

Bylam u gin, maleństwo ma 6,92 wszystko ok, przezierności i kość nosowa itp. Niestety uparcie odwracało się pupką wiec nie wiem nadal czy chłopczyk czy dziewczynka.

nowatorka lubi tę wiadomość

f2w3lhb82umyoybw.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozwolę sobie z tym karmieniem się wtrącić. Po pierwsze chciałam zaznaczyć, że jak najbardziej zgadzam się z Telashe- to indywidualna sprawa każdej matki i jajo wszystkim innym do tego.
    Ale. Ja planuje jeśli wszystko pójdzie dobrze karmić 6 miesięcy. I nawet nie chodzi mi o to, że mleko matki jest zdrowsze czy lepsze, bo akurat te mm teraz są pełnowartościowe, co nie zawsze może zagwarantować mama przez wahania w swojej diecie itp. Głównie chodzi mi o wygodę - juz teraz wiem, że będzie mi bardzo ciężko przyzwyczaić się do nowych obowiązków, wiec wizja robienia mleka w nocy i podgrzewania, mieszania, wylewania jest po prostu przerażająca. Akurat mam wkoło u mnie dostatek i każda ma swoją historię. Ja jestem w stanie przeżyć te początki krwawe kosztem późniejszej wygody - tak myślę. Wiadomo, że życie pokaże. Na pewno nie będę się upierać jak koza jeśli okaże się że mleko z cyca nie działa.

A jeśli chodzi ogólnie o tedencje ludzi do zawłaszczania sobie mam jako dobro narodowe i pomnik który zawsze mogą oceniać i dotykać - tez jestem przeciw. Tak samo jak nie cierpię kiedy ludzie się wymądrzają, że mama ktora wybiera cesarkę jest najgorszym człowiekiem na ziemi.

Gagaga, Eliza Pyza lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • figaa Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaruga82- głupie zabobony, ja bym nie wierzyła a kościół na pewno nie zabrania bycia chrzestną w ciąży, za to zabrania wiary w zabobony. Na pewno bym teściowej nie posłuchała

Co do karmienia piersią, pierwsze dziecko chciałam karmić rok, udało się 5 miesięcy. Teraz tez mam zamiar karmić rok ale nie wszystko jesteśmy w stanie zaplanować.

1usag7rf69y59i8r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja karmilam 15 miesiecy I drugie pewnie tez tak bedzie albo I dluzej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 21:05

aisa lubi tę wiadomość

• panna truskawka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to nawet trudno wypowiedzieć się coś na temat karmienia piersią. Mam mieszane uczucia :) Na chwilę obecną jestem tak zajęta moimi ciągłymi mdłościami i wymiotami od kilku tygodni, że nawet o tym za bardzo nie myślę.

wff2tv73hpz3pa50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wypiszcie mnie z listy proszę. Serce mojego dziecka wczoraj lub dzisiaj przestało bić.

• panna truskawka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Dziewczyny wypiszcie mnie z listy proszę. Serce mojego dziecka wczoraj lub dzisiaj przestało bić.
    Bardzo mi przykro... :(

wff2tv73hpz3pa50.png
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona :-*

860ij44jnlwgi45u.png
  • tana Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona strasznie mi przykro pamiętam Cię z różowej jak obie w ten sam dzień testowałysmy ,cholera jakie to smutne; ( Mona żadne moje słowa nie usmieza twojego bólu ale wiedz że myśle o Tobie i trzymam kciuki abyś szybko wróciła na fioletowa stronę wszystko będzie dobrze. Ja jutro mam wizytę i sama się strasznie stresuje paczka gum już przyszykowana

3jgxgov39o6mq8eb.png
  • Monika.ch87 Koleżanka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja też jestem wyrodna bo mam zamiar urodzić poprzez cesarke, absolutnie nie naturalnie :-)

Jeśli chodzi o chrzest i bycie w ciąży chrzesnej - jest zabobon ze w ciąży nie można bo jedno z dzieci umrze - wiem bo w rodzinie miałam taki przypadek i wszyscy w to wierzą...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 22:20

http://ovufriend.pl/graph/73e9cdebd5bbc7744ddc8787fdecc71f

hchydqk3h87tbykl.png

• Rammel Koleżanka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam Was wszystkie i chciałabym się dopisać do grupy rodzących w lipcu :) Termin z okresu na 28.07.2016 i na razie maleństwo się też tak rozwija :)

Wtrącę się co do pytania o byciu w ciąży i byciu chrzestną. Ja właśnie zostałam w zeszłą niedzielę chrzestną mimo, że wiedziałam że jestem w ciąży
    Moim zdaniem albo się wierzy w Boga albo w zabobony :) oczywiście nikomu nie bronię wierzyć i w to i w to, ale sądzę, że zawsze trzeba być dobrej myśli i nie dać się zwariować :)

nowatorka lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2016
  • Monika.ch87 Koleżanka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez uważam ten zabobon za kompletną głupotę ale wytłumacz to innym ;-)

http://ovufriend.pl/graph/73e9cdebd5bbc7744ddc8787fdecc71f

hchydqk3h87tbykl.png

• Patutka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Jezus ktory Ty Masz tydzien? 11i5?
    Czy na tym naszym wątku skończą sie w końcu złe wieści... dość Juz tego.... przeciez nie mamy Juz wczesnych ciąż... boże co sie dzieje.... ;(

Bardzo mi przykro, przytulam i placze wlasnie razem z Toba......

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 00:11

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie mi przykro Mona.
    Ja jestem w szpitalu, pobrali mi krew i czekam na kolejne badania.trzymajcie kciuki żeby moja dzidzia byla zdrowa.

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M bardzo mi przykro :(
    A Ty miałaś teraz planowaną wizytę ? Czy coś cie zaniepokoiło?

atdc15nmjt4tk663.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona tak mi przykro ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 08:17

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona trzymaj się :(

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :(

‹‹ 249 250 251 252 253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ