X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kot_bury wrote:
    Od Waszych przepisów zachciało mi się ciasta, a nie powinnam :)

Od tygodnia mam okropnego lenia i najchętniej tylko bym spała, ale w końcu wczoraj wzięłam się do roboty, bo od świąt stoję z zamówieniami (na co dzień jestem programistką, ale dorabiam rękodziełem). Dwiema rzeczami muszę się Wam pochwalić - takie małe albumiki ciążowe :)
    http://i127.photobucket.com/albums/p158/elrosa/1.jpg
    http://i127.photobucket.com/albums/p158/elrosa/2_1.jpg

Oczywiście szewc bez butów chodzi, energii wystarczyło mi tylko na te dwa, ale sobie też w końcu kiedyś zrobię :)

Przepiękneeee są te albumy :)

aleksja lubi tę wiadomość

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kot sliczne albumy !

A ja wychodze do restauracji na rybkebo calydzien w domu siedze ispie i ogladam filmy i juz musze normalnie wyjsc bo korzenie zapuszcze

aleksja lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski ale zimno'!! Prawie zamarzlam na dworzu!

Przepisy sobie spisze zaraz ;)

Dzisiaj byłam na xakupavh i dupa nic nie kupiłam. Spodnie ciążowe mi się nie podobają, butów na wesele kolezanki nie znalazłam a wesele 9stycznia i tylko szlag mnie trafił przez te tłumy!!!!!

My na szkołę rodzenia idziemy ;) nawiew znajomi sa bardzo zadowoleni i to co się nasluchali l znieczuleniu sprawiło że już go nie chcą bo to o kant d potłuc jest

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W środku też są kolorowe, z miejscem na zdjęcia, płytę z USG, wpisaniem propozycji imion itd. :)

Takie głupie pytanie mam - to niemożliwe, żebym mogła już poczuć jakieś ruchy, prawda? Wczoraj pierwszy raz zaczęło mi się zdawać, że coś czuję, myślałam, że mi się zdaje, ale dziś od rana mam to samo - trochę jakby motyl trzepotał od środka. Ale im więcej o tym myślę, tym bardziej sama siebie przekonuję, że to przecież na razie niemożliwe :) tylko co to może być? Wydaje mi się, że raczej nie jelita, bo za nisko w podbrzuszu, skurcze chyba też nie, bo (poza jedną, może półminutową serią) nieregularnie. Będę się zastanawiać teraz :D

• panna truskawka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kot_bury wrote:
    Takie głupie pytanie mam - to niemożliwe, żebym mogła już poczuć jakieś ruchy, prawda? Wczoraj pierwszy raz zaczęło mi się zdawać, że coś czuję, myślałam, że mi się zdaje, ale dziś od rana mam to samo - trochę jakby motyl trzepotał od środka. Ale im więcej o tym myślę, tym bardziej sama siebie przekonuję, że to przecież na razie niemożliwe :) tylko co to może być? Wydaje mi się, że raczej nie jelita, bo za nisko w podbrzuszu, skurcze chyba też nie, bo (poza jedną, może półminutową serią) nieregularnie. Będę się zastanawiać teraz :D

Miałam dziś dokładnie tak samo! To moja pierwsza ciąża i nie wiem o co kaman z tym :)

wff2tv73hpz3pa50.png
  • Monika.ch87 Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tak mam - uczucie jakby coś na chwilę mnie muskalo od środka.. takie wybrzuszenie które czuję od środka tylko..

http://ovufriend.pl/graph/73e9cdebd5bbc7744ddc8787fdecc71f

hchydqk3h87tbykl.png

• kama005 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak przykładacie rękę do brzucha czy tak po prostu.?

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tak po prostu - i tylko, jak siedzę. Jak przykładam rękę do brzucha, nic kompletnie nie czuć. Internet twierdzi tylko tyle: "Dziecko zaczyna aktywnie się poruszać, choć ze względu na jego niewielki rozmiar nie jesteśmy w stanie tych ruchów jeszcze wyczuć. Niektóre kobiety twierdzą, że na tym etapie są w stanie czuć ruchy dziecka, ale jest to związane raczej ze zmieniającym się układem narządów w jamie brzusznej, który dostarcza kobiecie innych, nieznanych wcześniej wrażeń, szczególnie jeśli jest to pierwsza ciąża.". Więc może jednak to te nieszczęsne jelita się przemieszczają gdzie indziej :)

• Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kot_bury przecudne te albumy :-D
    Można wiedzieć jaka cena? :-D

860ij44jnlwgi45u.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też juz wybieram szkołę rodzenia i bardzo mnie to ekscytuje!

Kocie masz talent! Przepiękne albumy :) a poza tym ja wczoraj miałam dokładnie to samo uczucie co Ty! Cztery razy po kilka sekund jak leżałam na brzuchu :)

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myslicie ze mozna w ciazy stosowac masc przeciwbolową bengay?

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maść rozgrzewająca. Hmmm a co jest na ulotce?

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kot - piękne albumy :)

Co do szkoły rodzenia, wczoraj koleżanka, która rodziła na początku 2015 mówiła, że to totalnie bez sensu, więc sama nie wiem.
    Ale powiem Wam, że znowu byłam na basenie, to jest czadowe. Zamierzam chodzić minimum 2x w tygodniu.

A jutro do pracy...zaczynam nową...trochę się denerwuję. Jutro też zaczynam 12 tc - dziś mnie brzuch cały dzień ciągnął, mam nadzieję, że to nic poważnego.

Miłego wieczoru Wam i udanego tygodnia!

• figaa Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kot_bury super, bardzo ładne:)
    Co do szkoły rodzenia myślę ze warto, ja chodziłam w 1 ciąży trochę dla rozrywki bo i tak nastawialam się na CC.

1usag7rf69y59i8r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miło mi :)

Ja bym chciała pójść do takiej szkoły - na razie mam jeszcze przynajmniej dwa miesiące na zastanowienie, bo w szpitalu, który obecnie mam na oku organizują dopiero dla dziewczyn w 25-29 tygodniu, a zapisy są miesiąc wcześniej. Najbardziej chyba interesują mnie tematy związane z dzieckiem (są w programie oprócz przebiegu ciąży, porodu i połogu) - to moje pierwsze i będę panikować. Z niemowlęciem miałam kontakt tylko raz w życiu, odwiedziłam kuzynkę z sześciotygodniowym bobasem i pozwoliła mi go nakarmić butelką - nie płakał, nie miał potem kolki, więc chyba mogę odtrąbić sukces :)

• panna truskawka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kot_bury wrote:
    Właśnie tak po prostu - i tylko, jak siedzę. Jak przykładam rękę do brzucha, nic kompletnie nie czuć.

Odczuwam dokładnie to samo tylko jak siedzę, a szczególnie w samochodzie :)

wff2tv73hpz3pa50.png
  • aleksja Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szkoły rodzenia to dla kobiet, które wcześniej nie miały styczności z bobasami to chyba warto :)
    Ja osobiście od lat miałam kontakt z niemowlakami, jak widziałam noworodka to oczy mi się świeciły (w sumie mam tak do dziś :D ) :D już się nie mogę doczekać aż swoje będę tulić w końcu ! :)

Ps. u Was też tak zimno ? Lubuskie -12 :/ i podobno ma być tak cały tydzień

czekamy na maleństwo <3

7b75975246.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warszawa -15

1usapiqvhk164civ.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tez te pykania odczuwam albo takie jakby ktos mnie tam kopal w 1 miejscu ale to chyba sa jelita, trawienie czy cos w tym rodzaju ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje że to jelita. Poczekajmy aż dostaniemy raz a porządnie ;)

kot_bury lubi tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
‹‹ 266 267 268 269 270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ