X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak też sądzę, że może pójść w tą bądź w tamtą. Narazie na lepsze nie poszło. Zresztą żeby maly był zdrowy to i tak może zostać.

Ja Tobie również

Ejrene lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • aisa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    I jak tam na USG w Polsce? Małe pokazało co ma między nogami ? :)
    Wszystko ok. Bylam w 11+6, z usg 12+3. Pomiary wyszły ok. O płeć nie pytałam. Pewnie nawet nie byłoby widać bo to usg 2d.

Patutka, lepszego samopoczucia życzę :)

Ejrene, mamuśka1 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Wszystko ok. Bylam w 11+6, z usg 12+3. Pomiary wyszły ok. O płeć nie pytałam. Pewnie nawet nie byłoby widać bo to usg 2d.

Patutka, lepszego samopoczucia życzę :)

Ja też w środę na genetycznych nie pytałam o płeć, ale lekarz sam powiedział że nie widzi. Jakoś cierpliwa jestem jeśli o to chodzi i wolę usłyszeć jak już pewne będzie, a nie przypuszczenia. A tak czy inaczej problem z imieniem mamy, bo dużo mi się podoba, ale nie tak żebym wiedziała że to ma być te :)

atdc15nmjt4tk663.png
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale mnie dziś migrena dopadła. Byliśmy na zakupach i chyba te ostre światła w sklepach tak podziałaly. Najpierw mroczki przed oczami później zaczęła mi dretwiec dłoń i na końcu oczywiście ból głowy. Masakra. Teraz juz jest lepiej bo się przespalam. Na to wygląda, ze u mnie na zakupy ciążowo wyprawkowe jeszcze nie czas :/

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie się dziewczyny,życzę Wam lepszego samopoczucia. Ja byłam na basenie i to było mega przyjemne :)

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka mieszkam pod mediolanem.

Co do samopoczucia w 2 trymestrze to ja jeszcze go nie zaczelam ;) ale na pewno mam mniejsze mdlosci, juz prawie wogole i odzysjkuje energie, jestem mniej spiaca ale...pojawilo sie szybkie meczenie sie i czasami mi slabo sie robi a to tez nie jest fajne

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda wrote:
    Dziewczyny ale mnie dziś migrena dopadła. Byliśmy na zakupach i chyba te ostre światła w sklepach tak podziałaly. Najpierw mroczki przed oczami później zaczęła mi dretwiec dłoń i na końcu oczywiście ból głowy. Masakra. Teraz juz jest lepiej bo się przespalam. Na to wygląda, ze u mnie na zakupy ciążowo wyprawkowe jeszcze nie czas :/

Ja niestety mam regularne a w ciąży to już wogóle co 7 dni ból głowy co 14- 21 napad migreny, wczoraj myślałam że mi łeb rozwali... za pierwszym razem wzięłam paracetamol bo juz siedziałąm na kanapie owinięta kocem płacząc że nie wytrzymam tak mnie bolało, ale wtedy tez musiałam oddac projekt i migrena nie migrena musiałam pisać... wczoraj mąż pogasił wszytkie świała, lodowaty okład na głowe, koc, położyl się przy mnie, podobno się trzesłam jak osika ( ja przy tych migrenach odpływam) ale przeszło na szczęście, zasnełam i przespałam całą noc...
    Dzisiaj wygonił mnie na pół dnia do stajni- i dobrze żebym posiedziała na dworze i sie odstresowała, ale dzisiaj całe popołudnie się boje że się znowu zacznie... bo ciśnienie skacze...

Ja dzisiaj kupiłam pierwsze ubranka dla maleństwa, były takie przeceny że M sam wybierał i mówił żebym jeszcze to i to kupiła, generalnie ja nie lubie wydawać pieniędzy, bo mnie zawsze to boli jak sobie pomyślę jak ciężko na nie pracujemy ale mój M dzisiaj oszalał mi spodnie sobie kupiłam i bluzeczki ciążowe i nowe biustonosze ( dziewczyny w triumphie w outletach po 40 zł są super biustonosze miękkie fajnie wyprofilowane porządne)- troche chyba po wczoraj taki optymizm bo on strszenie nie lubi jak ja płacze i mam migreny, a teraz straram sie leków nie brak... normalnie to konczy sie kroplówką, lekami p/obrzękowymi i spaniem przez pół dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 18:04

Kijanka
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Wam dziewczynki ;-)
    Co tam U Was >?
    Moja mała w brzuszku szaleje :P pływa sobie hehe

wymysliłam imie AMELKA - jak Wam sie podoba? co prawda byc moze je zmienie bo mam 100pomysłów na minute heh:)

8styczen na wizyte do lekarza ;)

MartaT lubi tę wiadomość

• oldżi Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenkaa nie poznałam Cię po obrazku :) rozmyslanie nad imieniem fajna sprawa, my tez przejrzeliśmy 12 razy kalendarz w poszukiwaniu odpowiedniego! Mi tez się dzisiaj wydawało, że czuje dzidziusia ale to chyba za wcześnie ...

kijanka_88, kamenkaa, aisa lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia, ładne :) o czym świadczy że jest jednym z najczęściej wybieranych w 2015 :) sama mam w rodzinie 8mies Amelkę

kamenkaa lubi tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladne imie :)

Mój M sobie dzisiaj zamówił ciasto marchewkowe... robię pierwszy raz :)

kamenkaa, MartaT lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam w rodzinie emilke tez ladne

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Ladne imie :)

Mój M sobie dzisiaj zamówił ciasto marchewkowe... robię pierwszy raz :)
    wyślij kawałek! <3

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 mniam uwielbiam te ciasto podziel sie ;p

oldżi no zmieniłam obrazek bo tamten mi się znudził ale szczeże sama siebie tu nie poznaje hahahah

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 18:55

• kama005 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi wyjdzie :)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ponieważ moje mdłości praktycznie ustąpiły, zdarzają się raz dwa razy w tyg, zaczęłam poszukiwań ćwiczeń które nie będą obciążać kręgosłupa a trochę ruchu wniosą do życia ... dzisiaj wypróbowane, postanowiłam się z Wami podzielić.

https://www.youtube.com/channel/UCo19h1oJ73LfsJZC51xAuMg

bardzo fajny kanał, tętno nawet mi nie skoczyło, a ćwiczenia z piłką były tak fajne że nawet M. ćwiczył bo go plecy bolą..

https://www.youtube.com/watch?v=Pec-cOGXVtk
    to planuje na jutro :)

Znalazłam jeszcze ze studia be activ
    https://www.youtube.com/watch?v=-T3-BoWFTNs

pamietam jak je póbowałam robic na poczatku ciąży ale padłam.. może za tydzień..

Ejrene, aisa, nowatorka lubią tę wiadomość

Kijanka
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja narazie trochę spokojniejsza, bo już dzisiaj bo prenatalnym USG. Maluszek ma 5,92 cm. Kość nosowa widoczna, NT-1,8 mm(11t5d), liczba uderzeń serduszka 164. Wszystkie pisałyście że Wasze fasolki były aktywne i się ruszały, a u mnie niestety sobie spokojnie leżała i niektóre pomiary było trudno uchwycić. Doktor powiedziała,że na 70% dziewczynka. Doktor mówiła też że w ciągu 3 dni od USG prenatalnego można wykonać test PAPPA, bo wtedy będzie można porównać z USG i ocenić ryzyko wystąpienia wad genetycznych,ale my już chyba z niego zrezygnujemy.Trzymam kciuki za Wasze wizyty w tym tygodniu.

Ejrene, Inska, kama005, nowatorka, Zuzulka88, mamuśka1, aisa, kot_bury, majeczka87, _analiza lubią tę wiadomość

atdc3e5erjm386my.png
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka ja też ostatnio próbowałam coś trochę ćwiczyć, ale to był raz i póki co brak mi energii ;-)

kijanka_88 lubi tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa- bardzo dziękuję, przyda się. Na dodatek znow się rozchorowałam....
    A Ty lepiej się czujesz?

Nowatorka- o jaaaaa! Zazdroszczę. Przepiekne miasto, tak jak rzym! Dlugo tam mieszkasz?
    Ja do mediolanu wybierałam sie na duzej zwiedzić od a do z ale narazie sie nie udawało ahhh.

Amelka śliczne imie, myslalam o nim ale u nas w rodzinie juz jedna jest:p

Kama005- na ciasto marchewkowe mam swietny przepis jak chcesz, zawsze wychodzi;) w koncu przepis mojej babci

Ona- bardzo sie ciesze, ze wszystko dobrze. Moze zdjecie pokażesz?:)

kama005 lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzulka88 wrote:
    Kijanka ja też ostatnio próbowałam coś trochę ćwiczyć, ale to był raz i póki co brak mi energii ;-)

Spokojnie ja w 10 tyg lezalam i spalam spalam spalam spalam spalam ... Jeszcze troszke :)

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

Kijanka
‹‹ 263 264 265 266 267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ