X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy też dziewczyny dalej macie mdłości, brak apetytu i ssanie w żołądku dosłownie co chwilę? Myślałam, że w magicznym 12 tygodniu powoli będzie wracać wszystko do normalności ale codziennie u mnie to samo :/

wff2tv73hpz3pa50.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka- ja idę na 18 wiec myślę że ostatnia będę jednak ja! Trzymam kciuki!!

Ale świruję dzisiaj. Coś mi się ubzdurało, że dziś miałam mieć wizytę i cały tydzień czekałam na poniedziałek. Rano jak spojrzałam w kalendarz i zobaczyłam ze to dopiero jutro to mnie skręciło aż. Niby jeden dzień a dla mnie to wieczność.

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Patutka wiesz co to dziwne że jej jeszcze nie masz :/ Może jutro w końcu dostaniesz.

Witaj w klubie , ja może na wizycie 19.01 dostane

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka a kiedy idziesz do tego państwowego? Kurczę Warszawa duże miasto na pewno można jakiegoś innego ogarniętego znaleźć. Może nawet już poszukaj bo na wizytę i tak pewnie przyjdzie Ci parę dni poczekać?

atdc15nmjt4tk663.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuśka1 wrote:
    To mamy w ten są dzień

Oby ten 12 był obfity w dobre wiadomości:) Już się nie mogę doczekać..
    Patutka to jest jakieś niewiarygodne, że jeszcze nie masz założonej karty ciąży.. Mi też w 5 tyg. jeszcze nie chcieli założyć, ale jak już jest zarodek widoczny to jest ich zas..ny obowiązek to zrobić.

• Patutka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 14:35

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ;) kochane trzymam za was i wasze dzieciatka kciuki bedzie dobrze. Ja wam powiem ze ja juz naprawde dobrze sie czuje po za tym ze bardziej sie mecze. Ale za to mam wilczy apetyt ;)

kamenkaa lubi tę wiadomość

• oldżi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka straszny dziwak z tego lekarza ... Przecież możesz mieć kłopoty np. z dostaniem becikowego jak nie masz historii ciąży sprzed 10 tc ...

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra przykro mi :(

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka następnym razem postaw na swoim albo zmień lekarza. Już przecież jesteś w drugim cyklu. A badania wszystkie robiłaś? tarczyca, morfologia itd. ? ja to wszystko mam wpisane w kartę ciąży.
    Panna truskawka ja mam identycznie- jak co chwilę czegoś nie zjem to mam odruch wymiotny i mi soki żołądkowe podchodzą do gardła...blee. I tak się zmuszam do jedzenia,a nie jestem przyzwyczajona tyle razy dziennie jeść;/

• kama005 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam czasami delikatne mdłości.

No to od dzisiaj jestem już na zwolnieniu. Nagle mój kiero zmienił decyzje i zostałam tak trochę siła wyrzucona na zwolnienie. Dostarcze dopiero w poniedziałek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 15:53

nowatorka lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyte w piątek jeju ile to dni Jeszcze :(

1usapiqvhk164civ.png
  • *Słoneczko Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Witam się z Wami po pracowitym okresie (święta na mojej głowie i praca w Sylwestra, do piątej, uffff!), miałam tu u Was mnóstwo do nadrobienia! My już w drugim trymestrze, ale zleciało! Mąż się śmieje, że to tak szybko biegnie, że zaraz urodzę. :)
    Co do dyskusji o szkołę rodzenia, to ja się wybieram. Chyba już w takim razie przyszedł czas na wybór. Wahałam się, ale przekonała mnie znajoma para, twierdzą, że to bardzo pomaga w porodzie, bo zamiast skupiać się na bólu i krzyczeniu jesteś nastawiona na cel: "URODZIĆ". To przy moim podejściu do życia mi bardzo odpowiada. :) I mężuś zdecydował, że będzie przy porodzie, z czego bardzo się cieszę, bo przyda mi się jego spokój i wsparcie.
    Dziewczyny, Wy teraz też zaczęłyście tak dosłownie rosnąć w oczach? Ogólnie to nie urosły mi biodra na przykład, ale brzucho to już taki, że bardzo widać, że to ciąża, no kawał dzieciaka! :)

https://www.maluchy.pl/li-72733.png
    Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście!
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi wrote:
    Patutka straszny dziwak z tego lekarza ... Przecież możesz mieć kłopoty np. z dostaniem becikowego jak nie masz historii ciąży sprzed 10 tc ...
    Becikowe becikowym ale jak ostatnio w 12t była u mnie karetka,to jak na idiotke patrzyli, ze se wymyslilam....
    MirelS wrote:
    Patutka następnym razem postaw na swoim albo zmień lekarza. Już przecież jesteś w drugim cyklu. A badania wszystkie robiłaś? tarczyca, morfologia itd. ? ja to wszystko mam wpisane w kartę ciąży.

Hah już ostatnio postawiłam i nic z tego nie wyszlo. Jak 8.01 dalej nic nie zrobi to zgłoszę gdzie trzeba.

2016 🩷

2020 🩵

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny,

kama005 jak tam z Twoja wysypka> ? JA z moja meczylam sie 4tygodnie ..
    Patutka no dziwne ze karty nie mas zobys nie miała potem problemów bo musisz miec historie prowadzenia ciąży a upomnialas sie o karte ciaży ? czy prywatny czy z kasy musi Ci dac a Prywatny tymabardziej poniewaz za to płącisz...

MNie dopadło straszne przeziebienie mecze sie z okropnym katarem :( nie moge spac w nocy bo przez buzie nie umiem oddychac...
    08.01 mam wizyte u GInka :) trzymajcie kciuki :)

• kama005 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie wypiłam wapno i przestało mnie ciało swedzieć ;)

Agaax lubi tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Hah już ostatnio postawiłam i nic z tego nie wyszlo. Jak 8.01 dalej nic nie zrobi to zgłoszę gdzie trzeba.

Może jednak zmień lekarza? Nie chciałabym żeby mi prowadził ciążę ktoś z takim podejściem...oO
    Dziewczyny na przeziębienie to teraz miksturki z czosneczku :D Mnie też cośłapie katar, pewnie przez te paskudne mrozy;/

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    witajcie dziewczyny,

kama005 jak tam z Twoja wysypka> ? JA z moja meczylam sie 4tygodnie ..
    Patutka no dziwne ze karty nie mas zobys nie miała potem problemów bo musisz miec historia prowadzenia ciąży a upomnialas sie o karte ciaży ? czy prywatny czy z kasy musi Ci dac a Prywatny tymabardziej poniewaz za to płącisz...

MNie dopadło straszne przeziebienie mecze sie z okropnym katarem :( nie moge spac w nocy bo przez buzie nie umiem oddychac...
    08.01 mam wizyte u GInka :) trzymajcie kciuki :)

Dziewczyny nie wypowiadam się na temat lekarzy, ale nie mylcie dwóch rzeczy historia choroby którą na lekarz i wypełnia przy wizycie jest podstawą do becikowego, karta ciąży jest informacją dodatkową, aby łatwiej było zgromadzić wszystkie wyniki i aby nie było problemów np. jak byś zaczęła rodzić w Gdańsku a lekarz prowadzący byłby w Warszawie.. ułatwia życie ;) historia choroby na pewno jest u lekarza ;) poza tym jest fajnym źródłem informacji dla Matki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 16:54

Agaax, kamenkaa lubią tę wiadomość

Kijanka
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    G

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 14:35

2016 🩷

2020 🩵

• Patutka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    G

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 14:36

2016 🩷

2020 🩵

‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ