Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry! zauważyłam dziwną zmianę. Mieszkamy z kotką, sztuk raz imieniem kropka, bardzo towarzyskie i pieszczotliwe futro. Zawsze wtulała się w bok, na kolana albo pomiędzy nas ^^" a teraz od paru dni wybitnie upodobała sobie kładzenie mi się na brzuchu, ot tak. Leży i mruczy. Cyba nie muszę się martwić o asymilację
majeczka87, Inska, kamenkaa lubią tę wiadomość
Sergiusz
-
nowa jak też miałam krwawienie jak krwiak już się wchłonął, więc najadłam się strachu. Jak krwiak był - czyściutko. W szpitalu lekarz powiedział, ze mozliwe, że z nadżerki. Od tej pory nie byłam u lekarza (to było w wigilie) i wizytuje dopiero w poniedziałek, więc się bardzoooo stresuję06.2015 - poronienie
-
Ma ktoś jakieś super metody na przeziębienie?:(Oprócz czosnku;P Obudziłam się chora:(
Inska ja też często czuję jakbym odpływała. To podobno normalne w ciąży,bo rozszerzają się naczynia krwionośne i więcej krwi przepływa. Na tą słabość pomaga mi kilka łyków kawy..Wiem,że kofeina nie jest najzdrowsza,ale moja gin. sama mi zaleciła ratować się kawą.
Swoją drogą bardzo dużo kobiet narzeka teraz na te krwiaki, skąd się to cholerstwo bierze;/ -
Dzięki mamuśka1, właśnie znalazłam jakiś monitor bicia serduszka u dziecka także zaraz kupię.
MirelS, mnie strasznie przeziębienie rozłożyło tuż przed Świętami. Jadłam oczywiście czosnek, piłam dużo herbaty z cytryną i miodem a potem ugotowałam wywar z imbiru i też go z midoem piłam, bardzo rozgrzewał. A później w końcu kupiłam syrop Prenalen i wydaje mi się, że on mi najbardziej pomógł. Polecam!MirelS lubi tę wiadomość
-
Dzięki Inska, jak naturalne metody nie pomogą to wyślę męża po ten syrop:)
Jaki detektor planujesz kupić? Bo ja patrzyłam na allegro i jest duży wybór nawet poniżej 100 zł można coś kupić, ale nie wiem który.
Jeśli chodzi o przesądy to nie znam kompletnie. Chyba jedynie ten znany wszystkim żeby nie kupować za wcześnie ubranek żeby nie zapeszyć...a mnie już tak kusi na zakupy i jak tylko się lepiej poczuję to zrobię wypad na wyprzedaże:)Inska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny tez czaje się na detektor i tez się zastanawiam który wziąć. Wcześniej myślałam o tym droższym +/- 250 zł ale teraz w 11tc to już chyba śmiało można ten tańszy... I tak nie będę liczyć tętna tylko chce usłyszeć. I się uspokoic;)
A nagrać jakby co mogę komórka przecież!
Prenalen polecam bardzo! A od czosnku Mirel się nie odżegnuj bo to dobry sposób. A jak samego nie możesz to spróbuj zupę ugotować, pychotka!
Ps. Inska zazdroszczę Ci tej Matyldy. Mnie się to imię bardzo podoba, ale z mężem niestety sprawa nie do przejscia:/i ciągle nie mamy imienia dla dziewczynki, czuje ze to znak i będzie Aleks;)
A co do przesądów - uważać żeby się za ciało nie łapać jak się człek przestraszy jakiej myszy itp bo będzie znamięchociaż tu ciężko polemizować bo ja mam znamię i mama w ciąży ponoć myszy się przestraszyla:)
19.07.2016 r. Aleksander
-
Ja myślałam o tym detektozre, bo jest go najłatwiej kupić tu gdzie mieszkam. Cena też bardzo przystępna bo ok 40euro, w Polsce na allegro widziałam chyba poniżej 100zł.
Edit: _analiza, u nas największy problem był z imieniem dla chłopca, ale w końcu doszliśmy do jakiegoś konsensusu. Matylda spodobała nam się od razu także uff
Przesądy powiadacie, największy to chyba ten z czerwoną kokardką przy wózkuWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 12:45
-
nick nieaktualnyJa się tak waham z detektorem
z jednej strony chciałabym mieć, a z drugiej jakoś odkładam ciągle zakup. Przed świętami - bo tyle rzeczy jest do kupienia, a poza tym za wcześnie i nic nie usłyszę; po świętach - zaraz do lekarza idę, to po co; po wizycie - wszystko jest ok, a okaże się że nie będę umiała tego tętna złapać i będę się stresować niepotrzebnie; teraz w czwartek idę na pogawędkę z położną, to pewnie będzie miała taki detektor i ją poproszę o sprawdzenie, a 11 idę na USG genetyczne i też się wszystkiego szczegółowo dowiem.
Skończy się pewnie tak, że dziecko mi się zacznie ruszać i wtedy zakup będzie już niepotrzebnyInska, aisa lubią tę wiadomość
-
No na YouTube jest dużo filmików z tego co kojarzę dziewczyn które miały te detektory. Tez o nim myślę ale zerkam cały czas na ten, który poleca Mamuśka:)
W ogóle miałam oszczędzać w tym miesiącu a już nie mam pensji;( siąść i płakać
Mnie fasola dziś daje w kość i boli brzuch dołem, ale po wczorajszej wizycie wiem, że to dobrze i nawet się ciesze, chociaż boli;)
Zrobiłam sobie jeszcze dziś badania na HIV cmv i hbs i HCV + za porada mojej ginki odebrałam kopie moich badań grupy krwi z akt szpitala i juz trochę wydatków ucielam;)
Musze tylko mocz powtórzyć bo niby dobry ale ponoć co 4 tyg trza kontrolować. A u Was coś w moczu wyszło? Ja objawów żadnych nie mam, ale w grudniowych mam
Białko-ślad
Nabłonki-0-2 wpw
Leukocyty-pojedyncze w preparat
Bakterie-nieliczne wpw
I myślę że trza powtórzyć i piiiiić duzo;)19.07.2016 r. Aleksander
-
Ja mam w sumie jedną obiekcję co do detektora. W Wielkiej Brytanii wręcz się ich nie poleca, poniewąż było kilka przypadków, gdzie przyszła mama myślała, że słyszy serduszko dziecka a słyszała nie wiem czy swoje czy w ogóle coś innego, w każdym razie, zbagatelizowała sprawę i dziecko niestety było martwe a być może szybka interwencja lekarska uratowała by szkraba. Wiadomo, to są wyjątkowe sytuacje aczkolwiek gdzieś w tyle głowy się martwię: co jeśli ja źle odczytam detektor? Chociaż z drugiej strony, tak jak piszecie, serduszko dzidziusia bije dużo szybciej niż mamy wieć nie wiem, jak to można pomylić...
Kurcze, ja nie miałam jeszcze kompletnie żadnych badań, ani krwi ani moczu a już 12 tydzień. W przyszły wtorek mam w końcu pierwszą oficjalną wizytę u położnej także może w końcu się mna zianteresują. To są te momenty, kiedy żałuję, że nie mieszkam w Polsce -
nick nieaktualnyMożna sie pomylić z jajnikami bo są dość blisko dzidziusia a ich echo jest tak mocne ze czasami po środku idzie je usłyszeć ale bija prawie tak jak nasze serce a serce dzidziusia okolo 2 razy szybciej . I jesli die liczy to musi wyjść okolo właśnie 150/min . Ja to mam jako informacje dla siebie ze wszystko ok i sie nie stresować miedzy wizytami . Ale jesli wystąpiło by krwawienie lub niepokojący bol brzucha to biegnę do szpitala . Miałam tak w poprzedniej ciąży gdy byłam w 17 tygodniu to po wysikaniu sie zauważyli krew na papierze i w toalecie i myślałam ze juz koniec . Ale szybko zbadałam tętno i gdy usłyszałam serduszko to momentalnie sie uspokoiłam ale u tak pobiegłam do szpitala . Krwawienie bylo jednorazowe i prawdopodobnie zapalenie pęcherza lekki . Ale gdybym w tamtym czasie pozostałam dalej z tak ogromnym stresem gdy zobaczyłam krew to nie wiem co by sie stalo.
Inska lubi tę wiadomość
-
_analiza ja jutro odbieram świeże wyniki moczu to napisze Ci to tym razem mam, ostatnio było wszystko ok. a co do badań to nie wiem jak ciebie, ale mi np. oddali oryginał grupy krwi i kazali nosić w karcie ciąży w razie czego, bo niby tylko oryginalny wynik się liczy.
Inska jak by nie patrzeć to na tym etapie ciąży co teraz jesteśmy to i tak raczej nie wiele mogą zrobić, jak serduszko przestanie bić to nie da się już nic zrobić. Przeżywalność dziecka jest dopiero od 24tc a wtedy już będziemy czuły ruchy. Chyba że tak jak w przypadku mamuśki- działał by jako uspokajacz -
My już z mężem zdecydowaliśmy się na imię Wiktor ale jeszcze czekamy na takie 100 % potwierdzenie jeśli okazało by się że jednak dziewczynka to będzie Wiktoria. jeśli chodzi o detektor tętna to chciałam go zakupić ale to już 14 tydzień więc poczekam aż moje maleństwo zacznie się tak ruszać bym to czuła.
Miałam wszystko dla maleństwa kupować w ostatnim miesiącu bo też jestem zdania żeby i nie spieszyć ale muszę praktycznie wszystko kupić i jak widzę ceny to się przerażam więc w marcu planuję kupić łóżeczko na allegro są fajne zestawy. -
Ejrene wrote:_analiza ja jutro odbieram świeże wyniki moczu to napisze Ci to tym razem mam, ostatnio było wszystko ok. a co do badań to nie wiem jak ciebie, ale mi np. oddali oryginał grupy krwi i kazali nosić w karcie ciąży w razie czego, bo niby tylko oryginalny wynik się liczy.
Kurde u nas śnieg zaczął padać - akurat jak ja w trasę do lekarza wyjezdzam:/
19.07.2016 r. Aleksander
-
Inska ja sobie zamowilam ten sam detektor bo tez u mnie jest najbardziej dostepny no i jeden z tanszych, zamowilam przed swietam i czekam, sprawdze pozniej poczte moze bedzie juz to napisze jak sie sprawdza.Synek William
[/url]
[/url]
[/url
[/url]