X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Asit Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja puki co nie zastanawialam sie jeszcze nad imieniem dla chlopca moze dlatego ze mam silne przeczucie na dziewczynke no i dla dziewczynki juz wybralam , maz tylko musi sie jeszcze co do niego przekonac no i moze jak sie uda to jutro sie dowiemy czy moje przeczucia sie sprawdzily :)

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle zauważyłam że maluch strasznie sie rozpycha , dziś rano wstałam i leżąc na plecach patrzałam na brzuch to miałam take wybrzuszenie wielkości dużej pomarańczy , może troszkę większe . Chwile później wróciło do normy . Pamiętam że córka też czasem sie tak ułożyła ze były równie wybrzuszenia ale wydaje mi sie ze to był juz około 15-16 tydzien . No ale fajne uczucie mimo wszystko , tez tak macie ?

kamenkaa, Inska lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mam dzisiaj żadnych bółów i zaczynam się martwić... Piersi przy dotyku bolą :)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! ;-) Muszę się Wam pochwalić..

własnie dzis dzwoniłam do Kliniki gdzie miałam prenatalke pytajac o wynik krwi ..
    powiadomiła mnie ze wyniki sa bardzo dobre lekarz je ocenił na celujące ... :)

Uff dziewczyny jaka jestem szczesliwa Tego i Wam życze !!!

Ejrene, kijanka_88, Zuzulka88, kot_bury, Inska, mamuśka1, nowatorka, majeczka87, _analiza, Wiola90, Agaax, MartaT lubią tę wiadomość

• Inska Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuśka1, zazdroszczę, też bym tak chciała :) ale jeszcze pewnie trochę poczekam. Na razie to w ogóle jeszcze nic po mnie nie widać, żadnych wybrzuszeń ;)

kamenkaa, ale cudownie! Gratuluję! Mnie jeszcze przyjdzie poczekać do 12 stycznia. Dziś pobrali mi krew a w przyszły wtorek mam scan i wtedy będę wiedziała czy wszystko ok. Mam nadzieję, że też będzie celująco!

kamenkaa lubi tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    mamuśka1, zazdroszczę, też bym tak chciała :) ale jeszcze pewnie trochę poczekam. Na razie to w ogóle jeszcze nic po mnie nie widać, żadnych wybrzuszeń ;)

kamenkaa, ale cudownie! Gratuluję! Mnie jeszcze przyjdzie poczekać do 12 stycznia. Dziś pobrali mi krew a w przyszły wtorek mam scan i wtedy będę wiedziała czy wszystko ok. Mam nadzieję, że też będzie celująco!

Bedzie i dobrze u Ciebie ;-) TRZYMAM MEGA MOCNO kciuki za Ciebie i za cała reszte :)!

Inska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, Kamenka, jedna rzecz mniej na głowie... :)

My zastanawialiśmy się nad testem z krwi + USG, ale ostatecznie zdecydowaliśmy się tylko na USG. Trochę pod wpływem męża - nie to, że nie chce wiedzieć, że coś jest nie w porządku, tylko uważa, że jeśli dostanę kartkę, na której będzie napisane czarno na białym na przykład prawdopodobieństwo 1:50, że nasze dziecko ma zespół Downa, to na pewno nie będę myślała o 49 dobrych przypadkach, tylko o tym jednym złym i zamartwię się na śmierć. Nie powiem, rację ma, ja niestety tak działam. Więc wystarczy nam samo USG, jeśli tu wyjdzie coś niepokojącego, to zawsze są te testy DNA z krwi (bo amniopunkcji albo biopsji nie chcę z kolei ja - zawsze to ryzyko, minimalne, ale wystarcza mi, że niezerowe).

• kama005 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam ten test z krwi i pewnie też bym się martwiła jakby mi coś wyszło no ale cóż zrobię pełną diagnostykę :)

1usapiqvhk164civ.png
  • alexxx Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wklejam zdjęcia mojej córy :) troche nie wyrazne, ale papier jest błyszczący i mi odbija światło :) Niunia ma już prawie 9 cm. Duzo. Ale lekarz mówil ze teraz zwolni :)

20160105_115839_jpg_300x300_q85.jpg

20160105_190445_1_jpg_300x300_q85.jpg

co do imienia to umówilismy się z mężem, że ja wybieram dla dziewczynki a on dla chłopca..chodzi mi po głowie imię Konstancja :)

kochane moje mam problem jeszcze :( zaczelam dzisiaj kaszlec i kichac, czy moze miec to wpływ na dzidzie? chodzi mi o wtrząsy przy kaszlu :D

buziolki moje kochane :*

nowatorka, Ejrene, kamenkaa, aleksja, mamuśka1, aisa, Zuzulka88, _analiza, Agaax lubią tę wiadomość

2 lipca 2016r. Marcel
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówią że tak ale ja w pierwszych tygodniach ciąży miałam silny kaszel brałam syrop i fasolce nic się nie stało ;/

1usapiqvhk164civ.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexxx dzidzia fajna :)))

co do imienia KOnstancja yyyyyyyy nie podoba mi sie bardzo :/ ale to moje zdanie nie sugeruj sie nim !
    pomysl tez o przyszłosci dziecka by sie dzieci nie smialy z niej w szkole
    w zdrobnieniu nie fajnie ono brzmi " Koni, Konia, Konta koń " itd by dziewczynka sie nie wstydziła jak będą ją wołać....

kot_bury eee nie myśl tak pesymistycznie .. Pozytywnie myśl wiecej optymizmu jeśli myslisz dobrze to tak tez bedzie a jesli źle tez tak bedzie wiec Pamietaj bedzie dobrze i u Ciebie !!

alexxx lubi tę wiadomość

• alexxx Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie jest problem ze zdrobnieniem :) ale mąz kręci nosem więc i tak pewnie by odpadło :D zostane chyba przy moich pierwszych typach i juz nie bede przeglądac stron z imionami :d Kornelia, Julia, Liwia :)

2 lipca 2016r. Marcel
  • aleksja Koleżanka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexx, śliczna dzidzia ;)

Jeśli chodzi o mnie i wybór imienia, to wraz z narzeczonym wybraliśmy dla córki Nadia a dla syna Tomasz - po tacie :)

za 3 tyg już będziemy wiedzieli co tam między nóżkami hehe :D

Inska, alexxx lubią tę wiadomość

czekamy na maleństwo <3

7b75975246.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexxx super dziewczyna! Niech zdrowo rośnie :)
    Konstancja podoba mi się, ale też nie mam pomysłu jak to zdrobnić ... A jakie ma mąż propozycje? Mój wybrał Hania i juz tak zostało :)

alexxx lubi tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konstancja.. bardzo mi się podoba ;) ale u M by nie przeszło...

Mnie chodzi po głowie jeszcze Pola ( tu M. stanowczo nie protestował) i Matylda ;) ale tego to aż boje się powiedzieć.. ;)
    Hania bardzo bardzo mi się podoba ale wśród znajomych aktualnie jest dużo Haneczek i tak troche mi głupio ;)

A i dzisiaj jako, że jestem uziemiona w łóżku zaczęłam lekturę książki język niemowląt... super ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 20:22

alexxx lubi tę wiadomość

Kijanka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł Lejdis :)
    Melduję się po usg genetycznym, które odbyło się co prawda wczoraj, ale nie miałam czasu nic napisać.
    Maluch odpowiada swojemu wiekowi, wczoraj z usg mierzył 5,28 co odpowiada 12+0. Na początek odwalilo się do lekarza plecami i tyle dało pooglądać. Później zachęcone przez lekarza obróciło się łaskawie i dało się obejrzeć fikajac przy tym jak szalone :) Co za widok! To takie malutkie przecież jest, a się rusza jak maciupki człowieczek. Dotykalo główki, przeciągało się, odpychało się nóżkami i wywijalo koziołki <3
    Z usg wszystko ok. Przezierność ok, kość nosowa obecna, maluch ma dwie rączki, dwie nóżki, serduszko ładnie bije, główne narządy wewnętrzne obecne. Słowem wszystko gra.
    Oddałam tez krew na pappa i z wynikiem zadzwonia za jakiś tydzień.
    Ale żeby nie było tak kolorowo :( okazuje się ze mam jakąś przegrode w macicy. Raczej nie popracuje tak długo jak myślałam. Kwalifikuje mnie to tez do cc. Na pewno będziemy bardzo częstymi gośćmi w gabinecie bo trzeba to kontrolować. Staram się myśleć pozytywnie, ale chyba będę żyć w strachu do końca ciąży.

kijanka_88, kamenkaa, alexxx, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexxx wrote:
    no własnie jest problem ze zdrobnieniem :) ale mąz kręci nosem więc i tak pewnie by odpadło :D zostane chyba przy moich pierwszych typach i juz nie bede przeglądac stron z imionami :d Kornelia, Julia, Liwia :)

o te imiona śliczne :) Julka piekne imię :)Kornelka tez śliczne :)

a moja córa bedzie sie nazywac Amelka na dzien dzisiejszy bo moze zmienie tez mam manie latania w stronach z imionami hah

a ciuszki juz macie jakies dla dzidzi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 20:37

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:

a ciuszki juz macie jakies dla dzidzi?

nie powstrzymałam się w smyku, i kupiłam 4 x body ;) i jeden kombinezonik na takie półroczne bo były duże wyprzedaze a potem będą drogie... :)

nowatorka, kamenkaa lubią tę wiadomość

Kijanka
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak dziewczynka to Ala, a jak chłopczyk to Adrianek albo Szymon :)

kamenkaa, alexxx lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska, ja mam ten detektor. Można się pomylić słuchając serca, bo zależy jak się przyloży detektor. Słychać przepływ krwi w pdpępowinie, co może być mylone z sercem, bo przepływa w takiej samej częstotliwości jak bicie serca, ale jest po raczej głuchy odgłos. A serce to taki wyraźny, mocny dźwięk.

Inska lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 274 275 276 277 278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ