Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Nowatorka a czemu nie masz refundowanych wizyt ?
Patutka Ty przystań się martwić, tylko zacznij cieszyć ciąża. Drugi trymestr to najlepszy czas dla kobiety.
Ja jem raz mniej, raz więcej ale mnie to nie martwi. Do puki dziecko rośnie.aisa lubi tę wiadomość
-
Patutka wrote:Dziewczyny mam pytanie czy macie wzrost apetytu? Mi do 12 tyg w ogóle nie chciało się jeść, a jakoś od 12 Jestem non stop głodna, trochę mnie to martwi....
pół godziny po obiedzie czuję ssanie w żołądku.. ratuję się amarantusem ekspandowanym- jest pełnowartościowy i sycący
Bardzo pilnuję wagi- mierzę 180cm i ważę 87kg co oznacza nadwagęz drugiej strony pamiętam że przy "prawidłowej" wadze można było mnie dłońmi w pasie objąć
nie do końca wiem co o tym myśleć, więc uważam.
Sergiusz
-
87 to waga z przed ciąży, ale szczerze powiedziawszy nigdy nie wyglądałam ani nie czułam się lepiej. Uważam że wskaźnik BMI nie jest do końca precyzyjny i miarodajny. W 1 trymestrze przybrałam 0,3kg. Niby niewiele, ale lekarz nie stwierdził nieprawidłowości.
Sergiusz
-
Telashe wrote:mam podobnie
pół godziny po obiedzie czuję ssanie w żołądku.. ratuję się amarantusem ekspandowanym- jest pełnowartościowy i sycący
Bardzo pilnuję wagi- mierzę 180cm i ważę 87kg co oznacza nadwagęz drugiej strony pamiętam że przy "prawidłowej" wadze można było mnie dłońmi w pasie objąć
nie do końca wiem co o tym myśleć, więc uważam.
2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Ejrene mam refundowane ale zdecydowalam chodzic prywatnie bo chcialam sama wybrac lekarza. Na poczatku to by sie chcialo podgladac malego czesciej al potem to juz chyba wystarczy raz w miesiacu
Pomyslec ze nasze mamy czasami nie mialy ani jednego usg przez cala ciaze ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 12:08
-
ja teraz tez już wizyty co 4 tyg, jeszcze jest dziwnie, bo nie czuć ruchów maleństwa, nie mogę się tego doczekać , wtedy będę już spokojniejsza
a do lekarza też chodzę prywatnie, jest to moja pierwsza ciąża i prywatnie co wizytę mogę pooglądać maluszka, siedzeć w gabinecie do woli - nie ma ograniczonego czasu i jakoś tak lepiej się czuję -
Ja miałam wizyte 18.12 a teraz mam 8.01. Umieram z ciekawości czy wszystko ok. Zamówiłam detektor tętna
będę spokojniejsza.
Co do apetytu. Ja mam raz mniejszy razbwiekszy. Nie chcę się objadac ale czasami nie umiemchyba muszę się nauczyć
za to mam inny problem. Nie pije tyle ile powinnam pomimo pragnienia.
Ja mam 171 cm i waże 66kg. Aż źle się z tą waga czuje. Po ciąży będę chciała jak najszybciej zacząć ćwiczyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 12:19
-
Ja od poczatku ciazy mam duzy apetyt i niestety jem za duzo i to ciezkich potraw bo na takie tylko mam ochote. Po 7.01 jak juz pojde do pracy i skoncza sie wolne to bede musiala sie zaczac kontrolowac bo inaczej sie spase a to dopiero poczatek ciazy
Ja mam 172cm i 60 kg czyli waga poczatkowa normalna. Teraz pewnie juz jest +2 lub 3... Ale to wina swiat -
Powiem Wam Dziewczyny, że u mnie z jedzeniem bywa różnie, bywa tak, że czuje się jak przed ciążą i nie odczuwam głodu miedzy posiłkami, ale czasami jak mnie dopadnie głód to muszę cos zjeść w przeciągu minuty! Dlatego mam zawsze jakieś owoce w pogotowiu
-
nowatorka wrote:Alsa to szczupla jestes bardzo
A to usg sie liczy jak wizyta
Czy dziecko dobrze rośnie sprawdza się przez mierzenie brzucha. Jeśli jakiś pomiar jest niepokojący to wtedy usg.
Zawsze byłam szczuplak. Mimo, że dużo jadłam to przytyć nie mogłam. Najlepiej czuje się z wagą 55kg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 13:43
-
ja już się nie mogę doczekać wizyty
a to jeszcze dwa tygodnie... 13.01 Korci mnie żeby się umówić do innego lekarza w międzyczasie z bardziej nowoczesnym aparatem do usg, chciałabym już poznać płeć mikrusa. Jakoś do niedawna mnie to nie ciekawiło ale teraz kurcze... wiecie chyba zaczynam odczuwać pierwsze objawy pieluszkowego zapalenia mózgu- nie mogę się doczekać lipca
Sergiusz
-
Telashe wrote:mniej więcej od świąt.. więc tak
Widze, że zjadło moje wypowiedzi.
Nowatorka- mega zazdroszczę! Kocham włochy to przepiękny kraj! A moge wiedzieć w jakim mieście mieszkasz?
Ejrene- a czy ja kiedykolwiek powiedziałam, że się nie cieszę z ciąży? Bo mi sie tak nie wydaje. Strach o ciąże zawsze będzie jesli była wyczekana. Raz większy, raz mniejszy.
I nie można mówić, ze drugi trymestr to najlepszy czas, na pewno nie dla każdej. Narazie rzygam jak kot i nie czuje zmiany.
No i wydaje mi się,.że to forum jest od tego żeby zadać takie, czy inne pytanie...2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Patutka wrote:Strach o ciąże zawsze będzie jesli była wyczekana. Raz większy, raz mniejszy.
Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Sergiusz
-
Patutka wrote:
Ejrene- a czy ja kiedykolwiek powiedziałam, że się nie cieszę z ciąży? Bo mi sie tak nie wydaje. Strach o ciąże zawsze będzie jesli była wyczekana. Raz większy, raz mniejszy.
I nie można mówić, ze drugi trymestr to najlepszy czas, na pewno nie dla każdej. Narazie rzygam jak kot i nie czuje zmiany.
No i wydaje mi się,.że to forum jest od tego żeby zadać takie, czy inne pytanie...
Dopiero zaczełaś drugi trymest i więc nie jest powiedziane że lepiej nie będziei tego Ci życzę.