Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam

Jesteś świeżo po badaniu
Maleństwo ma całe 24mm, podczas badania uparcie kręciło główką
Przez chwilę pojawiła się też rączka 
Poprosiłam gine o zrobienie również usg przez brzuch, żeby M też mógł zobaczyć
Było już mniej wyraźne, ale i tak ładnie było widać
nowatorka, kijanka_88 lubią tę wiadomość

-
Co do karmienia to ja jednak troche pokarmie ale mysle do 5 mcy i koniec. Jednak mleko matki jest dla malego zdrowe. Z 2 strony ja nie bylam karmiona piersia (tylko jakis miesiac) bo mamamiala konflikt grupowy i dostawalam zoltaczki. I tez zyje i wcale nie jestem chorobliwa. Jedyne co to takie decyzje lepiej zachowac dla siebie bo inaczej wszyscy sie wtracaja jakby mieli prawo oceniac
Zuzulka ciesze sie bardzo ze z malym ok
Zuzulka88 lubi tę wiadomość
-
Witam

Długo mnie nie było ale świętowałam do wczoraj u mamy
, Nareszcie spokój był, nie było dziwnych nacisków, odpoczęłam, nawet brzuch mnie tam nie bolał ehhh
Jak wróciłam to teściowa mnie zaraz spytała, kto będzie chrzestnym, ja mowie że z mojej strony bratowa pewnie bo nikogo innego nie mam,a ona mi powiedziała ze jak do tego czasu bratowa zajdzie w ciąże to nie będzie mogła zostać chrzestną. Teraz moje pytanie- co to ma do rzeczy?? Wie ktoś coś? Czy kościół zabrania?
jeśli chodzi o karmienie piersią córkę karmiłam 1,5 roku, niestety potem mi nie zanikło mleko przez kolejne 4 lata, miałam przez to podwyższona prolaktynę i trudno było mi zajść znowu. Teraz będę karmić krócej
Bylam u gin, maleństwo ma 6,92 wszystko ok, przezierności i kość nosowa itp. Niestety uparcie odwracało się pupką wiec nie wiem nadal czy chłopczyk czy dziewczynka.
nowatorka lubi tę wiadomość

-
Pozwolę sobie z tym karmieniem się wtrącić. Po pierwsze chciałam zaznaczyć, że jak najbardziej zgadzam się z Telashe- to indywidualna sprawa każdej matki i jajo wszystkim innym do tego.
Ale. Ja planuje jeśli wszystko pójdzie dobrze karmić 6 miesięcy. I nawet nie chodzi mi o to, że mleko matki jest zdrowsze czy lepsze, bo akurat te mm teraz są pełnowartościowe, co nie zawsze może zagwarantować mama przez wahania w swojej diecie itp. Głównie chodzi mi o wygodę - juz teraz wiem, że będzie mi bardzo ciężko przyzwyczaić się do nowych obowiązków, wiec wizja robienia mleka w nocy i podgrzewania, mieszania, wylewania jest po prostu przerażająca. Akurat mam wkoło u mnie dostatek i każda ma swoją historię. Ja jestem w stanie przeżyć te początki krwawe kosztem późniejszej wygody - tak myślę. Wiadomo, że życie pokaże. Na pewno nie będę się upierać jak koza jeśli okaże się że mleko z cyca nie działa.
A jeśli chodzi ogólnie o tedencje ludzi do zawłaszczania sobie mam jako dobro narodowe i pomnik który zawsze mogą oceniać i dotykać - tez jestem przeciw. Tak samo jak nie cierpię kiedy ludzie się wymądrzają, że mama ktora wybiera cesarkę jest najgorszym człowiekiem na ziemi.
Gagaga, Eliza Pyza lubią tę wiadomość
19.07.2016 r. Aleksander

-
Szaruga82- głupie zabobony, ja bym nie wierzyła a kościół na pewno nie zabrania bycia chrzestną w ciąży, za to zabrania wiary w zabobony. Na pewno bym teściowej nie posłuchała
Co do karmienia piersią, pierwsze dziecko chciałam karmić rok, udało się 5 miesięcy. Teraz tez mam zamiar karmić rok ale nie wszystko jesteśmy w stanie zaplanować. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mona strasznie mi przykro pamiętam Cię z różowej jak obie w ten sam dzień testowałysmy ,cholera jakie to smutne; ( Mona żadne moje słowa nie usmieza twojego bólu ale wiedz że myśle o Tobie i trzymam kciuki abyś szybko wróciła na fioletowa stronę wszystko będzie dobrze. Ja jutro mam wizytę i sama się strasznie stresuje paczka gum już przyszykowana

-
A ja też jestem wyrodna bo mam zamiar urodzić poprzez cesarke, absolutnie nie naturalnie

Jeśli chodzi o chrzest i bycie w ciąży chrzesnej - jest zabobon ze w ciąży nie można bo jedno z dzieci umrze - wiem bo w rodzinie miałam taki przypadek i wszyscy w to wierzą...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 22:20
http://ovufriend.pl/graph/73e9cdebd5bbc7744ddc8787fdecc71f

-
A ja witam Was wszystkie i chciałabym się dopisać do grupy rodzących w lipcu
Termin z okresu na 28.07.2016 i na razie maleństwo się też tak rozwija 
Wtrącę się co do pytania o byciu w ciąży i byciu chrzestną. Ja właśnie zostałam w zeszłą niedzielę chrzestną mimo, że wiedziałam że jestem w ciąży
Moim zdaniem albo się wierzy w Boga albo w zabobony
oczywiście nikomu nie bronię wierzyć i w to i w to, ale sądzę, że zawsze trzeba być dobrej myśli i nie dać się zwariować
nowatorka lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2016 -
Jezus ktory Ty Masz tydzien? 11i5?Mona_M wrote:Dziewczyny wypiszcie mnie z listy proszę. Serce mojego dziecka wczoraj lub dzisiaj przestało bić.
Czy na tym naszym wątku skończą sie w końcu złe wieści... dość Juz tego.... przeciez nie mamy Juz wczesnych ciąż... boże co sie dzieje.... ;(
Bardzo mi przykro, przytulam i placze wlasnie razem z Toba......Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 00:11
2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
nick nieaktualny