Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
ja puki co nie zastanawialam sie jeszcze nad imieniem dla chlopca moze dlatego ze mam silne przeczucie na dziewczynke no i dla dziewczynki juz wybralam , maz tylko musi sie jeszcze co do niego przekonac no i moze jak sie uda to jutro sie dowiemy czy moje przeczucia sie sprawdzilySynek William
[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
nick nieaktualnyW ogóle zauważyłam że maluch strasznie sie rozpycha , dziś rano wstałam i leżąc na plecach patrzałam na brzuch to miałam take wybrzuszenie wielkości dużej pomarańczy , może troszkę większe . Chwile później wróciło do normy . Pamiętam że córka też czasem sie tak ułożyła ze były równie wybrzuszenia ale wydaje mi sie ze to był juz około 15-16 tydzien . No ale fajne uczucie mimo wszystko , tez tak macie ?
kamenkaa, Inska lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Muszę się Wam pochwalić..
własnie dzis dzwoniłam do Kliniki gdzie miałam prenatalke pytajac o wynik krwi ..
powiadomiła mnie ze wyniki sa bardzo dobre lekarz je ocenił na celujące ...
Uff dziewczyny jaka jestem szczesliwa Tego i Wam życze !!!Ejrene, kijanka_88, Zuzulka88, kot_bury, Inska, mamuśka1, nowatorka, majeczka87, _analiza, Wiola90, Agaax, MartaT lubią tę wiadomość
-
mamuśka1, zazdroszczę, też bym tak chciała
ale jeszcze pewnie trochę poczekam. Na razie to w ogóle jeszcze nic po mnie nie widać, żadnych wybrzuszeń
kamenkaa, ale cudownie! Gratuluję! Mnie jeszcze przyjdzie poczekać do 12 stycznia. Dziś pobrali mi krew a w przyszły wtorek mam scan i wtedy będę wiedziała czy wszystko ok. Mam nadzieję, że też będzie celująco!kamenkaa lubi tę wiadomość
-
Inska wrote:mamuśka1, zazdroszczę, też bym tak chciała
ale jeszcze pewnie trochę poczekam. Na razie to w ogóle jeszcze nic po mnie nie widać, żadnych wybrzuszeń
kamenkaa, ale cudownie! Gratuluję! Mnie jeszcze przyjdzie poczekać do 12 stycznia. Dziś pobrali mi krew a w przyszły wtorek mam scan i wtedy będę wiedziała czy wszystko ok. Mam nadzieję, że też będzie celująco!
Bedzie i dobrze u CiebieTRZYMAM MEGA MOCNO kciuki za Ciebie i za cała reszte
!
Inska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyUff, Kamenka, jedna rzecz mniej na głowie...
My zastanawialiśmy się nad testem z krwi + USG, ale ostatecznie zdecydowaliśmy się tylko na USG. Trochę pod wpływem męża - nie to, że nie chce wiedzieć, że coś jest nie w porządku, tylko uważa, że jeśli dostanę kartkę, na której będzie napisane czarno na białym na przykład prawdopodobieństwo 1:50, że nasze dziecko ma zespół Downa, to na pewno nie będę myślała o 49 dobrych przypadkach, tylko o tym jednym złym i zamartwię się na śmierć. Nie powiem, rację ma, ja niestety tak działam. Więc wystarczy nam samo USG, jeśli tu wyjdzie coś niepokojącego, to zawsze są te testy DNA z krwi (bo amniopunkcji albo biopsji nie chcę z kolei ja - zawsze to ryzyko, minimalne, ale wystarcza mi, że niezerowe).kamenkaa lubi tę wiadomość
-
Wklejam zdjęcia mojej córy
troche nie wyrazne, ale papier jest błyszczący i mi odbija światło
Niunia ma już prawie 9 cm. Duzo. Ale lekarz mówil ze teraz zwolni
co do imienia to umówilismy się z mężem, że ja wybieram dla dziewczynki a on dla chłopca..chodzi mi po głowie imię Konstancja
kochane moje mam problem jeszczezaczelam dzisiaj kaszlec i kichac, czy moze miec to wpływ na dzidzie? chodzi mi o wtrząsy przy kaszlu
buziolki moje kochane :*nowatorka, Ejrene, kamenkaa, aleksja, mamuśka1, aisa, Zuzulka88, _analiza, Agaax lubią tę wiadomość
2 lipca 2016r. Marcel -
alexxx dzidzia fajna
))
co do imienia KOnstancja yyyyyyyy nie podoba mi sie bardzoale to moje zdanie nie sugeruj sie nim !
pomysl tez o przyszłosci dziecka by sie dzieci nie smialy z niej w szkole
w zdrobnieniu nie fajnie ono brzmi " Koni, Konia, Konta koń " itd by dziewczynka sie nie wstydziła jak będą ją wołać....
kot_bury eee nie myśl tak pesymistycznie .. Pozytywnie myśl wiecej optymizmu jeśli myslisz dobrze to tak tez bedzie a jesli źle tez tak bedzie wiec Pamietaj bedzie dobrze i u Ciebie !!alexxx lubi tę wiadomość
-
no własnie jest problem ze zdrobnieniem
ale mąz kręci nosem więc i tak pewnie by odpadło
zostane chyba przy moich pierwszych typach i juz nie bede przeglądac stron z imionami :d Kornelia, Julia, Liwia
kamenkaa lubi tę wiadomość
2 lipca 2016r. Marcel -
alexx, śliczna dzidzia
Jeśli chodzi o mnie i wybór imienia, to wraz z narzeczonym wybraliśmy dla córki Nadia a dla syna Tomasz - po tacie
za 3 tyg już będziemy wiedzieli co tam między nóżkami heheInska, alexxx lubią tę wiadomość
-
Konstancja.. bardzo mi się podoba
ale u M by nie przeszło...
Mnie chodzi po głowie jeszcze Pola ( tu M. stanowczo nie protestował) i Matyldaale tego to aż boje się powiedzieć..
Hania bardzo bardzo mi się podoba ale wśród znajomych aktualnie jest dużo Haneczek i tak troche mi głupio
A i dzisiaj jako, że jestem uziemiona w łóżku zaczęłam lekturę książki język niemowląt... superWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 20:22
alexxx lubi tę wiadomość
Kijanka
-
nick nieaktualnyHeloł Lejdis
Melduję się po usg genetycznym, które odbyło się co prawda wczoraj, ale nie miałam czasu nic napisać.
Maluch odpowiada swojemu wiekowi, wczoraj z usg mierzył 5,28 co odpowiada 12+0. Na początek odwalilo się do lekarza plecami i tyle dało pooglądać. Później zachęcone przez lekarza obróciło się łaskawie i dało się obejrzeć fikajac przy tym jak szaloneCo za widok! To takie malutkie przecież jest, a się rusza jak maciupki człowieczek. Dotykalo główki, przeciągało się, odpychało się nóżkami i wywijalo koziołki
Z usg wszystko ok. Przezierność ok, kość nosowa obecna, maluch ma dwie rączki, dwie nóżki, serduszko ładnie bije, główne narządy wewnętrzne obecne. Słowem wszystko gra.
Oddałam tez krew na pappa i z wynikiem zadzwonia za jakiś tydzień.
Ale żeby nie było tak kolorowookazuje się ze mam jakąś przegrode w macicy. Raczej nie popracuje tak długo jak myślałam. Kwalifikuje mnie to tez do cc. Na pewno będziemy bardzo częstymi gośćmi w gabinecie bo trzeba to kontrolować. Staram się myśleć pozytywnie, ale chyba będę żyć w strachu do końca ciąży.
kijanka_88, kamenkaa, alexxx, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość
-
alexxx wrote:no własnie jest problem ze zdrobnieniem
ale mąz kręci nosem więc i tak pewnie by odpadło
zostane chyba przy moich pierwszych typach i juz nie bede przeglądac stron z imionami :d Kornelia, Julia, Liwia
o te imiona śliczneJulka piekne imię :)Kornelka tez śliczne
a moja córa bedzie sie nazywac Amelka na dzien dzisiejszy bo moze zmienie tez mam manie latania w stronach z imionami hah
a ciuszki juz macie jakies dla dzidzi?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 20:37
-
Inska, ja mam ten detektor. Można się pomylić słuchając serca, bo zależy jak się przyloży detektor. Słychać przepływ krwi w pdpępowinie, co może być mylone z sercem, bo przepływa w takiej samej częstotliwości jak bicie serca, ale jest po raczej głuchy odgłos. A serce to taki wyraźny, mocny dźwięk.
Inska lubi tę wiadomość