X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    r0tvuu.jpg
    A to moja fasolka w 11t5d:)

Patutka, oldżi, Ejrene, Agaax, kot_bury, nowatorka, _analiza, Milcia, Zuzulka88, MirelS, mamuśka1, kamenkaa, majeczka87, Wiola90, figaa, MartaT lubią tę wiadomość

atdc3e5erjm386my.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniiikaaa wrote:
    Patutka - lekarze mi mówili, że to musiała być wyda genetyczna dlatego tak wyszło. Narazie kończe brać tabletki anty na unormowanie cyklu i czekam na okres. Plan jest taki, że w kwietniu idę na usg i cytologię i jesli będę mieć zielone światło to do działania. Jak narazie męża faszeruję witaminami i czekam z utęsknieniem, aż znowu będzie mi dane być w tym cudownym stanie :).
    Na pewno się uda, trzymam kciuki gorąco :-)
    Będziesz już niedługo miala maluszka przy sobie :-) my będziemy mieć nieprzespane noce, a Ty będziesz cieszyć się ciążą. ;-)
    Cieszę się, że czujesz się już lepiej! Strata boli ale to przecież nie Twoja wina ;-)

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona2012 wrote:
    r0tvuu.jpg
    A to moja fasolka w 11t5d:)
    Śliczna fasolinka kochana! Moje zdjęcie z tego samego dnia jest prawie identyczne. ;-)
    Widzę, że u Ciebie widać kość nosową? Mówił coś lekarz? U mnie była tylko skórka...
    Kiedy następna wizyta?
    A ile miał cm?
    Lekarz coś mówił jaką płeć obstawia? ;-)

2016 🩷

2020 🩵

• moniiikaaa Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Na pewno się uda, trzymam kciuki gorąco :-)
    Będziesz już niedługo miala maluszka przy sobie :-) my będziemy mieć nieprzespane noce, a Ty będziesz cieszyć się ciążą. ;-)
    Cieszę się, że czujesz się już lepiej! Strata boli ale to przecież nie Twoja wina ;-)

Na szczęście poradziłam sobie z tą sytuacją, pomimo tego że w wigilię przy życzeniach wybuchłam płaczem. Tak się złożyło, że jeszcze w dzień, w którym dowiedziałam się że straciłam dziecko urodził się syn naszego kuzyna i mój mąż ma być chrzestnym, tym bardziej jest to dla mnie trudne. Ale jestem silna i nowy rok sprawił że są nowe nadzieje :).

7v8rgzu3t6t5o30a.png

• MirelS Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny:) Czy można się do Was dołączyć? Według OM jestem w 12 tyg. ciąży . Jestem, mam nadzieję, u końca drogi mdłości i wymiotów.. Termin na 20 lipca:)Pozdrawiam i dużo zdrowia na Nowy Rok dla mam i maluszków:)

Ejrene, Agaax, nowatorka, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra bardzo mi przykro :*

Patutka ja już pod koniec 1 trymestru przestałam brać. Tylko ja nie miałam przepisanej ze względu na niski progesteron, tylko miałam krwiaka który się już wchłonął. a co do ruchów to w 17tc jak najbardziej, ale w np. w 12 to mało realne ;)

MirelS witaj :) już Cie dopisałam do naszej listy na poprzedniej stronie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 11:45

atdc15nmjt4tk663.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Śliczna fasolinka kochana! Moje zdjęcie z tego samego dnia jest prawie identyczne. ;-)
    Widzę, że u Ciebie widać kość nosową? Mówił coś lekarz? U mnie była tylko skórka...
    Kiedy następna wizyta?
    A ile miał cm?
    Lekarz coś mówił jaką płeć obstawia? ;-)
    Tak kość nosowa była widoczna bardzo dobrze. Mam nawet zdjęcie samej kości w przybliżeniu. Fasolka miałą 5,92. Doktor powiedziała że na 70%ndziewczynka:) Ale z płcią to jeszcze różnie może być:):P Następna wizyta 18 stycznia już u mojego lekarza prowadzącego, bo to USG prenatalne wykonywałam u lekarza z certyfikatem.

Ejrene lubi tę wiadomość

atdc3e5erjm386my.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniiikaaa wrote:
    Na szczęście poradziłam sobie z tą sytuacją, pomimo tego że w wigilię przy życzeniach wybuchłam płaczem. Tak się złożyło, że jeszcze w dzień, w którym dowiedziałam się że straciłam dziecko urodził się syn naszego kuzyna i mój mąż ma być chrzestnym, tym bardziej jest to dla mnie trudne. Ale jestem silna i nowy rok sprawił że są nowe nadzieje :).
    Bardzo fajnie.
    Wiem jak ciężko myśleć o stracie, a co dopiero mówić komus....
    Cieszę się,że udalo Wam się wziąć w garść i nie będziecie rezygnować z marzenia o malenstwie.
    Co nas nie zabije to wzmocni kochana :-* nie ważne jak bardzo bolalo....
    Jestes bardzo silna nie tylko silna.
    Z całego serca Wam kibicuję :-*
    Mam nadzieję, że o nas nie zapomnisz...

2016 🩷

2020 🩵

• MirelS Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się, że zostałam przyjęta:). Ona 2012 śliczna dzidzi rośnie:D Ja czekam na badania genetyczne 12 stycznia, to będzie już dosyć późno, więc mam nadzieję, że też uda się podejrzeć płeć. Po cichu liczę na dziewczynkę:)

• Patutka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 14:34

2016 🩷

2020 🩵

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka na pewno jutro zobaczysz kosc :) no twoj pozno jakos robi. Moj juz mowil ze 7.01 dla mnie to max bo juz kilka dni pozniej mogloby byc za pozno. Ja nie bylam juz miesiac na usg ! Ostatnio w 9t2d ... Takze stres stres stres

Mirel witaj :) ja tez licze na dziolche nawet nie po cichu ale glosno :P

Ona super zdjecie. Widac caly zarys twarzyczki:)

Jastra bardzo mi przykro :(

Monika ciesze sie ze sobie radzisz. Zycze szybciuskiego powrotu na fiolet i odwiedzaj nas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 12:14

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra... Tak bardzo mi przykro... byłyśmy na tym samym etapie, to takie niesprawiedliwe:( tulę najmocniej jak tylko internetowo mogę... :*:(

Trzymam kciuki, żebys jak najszybciej wróciła tu do nas znow pochwalić się dobrą nowiną...:*

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    U mnie niestety była widoczna tylko skórka i to mnie martwi....
    Niby to było 11t5d dopiero.... mam nadzieję, że się pojawi.... :-(
    Ojej, to mój maluszek w tym samym dniu co Ty, był od glowy do pupy o cały cm mniejszy.
    W ogóle ostatnio się uspokoiłam, a teraz znów panikuje....
    No ja genetyczne mam jutro bo moj lekarz od genetycznych woli robic je pozniej.
    No u mnie niby było coś między nogami, ale to właśnie różnie bywa i hm, może jutro coś więcej będzie widać.
    Ale najbardziej chcialabym zobaczyć tam kość nosową.. :-(
    Na pewno zobaczysz:) Każdy maluszek rozwija się w innym tempie. Mój teraz 2 letni synek zawsze był malutki i drobniutki na USG. Urodził się z wagą 3200 a teraz rośnie jak każde inne dziecko. Owszem jest szczupły, ale my z mężem też jesteśmy drobnej kości. A i u mnie wg OM to był 11t5d, ale fasolka troszkę szybciej rosła i wg USG to był 12t3d. Lekarka powiedziała, że to wszystko może się zmieniać. Ale termin mam cały czas ten sam, czyli 18 lipiec. Na pewno pojade też do tej doktor w 20 tygodniu bo wtedy też jest ważne USG. A kobieta wszystko po 2 razy dokładnie sprawdzała. Jestem trochę spokojniejsza:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 12:16

atdc3e5erjm386my.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też o córce marzy a mi się wydaje że będzie synek.

Trzymam kciuki za wasze wizyty, ja mam w czwartek u swojego prowadzącego.

Jeju tak mi się spać chce że nie wiem jak już siedzieć prze tym biurkiem.

atdc15nmjt4tk663.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jutro mam prenatalne na 16.
    Dzidzia super wygląda na zdjęciach i już dorodna fasolka :)

_analiza lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona2012 dokładnie :) z USG ciągle będzie się nieznacznie zmieniać. Mi też wyszło do przodu o 4 dni ale lekarz mówił że termin obowiązuje w dalszym ciągu ten sam z OM :) fajnie jak y teraz dziewczynka Wam się trafiła :)

Dziewczyny- co zaczęłyście 2 trymestr wpisywał Wam lekarz w kartę ciąży to 1 USG ? Tam gdzie jest miejsce na te 3 wpisy?

atdc15nmjt4tk663.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 14:34

2016 🩷

2020 🩵

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wiesz co to dziwne że jej jeszcze nie masz :/ Może jutro w końcu dostaniesz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 12:40

Patutka lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    Cieszę się, że zostałam przyjęta:). Ona 2012 śliczna dzidzi rośnie:D Ja czekam na badania genetyczne 12 stycznia, to będzie już dosyć późno, więc mam nadzieję, że też uda się podejrzeć płeć. Po cichu liczę na dziewczynkę:)

To mamy w ten są dzień . Tez liczę na serduszko a przede wszystkim na dobry wynik USG

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 12:53

• Patutka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 14:35

2016 🩷

2020 🩵

‹‹ 269 270 271 272 273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ