X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    ale witamy się w 10 tygodniu ;)

Mi belly wyświetliło, że leci 11 tydzień - 10 t+0 dni - to w końcu który? :) Udanego dnia/tygodnia! Ja mam wolne do 4.1 i zamierzam do tego momentu porządnie wypocząć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 09:08

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena77 bardzo mi przykro :(

atdc15nmjt4tk663.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga wrote:
    Mi belly wyświetliło, że leci 11 tydzień - 10 t+0 dni - to w końcu który? :) Udanego dnia/tygodnia! Ja mam wolne do 4.1 i zamierzam do tego momentu porządnie wypocząć :)

Czyli jesteś w 11 tygodniu, skończonych masz 10 :)

Gagaga lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena trzymaj się! :-*

860ij44jnlwgi45u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    To nie tylko ja leniuchuję :) Tez wracam do pracy po nowym roku.

Lena77 bardzo Ci współczuję :* Wiele dziewczyn, jak cię pocieszające to wiedza co mówią. Wiele z nas przeżyło swoje straty. Ja oplakiwalam swoją stracona ciazę w lipcu. Tak długo na nią czekaliśmy, a tak źle się skończyła :(
    Najważniejsze to się nie poddawać i walczyć mimo wszystko. I tej siły do walki Ci dzisiaj życzę. A szczęście wróci szybciej niż myślisz! Wracaj szybko ma fioletowa :*

• _analiza Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga wrote:
    No właśnie sama nie wiem jak to mówić i jak sobie sprawdzać rozwój bobasa - bo jednak jak idę do lekarza to zawsze mówi ten tydzień wstecz- i jak sprawdzam z wymiarami to też mi się zgadza z tym wcześniejszym tygodniem. No i suwaczek uparty. Dlatego ja też to tak traktuje.
    Ale zgadzam się, że 10 skonczony czyli rozpoczęty 11... ale to tak jak z wiekiem jak skończysz 25 lat to nie mówisz ze zaczynasz 26:)
    Każdy do tego podchodzi inaczej, ale naturalnie -wolałabym żeby to był już 11 albo i nawet 12 tc ;D a najlepiej żeby był już lipiec;)

Powiem Wam ze ja od rana w pracy i bardzo mój organizm się buntuje;D zazdroszczę Wam tych urlopow! :)

majeczka87, aisa lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Ana32 Znajoma

Wysłany: 28 grudnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena trzymaj sie!

5Yi6p1.png

Wszystko dla mnie nowe!
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENA strasznie mi przykro, tule was serdecznie.
    Ja jutro badania prenatalne bardzo bym chciała jutro usłyszeć same dobre wiadomości a bardzo sie tego boje. Ktora z was ma jutro wizyty ?

• Smile Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się poświątecznie:)

Jestem tak przejedzona, że dzisiaj chyba tylko wodę będę piła...póki co jest mi źle...

nowa ja jutro mam wizytę:)ale już nie panikuję.Wierzę,że będzie wszystko dobrze:)

lena bardzo mi przykro...

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja ;) Ja mam wolne też do 4.01 ;) odpoczynek odpoczynek i jeszcze raz odpoczynek ;)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    No właśnie sama nie wiem jak to mówić i jak sobie sprawdzać rozwój bobasa - bo jednak jak idę do lekarza to zawsze mówi ten tydzień wstecz- i jak sprawdzam z wymiarami to też mi się zgadza z tym wcześniejszym tygodniem. No i suwaczek uparty. Dlatego ja też to tak traktuje.
    Ale zgadzam się, że 10 skonczony czyli rozpoczęty 11... ale to tak jak z wiekiem jak skończysz 25 lat to nie mówisz ze zaczynasz 26:)
    Każdy do tego podchodzi inaczej, ale naturalnie -wolałabym żeby to był już 11 albo i nawet 12 tc ;D a najlepiej żeby był już lipiec;)

Powiem Wam ze ja od rana w pracy i bardzo mój organizm się buntuje;D zazdroszczę Wam tych urlopow! :)
    masz rację, liczy się zawsze skończone tygodnie :)

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez dziś nie spałam a raczej mało spalam ale z powodu ogromnego bólu miesni miedzybebrowych który nie chce mnie opuscic...;/ jade dzis zrobic badania na krztusiec

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    Witam się poświątecznie:)

Jestem tak przejedzona, że dzisiaj chyba tylko wodę będę piła...póki co jest mi źle...

nowa ja jutro mam wizytę:)ale już nie panikuję.Wierzę,że będzie wszystko dobrze:)

lena bardzo mi przykro...
    Smile to jutro się dowiesz czy krwiak sie wchłonął. Ja jutro w sumie mam być normalnie przyjeta do szpitala na polowe dnia bo ide na prenatalne na kasę chorych.

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! fajnie że za darmo masz. Ja idę w środę rano na prenatalne.

atdc15nmjt4tk663.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:
    mnie kazano przyjść 13.01 ^^ znowu mam najpóźniej ;)
    Ja mam 11.01 także podobnie jak Ty :) najgorsze jest to czekanie i odliczanie do kolejnej wizyty :(

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja jutro mam 13 tydzien i 3 dzień wiec moje prenatalne tez sa na ostatnia chwile.

• Grzybka Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam poświątecznie.
    Ja też mam jutro wizytę. Przez ostatnie 2 tygodnie dużo leżałam i mam nadzieję, że po krwiaku nie ma śladu:-) trzymajcie kciuki!

Kazik - 04.08.2016 <3
    bl9canli0pykz4o2.png

Aniołek <3
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:
    masz rację, liczy się zawsze skończone tygodnie :)
    Moj lekarz tez liczy skonczone tygodnie tak jak na suwaczku ;) chociaz ja lubie myslec ze jestem w 12 :)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się poświątecznie :)

Lena bardzo mi przykro. Trzymaj się i wypłacz tyle, ile potrzebujesz :*

Też jutro idę na wizytę, na 9:30. Już czuję lekki stres :) mąż ze mną idzie - mam nadzieję, że lekarz pozwoli mu wejść na USG, chociaż na pewno będzie dowcipne - no, ale chciałabym, żeby obejrzał malucha na własne oczy, bo aż mi przykro, że ja po wizycie mu opowiadam, że widziałam serduszko, że dziecko się ruszało, a on: niee, takie małe? na pewno za wcześnie :/

Dziś jeszcze lecę do endokrynologa, zobaczę, co mi powie z tą moją tarczycą - nagle z niedoczynności przekręciło mi się w drugą stronę. Podobno w tę stronę często się zdarza i mam nie panikować. Łatwo się mówi :)

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kot a dlaczego jestes pewna ze usg nie przez brzuch? Mi w 9 tyg przez brzuch juz robil

iv09mg7y3g8rfy1m.png
‹‹ 247 248 249 250 251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ