Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
witam
przede wszystkim dziewczyny Szczęśliwego Nowego Roku!
Widzę, że piszecie o zakupach dla maluszków, jeżeli chodzi o mnie ja jeszcze nie kupuje i w sumie nie myślę jeszcze o tym. Jedynie co to bardziej oglądamjednak z zakupami wolę się jeszcze wstrzymać
Odnośnie sylwestra byliśmy u mojej siostry wróciłam do domu ok. 2, ale tak właściwie ok 22 już ziewałam i spać strasznie mi się chciało,ale obiecałam sobie,że wytrzymam do północyi ledwo dałam radę, ale się udało
Agaax, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Witam
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku, a przede wszystkim spokojnych ciąż!
My wróciliśmy z domówki o 6:00 rano, dla mnie było mega, najlepszy Sylwester od paru lat, a wypiłam pół butelki PicolloZ łóżka wstałam o 14:00, potem mieliśmy gości, o których zapomniałam, że się umawialiśmy...
Jutro ciężki dzień, c.d. zatowarownia apteki, będę siedziała od 9:00 - 22:00 w pracy
Co do ubranek, po wypłacie mam zamiar pokupować pare rzeczy w Pepco/Allegro, ale raczej będę skupiała się na neutralnych kolorach, mimo tego, że prawdopodobnie dziewczynka, nie chcę szaleć z różowym, może następny będzie chłopiec, albo przy porodzie okaże się, że lekarz się pomylił.
Z wózkiem słyszałam, że lepiej kupić głęboki i osobno spacerówke, ja się będę zastanawiać pózniej.
Uciekam spaćMartaT, Zuzulka88, Ejrene, majeczka87 lubią tę wiadomość
-
aleksja wrote:Witam wszystkie mamusie
Pzyłączam do grona mam lipiec 2016
U mnie aktualnie 12w6d, czuję się świetnieMaleństwo ma już 6,40 cm
Wyznaczony termin 6-9 lipiec
a Wy jak się czujecie ?
Hej
Jeżeli chodzi o mnie czuję się w miaręczasami jeszcze mam mdłości i piersi mnie pobolewają,ale nie ma tragedii idzie przeżyć
Agaax, aleksja lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a macie tak,że przy takiej dosyć zimnej pogodzie pieką was sutki? Jeju u mnie jest czasami masakra. Raz jak poszłam na rynek, siostra mnie wyciągnęła, dłużej byłam na dworze i troszkę zmarzłam to moje sutki wołały o pomstę do nieba
myślałam,że je oderwę i wyrzucę
straszne to jest, bardzo nieprzyjemne
kama005 lubi tę wiadomość
-
ja na szczęście żadnych większych przebojów nie miałam
lekkie mdłości do 6 tyg a teraz to tylko senność i zmęczenie
Jeśli chodzi o zakupy dla maluszka - juz zakupiliśmy z narzeczonym parę ciuszków unisex , na następnej wizycie już za niecałe 4 tyg powinniśmy się dowiedzieć jaka płeć, wtedy dopiero zacznę szalećheheh
Agaax lubi tę wiadomość
-
aleksja wrote:a Wy jak się czujecie ?
Ja się dziś czułam fatalnie. Mdłości okropne jak nie zjem, a jak zjem to ... tak samo. Męczę się już tak od 5 tygodnia mojej ciąży. Już raz w szpitalu leżałam z powodu odwodnienia, bo wymiotowałam nawet po wodzie. Dziś byłam bardzooo słaba ...
-
nowatorka wrote:Ja nie czuje zadnych kluc. Tylko leciutkie takie uczucie jak na okres czasami.
Ona powodzenia jutro. Ja ide za tydzien po miesiacu niewidzenia malego wiec bede sie tez stresowac i to jak.
Powiedz mi jak wytrzymujesz nerwowo i ogolnie miesiac nie widziec malego?:p
Ja od lutego tez będę miała już wizyty co 1-1.5 msc bo nadżerka zaczyna przysychac2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
nick nieaktualnyWitajcie
Ja ostatnią wizytę miałam 16.12 , następna to prenatalne 12.01 a wizyta 18.01 i gdyby nie detektor tętna nie wiem jak bym wytrzymała .
Ogólnie czuje sie juz lepiej , mdłości w większości odpuściły . Całą ciążę ani razu nie wymiotowałam . Wysypana dalej jestem i piersi dalej mocno bolą . Pojawia sie brzuszek . Waga ta sama co przed ciąża. I senność dalej duza .
A co do rzeczy to jesli będzie dziewczyno to mam dużo po córce i dużo kupować nie będzie trzeba . Zaś do synka to w sumie mam może z trzy ubranka . Może przypuszczalnie dowiem sie na prenatalnym co tam siedzi . Ale dopóki z 2 razy mi tego potem nie potwierdzą to tez nic nie kupuje w poszczególnych kolorach .Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 08:35
-
Witam wszystkie przyszłe mamy
Ja nadal męczę się z katarem, choć ból gardła już trochę ustąpił, z czego bardzo się cieszę
Jeśli chodzi o ciuszki to na razie o tym nie myślęWydaje mi się że to jeszczm za wcześnie
Pewnie jak już poznamy płeć to wtedy zacznie mnie ciągnąć do zakupów
Jeśli będzie dziewczynka, to dużo ciuszków mam obiecanych od kuzynki- śmiała się że do pierwszego roku życia dziecko mam ubrane, bo ona po dwóch córkach ma masę ubranekZ chłopczykiem będzie problem, bo wśród rodziny i znajomych same dziewczynki, ale jakoś damy radę
-
MartaT wrote:Dziewczyny a macie tak,że przy takiej dosyć zimnej pogodzie pieką was sutki? Jeju u mnie jest czasami masakra. Raz jak poszłam na rynek, siostra mnie wyciągnęła, dłużej byłam na dworze i troszkę zmarzłam to moje sutki wołały o pomstę do nieba
-
MartaT wrote:Dziewczyny a macie tak,że przy takiej dosyć zimnej pogodzie pieką was sutki? Jeju u mnie jest czasami masakra. Raz jak poszłam na rynek, siostra mnie wyciągnęła, dłużej byłam na dworze i troszkę zmarzłam to moje sutki wołały o pomstę do nieba
A ja w ogóle nie czuję piersi ani sutkówpiersi moze bolały dla okolo polowy 6 tygodnia ale tylko przy dotyku. Tak wiec ja na zimnie nie czuję nawet tych sutków.
Za to czuje mega mdłości, bóle kręgosłupa i zgagę
Miłego dnia!2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Jeeej jak się cieszę że już piersi nie są nadwrażliwe
Sergiusz
-
Patutka jak wytrzymuje miesiac bez podgladania malego? No ciezko jest ale co zrobic. I tak juz te wizyty nas duzo kosztuja a tak mi lekarz ustawia co miesiac.
Co do bolu piersi to mnie bola strasznie jak zdejmuje stanik wieczorem i to tak szczypia z bokow i jak sie nachylekamenkaa lubi tę wiadomość
-
Nowatorka ja też wizytuje co 4 tygodnie i teraz cieżko wytrzymać, ale jak poczujemy ruchy maluchów to bedzie nam lżej!
Mnie tez bez powodu czasami tak mrowią sutki, że szok!
Wyszła mi dwa dni temu jakaś wysypka na piersiach, czasami swędząca, nie wiem czy mam się tym martwić? Przeczytałam, że w ciazy możliwe sa rożne problemy skórne i raczej nie zagrażają dziecku, ale to cholerstwo w ogóle nie znika! Wizytę mam 14.01 i nie wiem co robić ...nowatorka lubi tę wiadomość
-
oldżi wrote:Nowatorka ja też wizytuje co 4 tygodnie i teraz cieżko wytrzymać, ale jak poczujemy ruchy maluchów to bedzie nam lżej!
Mnie tez bez powodu czasami tak mrowią sutki, że szok!
Wyszła mi dwa dni temu jakaś wysypka na piersiach, czasami swędząca, nie wiem czy mam się tym martwić? Przeczytałam, że w ciazy możliwe sa rożne problemy skórne i raczej nie zagrażają dziecku, ale to cholerstwo w ogóle nie znika! Wizytę mam 14.01 i nie wiem co robić ...a jeśli przypomina pokrzywkę to warto skonsultować- szczególnie jeśli wystąpiła idiopatycznie. Warto pokazać ją lekarzowi pierwszego kontaktu, choćby dla spokoju ducha
Sergiusz
-
nowatorka wrote:Patutka jak wytrzymuje miesiac bez podgladania malego? No ciezko jest ale co zrobic. I tak juz te wizyty nas duzo kosztuja a tak mi lekarz ustawia co miesiac.
Co do bolu piersi to mnie bola strasznie jak zdejmuje stanik wieczorem i to tak szczypia z bokow i jak sie nachyle
Jejku jak czytam o tych Waszych sutkach to Wam współczuję.
Dziewczyny mam pytanie czy macie wzrost apetytu? Mi do 12 tyg w ogóle nie chciało się jeść, a jakoś od 12 Jestem non stop głodna, trochę mnie to martwi....2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️