X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka a co za różnica kto Ci założy kartę ciąży? Jeden Ci ząłoży a potem możesz ją mieć i pokazywać u państwowego. Mi założyła chyba w 7 tygodniu kartę ciąży.

Jastra tak mi przykro.

Powiem wam że jak wzięłam wapno to przez jakiś czas było ok :) Może to jednak uczulenie ale w sobotę zgłoszę swoje problemy :) I zmienię żel pod prysznic.

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    v

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 14:36

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Patutka a co za różnica kto Ci założy kartę ciąży? Jeden Ci ząłoży a potem możesz ją mieć i pokazywać u państwowego. Mi założyła chyba w 7 tygodniu kartę ciąży
    No różnica jest taka, ze ten prywatny to robi mi usg, nie chodze do niego na wizyty więc nie założy. Zresztą ja nie chce by lekarz z nfz dowiedział się, że chodze tam

2016 🩷

2020 🩵

• nowa! Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj znowu przezylam koszmar. Kolo 21 poszlam do wc siusiu i ja tu patrzę a wkladka cala zabrudzona. W jednej chwili miałam tysiąc myśli w glowie. Moj mąż zebrał sie bardzo szybko i pojechalismy na pogotowie. O dziwo od razu mnie wzięli na badania. Pan doktor bardzo dlugo mnie nadal i nic nie mowil juz myślałam ze to koniec ale po długim oczekiwaniu wlaczyl akcje serca od razu lzy mi leciały jak grochy.wg. Niego krwawienie to wina krwiaka. Ja do porodu osiwieje :-)

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha ok teraz ogarniam. ;)

1usapiqvhk164civ.png
  • Dalile Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skąd ja to znam... musimy być silne i SPOKOJNE!

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Dziewczyny dzisiaj znowu przezylam koszmar. Kolo 21 poszlam do wc siusiu i ja tu patrzę a wkladka cala zabrudzona. W jednej chwili miałam tysiąc myśli w glowie. Moj mąż zebrał sie bardzo szybko i pojechalismy na pogotowie. O dziwo od razu mnie wzięli na badania. Pan doktor bardzo dlugo mnie nadal i nic nie mowil juz myślałam ze to koniec ale po długim oczekiwaniu wlaczyl akcje serca od razu lzy mi leciały jak grochy.wg. Niego krwawienie to wina krwiaka. Ja do porodu osiwieje :-)
    Kochana na spokojnie. Zazwyczaj z krwawieniem czy plamieniem trzeba interweniować z bólem brzucha. Często te plamienia i krwawienia oznaczają to, ze się przemeczylyscie

2016 🩷

2020 🩵

• panna truskawka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Panna truskawka- cieszę się, że wszystko okej. Też dostałam torecan chyba w 7 tygodniu. Ale ja tego nie dotknę, to szkodzi dziecku tak, ze coś może się stac. To lek przeciw wymiotny dla ludzi po chemioterapii.. jak przeczytałam ulotkę ani mi się śniło abym go brała.. a jeszcze jak mi gin powiedział, że to jest tak mocne, że może uszkodzić płód..

A hydroksyzyne mozesz brać w ciąży? Bo ja mialam na problemy ze snem ale nie wiem jak to lekarz zaleci? Niby w ulotce jest, że nie powinno się ale wiesz cos moze na ten temat? No i dlaczego nie pochwalisz sie zdjęciem?: p

Torecan wzięłam tylko raz, jak już mdlałam od wymiotów. Hydroksyzyne podawali mi w szpitalu po odwodnieniu rano i wieczorem. Spałam tylko po tym bo to ogólnie lek uspokajający, którego skutkiem ubocznym jest hamowanie wymiotów. Zalecono mi brać tylko wtedy jak mdłości i wymioty będą baardzo uciążliwe i przestane znów przyjmować cokolwiek. Jak zapytałam lekarzy w szpitalu czy to bezpieczne to odp., że na pewno bezpieczniejsze dla dziecka od odwodnienia.
    Zdjęcia dziś nie mam. Będzie w piątek :) Bo na dziś miałam już przyjść z wynikiem testu pappa a ja przez te wymioty zapomniałam zrobić i dziś na szybko pobierałam krew i wynik dopiero w piątek więc wtedy jeszcze raz wizyta już ze zdjęciem :) Taka historia :)

Teraz gin powiedziała, zeby hydro w razie czego nie brać i dała: metoclopramidum, na którym nawet napisane jest, że po konsultacji z lekarzem można brać w ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 23:19

wff2tv73hpz3pa50.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panna truskawka wrote:
    Torecan wzięłam tylko raz, jak już mdlałam od wymiotów. Hydroksyzyne podawali mi w szpitalu po odwodnieniu rano i wieczorem. Spałam tylko po tym bo to ogólnie lek uspokajający, którego skutkiem ubocznym jest hamowanie wymiotów. Zalecono mi brać tylko wtedy jak mdłości i wymioty będą baardzo uciążliwe i przestane znów przyjmować cokolwiek. Jak zapytałam lekarzy w szpitalu czy to bezpieczne to odp., że na pewno bezpieczniejsze dla dziecka od odwodnienia.
    Zdjęcia dziś nie mam. Będzie w piątek :) Bo na dziś miałam już przyjść z wynikiem testu pappa a ja przez te wymioty zapomniałam zrobić i dziś na szybko pobierałam krew i wynik dopiero w piątek więc wtedy jeszcze raz wizyta już ze zdjęciem :) Taka historia :)

Teraz gin powiedziała, zeby hydro w razie czego nie brać i dała: metoclopramidum, na którym nawet napisane jest, że po konsultacji z lekarzem można brać w ciąży.
    Kurde ja do swojej psychiatry musze zagadać o tym że nie moge sypiać, no...
    Wątpię żeby to było przez moją nerwicę, bo wcześniej nie miałam z tym problemow. No może ona mi cos poradzi....

2016 🩷

2020 🩵

• Inska Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy przytrafilo sie Wam kiedys omdlenie? Ja wczoraj odlecialam w tramwaju na minute moze, ocknelam sie dopiero na przystanku jak jakas kobeita do mnie cos mowila. Przeszlo szybko, tylko strasznie sie spocilam i serce mi kolotalo. Teraz boje sie wychodzic do pracy, ze znowu mi sie to przytrafi. Mam nadzieje tez, ze z dzidziusiem wszystko ok. Nie krwawie ani nie mam zadnych boli takze chyba dobrze. Wizyte mam kolejna dopiero 12 stycznia, nie wiem czy wytrzymam :(

mamuśka1 lubi tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Dziewczyny czy przytrafilo sie Wam kiedys omdlenie? Ja wczoraj odlecialam w tramwaju na minute moze, ocknelam sie dopiero na przystanku jak jakas kobeita do mnie cos mowila. Przeszlo szybko, tylko strasznie sie spocilam i serce mi kolotalo. Teraz boje sie wychodzic do pracy, ze znowu mi sie to przytrafi. Mam nadzieje tez, ze z dzidziusiem wszystko ok. Nie krwawie ani nie mam zadnych boli takze chyba dobrze. Wizyte mam kolejna dopiero 12 stycznia, nie wiem czy wytrzymam :(

Mi i bez ciąży się zdarzyło kilkadziesiąt razy, a w ciąży raz całkowicie, a teraz w sobotę w porę wyszłam na świeże powietrze i tylko zasłabłam, nie straciłam przytomności. Nic przyjemnego. Z dzieckiem na pewno wszystko dobrze nie martw się.

nowa! jak masz krwiaka to wiadomo że możesz brudzić, mnie lekarz z góry o tym uprzedził. Dobrze że wszsytko oki i się uspokoiłaś :)

I w ogóle dzień dobry :)

Inska lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mam identycznie. W tramawju/ autobusie i większych hipermarketach. Pisałam tu o tym.
    Najpierw robi mi się gorąca, potem czuje brak tlenu i cały czas serce wali mi jak potłuczone.
    Byłam z tym nawet w szpitalu ale takie nasze uroki i leku na to nie ma.

Inska lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj prawie zemdlałam . Ale to raczej chyba z przemęczenia . Bo poszłam na drugą stronę po wodę a mieli tylko gazowane wiec by kupic niegazowana to kupiłam 5 litrowa. Szlam z nią i wszystko ok a ze mieszkam na czwartym piętrze tu pojawił sie problem. Szlam i po drodze zrobiłam z 3 odpoczynki ale na trzecim piętrze zaczęłam juz miec mroczki przed oczami , serce mocniej bilo i w uszach takie echo . Takie uczucie mam zawsze przed omdleniem . Na szczęście drzwi były otwarte i szybko sie położyłam i napiłam to przeszło . Nie potrzebnie taka ciężka wode brałam . Potem zbadałam i serduszko bilo 163/min wiec u dzidzi wszystko ok .

• kama005 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny współczuję. Mi sir w supermarketach co najwyżej trochę słabo robi ale jeździmy tak okazjonalnie. Raczej chodzimy do sklepów osiedlowych ;)

Ja cały czas się co najwyżej zastanawiam czy wszystko ok z malenstwem a do piątku to chyba zejdę z tego powodu ;)

1usapiqvhk164civ.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tez mi slabo jak w sklepie jest tłum czy za cieplo. Jednak jeszcze nie odplynelam.

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Kurde ja do swojej psychiatry musze zagadać o tym że nie moge sypiać, no...
    Wątpię żeby to było przez moją nerwicę, bo wcześniej nie miałam z tym problemow. No może ona mi cos poradzi....
    Moja koleżanka w ciąży na spanie brała hyrdo przez jakiś czas. Dziecko zdrowe :)

A omdlenia też mi się zdarzyły. Raz z wymiotów silnych, a raz prawie odleciałam w sklepie przy wędlinach :) Teraz boje się sama jeździć gdziekolwiek.

wff2tv73hpz3pa50.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Wam dziewczyny za odpowiedzi, uspokoiłam się troszkę. Tak właśnie czytam, że te omdlenia zdarzają się głownie z powodu większej ilości krwi w naszym organiźmie, aż do 45% więcej. I jeśli się za długo na przykład stoi, tak jak ja wczoraj w tramwaju, to krew odpływa do dolnej części ciała i stąd mroczki i omdlenia.

mamuśka1, w którym Ty jesteś tygodniu, że już serduszko słyszysz? Chyba muszę sobie to urządzenie kupić.

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Ale tu nadrukowalyscie ;) u mnie nic się kompletnie nie dzieje z jednej strony współczuję Wam tych mdłości, omdlen itp. a z drgiej sama chciałabym coś mieć. Ostatnio przez te mrozy i ciągle grzanie mam tak suche powietrze w sypialni, że spać nie mogę. Ręcznik na kaloryfer pomógł bo ogólnie zauważyłam, że mam strasznie sucho w nosie.

A propos szkoły rodzenia polecacie coś w Warszawie. Będziecie kozystac z bezpłatnych czy płatnych?

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja detektora używam od okolo 2 tygodni juz . A jestem miedzy 11i0dni a 13i0dni . Dokladnie dowiem sie na prenatalnych za tydzień . W opisie mojego detektora pisze ze działa od 10 tygodnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 11:11

• nowa! Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=Ejrene

nowa! jak masz krwiaka to wiadomo że możesz brudzić, mnie lekarz z góry o tym uprzedził. Dobrze że wszsytko oki i się uspokoiłaś :)

I w ogóle dzień dobry :)[/QUOTE]

Ja tez o tym wiedziałam ze mogę plamic ale krwiak mi sie wchlanial zreszta jak bylam w czwartek w szpitalu to dostałam dyspozycje ze jesli sie pojawi krwawienie to mam się zgłosić do szpitala. Krwi bylo dosyc duzo i jak sie widzi cos takiego to odejmuje rozum.ale na szczęście wszystko jest dobrze.

‹‹ 272 273 274 275 276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ