Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Patutka- ja idę na 18 wiec myślę że ostatnia będę jednak ja! Trzymam kciuki!!
Ale świruję dzisiaj. Coś mi się ubzdurało, że dziś miałam mieć wizytę i cały tydzień czekałam na poniedziałek. Rano jak spojrzałam w kalendarz i zobaczyłam ze to dopiero jutro to mnie skręciło aż. Niby jeden dzień a dla mnie to wieczność.19.07.2016 r. Aleksander
-
nick nieaktualny
-
mamuśka1 wrote:To mamy w ten są dzień
Oby ten 12 był obfity w dobre wiadomości:) Już się nie mogę doczekać..
Patutka to jest jakieś niewiarygodne, że jeszcze nie masz założonej karty ciąży.. Mi też w 5 tyg. jeszcze nie chcieli założyć, ale jak już jest zarodek widoczny to jest ich zas..ny obowiązek to zrobić.
-
Patutka następnym razem postaw na swoim albo zmień lekarza. Już przecież jesteś w drugim cyklu. A badania wszystkie robiłaś? tarczyca, morfologia itd. ? ja to wszystko mam wpisane w kartę ciąży.
Panna truskawka ja mam identycznie- jak co chwilę czegoś nie zjem to mam odruch wymiotny i mi soki żołądkowe podchodzą do gardła...blee. I tak się zmuszam do jedzenia,a nie jestem przyzwyczajona tyle razy dziennie jeść;/ -
Ja mam czasami delikatne mdłości.
No to od dzisiaj jestem już na zwolnieniu. Nagle mój kiero zmienił decyzje i zostałam tak trochę siła wyrzucona na zwolnienie. Dostarcze dopiero w poniedziałekWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 15:53
nowatorka lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny! Witam się z Wami po pracowitym okresie (święta na mojej głowie i praca w Sylwestra, do piątej, uffff!), miałam tu u Was mnóstwo do nadrobienia! My już w drugim trymestrze, ale zleciało! Mąż się śmieje, że to tak szybko biegnie, że zaraz urodzę.
Co do dyskusji o szkołę rodzenia, to ja się wybieram. Chyba już w takim razie przyszedł czas na wybór. Wahałam się, ale przekonała mnie znajoma para, twierdzą, że to bardzo pomaga w porodzie, bo zamiast skupiać się na bólu i krzyczeniu jesteś nastawiona na cel: "URODZIĆ". To przy moim podejściu do życia mi bardzo odpowiada.I mężuś zdecydował, że będzie przy porodzie, z czego bardzo się cieszę, bo przyda mi się jego spokój i wsparcie.
Dziewczyny, Wy teraz też zaczęłyście tak dosłownie rosnąć w oczach? Ogólnie to nie urosły mi biodra na przykład, ale brzucho to już taki, że bardzo widać, że to ciąża, no kawał dzieciaka!https://www.maluchy.pl/li-72733.png
Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście! -
oldżi wrote:Patutka straszny dziwak z tego lekarza ... Przecież możesz mieć kłopoty np. z dostaniem becikowego jak nie masz historii ciąży sprzed 10 tc ...
MirelS wrote:Patutka następnym razem postaw na swoim albo zmień lekarza. Już przecież jesteś w drugim cyklu. A badania wszystkie robiłaś? tarczyca, morfologia itd. ? ja to wszystko mam wpisane w kartę ciąży.
Hah już ostatnio postawiłam i nic z tego nie wyszlo. Jak 8.01 dalej nic nie zrobi to zgłoszę gdzie trzeba.
2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
witajcie dziewczyny,
kama005 jak tam z Twoja wysypka> ? JA z moja meczylam sie 4tygodnie ..
Patutka no dziwne ze karty nie mas zobys nie miała potem problemów bo musisz miec historie prowadzenia ciąży a upomnialas sie o karte ciaży ? czy prywatny czy z kasy musi Ci dac a Prywatny tymabardziej poniewaz za to płącisz...
MNie dopadło straszne przeziebienie mecze sie z okropnym kataremnie moge spac w nocy bo przez buzie nie umiem oddychac...
08.01 mam wizyte u GInkatrzymajcie kciuki
-
Patutka wrote:Hah już ostatnio postawiłam i nic z tego nie wyszlo. Jak 8.01 dalej nic nie zrobi to zgłoszę gdzie trzeba.
Może jednak zmień lekarza? Nie chciałabym żeby mi prowadził ciążę ktoś z takim podejściem...oO
Dziewczyny na przeziębienie to teraz miksturki z czosneczkuMnie też cośłapie katar, pewnie przez te paskudne mrozy;/
-
kamenkaa wrote:witajcie dziewczyny,
kama005 jak tam z Twoja wysypka> ? JA z moja meczylam sie 4tygodnie ..
Patutka no dziwne ze karty nie mas zobys nie miała potem problemów bo musisz miec historia prowadzenia ciąży a upomnialas sie o karte ciaży ? czy prywatny czy z kasy musi Ci dac a Prywatny tymabardziej poniewaz za to płącisz...
MNie dopadło straszne przeziebienie mecze sie z okropnym kataremnie moge spac w nocy bo przez buzie nie umiem oddychac...
08.01 mam wizyte u GInkatrzymajcie kciuki
Dziewczyny nie wypowiadam się na temat lekarzy, ale nie mylcie dwóch rzeczy historia choroby którą na lekarz i wypełnia przy wizycie jest podstawą do becikowego, karta ciąży jest informacją dodatkową, aby łatwiej było zgromadzić wszystkie wyniki i aby nie było problemów np. jak byś zaczęła rodzić w Gdańsku a lekarz prowadzący byłby w Warszawie.. ułatwia życiehistoria choroby na pewno jest u lekarza
poza tym jest fajnym źródłem informacji dla Matki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 16:54
Agaax, kamenkaa lubią tę wiadomość
Kijanka