Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
kot_bury wrote:Od Waszych przepisów zachciało mi się ciasta, a nie powinnam
Od tygodnia mam okropnego lenia i najchętniej tylko bym spała, ale w końcu wczoraj wzięłam się do roboty, bo od świąt stoję z zamówieniami (na co dzień jestem programistką, ale dorabiam rękodziełem). Dwiema rzeczami muszę się Wam pochwalić - takie małe albumiki ciążowe
http://i127.photobucket.com/albums/p158/elrosa/1.jpg
http://i127.photobucket.com/albums/p158/elrosa/2_1.jpg
Oczywiście szewc bez butów chodzi, energii wystarczyło mi tylko na te dwa, ale sobie też w końcu kiedyś zrobię
Przepiękneeee są te albumyaleksja lubi tę wiadomość
-
Laski ale zimno'!! Prawie zamarzlam na dworzu!
Przepisy sobie spisze zaraz
Dzisiaj byłam na xakupavh i dupa nic nie kupiłam. Spodnie ciążowe mi się nie podobają, butów na wesele kolezanki nie znalazłam a wesele 9stycznia i tylko szlag mnie trafił przez te tłumy!!!!!
My na szkołę rodzenia idziemynawiew znajomi sa bardzo zadowoleni i to co się nasluchali l znieczuleniu sprawiło że już go nie chcą bo to o kant d potłuc jest
-
nick nieaktualnyW środku też są kolorowe, z miejscem na zdjęcia, płytę z USG, wpisaniem propozycji imion itd.
Takie głupie pytanie mam - to niemożliwe, żebym mogła już poczuć jakieś ruchy, prawda? Wczoraj pierwszy raz zaczęło mi się zdawać, że coś czuję, myślałam, że mi się zdaje, ale dziś od rana mam to samo - trochę jakby motyl trzepotał od środka. Ale im więcej o tym myślę, tym bardziej sama siebie przekonuję, że to przecież na razie niemożliwetylko co to może być? Wydaje mi się, że raczej nie jelita, bo za nisko w podbrzuszu, skurcze chyba też nie, bo (poza jedną, może półminutową serią) nieregularnie. Będę się zastanawiać teraz
-
kot_bury wrote:Takie głupie pytanie mam - to niemożliwe, żebym mogła już poczuć jakieś ruchy, prawda? Wczoraj pierwszy raz zaczęło mi się zdawać, że coś czuję, myślałam, że mi się zdaje, ale dziś od rana mam to samo - trochę jakby motyl trzepotał od środka. Ale im więcej o tym myślę, tym bardziej sama siebie przekonuję, że to przecież na razie niemożliwe
tylko co to może być? Wydaje mi się, że raczej nie jelita, bo za nisko w podbrzuszu, skurcze chyba też nie, bo (poza jedną, może półminutową serią) nieregularnie. Będę się zastanawiać teraz
Miałam dziś dokładnie tak samo! To moja pierwsza ciąża i nie wiem o co kaman z tym
-
nick nieaktualnyWłaśnie tak po prostu - i tylko, jak siedzę. Jak przykładam rękę do brzucha, nic kompletnie nie czuć. Internet twierdzi tylko tyle: "Dziecko zaczyna aktywnie się poruszać, choć ze względu na jego niewielki rozmiar nie jesteśmy w stanie tych ruchów jeszcze wyczuć. Niektóre kobiety twierdzą, że na tym etapie są w stanie czuć ruchy dziecka, ale jest to związane raczej ze zmieniającym się układem narządów w jamie brzusznej, który dostarcza kobiecie innych, nieznanych wcześniej wrażeń, szczególnie jeśli jest to pierwsza ciąża.". Więc może jednak to te nieszczęsne jelita się przemieszczają gdzie indziej
-
nick nieaktualnyKot - piękne albumy
Co do szkoły rodzenia, wczoraj koleżanka, która rodziła na początku 2015 mówiła, że to totalnie bez sensu, więc sama nie wiem.
Ale powiem Wam, że znowu byłam na basenie, to jest czadowe. Zamierzam chodzić minimum 2x w tygodniu.
A jutro do pracy...zaczynam nową...trochę się denerwuję. Jutro też zaczynam 12 tc - dziś mnie brzuch cały dzień ciągnął, mam nadzieję, że to nic poważnego.
Miłego wieczoru Wam i udanego tygodnia! -
nick nieaktualnyMiło mi
Ja bym chciała pójść do takiej szkoły - na razie mam jeszcze przynajmniej dwa miesiące na zastanowienie, bo w szpitalu, który obecnie mam na oku organizują dopiero dla dziewczyn w 25-29 tygodniu, a zapisy są miesiąc wcześniej. Najbardziej chyba interesują mnie tematy związane z dzieckiem (są w programie oprócz przebiegu ciąży, porodu i połogu) - to moje pierwsze i będę panikować. Z niemowlęciem miałam kontakt tylko raz w życiu, odwiedziłam kuzynkę z sześciotygodniowym bobasem i pozwoliła mi go nakarmić butelką - nie płakał, nie miał potem kolki, więc chyba mogę odtrąbić sukces -
Co do szkoły rodzenia to dla kobiet, które wcześniej nie miały styczności z bobasami to chyba warto
Ja osobiście od lat miałam kontakt z niemowlakami, jak widziałam noworodka to oczy mi się świeciły (w sumie mam tak do dziś)
już się nie mogę doczekać aż swoje będę tulić w końcu !
Ps. u Was też tak zimno ? Lubuskie -12i podobno ma być tak cały tydzień