Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    r0tvuu.jpg
    A to moja fasolka w 11t5d:)

Patutka, oldżi, Ejrene, Agaax, kot_bury, nowatorka, _analiza, Milcia, Zuzulka88, MirelS, mamuśka1, kamenkaa, majeczka87, Wiola90, figaa, MartaT lubią tę wiadomość

atdc3e5erjm386my.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniiikaaa wrote:
    Patutka - lekarze mi mówili, że to musiała być wyda genetyczna dlatego tak wyszło. Narazie kończe brać tabletki anty na unormowanie cyklu i czekam na okres. Plan jest taki, że w kwietniu idę na usg i cytologię i jesli będę mieć zielone światło to do działania. Jak narazie męża faszeruję witaminami i czekam z utęsknieniem, aż znowu będzie mi dane być w tym cudownym stanie :).
    Na pewno się uda, trzymam kciuki gorąco :-)
    Będziesz już niedługo miala maluszka przy sobie :-) my będziemy mieć nieprzespane noce, a Ty będziesz cieszyć się ciążą. ;-)
    Cieszę się, że czujesz się już lepiej! Strata boli ale to przecież nie Twoja wina ;-)

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona2012 wrote:
    r0tvuu.jpg
    A to moja fasolka w 11t5d:)
    Śliczna fasolinka kochana! Moje zdjęcie z tego samego dnia jest prawie identyczne. ;-)
    Widzę, że u Ciebie widać kość nosową? Mówił coś lekarz? U mnie była tylko skórka...
    Kiedy następna wizyta?
    A ile miał cm?
    Lekarz coś mówił jaką płeć obstawia? ;-)

2016 🩷

2020 🩵

• moniiikaaa Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Na pewno się uda, trzymam kciuki gorąco :-)
    Będziesz już niedługo miala maluszka przy sobie :-) my będziemy mieć nieprzespane noce, a Ty będziesz cieszyć się ciążą. ;-)
    Cieszę się, że czujesz się już lepiej! Strata boli ale to przecież nie Twoja wina ;-)

Na szczęście poradziłam sobie z tą sytuacją, pomimo tego że w wigilię przy życzeniach wybuchłam płaczem. Tak się złożyło, że jeszcze w dzień, w którym dowiedziałam się że straciłam dziecko urodził się syn naszego kuzyna i mój mąż ma być chrzestnym, tym bardziej jest to dla mnie trudne. Ale jestem silna i nowy rok sprawił że są nowe nadzieje :).

7v8rgzu3t6t5o30a.png

• MirelS Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny:) Czy można się do Was dołączyć? Według OM jestem w 12 tyg. ciąży . Jestem, mam nadzieję, u końca drogi mdłości i wymiotów.. Termin na 20 lipca:)Pozdrawiam i dużo zdrowia na Nowy Rok dla mam i maluszków:)

Ejrene, Agaax, nowatorka, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra bardzo mi przykro :*

Patutka ja już pod koniec 1 trymestru przestałam brać. Tylko ja nie miałam przepisanej ze względu na niski progesteron, tylko miałam krwiaka który się już wchłonął. a co do ruchów to w 17tc jak najbardziej, ale w np. w 12 to mało realne ;)

MirelS witaj :) już Cie dopisałam do naszej listy na poprzedniej stronie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 11:45

atdc15nmjt4tk663.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Śliczna fasolinka kochana! Moje zdjęcie z tego samego dnia jest prawie identyczne. ;-)
    Widzę, że u Ciebie widać kość nosową? Mówił coś lekarz? U mnie była tylko skórka...
    Kiedy następna wizyta?
    A ile miał cm?
    Lekarz coś mówił jaką płeć obstawia? ;-)
    Tak kość nosowa była widoczna bardzo dobrze. Mam nawet zdjęcie samej kości w przybliżeniu. Fasolka miałą 5,92. Doktor powiedziała że na 70%ndziewczynka:) Ale z płcią to jeszcze różnie może być:):P Następna wizyta 18 stycznia już u mojego lekarza prowadzącego, bo to USG prenatalne wykonywałam u lekarza z certyfikatem.

Ejrene lubi tę wiadomość

atdc3e5erjm386my.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniiikaaa wrote:
    Na szczęście poradziłam sobie z tą sytuacją, pomimo tego że w wigilię przy życzeniach wybuchłam płaczem. Tak się złożyło, że jeszcze w dzień, w którym dowiedziałam się że straciłam dziecko urodził się syn naszego kuzyna i mój mąż ma być chrzestnym, tym bardziej jest to dla mnie trudne. Ale jestem silna i nowy rok sprawił że są nowe nadzieje :).
    Bardzo fajnie.
    Wiem jak ciężko myśleć o stracie, a co dopiero mówić komus....
    Cieszę się,że udalo Wam się wziąć w garść i nie będziecie rezygnować z marzenia o malenstwie.
    Co nas nie zabije to wzmocni kochana :-* nie ważne jak bardzo bolalo....
    Jestes bardzo silna nie tylko silna.
    Z całego serca Wam kibicuję :-*
    Mam nadzieję, że o nas nie zapomnisz...

2016 🩷

2020 🩵

• MirelS Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się, że zostałam przyjęta:). Ona 2012 śliczna dzidzi rośnie:D Ja czekam na badania genetyczne 12 stycznia, to będzie już dosyć późno, więc mam nadzieję, że też uda się podejrzeć płeć. Po cichu liczę na dziewczynkę:)

• Patutka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 14:34

2016 🩷

2020 🩵

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka na pewno jutro zobaczysz kosc :) no twoj pozno jakos robi. Moj juz mowil ze 7.01 dla mnie to max bo juz kilka dni pozniej mogloby byc za pozno. Ja nie bylam juz miesiac na usg ! Ostatnio w 9t2d ... Takze stres stres stres

Mirel witaj :) ja tez licze na dziolche nawet nie po cichu ale glosno :P

Ona super zdjecie. Widac caly zarys twarzyczki:)

Jastra bardzo mi przykro :(

Monika ciesze sie ze sobie radzisz. Zycze szybciuskiego powrotu na fiolet i odwiedzaj nas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 12:14

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra... Tak bardzo mi przykro... byłyśmy na tym samym etapie, to takie niesprawiedliwe:( tulę najmocniej jak tylko internetowo mogę... :*:(

Trzymam kciuki, żebys jak najszybciej wróciła tu do nas znow pochwalić się dobrą nowiną...:*

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    U mnie niestety była widoczna tylko skórka i to mnie martwi....
    Niby to było 11t5d dopiero.... mam nadzieję, że się pojawi.... :-(
    Ojej, to mój maluszek w tym samym dniu co Ty, był od glowy do pupy o cały cm mniejszy.
    W ogóle ostatnio się uspokoiłam, a teraz znów panikuje....
    No ja genetyczne mam jutro bo moj lekarz od genetycznych woli robic je pozniej.
    No u mnie niby było coś między nogami, ale to właśnie różnie bywa i hm, może jutro coś więcej będzie widać.
    Ale najbardziej chcialabym zobaczyć tam kość nosową.. :-(
    Na pewno zobaczysz:) Każdy maluszek rozwija się w innym tempie. Mój teraz 2 letni synek zawsze był malutki i drobniutki na USG. Urodził się z wagą 3200 a teraz rośnie jak każde inne dziecko. Owszem jest szczupły, ale my z mężem też jesteśmy drobnej kości. A i u mnie wg OM to był 11t5d, ale fasolka troszkę szybciej rosła i wg USG to był 12t3d. Lekarka powiedziała, że to wszystko może się zmieniać. Ale termin mam cały czas ten sam, czyli 18 lipiec. Na pewno pojade też do tej doktor w 20 tygodniu bo wtedy też jest ważne USG. A kobieta wszystko po 2 razy dokładnie sprawdzała. Jestem trochę spokojniejsza:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 12:16

atdc3e5erjm386my.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też o córce marzy a mi się wydaje że będzie synek.

Trzymam kciuki za wasze wizyty, ja mam w czwartek u swojego prowadzącego.

Jeju tak mi się spać chce że nie wiem jak już siedzieć prze tym biurkiem.

atdc15nmjt4tk663.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jutro mam prenatalne na 16.
    Dzidzia super wygląda na zdjęciach i już dorodna fasolka :)

_analiza lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona2012 dokładnie :) z USG ciągle będzie się nieznacznie zmieniać. Mi też wyszło do przodu o 4 dni ale lekarz mówił że termin obowiązuje w dalszym ciągu ten sam z OM :) fajnie jak y teraz dziewczynka Wam się trafiła :)

Dziewczyny- co zaczęłyście 2 trymestr wpisywał Wam lekarz w kartę ciąży to 1 USG ? Tam gdzie jest miejsce na te 3 wpisy?

atdc15nmjt4tk663.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 14:34

2016 🩷

2020 🩵

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wiesz co to dziwne że jej jeszcze nie masz :/ Może jutro w końcu dostaniesz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 12:40

Patutka lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    Cieszę się, że zostałam przyjęta:). Ona 2012 śliczna dzidzi rośnie:D Ja czekam na badania genetyczne 12 stycznia, to będzie już dosyć późno, więc mam nadzieję, że też uda się podejrzeć płeć. Po cichu liczę na dziewczynkę:)

To mamy w ten są dzień . Tez liczę na serduszko a przede wszystkim na dobry wynik USG

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 12:53

• Patutka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 14:35

2016 🩷

2020 🩵

‹‹ 269 270 271 272 273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ