Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
analiza tak usg książkowe. mialam morfologię podwyzszona tzn bete w normie jest do 2,5 a ja mialam 3,1 i wiek 31lat - tak lekarze mowili. do tego bralam luteine i letrox na tarczyce - takze hormony - tak sobie tlumacze ze to wlasnie dalo taki wynik.
Nowatorka - tutaj masz link (polecił mi moj gin, powiedzial zebym sie w ogole nie martwila tymi wynikami papp bo usg ok, ale jak tu sie nie martwic) powiedzial ze amniopunkcji odradza bo jest wieksze ryzyko poronienia niz tutaj ryzyko zd. wiec to mi polecil zebym byla spokojniejsza.... ale czekam na wyniki i mam ze tak powiem sraczke!! tak sie boje
http://www.nifty.pl/
koszt 2400zl ale musialam wydac bo bym chyba z nerwica w psychiatryku wyladowala. zreszta na dzien dzisiejszy i tak chyba wyladujenowatorka lubi tę wiadomość
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
Cześć dziewczyny!
Dzięki za info Patutka. Każda taka wiadomość uspokaja
Mam dokładnie tak samo nowatorka, od paru dni na nowo pobolewa mnie na dole brzucha tak, jak dawniej na okres. Maluszek rośnie
Izulala, kciuki mocno zaciśnięte za Twoje wyniki, ale jestem pewna, że będzie wszystko bardzo dobrze
MartaT, ja jestem 2kg do przodu co bardzo mnie cieszy, bo bałam się że będzie więcej.
Co do seksu, u nas też się nic nie zmieniło, wręcz bym powiedziała, że mam większą ochotę niż przed, także ciążą mi służyO prezerwatywie nie słyszałam natomiast w każdej książce o ciąży, którą posiadam jest napisane, że jeśli nie ma przeciwskazań od lekarza, w sensie szyjka i itd są ok, to można się kochać całą ciążę, wiadomo, im później to trzeba unikać |na misjonarza| co by malucha nie przyduszać.
nowatorka lubi tę wiadomość
-
Patutka wrote:I dobrze i niedobrze... jesteśmy w szpitalu... minimum tydzień...
nawet nie wiem sama co mam myśleć...
Oby wszystko było okej... :*19.07.2016 r. Aleksander
-
Patutka spokojnie po to jesteśmy by każda mogła się wygadac wyzalic. Ciąża to dla nas trudny okres a dla niektórych coś nowego. Każda ma obawy. Jednakże ja twierdzę że dobrze jest się komuś wyzalic wypłakac i Usłyszeć słowo pocieszenia. Czyż nie dziewczyny? Od tego jesteśmy by się zalic ale i by pocieszać!
Inska, kot_bury lubią tę wiadomość
-
nowatorka wrote:Ona no dzisiaj o 5 wlasnie. A juz miesiac prawie nie bylam podgladac malego. I jeszcze mam ptenatalne i wynik krwi na wady takze jazda na calego.
Kurcze ciagle mnie ten brzuch boli na @ i to caly czas, nie przestaje na moment
Spytaj na wizycie o te bóle, ale na 99% powie Ci lekarz, że nie ma się czym martwić. Po miesiącu jak zajrzyj do bąbla to dopiero będzie szok jak urosl;)
No i koniecznie zdaj raport po wizycie:)Inska lubi tę wiadomość
19.07.2016 r. Aleksander
-
Ja akurat w tej ciąży to mam sporadyczne bóle brzucha. W pierwszej natomiast strasznie mnie bolał, kłuł, głównie jak długo siedziałam i wstawałam. Bóle brzucha są dozwolone w ciąży. Mój lekarz nie kazał się nimi przejmować. Więc się nie zamartwiaj. A jeśli chodzi o dzisiejszą wizytę to na pewno wszystko będzie dobrze:) Trzymam mocno kciuki. Daj znać po badaniu co u fasolki:)
nowatorka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie
Dziś dzwonili do mnie z Sigmy gdzie mam mieć prenatalne i z 12 przesunęli mi na 9 . Czyli już w sobote . Ostatnio widziałam bąbelka 16.12 i już się nie umiem doczekać .
Dziewczyny które miały nieregularne miesiączki i wasze maluchy wychodzą mniejsze na USG to jak liczycie tydzień ciąży , od okresu czy USG ?nowatorka, Inska lubią tę wiadomość
-
mamuśka1 wrote:Witajcie
Dziś dzwonili do mnie z Sigmy gdzie mam mieć prenatalne i z 12 przesunęli mi na 9 . Czyli już w sobote . Ostatnio widziałam bąbelka 16.12 i już się nie umiem doczekać .
Dziewczyny które miały nieregularne miesiączki i wasze maluchy wychodzą mniejsze na USG to jak liczycie tydzień ciąży , od okresu czy USG ?
Nie wiem na ile to ma związek z nieregularnością miesiączek, mój braciszek lekarz w każdym razie twierdzi, że jednak najbardziej wiarygodny wynik (i to dotyczy też terminu porodu) to ten z miesiączki.https://www.maluchy.pl/li-72733.png
Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście!