X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • aleksja Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czuję co jakiś czas bulgotanie :)

czekamy na maleństwo <3

7b75975246.png
  • aleksja Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , jak ustawić ten suwaczek na dole ? jestem tu nowa nie bardzo wiem jak :/

czekamy na maleństwo <3

7b75975246.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tworzysz sobie Suwaczek w necie potem na belly wchodzisz w ustawienia społeczność i masz tam takie pole. Wklejasz link i zapisujesz ;)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszczecwam powiem ze pykanie w dole brzucha mialam jako jeden z pierwszych objawow ciazy okolo terminu @. Jakby mnie wlasnie cos od srodja kopalo. Nie byly to jelita, nie wiem co to bylo, jakies skurcze moze
    Ps. Za 2 dni koncze branie progesteronu. Ciesze sie bo ostatnio troche spuchlam. Pewnie od jedzenia za duzo ale moze tez od niego troche, zawsze to hormon

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 23:34

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    robilam to samo ciasto od wielu lat;) to piernik;) tylko nie kg marchewki a 2 szklanki ;) i bakalie dodaje;) i polewam czekoladą
    No ja robie marchewkowe, a nie piernikowe. :)

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Jeszczecwam powiem ze pykanie w dole brzucha mialam jako jeden z pierwszych objawow ciazy okolo terminu @. Jakby mnie wlasnie cos od srodja kopalo. Nie byly to jelita, nie wiem co to bylo, jakies skurcze moze
    Ps. Za 2 dni koncze branie progesteronu. Ciesze sie bo ostatnio troche spuchlam. Pewnie od jedzenia za duzo ale moze tez od niego troche, zawsze to hormon
    W sensie luteiny? Czy masz duphaston?

2016 🩷

2020 🩵

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    W sensie luteiny? Czy masz duphaston?
    No cos w rodzaju luteiny. U nas sie nazywa progefik

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    No cos w rodzaju luteiny. U nas sie nazywa progefik
    Kurcze ja wlasnie biore luteine i co...? Mam ja odstawić tak z dnia na dzien?

2016 🩷

2020 🩵

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Kurcze ja wlasnie biore luteine i co...? Mam ja odstawić tak z dnia na dzien?
    A w ktorym tygodniu mialas odstawic ? No ja tez nie wiem czy odstawie z dnia na dzien ale chyba tak bo lekarz nic nie mowil innego. Ile bierzesz ? Ja 2x dziennie
    I tak poprzedni gin mi kazal brac tylko do 10 tc a ten do 13

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 01:14

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 02:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi niby kazano brać do końca 1 trymestru ale nikt ni nie powiedział jak odstawić, czy nagle czy dawkowo....
    Do 10t to jakiś kretyn.... przecież jeżeli miało się zbyt małą ilość progesteronu, to można było doprowadzić do tragedii....

Wiesz ja tez biore po jednej tabletce 100 mg rano i wieczorem

2016 🩷

2020 🩵

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka no to ja tak samo biore.moj lekarz to nie kretyn ;) wrecz przeciwnie. Dzieki niemu wogole zaszlam. Ja nie wiem czy mam problemy z progesteronem, nigdy mi go nie sprawdzali. Ja mialam problemy z cyklami i owulacja, bralam dupka na wyregulowanie cykli i mi kazal go nie przerywac tylko kontynuowac, moze tez w zwiazku z odstawieniem leku na prolaktyne.
    No to bedziemy razem odstawiac ten progesteron. Ty czujesz ze od niego puchniesz albo tyjesz czy nie ? Bo ja ostatnio spuchlam troche na twarzy :/ i moze to tez od niego, a moze po prostu przytylam albo od ciazy :/ a mowia ze ma sie piekniec w ciazy taaaa ja jakos nie pieknieje a to dopiero poczatek ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.

Wiesz, chodzi mi o to, że jeśli nie badał Ci poziomu progesteronu, to nie ma prawa odstawiać go w 10 tygodniu, bo wtedy łożysko nie produkuję jeszcze tego hormonu i ostawienie go mogło doprowadzić do spadku i w skutek tego do poronienia. Więc odstawienie go byłoby nie poważne....

Ja tez miałam ten sam problem co Ty, badania okej a owulki czesto brak albo @ od miesiaca do 4 msc czekania na nią :-\

Wiesz co nie zauważyłam abym spuchła na twarzy i nikt też czegoś takiego mi nie powiedział..
    Przytyć, nie przytyłam ale ja cały czas wymiotuje np. Dziś więc ciężko to porównać u mnie

W ogóle witaj w ostatnim dniu 1 trymestru! :)

To co, kiedy odstawiamy? ;-)

2016 🩷

2020 🩵

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No fajnie ze jutro zaczynam 2 trymestr :) tylko dopiero po wizycie sie uspokoje bo narazie to sie nia stresuje. A ty jutro wizytujesz i tez masz genetyczne. Trzymam kciuki. Daj znac po. No ja jeszcze dzisiaj i jutro biore progesteron i potem odstawiam. Akurat bede miala wizyte to poinformuje doktorka ze juz nie biore ;) a ty kiedy odstawiasz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 08:11

Gagaga lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, witam się w 12 tygodniu. Niestety z bólem w okolicy prawego jajnika i z prawie niebolącymi piersiami-myslicie,że to ok?wiele z Was mówiło, że w 12 tc trochę Wam zmalały objawy... do badań jeszcze tydzień.
    Miłego dnia, ja wyruszam do nowej pracy,trzymajcie kciuki.

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga witaj w 12 tyg :) no objawy maleja. Mi np mdlosci w sumie przeszly, brzuch juz tak nie boli, mam tylko lekkie uczucie jak na @ ale b lekkie. Piersi normalnie nie bola ale jak zdejme stanik wieczorem to normalnie sie nie moge schylic z bolu.ale objawy sa inne u kazdej. Jedno jest pewne.uwiekszosci wlasnie w 12 tyg juz maleja albo znikaja ;)
    Kciukam za nowa prace !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 08:15

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga wrote:
    Cześć Dziewczyny, witam się w 12 tygodniu. Niestety z bólem w okolicy prawego jajnika i z prawie niebolącymi piersiami-myslicie,że to ok?wiele z Was mówiło, że w 12 tc trochę Wam zmalały objawy... do badań jeszcze tydzień.
    Tak się składa, że pod koniec jedenastego tygodnia też mi ustąpiły objawy. Zniknęły te straszne mdłości, teraz mam tylko delikatne i to bardzo rzadko. No i piersi też prawie w ogóle nie bolą. W sobotę miałam USG i było wszystko ok, a nie powiem, że nie martwiłam się tym zanikiem objawów. Czytałam gdzieś, że mogą zniknąć z dnia na dzień.

atdc3e5erjm386my.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zamarzam :), siedze po kołdrą i jak ma wyjść na dwór to jeszcze jedna kołdrą się przykrywam...

kamenkaa lubi tę wiadomość

Kijanka
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    No fajnie ze jutro zaczynam 2 trymestr :) tylko dopiero po wizycie sie uspokoje bo narazie to sie nia stresuje. A ty jutro wizytujesz i tez masz genetyczne. Trzymam kciuki. Daj znac po. No ja jeszcze dzisiaj i jutro biore progesteron i potem odstawiam. Akurat bede miala wizyte to poinformuje doktorka ze juz nie biore ;) a ty kiedy odstawiasz?
    A ile nie byłaś u lekarza? będzie dobrze.
    Tak ja jutro mam usg. Badaniem się nie stresuję, bo nie dopuszczam do siebie zlych mysli. ale martwie się wizytą, czy jest z nim okej... Miałam ostatnio tyle stresów... a niby nie widziałam niunia tylko 13 dni.

Ja chyba skoncze opakowanie i zostawię. Tam jest jeszcze na tydzień

2016 🩷

2020 🩵

• Patutka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga wrote:
    Dzień dobry ;-)
    Ja Ci powiem, że mnie piersi bolały tylko przy dotyku do 7 tygodnia. Samoistnie w ogóle. Od tamtej pory nie czuję ich w ogóle. To zależy od kobiety ;-)

Będzie dobrze. Trzymamy kciuki ;-) :-) :-*

Gagaga lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie . Ja biorę luteinę dopochwowa i właśnie się zastanawiam co dalej . Czy to jest jakos z po 13 tygodniu juz jej nie wolno brać ? Na razie mam jeszcze kilka tabletek i biorę 100 mg/ 2x dziennie . I obliczyłam i wyjdzie ze kilka dni przed wizyta mi zabraknie . Nie wiem czy brać po pól te ostatnie dni przed lekarzem czy calkowicie odstawić . 12 mam genetyczne i wtedy dowiem się dokladnie który to tydzień

‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ