X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Aleksja. Ja sie czuje coraz lepiej. Mdlosci juz raczej nie mam, moze czasami ale malutkie, brzuch nie boli, energia tez wraca powoli choc powoli bo jestem nadal troche padnieta

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :) przede wszystkim dziewczyny Szczęśliwego Nowego Roku! :)

Widzę, że piszecie o zakupach dla maluszków, jeżeli chodzi o mnie ja jeszcze nie kupuje i w sumie nie myślę jeszcze o tym. Jedynie co to bardziej oglądam :) jednak z zakupami wolę się jeszcze wstrzymać :)

Odnośnie sylwestra byliśmy u mojej siostry wróciłam do domu ok. 2, ale tak właściwie ok 22 już ziewałam i spać strasznie mi się chciało,ale obiecałam sobie,że wytrzymam do północy :D i ledwo dałam radę, ale się udało :)

Agaax, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Wszystkiego dobrego w Nowym Roku, a przede wszystkim spokojnych ciąż!
    My wróciliśmy z domówki o 6:00 rano, dla mnie było mega, najlepszy Sylwester od paru lat, a wypiłam pół butelki Picollo :D Z łóżka wstałam o 14:00, potem mieliśmy gości, o których zapomniałam, że się umawialiśmy...
    Jutro ciężki dzień, c.d. zatowarownia apteki, będę siedziała od 9:00 - 22:00 w pracy :/
    Co do ubranek, po wypłacie mam zamiar pokupować pare rzeczy w Pepco/Allegro, ale raczej będę skupiała się na neutralnych kolorach, mimo tego, że prawdopodobnie dziewczynka, nie chcę szaleć z różowym, może następny będzie chłopiec, albo przy porodzie okaże się, że lekarz się pomylił.
    Z wózkiem słyszałam, że lepiej kupić głęboki i osobno spacerówke, ja się będę zastanawiać pózniej.
    Uciekam spać :)

MartaT, Zuzulka88, Ejrene, majeczka87 lubią tę wiadomość

201607055580.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksja wrote:
    Witam wszystkie mamusie :)
    Pzyłączam do grona mam lipiec 2016 :)
    U mnie aktualnie 12w6d, czuję się świetnie :) Maleństwo ma już 6,40 cm :)
    Wyznaczony termin 6-9 lipiec

a Wy jak się czujecie ? :)

Hej :)
    Jeżeli chodzi o mnie czuję się w miarę :) czasami jeszcze mam mdłości i piersi mnie pobolewają,ale nie ma tragedii idzie przeżyć :)

Agaax, aleksja lubią tę wiadomość

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie tak,że przy takiej dosyć zimnej pogodzie pieką was sutki? Jeju u mnie jest czasami masakra. Raz jak poszłam na rynek, siostra mnie wyciągnęła, dłużej byłam na dworze i troszkę zmarzłam to moje sutki wołały o pomstę do nieba :D myślałam,że je oderwę i wyrzucę :D straszne to jest, bardzo nieprzyjemne :/

kama005 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • aleksja Koleżanka

Wysłany: 1 stycznia 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na szczęście żadnych większych przebojów nie miałam ;) lekkie mdłości do 6 tyg a teraz to tylko senność i zmęczenie :)

Jeśli chodzi o zakupy dla maluszka - juz zakupiliśmy z narzeczonym parę ciuszków unisex , na następnej wizycie już za niecałe 4 tyg powinniśmy się dowiedzieć jaka płeć, wtedy dopiero zacznę szaleć :D heheh

Agaax lubi tę wiadomość

czekamy na maleństwo <3

7b75975246.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakos jeszcze nic nie kupuje i nawet sie nie rozgladam, jakos za wczesnie dla mnie. Teraz tylko mysle zeby bylo wszystko ok z malym.
    Ps. Znowu sie najadlam dzisiaj i sie ratuje mieta

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksja wrote:
    a Wy jak się czujecie ? :)

Ja się dziś czułam fatalnie. Mdłości okropne jak nie zjem, a jak zjem to ... tak samo. Męczę się już tak od 5 tygodnia mojej ciąży. Już raz w szpitalu leżałam z powodu odwodnienia, bo wymiotowałam nawet po wodzie. Dziś byłam bardzooo słaba ...

wff2tv73hpz3pa50.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Ja nie czuje zadnych kluc. Tylko leciutkie takie uczucie jak na okres czasami.
    Ona powodzenia jutro. Ja ide za tydzien po miesiacu niewidzenia malego wiec bede sie tez stresowac i to jak.
    8.01 masz wizyte?

Powiedz mi jak wytrzymujesz nerwowo i ogolnie miesiac nie widziec malego?:p

Ja od lutego tez będę miała już wizyty co 1-1.5 msc bo nadżerka zaczyna przysychac

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Ja ostatnią wizytę miałam 16.12 , następna to prenatalne 12.01 a wizyta 18.01 i gdyby nie detektor tętna nie wiem jak bym wytrzymała .

Ogólnie czuje sie juz lepiej , mdłości w większości odpuściły . Całą ciążę ani razu nie wymiotowałam . Wysypana dalej jestem i piersi dalej mocno bolą . Pojawia sie brzuszek . Waga ta sama co przed ciąża. I senność dalej duza .

A co do rzeczy to jesli będzie dziewczyno to mam dużo po córce i dużo kupować nie będzie trzeba . Zaś do synka to w sumie mam może z trzy ubranka . Może przypuszczalnie dowiem sie na prenatalnym co tam siedzi . Ale dopóki z 2 razy mi tego potem nie potwierdzą to tez nic nie kupuje w poszczególnych kolorach .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 08:35

• Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie przyszłe mamy ;-)

Ja nadal męczę się z katarem, choć ból gardła już trochę ustąpił, z czego bardzo się cieszę ;-)

Jeśli chodzi o ciuszki to na razie o tym nie myślę ;-) Wydaje mi się że to jeszczm za wcześnie ;-) Pewnie jak już poznamy płeć to wtedy zacznie mnie ciągnąć do zakupów ;-)
    Jeśli będzie dziewczynka, to dużo ciuszków mam obiecanych od kuzynki- śmiała się że do pierwszego roku życia dziecko mam ubrane, bo ona po dwóch córkach ma masę ubranek ;-) Z chłopczykiem będzie problem, bo wśród rodziny i znajomych same dziewczynki, ale jakoś damy radę ;-)

860ij44jnlwgi45u.png
  • tana Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaT wrote:
    Dziewczyny a macie tak,że przy takiej dosyć zimnej pogodzie pieką was sutki? Jeju u mnie jest czasami masakra. Raz jak poszłam na rynek, siostra mnie wyciągnęła, dłużej byłam na dworze i troszkę zmarzłam to moje sutki wołały o pomstę do nieba :D myślałam,że je oderwę i wyrzucę :D straszne to jest, bardzo nieprzyjemne :/
    Mam tak samo

3jgxgov39o6mq8eb.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaT wrote:
    Dzień dobry wszystkim:)

A ja w ogóle nie czuję piersi ani sutków :-P piersi moze bolały dla okolo polowy 6 tygodnia ale tylko przy dotyku. Tak wiec ja na zimnie nie czuję nawet tych sutków. :-P

Za to czuje mega mdłości, bóle kręgosłupa i zgagę :O

Miłego dnia!

2016 🩷

2020 🩵

• Telashe Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaT wrote:
    nie, ale potrafią bez powodu zacząć mrowić o.O Jeeej jak się cieszę że już piersi nie są nadwrażliwe :D

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka jak wytrzymuje miesiac bez podgladania malego? No ciezko jest ale co zrobic. I tak juz te wizyty nas duzo kosztuja a tak mi lekarz ustawia co miesiac.

Co do bolu piersi to mnie bola strasznie jak zdejmuje stanik wieczorem i to tak szczypia z bokow i jak sie nachyle

kamenkaa lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka ja też wizytuje co 4 tygodnie i teraz cieżko wytrzymać, ale jak poczujemy ruchy maluchów to bedzie nam lżej!

Mnie tez bez powodu czasami tak mrowią sutki, że szok!
    Wyszła mi dwa dni temu jakaś wysypka na piersiach, czasami swędząca, nie wiem czy mam się tym martwić? Przeczytałam, że w ciazy możliwe sa rożne problemy skórne i raczej nie zagrażają dziecku, ale to cholerstwo w ogóle nie znika! Wizytę mam 14.01 i nie wiem co robić ...

nowatorka lubi tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też mam wrażliwe piersi, nie wiem od czego to zależy.
    A tak w ogóle to kumulacja złego u mnie- przeziębienie, osłabienie. Nie ma co, nieźle zaczęłam ten rok :-D

860ij44jnlwgi45u.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi wrote:
    Nowatorka ja też wizytuje co 4 tygodnie i teraz cieżko wytrzymać, ale jak poczujemy ruchy maluchów to bedzie nam lżej!

Mnie tez bez powodu czasami tak mrowią sutki, że szok!
    Wyszła mi dwa dni temu jakaś wysypka na piersiach, czasami swędząca, nie wiem czy mam się tym martwić? Przeczytałam, że w ciazy możliwe sa rożne problemy skórne i raczej nie zagrażają dziecku, ale to cholerstwo w ogóle nie znika! Wizytę mam 14.01 i nie wiem co robić ...
    to zależy od wysypki, spróbuj nosić naturalne materiały, zrezygnować z perfumowanych mydeł i zobacz czy zejdzie. Polecam też maść nagietkową. Możesz też spróbować zrobić pastę z aspiryny i nałożyć na kilka chwil w swędzące miejsce. Wysypka jest bardziej podrażnieniem czy ma coś na kształt grudek? jeśli to bardziej podrażnienie to samo zejdzie :) a jeśli przypomina pokrzywkę to warto skonsultować- szczególnie jeśli wystąpiła idiopatycznie. Warto pokazać ją lekarzowi pierwszego kontaktu, choćby dla spokoju ducha :)

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Patutka jak wytrzymuje miesiac bez podgladania malego? No ciezko jest ale co zrobic. I tak juz te wizyty nas duzo kosztuja a tak mi lekarz ustawia co miesiac.

Co do bolu piersi to mnie bola strasznie jak zdejmuje stanik wieczorem i to tak szczypia z bokow i jak sie nachyle
    A bo Ty w pl nie mieszkasz rozumiem?
    Jejku jak czytam o tych Waszych sutkach to Wam współczuję.

Dziewczyny mam pytanie czy macie wzrost apetytu? Mi do 12 tyg w ogóle nie chciało się jeść, a jakoś od 12 Jestem non stop głodna, trochę mnie to martwi....

2016 🩷

2020 🩵

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka no ja mieszkam we wloszech. Drogo tu jest i jeszcze teraz te prenatalne dochodza :/ no poza tym tez nie chce szalec i latac po 2 lekarzach. 1 mi wystarczy ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
‹‹ 261 262 263 264 265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ