X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Asit Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja puki co nie zastanawialam sie jeszcze nad imieniem dla chlopca moze dlatego ze mam silne przeczucie na dziewczynke no i dla dziewczynki juz wybralam , maz tylko musi sie jeszcze co do niego przekonac no i moze jak sie uda to jutro sie dowiemy czy moje przeczucia sie sprawdzily :)

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle zauważyłam że maluch strasznie sie rozpycha , dziś rano wstałam i leżąc na plecach patrzałam na brzuch to miałam take wybrzuszenie wielkości dużej pomarańczy , może troszkę większe . Chwile później wróciło do normy . Pamiętam że córka też czasem sie tak ułożyła ze były równie wybrzuszenia ale wydaje mi sie ze to był juz około 15-16 tydzien . No ale fajne uczucie mimo wszystko , tez tak macie ?

kamenkaa, Inska lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mam dzisiaj żadnych bółów i zaczynam się martwić... Piersi przy dotyku bolą :)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! ;-) Muszę się Wam pochwalić..

własnie dzis dzwoniłam do Kliniki gdzie miałam prenatalke pytajac o wynik krwi ..
    powiadomiła mnie ze wyniki sa bardzo dobre lekarz je ocenił na celujące ... :)

Uff dziewczyny jaka jestem szczesliwa Tego i Wam życze !!!

Ejrene, kijanka_88, Zuzulka88, kot_bury, Inska, mamuśka1, nowatorka, majeczka87, _analiza, Wiola90, Agaax, MartaT lubią tę wiadomość

• Inska Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuśka1, zazdroszczę, też bym tak chciała :) ale jeszcze pewnie trochę poczekam. Na razie to w ogóle jeszcze nic po mnie nie widać, żadnych wybrzuszeń ;)

kamenkaa, ale cudownie! Gratuluję! Mnie jeszcze przyjdzie poczekać do 12 stycznia. Dziś pobrali mi krew a w przyszły wtorek mam scan i wtedy będę wiedziała czy wszystko ok. Mam nadzieję, że też będzie celująco!

kamenkaa lubi tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    mamuśka1, zazdroszczę, też bym tak chciała :) ale jeszcze pewnie trochę poczekam. Na razie to w ogóle jeszcze nic po mnie nie widać, żadnych wybrzuszeń ;)

kamenkaa, ale cudownie! Gratuluję! Mnie jeszcze przyjdzie poczekać do 12 stycznia. Dziś pobrali mi krew a w przyszły wtorek mam scan i wtedy będę wiedziała czy wszystko ok. Mam nadzieję, że też będzie celująco!

Bedzie i dobrze u Ciebie ;-) TRZYMAM MEGA MOCNO kciuki za Ciebie i za cała reszte :)!

Inska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, Kamenka, jedna rzecz mniej na głowie... :)

My zastanawialiśmy się nad testem z krwi + USG, ale ostatecznie zdecydowaliśmy się tylko na USG. Trochę pod wpływem męża - nie to, że nie chce wiedzieć, że coś jest nie w porządku, tylko uważa, że jeśli dostanę kartkę, na której będzie napisane czarno na białym na przykład prawdopodobieństwo 1:50, że nasze dziecko ma zespół Downa, to na pewno nie będę myślała o 49 dobrych przypadkach, tylko o tym jednym złym i zamartwię się na śmierć. Nie powiem, rację ma, ja niestety tak działam. Więc wystarczy nam samo USG, jeśli tu wyjdzie coś niepokojącego, to zawsze są te testy DNA z krwi (bo amniopunkcji albo biopsji nie chcę z kolei ja - zawsze to ryzyko, minimalne, ale wystarcza mi, że niezerowe).

• kama005 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam ten test z krwi i pewnie też bym się martwiła jakby mi coś wyszło no ale cóż zrobię pełną diagnostykę :)

1usapiqvhk164civ.png
  • alexxx Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wklejam zdjęcia mojej córy :) troche nie wyrazne, ale papier jest błyszczący i mi odbija światło :) Niunia ma już prawie 9 cm. Duzo. Ale lekarz mówil ze teraz zwolni :)

20160105_115839_jpg_300x300_q85.jpg

20160105_190445_1_jpg_300x300_q85.jpg

co do imienia to umówilismy się z mężem, że ja wybieram dla dziewczynki a on dla chłopca..chodzi mi po głowie imię Konstancja :)

kochane moje mam problem jeszcze :( zaczelam dzisiaj kaszlec i kichac, czy moze miec to wpływ na dzidzie? chodzi mi o wtrząsy przy kaszlu :D

buziolki moje kochane :*

nowatorka, Ejrene, kamenkaa, aleksja, mamuśka1, aisa, Zuzulka88, _analiza, Agaax lubią tę wiadomość

2 lipca 2016r. Marcel
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówią że tak ale ja w pierwszych tygodniach ciąży miałam silny kaszel brałam syrop i fasolce nic się nie stało ;/

1usapiqvhk164civ.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexxx dzidzia fajna :)))

co do imienia KOnstancja yyyyyyyy nie podoba mi sie bardzo :/ ale to moje zdanie nie sugeruj sie nim !
    pomysl tez o przyszłosci dziecka by sie dzieci nie smialy z niej w szkole
    w zdrobnieniu nie fajnie ono brzmi " Koni, Konia, Konta koń " itd by dziewczynka sie nie wstydziła jak będą ją wołać....

kot_bury eee nie myśl tak pesymistycznie .. Pozytywnie myśl wiecej optymizmu jeśli myslisz dobrze to tak tez bedzie a jesli źle tez tak bedzie wiec Pamietaj bedzie dobrze i u Ciebie !!

alexxx lubi tę wiadomość

• alexxx Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie jest problem ze zdrobnieniem :) ale mąz kręci nosem więc i tak pewnie by odpadło :D zostane chyba przy moich pierwszych typach i juz nie bede przeglądac stron z imionami :d Kornelia, Julia, Liwia :)

2 lipca 2016r. Marcel
  • aleksja Koleżanka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexx, śliczna dzidzia ;)

Jeśli chodzi o mnie i wybór imienia, to wraz z narzeczonym wybraliśmy dla córki Nadia a dla syna Tomasz - po tacie :)

za 3 tyg już będziemy wiedzieli co tam między nóżkami hehe :D

Inska, alexxx lubią tę wiadomość

czekamy na maleństwo <3

7b75975246.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexxx super dziewczyna! Niech zdrowo rośnie :)
    Konstancja podoba mi się, ale też nie mam pomysłu jak to zdrobnić ... A jakie ma mąż propozycje? Mój wybrał Hania i juz tak zostało :)

alexxx lubi tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konstancja.. bardzo mi się podoba ;) ale u M by nie przeszło...

Mnie chodzi po głowie jeszcze Pola ( tu M. stanowczo nie protestował) i Matylda ;) ale tego to aż boje się powiedzieć.. ;)
    Hania bardzo bardzo mi się podoba ale wśród znajomych aktualnie jest dużo Haneczek i tak troche mi głupio ;)

A i dzisiaj jako, że jestem uziemiona w łóżku zaczęłam lekturę książki język niemowląt... super ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 20:22

alexxx lubi tę wiadomość

Kijanka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł Lejdis :)
    Melduję się po usg genetycznym, które odbyło się co prawda wczoraj, ale nie miałam czasu nic napisać.
    Maluch odpowiada swojemu wiekowi, wczoraj z usg mierzył 5,28 co odpowiada 12+0. Na początek odwalilo się do lekarza plecami i tyle dało pooglądać. Później zachęcone przez lekarza obróciło się łaskawie i dało się obejrzeć fikajac przy tym jak szalone :) Co za widok! To takie malutkie przecież jest, a się rusza jak maciupki człowieczek. Dotykalo główki, przeciągało się, odpychało się nóżkami i wywijalo koziołki <3
    Z usg wszystko ok. Przezierność ok, kość nosowa obecna, maluch ma dwie rączki, dwie nóżki, serduszko ładnie bije, główne narządy wewnętrzne obecne. Słowem wszystko gra.
    Oddałam tez krew na pappa i z wynikiem zadzwonia za jakiś tydzień.
    Ale żeby nie było tak kolorowo :( okazuje się ze mam jakąś przegrode w macicy. Raczej nie popracuje tak długo jak myślałam. Kwalifikuje mnie to tez do cc. Na pewno będziemy bardzo częstymi gośćmi w gabinecie bo trzeba to kontrolować. Staram się myśleć pozytywnie, ale chyba będę żyć w strachu do końca ciąży.

kijanka_88, kamenkaa, alexxx, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexxx wrote:
    no własnie jest problem ze zdrobnieniem :) ale mąz kręci nosem więc i tak pewnie by odpadło :D zostane chyba przy moich pierwszych typach i juz nie bede przeglądac stron z imionami :d Kornelia, Julia, Liwia :)

o te imiona śliczne :) Julka piekne imię :)Kornelka tez śliczne :)

a moja córa bedzie sie nazywac Amelka na dzien dzisiejszy bo moze zmienie tez mam manie latania w stronach z imionami hah

a ciuszki juz macie jakies dla dzidzi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 20:37

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:

a ciuszki juz macie jakies dla dzidzi?

nie powstrzymałam się w smyku, i kupiłam 4 x body ;) i jeden kombinezonik na takie półroczne bo były duże wyprzedaze a potem będą drogie... :)

nowatorka, kamenkaa lubią tę wiadomość

Kijanka
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak dziewczynka to Ala, a jak chłopczyk to Adrianek albo Szymon :)

kamenkaa, alexxx lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska, ja mam ten detektor. Można się pomylić słuchając serca, bo zależy jak się przyloży detektor. Słychać przepływ krwi w pdpępowinie, co może być mylone z sercem, bo przepływa w takiej samej częstotliwości jak bicie serca, ale jest po raczej głuchy odgłos. A serce to taki wyraźny, mocny dźwięk.

Inska lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 274 275 276 277 278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ