X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • aleksja Koleżanka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ubranek też już pare kupiliśmy :) akurat po przecenie :)

kamenkaa, alexxx lubią tę wiadomość

czekamy na maleństwo <3

7b75975246.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po prenatalnych. Będzie chłopak :) Ma obecnie 6.20 cm, kość nosowa widoczna, narządy na swoim miejscu. NT 1.5 i serce 159 uderzeń na minutę. Wszystko super.
    Co do imienia, to dla dziewczynki podobało mi się Hania, ale w tej sytuacji trzeba będzie pomyśleć o innym. Dla chłopca podoba mi się Wojtek, Adaś, Mateusz, Filip i pewnie jeszcze jakieś by się znalazło. Mężowi podoba się Staś, ale mi średnio się podoba. Wyprawkę dostanę od szwagierki, więc o ciuszki się nie muszę martwić.

oldżi, nowatorka, kamenkaa, Ejrene, alexxx, Zuzulka88, _analiza, kot_bury lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia gratulacje kawalera :) wszystkie propozycje imion mi sie podobają :)

Inska, kamenkaa lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 14:38

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Inska Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia dzieki!

Ale Wam zazdroszcze dziewczyny, ze juz widzialyscie swoje szkraby. Chyba tego najbardziej nie moge sie doczekac w przyszly wtorek, ze ponownie zobacze niunka lub niunke.

Konstancja brzmi bardzo dostojnie, bardzo szlacheckie imie a zdrobnienie... moze Koko, Koni, Konsti, Kosia, Kosta, Kosti, Tuśka? Mnie sie wszystkie podobaja :)

Renieczka, nie martw sie na razie. Najwazniejsze, ze wykryto to wczesnie i bedziesz juz po opieka specjalistow, nie dadza zeby sie Wam cos zlego przytrafilo :) Nooo, teraz sie ciesz, ze wszystko dobrze z maluszkiem <3

kamenkaa, alexxx lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

;-).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 00:19 Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 8 stycznia 2016, 22:23

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewuszki. gratuluje udanych wizyt, sliczne sa wasze didzie :)

ja dzisiaj znowu sie slabo czulam. poszlam z mama do supermarketu ale ledwo tam szlam i robilam szybciutko zakupy bo czulam ze moge zemdlec :/ nie fajne to uczucie, juz ktorys raz mi sie ostatnio zdarza, to juz wolalam mdlosci od tego :/

dzisiaj tez mi juz brzuch urosl tak ze juz wszyscy mi dzisiaj to mowia i faktycznie to juz nie przejedzenie ale brzuszek wychodzi.

kamenkaa, kijanka_88, Inska lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I Pytanie do alexxx czy ja Cie kochana uraziłam że napisałam że imie mi sie nie podoba ?

kijanka_88 lubi tę wiadomość

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    hej dziewuszki. gratuluje udanych wizyt, sliczne sa wasze didzie :)

ja dzisiaj znowu sie slabo czulam. poszlam z mama do supermarketu ale ledwo tam szlam i robilam szybciutko zakupy bo czulam ze moge zemdlec :/ nie fajne to uczucie, juz ktorys raz mi sie ostatnio zdarza, to juz wolalam mdlosci od tego :/

dzisiaj tez mi juz brzuch urosl tak ze juz wszyscy mi dzisiaj to mowia i faktycznie to juz nie przejedzenie ale brzuszek wychodzi.

Ojej bidulko Musisz duzo odpoczywać słońce ... Bedzie dobrze ..... Brzusio rośnie bo dzidzia rośnie ;-) Wiec Wszystko ok ...
    A Ogolnie Jak tam u Ciebie kiedy masz wizyte ?

• Patutka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    G

2016 🩷

2020 🩵

• Patutka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j

2016 🩷

2020 🩵

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Jestem po prenatalnych. Będzie chłopak :) Ma obecnie 6.20 cm, kość nosowa widoczna, narządy na swoim miejscu. NT 1.5 i serce 159 uderzeń na minutę. Wszystko super.
    Co do imienia, to dla dziewczynki podobało mi się Hania, ale w tej sytuacji trzeba będzie pomyśleć o innym. Dla chłopca podoba mi się Wojtek, Adaś, Mateusz, Filip i pewnie jeszcze jakieś by się znalazło. Mężowi podoba się Staś, ale mi średnio się podoba. Wyprawkę dostanę od szwagierki, więc o ciuszki się nie muszę martwić.

no proszę chłopczyk jak fajnie :) Wiesz juz na 100% ? bo mi powiedział że na 90% także nie mam pewności zawsze może wyjść chlopczyk ;-)
    Też myslałam o Adasiu i Mateuszu dla chlopczyka ale niby ma byc dziewczynka wiec trzymam sie narazie tego..
    MI niestety ciuszko po synu nie zostało bo porozdawałam jak był mały a teraz juz wiekszy odemnie hehe patrze na niego z góry wiec musze kupić cała wyprawkę ale to potem powoli :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - ja mam propozycję-obie wyluzujcie. To tylko internetowe forum,każdy ma prawo wyrażać swoje zdanie (co Kamenka zrobiła,pisząc,że to jej osobista opinia), ale nie powinien nikogo obrażać (a Patutka niestety nie przebiera w slowach i Twoja reakcja jest totalnie agresywna). Negatywne emocje nikomu nie służą i nie o to tu chodzi. Dlatego czasem proponuje ugryźć się w język albo wyjść na krótki spacer się przewietrzyć. A jak macie ze sobą problem,to nie eskalujcie tego tu,bo to Wasza wewnętrzna sprawa i pozostałe dziewczyny nie muszą tego czytać, bo tak jak napisałam,nie po to tu jesteśmy. Ja mam generalnie na tę chwilę poczucie niesmaku, więc znikam.
    Spokojnego wieczoru

kamenkaa, Ejrene, kijanka_88, figaa, Zuzulka88, aisa, kot_bury, Agaax, Smile lubią tę wiadomość

• Patutka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 14:39

2016 🩷

2020 🩵

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenka mam wizyte w czwartek i sie boje jej juz

patutka to moja 1 ciaza ;)

dziewczyny nie kloccie sie bo szkodzimy maluchom sie stresujac ;)

Gagaga, kamenkaa, kijanka_88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli osoby postronne, które Cię nie znają i nic do Ciebie nie mają,odbierają Twoje wypowiedzi jako agresywne,to zastanów się, czy coś nie jest na rzeczy, a nie się nakręcaj. Przyczyniłaś się częściowo do tego,że mam wrażenie, że atmosfera tu nie jest zbyt przyjemna. Nie jesteśmy w podstawówce, żeby się obrzucać inwektywami, tylko dorosłymi kobietami,które szukają wsparcia i okazji do rozmowy w szczególnym czasie - nie mamy tez po 5 lat,żeby się obrażać czy żeby się robiło przykro, bo imię takie czy owakie się nie podoba - zawsze będzie ktoś, komu się podoba i ktoś, komu się nie spodoba i tak już jest. I to tyle ode mnie,więcej do dodania nie mam.

kamenkaa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    no proszę chłopczyk jak fajnie :) Wiesz juz na 100% ? bo mi powiedział że na 90% także nie mam pewności zawsze może wyjść chlopczyk ;-)
    Też myslałam o Adasiu i Mateuszu dla chlopczyka ale niby ma byc dziewczynka wiec trzymam sie narazie tego..
    MI niestety ciuszko po synu nie zostało bo porozdawałam jak był mały a teraz juz wiekszy odemnie hehe patrze na niego z góry wiec musze kupić cała wyprawkę ale to potem powoli :)

U mnie w 10+2 gin powiedziała, że na 60% chłopak, A dziś inny lekarz powiedział już, że prawdopodobieństwo ponad 90%, ale my celowaliśmy w owulację i zachcianki mam całkiem inne niż przy córce, więc pewnie już tak zostanie.

Gagaga, nowatorka, kamenkaa lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzy głębokie wdechy... :)

Nowatorka może masz takie samopoczucie bo Bobo teraz rośnie jak na drożdżach i zwiększa Ci się ilość krwi w łożysku naczyniowym i stąd te zawroty głowy... ;/ Ja miałam ale przez tydzień... potem ustąpiły więc trzymam kciuki...

A ja jeszcze trochę i oszaleje w domu... jutro wychodzę choćby na godzinę.. ;) Mąż wróci po nocnej zmianie padnie spać, wybywam. Ot takie mam założenie .. ;)

Gagaga, kamenkaa lubią tę wiadomość

Kijanka
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga wrote:
    Dziewczyny - ja mam propozycję-obie wyluzujcie. To tylko internetowe forum,każdy ma prawo wyrażać swoje zdanie (co Kamenka zrobiła,pisząc,że to jej osobista opinia), ale nie powinien nikogo obrażać (a Patutka niestety nie przebiera w slowach i Twoja reakcja jest totalnie agresywna). Negatywne emocje nikomu nie służą i nie o to tu chodzi. Dlatego czasem proponuje ugryźć się w język albo wyjść na krótki spacer się przewietrzyć. A jak macie ze sobą problem,to nie eskalujcie tego tu,bo to Wasza wewnętrzna sprawa i pozostałe dziewczyny nie muszą tego czytać, bo tak jak napisałam,nie po to tu jesteśmy. Ja mam generalnie na tę chwilę poczucie niesmaku, więc znikam.
    Spokojnego wieczoru

Gagaga cóż co racja to racja.. Ale jeden zrozumi jak Ty a drugi pomyśli inaczej ja Jak napisałaś wyżej zaznaczyłam że to moje osobiste zdanie i nie obraziłam naszej KOleżanki Alexx...
    Tak jak ona obraża od "obłakanych" itd :)

coż bywa i tak :)
    również Ci życze Spokojnego Miłego wieczorka :)

Gagaga lubi tę wiadomość

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    U mnie w 10+2 gin powiedziała, że na 60% chłopak, A dziś inny lekarz powiedział już, że prawdopodobieństwo ponad 90%, ale my celowaliśmy w owulację i zachcianki mam całkiem inne niż przy córce, więc pewnie już tak zostanie.

Kochana właśnie mi tez na 90% ze dziewczyneczka ... Zobaczymy .. ale jak to się moówi niech jest co jest byle by było ZDROWE ! Czego Wam wszystkim zyczę :)
    Zachcianki hm no właśnie niby na dziewczynke słodkie a na chlopczyka kwaśne ale to takie tez nie pewne bo równie mówią :) pozdrowka

‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ