Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ejrene wrote:I jak tam na USG w Polsce? Małe pokazało co ma między nogami ?
Patutka, lepszego samopoczucia życzęEjrene, mamuśka1 lubią tę wiadomość
-
aisa wrote:Wszystko ok. Bylam w 11+6, z usg 12+3. Pomiary wyszły ok. O płeć nie pytałam. Pewnie nawet nie byłoby widać bo to usg 2d.
Patutka, lepszego samopoczucia życzę
Ja też w środę na genetycznych nie pytałam o płeć, ale lekarz sam powiedział że nie widzi. Jakoś cierpliwa jestem jeśli o to chodzi i wolę usłyszeć jak już pewne będzie, a nie przypuszczenia. A tak czy inaczej problem z imieniem mamy, bo dużo mi się podoba, ale nie tak żebym wiedziała że to ma być te -
Dziewczyny ale mnie dziś migrena dopadła. Byliśmy na zakupach i chyba te ostre światła w sklepach tak podziałaly. Najpierw mroczki przed oczami później zaczęła mi dretwiec dłoń i na końcu oczywiście ból głowy. Masakra. Teraz juz jest lepiej bo się przespalam. Na to wygląda, ze u mnie na zakupy ciążowo wyprawkowe jeszcze nie czasMarcel Zdzisław vel. Pająk
PCO stwierdzone w 2008r.
05.2015 cb (6tc)
1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
-
nick nieaktualny
-
Patutka mieszkam pod mediolanem.
Co do samopoczucia w 2 trymestrze to ja jeszcze go nie zaczelam ale na pewno mam mniejsze mdlosci, juz prawie wogole i odzysjkuje energie, jestem mniej spiaca ale...pojawilo sie szybkie meczenie sie i czasami mi slabo sie robi a to tez nie jest fajne -
Dunda wrote:Dziewczyny ale mnie dziś migrena dopadła. Byliśmy na zakupach i chyba te ostre światła w sklepach tak podziałaly. Najpierw mroczki przed oczami później zaczęła mi dretwiec dłoń i na końcu oczywiście ból głowy. Masakra. Teraz juz jest lepiej bo się przespalam. Na to wygląda, ze u mnie na zakupy ciążowo wyprawkowe jeszcze nie czas
Ja niestety mam regularne a w ciąży to już wogóle co 7 dni ból głowy co 14- 21 napad migreny, wczoraj myślałam że mi łeb rozwali... za pierwszym razem wzięłam paracetamol bo juz siedziałąm na kanapie owinięta kocem płacząc że nie wytrzymam tak mnie bolało, ale wtedy tez musiałam oddac projekt i migrena nie migrena musiałam pisać... wczoraj mąż pogasił wszytkie świała, lodowaty okład na głowe, koc, położyl się przy mnie, podobno się trzesłam jak osika ( ja przy tych migrenach odpływam) ale przeszło na szczęście, zasnełam i przespałam całą noc...
Dzisiaj wygonił mnie na pół dnia do stajni- i dobrze żebym posiedziała na dworze i sie odstresowała, ale dzisiaj całe popołudnie się boje że się znowu zacznie... bo ciśnienie skacze...
Ja dzisiaj kupiłam pierwsze ubranka dla maleństwa, były takie przeceny że M sam wybierał i mówił żebym jeszcze to i to kupiła, generalnie ja nie lubie wydawać pieniędzy, bo mnie zawsze to boli jak sobie pomyślę jak ciężko na nie pracujemy ale mój M dzisiaj oszalał mi spodnie sobie kupiłam i bluzeczki ciążowe i nowe biustonosze ( dziewczyny w triumphie w outletach po 40 zł są super biustonosze miękkie fajnie wyprofilowane porządne)- troche chyba po wczoraj taki optymizm bo on strszenie nie lubi jak ja płacze i mam migreny, a teraz straram sie leków nie brak... normalnie to konczy sie kroplówką, lekami p/obrzękowymi i spaniem przez pół dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 18:04
Kijanka
-
czesc Wam dziewczynki
Co tam U Was >?
Moja mała w brzuszku szaleje pływa sobie hehe
wymysliłam imie AMELKA - jak Wam sie podoba? co prawda byc moze je zmienie bo mam 100pomysłów na minute heh:)
8styczen na wizyte do lekarzaMartaT lubi tę wiadomość
-
Kamenkaa nie poznałam Cię po obrazku rozmyslanie nad imieniem fajna sprawa, my tez przejrzeliśmy 12 razy kalendarz w poszukiwaniu odpowiedniego! Mi tez się dzisiaj wydawało, że czuje dzidziusia ale to chyba za wcześnie ...
kijanka_88, kamenkaa, aisa lubią tę wiadomość
-
A ponieważ moje mdłości praktycznie ustąpiły, zdarzają się raz dwa razy w tyg, zaczęłam poszukiwań ćwiczeń które nie będą obciążać kręgosłupa a trochę ruchu wniosą do życia ... dzisiaj wypróbowane, postanowiłam się z Wami podzielić.
https://www.youtube.com/channel/UCo19h1oJ73LfsJZC51xAuMg
bardzo fajny kanał, tętno nawet mi nie skoczyło, a ćwiczenia z piłką były tak fajne że nawet M. ćwiczył bo go plecy bolą..
https://www.youtube.com/watch?v=Pec-cOGXVtk
to planuje na jutro
Znalazłam jeszcze ze studia be activ
https://www.youtube.com/watch?v=-T3-BoWFTNs
pamietam jak je póbowałam robic na poczatku ciąży ale padłam.. może za tydzień..Ejrene, aisa, nowatorka lubią tę wiadomość
Kijanka
-
Hej dziewczyny. Ja narazie trochę spokojniejsza, bo już dzisiaj bo prenatalnym USG. Maluszek ma 5,92 cm. Kość nosowa widoczna, NT-1,8 mm(11t5d), liczba uderzeń serduszka 164. Wszystkie pisałyście że Wasze fasolki były aktywne i się ruszały, a u mnie niestety sobie spokojnie leżała i niektóre pomiary było trudno uchwycić. Doktor powiedziała,że na 70% dziewczynka. Doktor mówiła też że w ciągu 3 dni od USG prenatalnego można wykonać test PAPPA, bo wtedy będzie można porównać z USG i ocenić ryzyko wystąpienia wad genetycznych,ale my już chyba z niego zrezygnujemy.Trzymam kciuki za Wasze wizyty w tym tygodniu.
Ejrene, Inska, kama005, nowatorka, Zuzulka88, mamuśka1, aisa, kot_bury, majeczka87, _analiza lubią tę wiadomość
-
Aisa- bardzo dziękuję, przyda się. Na dodatek znow się rozchorowałam....
A Ty lepiej się czujesz?
Nowatorka- o jaaaaa! Zazdroszczę. Przepiekne miasto, tak jak rzym! Dlugo tam mieszkasz?
Ja do mediolanu wybierałam sie na duzej zwiedzić od a do z ale narazie sie nie udawało ahhh.
Amelka śliczne imie, myslalam o nim ale u nas w rodzinie juz jedna jest:p
Kama005- na ciasto marchewkowe mam swietny przepis jak chcesz, zawsze wychodzi;) w koncu przepis mojej babci
Ona- bardzo sie ciesze, ze wszystko dobrze. Moze zdjecie pokażesz?kama005 lubi tę wiadomość
2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️