X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka a czemu nie masz refundowanych wizyt ?

Patutka Ty przystań się martwić, tylko zacznij cieszyć ciąża. Drugi trymestr to najlepszy czas dla kobiety.
    Ja jem raz mniej, raz więcej ale mnie to nie martwi. Do puki dziecko rośnie.

aisa lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Dziewczyny mam pytanie czy macie wzrost apetytu? Mi do 12 tyg w ogóle nie chciało się jeść, a jakoś od 12 Jestem non stop głodna, trochę mnie to martwi....
    mam podobnie :) pół godziny po obiedzie czuję ssanie w żołądku.. ratuję się amarantusem ekspandowanym- jest pełnowartościowy i sycący :)
    Bardzo pilnuję wagi- mierzę 180cm i ważę 87kg co oznacza nadwagę :/ z drugiej strony pamiętam że przy "prawidłowej" wadze można było mnie dłońmi w pasie objąć o.O nie do końca wiem co o tym myśleć, więc uważam.

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe też mam 180 cm wzrostu. Jutro z rana się zważe żeby sprawdzić ile przytyłam. Przed ciążą miałam 70 kg.

atdc15nmjt4tk663.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    87 to waga z przed ciąży, ale szczerze powiedziawszy nigdy nie wyglądałam ani nie czułam się lepiej. Uważam że wskaźnik BMI nie jest do końca precyzyjny i miarodajny. W 1 trymestrze przybrałam 0,3kg. Niby niewiele, ale lekarz nie stwierdził nieprawidłowości.

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:
    mam podobnie :) pół godziny po obiedzie czuję ssanie w żołądku.. ratuję się amarantusem ekspandowanym- jest pełnowartościowy i sycący :)
    Bardzo pilnuję wagi- mierzę 180cm i ważę 87kg co oznacza nadwagę :/ z drugiej strony pamiętam że przy "prawidłowej" wadze można było mnie dłońmi w pasie objąć o.O nie do końca wiem co o tym myśleć, więc uważam.
    Dziękuję za wypowiedź. Ale też tak Ci się zrobiło od 2 trymestru? Ja przy 174 obecnie ważę 54.5 kg

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene mam refundowane ale zdecydowalam chodzic prywatnie bo chcialam sama wybrac lekarza. Na poczatku to by sie chcialo podgladac malego czesciej al potem to juz chyba wystarczy raz w miesiacu ;)
    Pomyslec ze nasze mamy czasami nie mialy ani jednego usg przez cala ciaze ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 12:08

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • aleksja Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja teraz tez już wizyty co 4 tyg, jeszcze jest dziwnie, bo nie czuć ruchów maleństwa, nie mogę się tego doczekać , wtedy będę już spokojniejsza :)
    a do lekarza też chodzę prywatnie, jest to moja pierwsza ciąża i prywatnie co wizytę mogę pooglądać maluszka, siedzeć w gabinecie do woli - nie ma ograniczonego czasu i jakoś tak lepiej się czuję :)

czekamy na maleństwo <3

7b75975246.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Dziękuję za wypowiedź. Ale też tak Ci się zrobiło od 2 trymestru? Ja przy 174 obecnie ważę 54.5 kg
    mniej więcej od świąt.. więc tak

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wizyte 18.12 a teraz mam 8.01. Umieram z ciekawości czy wszystko ok. Zamówiłam detektor tętna ;) będę spokojniejsza.

Co do apetytu. Ja mam raz mniejszy razbwiekszy. Nie chcę się objadac ale czasami nie umiem ;) chyba muszę się nauczyć ;) za to mam inny problem. Nie pije tyle ile powinnam pomimo pragnienia.

Ja mam 171 cm i waże 66kg. Aż źle się z tą waga czuje. Po ciąży będę chciała jak najszybciej zacząć ćwiczyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 12:19

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od poczatku ciazy mam duzy apetyt i niestety jem za duzo i to ciezkich potraw bo na takie tylko mam ochote. Po 7.01 jak juz pojde do pracy i skoncza sie wolne to bede musiala sie zaczac kontrolowac bo inaczej sie spase a to dopiero poczatek ciazy ;)

Ja mam 172cm i 60 kg czyli waga poczatkowa normalna. Teraz pewnie juz jest +2 lub 3... Ale to wina swiat :P

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja wygrywam z długością czekania na wizyte. Kolejna 1.02, ostatnia była 30.11 plus usg w Polsce 22.12.

Ja mam 174cm, ważę 57kg.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alsa to szczupla jestes bardzo ;)
    A to usg sie liczy jak wizyta ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam Dziewczyny, że u mnie z jedzeniem bywa różnie, bywa tak, że czuje się jak przed ciążą i nie odczuwam głodu miedzy posiłkami, ale czasami jak mnie dopadnie głód to muszę cos zjeść w przeciągu minuty! Dlatego mam zawsze jakieś owoce w pogotowiu :)

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Alsa to szczupla jestes bardzo ;)
    A to usg sie liczy jak wizyta ;)
    Tu w początku ciąży chodzi się bardzo rzadko na wizyty. Gdybyśmy nie jechali na Święta do Pl to odległość między wizytami byłaby od 30.11 do 1.02. To będzie usg połówkowe już, tu robi się je dość wcześnie. I jeśli nic się nie będzie działo to więcej usg się nie przewiduje.
    Czy dziecko dobrze rośnie sprawdza się przez mierzenie brzucha. Jeśli jakiś pomiar jest niepokojący to wtedy usg.

Zawsze byłam szczuplak. Mimo, że dużo jadłam to przytyć nie mogłam. Najlepiej czuje się z wagą 55kg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 13:43

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 167 cm i obecnie waga 52.9 kg.

Apetyt mam różny. Raz jem a raz mnie odrzuca. W pierwszej ciąży przytyłam 15 kg, więc mam nadzieję, że teraz też więcej nie przytyję.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już się nie mogę doczekać wizyty :D a to jeszcze dwa tygodnie... 13.01 Korci mnie żeby się umówić do innego lekarza w międzyczasie z bardziej nowoczesnym aparatem do usg, chciałabym już poznać płeć mikrusa. Jakoś do niedawna mnie to nie ciekawiło ale teraz kurcze... wiecie chyba zaczynam odczuwać pierwsze objawy pieluszkowego zapalenia mózgu- nie mogę się doczekać lipca ;)

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:
    mniej więcej od świąt.. więc tak
    Dzięki. No mi też tak od świąt, w wigilię zaczął się 12 tyg. I co chwile Jestem glodna

Widze, że zjadło moje wypowiedzi.

Nowatorka- mega zazdroszczę! Kocham włochy to przepiękny kraj! A moge wiedzieć w jakim mieście mieszkasz?

Ejrene- a czy ja kiedykolwiek powiedziałam, że się nie cieszę z ciąży? Bo mi sie tak nie wydaje. Strach o ciąże zawsze będzie jesli była wyczekana. Raz większy, raz mniejszy.
    I nie można mówić, ze drugi trymestr to najlepszy czas, na pewno nie dla każdej. Narazie rzygam jak kot i nie czuje zmiany.
    No i wydaje mi się,.że to forum jest od tego żeby zadać takie, czy inne pytanie...

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Strach o ciąże zawsze będzie jesli była wyczekana. Raz większy, raz mniejszy.
    cóż, powiem więcej- strach występuje niezależnie od tego czy była wyczekana. Na podstawie wypowiedzi waszych i własnych odczuć, zauważyłam ze ta przypadkowa jest przyjmowana z większym luzem- co nie znaczy że nie ma chwil zawahania, zwątpienia czy strachu.

Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    To ja wygrywam z długością czekania na wizyte. Kolejna 1.02, ostatnia była 30.11 plus usg w Polsce 22.12.

Ja mam 174cm, ważę 57kg.

I jak tam na USG w Polsce? Małe pokazało co ma między nogami ? :)

aisa lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:

Ejrene- a czy ja kiedykolwiek powiedziałam, że się nie cieszę z ciąży? Bo mi sie tak nie wydaje. Strach o ciąże zawsze będzie jesli była wyczekana. Raz większy, raz mniejszy.
    I nie można mówić, ze drugi trymestr to najlepszy czas, na pewno nie dla każdej. Narazie rzygam jak kot i nie czuje zmiany.
    No i wydaje mi się,.że to forum jest od tego żeby zadać takie, czy inne pytanie...

Dopiero zaczełaś drugi trymest i więc nie jest powiedziane że lepiej nie będzie :) i tego Ci życzę.

atdc15nmjt4tk663.png
‹‹ 262 263 264 265 266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ